Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
audi-fan
Novinec

Predelava bencinca na plin?

Napisal/-a audi-fan Če maj 06, 2004 6:00 am

Včasih je bilo precej popularno, potem so prišli na površje TDI,CDI itd. A še kje to delajo? Prednosti, slabosti, cena izkušnje, kdo dela ?
A kdo med vami vozi na plin in varčuje pri izdatkih za gorivo?

dolfe
Novinec

Napisal/-a dolfe Če maj 06, 2004 6:38 am

Jaz vozim na plin, in sicer imam mercedesa 280S letnik68, ampak stvar je taka, da se je v zadnjih letih močno zmanjšala razlika med ceno plina in bencina, tako da se to skorajda več ne splača, oziroma nanovo predelovat avto na plin se pa pomojem sploh ne splača.

Prednosti uporabe plina (poleg nižje cene, seveda) so veliko boljše antidetonacijske lastnosti kot pri bencinu, tako daa motor teče dosti mirneje in tiše

Glavna slabost je pač dokaj velik poseg v avtomobil, npr. v prtljažnik je treba ugradit tank, speljat cevovod do motornega prostora, ugradit reduktor...

Cena vsega tega je predvsem odvisna od tega, ali boš sam delal. Kar se pa materiala tiče: reduktor dobiš v Italiji na odpadu za nekaj €, ampak dvomim, da se to splača, ker v Trstu dobiš novega za manj kot 100€, pol pa računaj še kakšnih 100€ za drug material (elektromagnetni ventili, preklopno stikalo...)

Daleč največji strošek je vsekakor tank za plin, ampak to ti ne bi znal reči, koliko stane, ker meni ga je dal stric, ki je imel včasih Lado predelano na plin.

No, na kratko bi bilo to vse.

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Kraj: BiRiKiNi

Napisal/-a mazda-mx3 Če maj 06, 2004 7:12 am

pa se ena zadeva je...oz. vsaj je bla pred leti, ko smo mi meli audija 80 na plin...v plinu so prisotni majhni drobci peska.....kar je dolgorocno slabo.
Defendemos la alegria :::::::::: Svoboda Tuningu!:)
Slovenski Mazda forum

Uporabniški avatar
evolva
Nov uporabnik

Kraj: Lesce

am !

Napisal/-a evolva Po jun 06, 2005 8:00 pm

Am neki sm gledal
http://www.lovato.si

če prov razumem recmo ce ti avto kur 10L benza ti pokur 10L plina je pa 50% cnej to :)
sistem pa stane 350k

Seprav se bo lahko nabavlalo mašine 5.0 :D pa bo isti strošek kot če bi imel 2.5 8)
Rollin´ on chrome

Uporabniški avatar
B4 Turbo
Novinec

Kraj: Šempeter pri Gorici

Re: am !

Napisal/-a B4 Turbo Po jun 06, 2005 8:31 pm

evolva je napisal/-a:Seprav se bo lahko nabavlalo mašine 5.0 :D pa bo isti strošek kot če bi imel 2.5 8)

Od kdaj pa 2.5 pije pol manj kot 5.0?

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Po jun 06, 2005 8:45 pm

polistaj malo po formu... iskanje blo par debat o tem.

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero To jun 07, 2005 8:45 am

mazda-mx3 je napisal/-a:pa se ena zadeva je...oz. vsaj je bla pred leti, ko smo mi meli audija 80 na plin...v plinu so prisotni majhni drobci peska.....kar je dolgorocno slabo.

Slika

v plinu ni peska, in avti s plinom imajo daljšo življensko dobo :!:

Uporabniški avatar
Narodnjak
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Narodnjak To jun 07, 2005 9:54 pm

Sestrična iz Srbije si vgradila plin v Kadetta. 200€ plačala. V prtlažniku ma tank, pod zadnjim odbijačem desno pa za filat, v notranjosti pa stikalo za preklop med bencinom in plinom, + neke predelave pod haubo.

Mal več žre plina kod bencina, avto za 5-10% slabš vleče, se pa pozna cena plina :)

Za mojo Vectro bi me koštalo cca. 250€ predelava na plin v Srbiji.

LP
Priponke
Bosna 170.jpg

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To jun 07, 2005 10:33 pm

Pero je napisal/-a:
mazda-mx3 je napisal/-a:pa se ena zadeva je...oz. vsaj je bla pred leti, ko smo mi meli audija 80 na plin...v plinu so prisotni majhni drobci peska.....kar je dolgorocno slabo.

Slika

v plinu ni peska, in avti s plinom imajo daljšo življensko dobo :!:

LOL to je skot tko kot ono ko je moj kolega reku da je pipo odprl pa so mu iskre začele vun letet :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Sorry sam se nisem mogu zadržat...... si zamislite da odpreš plin na štedillniku pa ti mivko ven fukne?:D:D:D:D:D:
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm Sr jun 08, 2005 8:22 am

:cry :cry :cry :cry :cry :cry
Js mam avto na mivko, samo tu nastopi slabost: v mivki je prisotnega precej plina :D :D :D

dolfe
Novinec

Napisal/-a dolfe Sr jun 08, 2005 3:13 pm

No, da vzamem kolega malo v bran... V plinu res ni nobenih drobcev peska, so pa drobni železovi opilki, ki res močno spominjajo na pesek. Tanki za plin in plinske jeklenke so pač izpostavljene temperaturnim spremembam, pri tem se material razteza in krči ter se po malem kruši notranja stena rezervarja. Pri plinski jeklenki, ki se uporablja v gospodinjstvu, to ni noben problem, ker zajemaš plinasto fazo, opilki se tako zadržujejo n dnu jeklenke. Če pa jeklenko postaviš na glavo in pretakaš tekočo fazo v tank na avtu, pa zna to biti res kar problem, pri kakšni stari jeklenki se zna zgoditi, da je na dnu toliko opilkov, da ti do konca zapolnijo zbirno skodelico na filtru. Zato ima 90% filtrov za tekočo fazo plina tudi magnet, da pritegne opilke nase, tako da ne gredo naprej do samega filtra oz. celo do reduktorja. In moj rekord? Po enem pretakanju iz jeklenke v avto sem iz filtra iztresel 8ccm (izmerjeno z menzuro) opilkov.

Mr.Gas
Nov uporabnik

Napisal/-a Mr.Gas Če jun 09, 2005 8:48 am

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Če jun 09, 2005 9:00 am

pred parimi dnevi se je foter pozanimal za cherokeeja kok bi stala predelava pa so rekli 350k, zdaj pa tukaj berem če pa sam narediš pa 200-400€, hmmm zanimive cifre imajo ti takozvani predelovalci :)

NipponStar
Nov uporabnik

Napisal/-a NipponStar Če jun 09, 2005 10:28 am

Kupš HONDO accord al pa prelude s kombinacijo plin-benzin pa je!

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Kraj: Spredi levo (LJ)

Napisal/-a YOC Če jun 09, 2005 10:49 am

A pol če si avto predelaš na plin je še vedno možno vozit na benz, če ti plina zmanjka al je pol sam plin varianta?

Drgač pa 350k za to ni niti rok velik če mislš met avto neki cajta zase. Sej 350k za benz dam v 9-10 mescih

8)
Bolje 10 konjev premalo pod haubo, kot en osel preveč za volanom!!!
WWWWRRRRRRRRUUUUUUUMMMMMMMMM..........

maestro
Novinec

Napisal/-a maestro Če jun 09, 2005 11:26 am

Tlele vse piše. Pogosta vprašanja.
http://www.lovato.si/sitemgr/sitemgr-site/

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Kraj: Spredi levo (LJ)

Napisal/-a YOC Če jun 09, 2005 11:43 am

Ja mal sm preračunu:

Če ti avto žre cca 9L pa če na leto narediš cca 20k km se ti investicija 350k povrne v manj kot 4 letih.

Zanimivo, če bi zdej kupoval nov avto bi to verjetno vgradil.

lp

8)
Bolje 10 konjev premalo pod haubo, kot en osel preveč za volanom!!!
WWWWRRRRRRRRUUUUUUUMMMMMMMMM..........
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov