Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
mafiozo
Nov uporabnik

Kaj je narobe z rabljenim avtom, ki ga nekdo prodaja?

Napisal/-a mafiozo Če jul 12, 2007 10:26 am

Verjetno ste se vsi to že kdaj spraševali, pa nikjer še nisem zasledil debate in končnih zaključkov.
Torej: Avto je lep, poceni, dober, odlično ohranjen in ohinsploh. Zakaj ga pa potem prodajaš? Nekaj je sigurno narobe.
S čim se lahko sprijaznim:
-prodajalec kar naenkrat nujno rabi denar
-ima preveč denarja in si bo pač privoščil novega
-ga ne mara več, ker je sosed kupil istega
-je poln pepelnik
-... bla bla bla in podobne neumnosti, ki jim nekako ne verjamem

S čim se pa ne morem sprijazniti:
-raznorazne napake, iztrošenost, zaletenost, rja, kilometri...

Torej: vidiš dober rabljen avto in vendar ga nekdo prodaja. ZAKAJ? Kako to ugotoviti? Jaz osebno se zlepa nočem ločiti od svojega, ki sem ga kupil novega in mi dobro služi (pa je že star in premajhen)

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Če jul 12, 2007 10:36 am

Firme, dobrostoječi SP-ji rabijo stroške, da plačajo manj davkov.

Primer za SP, številke itak izmišljene da so lepše:
na mesec zaslužiš 10.000 EURO, vsekakor padeš v 40% dohodninski razred. Zanemarimo DDV in ostalo.

Če nebi imel stroškov, bi se davek / dohodnina računala na 10.000 EURO, torej bi dal za dohodnino 4.000 EURO / mesec (gledano na koncu leta) in nebi imel novega avta, ostalo ti bi 6.000.

Lahko pa daš v strošek avto ki te stane 5.000 euro na mesec leasing in tako je davčna osnova samo še 5.000 euro ker je ostalih 5.000 strošek. Državi plačaš 2.000 EURO, ostane ti 3.000 euro imaš pa hud avto, ki ga ko odplačaš leasing menjaš da imaš spet stroške
Ko odplačaš leasing (leto, dve, tri, pet) avto prodaš in si finančno na boljšem kot če ga ne bi imel, pa še nov hud avto si imel.

To je ful poenostavljen račun kjer nisem upošteval DDV in še česa, ampak ti da vedet da se na neki točki, ko dovolj zaslužiš, splača menjavat avte in jih imet na leasing (in ne npr. na kredo ali gotovino).

DRužini se lahko rodi otrok in rabijo večji avto, model lahko ni zadovoljen ker ne povleče dovolj, lahko ima denarni šus in si je zaželel boljšega, lahko je eden izmed tistih ki morajo vsake pol leta menjat avto drugače niso srečni.

Lahko dela pri kaki avto firmi (pri nas je popularen renault, je pa pri drugih tudi podobno) in ima strahotne popuste na nova vozila, ki jih "mora imet" X mesecev oz. max Y na leto. Kupi novega, se vozi par mesecev in ga proda po vsaj taki ceni kot ga je kupil in ga spet proda. Trenutno so zelo znani (oz. so bili pol leta nazaj) Megani. Prej Clioti. Poznam pa podoben primer za BMW.
"Lepo" je tem ljudem, ja- imajo vedno nov avto (recimo do pol leta star), pa še kot pravijo se zastonj vozijo ker na koncu vedno profitirajo toliko da se jim še VSAJ bencin pokrije.
Lahko je ata umrl, postal nezmožen za vožnjo.

Lahko je pa seveda tudi kaj narobe z avtom.

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Če jul 12, 2007 10:43 am

-rabi večji avto
-rabi dnar
-se je naveličal avta
-je prestar
-ne nudi zadosti udobja
-predrag za vzdrževanje
-dobil ugodno ponudbo za drugega (boljšega)
-ga ne rabi več
-rad probuje avte
-je izven garancije
....
in še bi lohk naštevu.
Jst recimo sem prodal svojga, ker sem pač dobil dobro ponudbo za drugega boljšega. (mami menjala avto). Pa ni blo z mojim nič narobe in bi ga drugače še mel nekaj let.

Uporabniški avatar
cr33p
Novinec

Napisal/-a cr33p Če jul 12, 2007 11:08 am

Evo, za primer: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1534176

Oče ga prodaja, ker ima pri hiši 2 avtomobila in se je odločil, da eden mora it, ker dela premalo kilometrov, da bi se mu ga splačalo imeti. Je pa avto zelo lepo ohranjen, a kaj ko se računica ne izide - 2 avta, pa oba delata samo par 100km na mesec.

Tko da ni nujno, da mora bit z avtom kaj narobe, da ga nekdo prodaja.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Če jul 12, 2007 12:56 pm

Z mojim cliotom, starim 3 leta, ni bilo čisto nič narobe. Prav fajn avto je bil.

Ampak takrat ko sem ga jaz kupoval, sem pač potreboval nov avto, finančno pa mi ni zneslo za megana, ki sem si ga želel. In sem pač kupil cliota, tako je življenje. Sem si rekel "ok, za par let bo moral zadostovati, ko bo možno bom pa kupil megana ali kaj podobnega".
Čez čas se mi je finančna situacija res spremenila malo na bolje, pa sem si uresničil to željo izpred let in kupil večji avto, čeprav je clio dobro peljal, le malo manjši avto je pač...
Sicer sem se do megana malo ohladil (se je kot model vmes že malo postaral), pa sem kupil golfa V, ki je vmes postal cenovno ugodnejši kot takrat in po par testnih vožnjah me je povsem navdušil... in sem zato prodal sicer povsem brezhibnega cliota, čeprav je bil skoraj kot nov. Sicer sem ga zelo dobro prodal, so pa tudi novi lastniki izjemno zadovoljni.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Če jul 12, 2007 1:07 pm

Ful mam rad to, da dam kak oglas za prodajo avtomobila, pa me potem na račun tega, da sem bil skrben lastnik in avto rihtal kot se spodobi, kliče kopica mulcev in luzerjev brez prebite pare v žepu in nekaj "ugotavlja" kje bi jaz rad nategnil nekoga in zakaj prodajam zrihtan avto itd.
Sploh če imaš oglas cena "po dogovoru" upajo, da si na glavo padel in da boš prodal avto za 50% manj kot si ga mislil - LOL
Takim ponavadi takoj vržem telefon dol in se ne ubadam naprej. Če je kdo resen kupec naj pride pogledat avto, ga preverimo ni problema v nasprotnem GET THE f*** OFF MY PHONELINE :twisted:
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Če jul 12, 2007 1:08 pm

Vcasih z avtom ni nic narobe. Ali pa vsaj nic tako groznega, da bi prav zaradi tega prodajal avto.

Pred nekaj tedni sem razmisljal, da bi kupil en avto, ki mi je bil od dalec precej vsec. Po tel. pogovoru in ogledu, pa sem mnenje precej spremenil. Avto je bil v zivo precej bolj zdelan kot so kazale slike. Ampak tudi to bi clovek prezivel, ce bi bila cena prava. Ali pa bi si avto res res zelo zelel.

Ce bi avto kupil, bi svojega prodal, pa ni nic narobe z njim - vsaj trenutno, da bi js vedu ;)

Je pa vcasih zanimivo primerjat odgovore po telefonu, pa potem na licu mesta. Ko se odgovori na enako vprasanje razlikujejo. Takrat mi rata vse skupaj sumljivo.

Npr. en prodaja avto. Ga vprasam za razlog... ja, kupujem vecji avto. Ok... pridem avto pogledat, ga spet isto vprasam in ugotovim, da bo kupil novi avto, vendar ta bo dejansko manjsi od tega?!? Zdej, tu meni nekaj ne stima :?

Je pa kupovanje rabljenega avta velika loterija. Fino je kupit taksnega, za katerega poznas kaksnega dobrega mehanika. Da ti ga vsaj potem postima skupaj tako kot treba in ne da ob tem bankrotiras.

LP
Slika

Uporabniški avatar
Niva13
Uporabnik

Kraj: planet Vulcan

Napisal/-a Niva13 Če jul 12, 2007 1:11 pm

ponavadi klicejo drugi prodajalci ali pa preprodajalci, da uskladijo ceno :P
@w~ b#0n~

Uporabniški avatar
Neon
Stalni uporabnik

Kraj: Krško

Napisal/-a Neon Če jul 12, 2007 1:22 pm

Niva13 je napisal/-a:ponavadi klicejo drugi prodajalci ali pa preprodajalci, da uskladijo ceno :P

Eni prasci pa dajo oglas z nizko ceno, vse se zmeniš ga greš gledat 150km stran pol se ti pa ne javi.

Včer sem se zmenu z enim da ga pridem gledat dans ob 7h. Seveda sem bil tam, še zdaj se ni javil, se pa ta isti prodaja na drugem koncu slovenije seveda dražje a še vedno OK.
Kaj naj nardim. Grem 1 avto gledat 2krat v enem dnevu k dvem lastnikom?
Kak naj vem da ne bom šel zastonj?

Ta mularija se mi zdi da ma preveč cajta zdej k ni šole...
Lambo door sistemi
Slika

Today Tomorrow Toyota

GoZilla
Nov uporabnik

Napisal/-a GoZilla Če jul 12, 2007 1:36 pm

dostkrat folk prodaja ksne zdelane avte k ma prevec stroskov z servisi in podobno pa ugotovijo d tko ne bo slo vec naprej .... navzven ze lohk zgleda lep ....
Zato se na ogledu ksnga majstra sabo vzame pa se dodobra pogleda kako pa kej je pa magar se da avto se na dvigalo .... da ves na cem si :)

Lp

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Če jul 12, 2007 1:57 pm

Avta se najkasneje po dveh letih naveličam, ponavadi še prej. Takrat pač kupim drugega in prejšnjega prodam. Zaradi tega ni nič slabši. kdor pa hoče bit 100% da vse štima, pa pot pod nove v salon po novega. Pa še takrat ne moreš bit 100% zihr...

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Če jul 12, 2007 3:16 pm

Evo jaz mojega Mondija prodajam zato ker bi rad reg. Xantio ker je karavan in folk misli ker ima 314000 km , da je kaj z nimu narobe he he pa letos sem prevozil že 15000km z nim in sem samo menjal filtre ter ležaj pa še tesnilo ventilov je bilo res slabo, pa se grem stavit , da je edini na netu z realnimi km sem pa 2 lastnik. 8)

Uporabniški avatar
Niva13
Uporabnik

Kraj: planet Vulcan

Napisal/-a Niva13 Če jul 12, 2007 3:40 pm

Neon je napisal/-a:Včer sem se zmenu z enim da ga pridem gledat dans ob 7h. Seveda sem bil tam, še zdaj se ni javil, se pa ta isti prodaja na drugem koncu slovenije seveda dražje a še vedno OK.Kaj naj nardim. Grem 1 avto gledat 2krat v enem dnevu k dvem lastnikom? Kak naj vem da ne bom šel zastonj?

te je pac diler prehitel :P
vsekakor pa za najt dober rabljen avto moras itak bit pripravljen na km in km voznje
je pa grdo od prodajalca, da ti vsaj ni javil
@w~ b#0n~

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin Če jul 12, 2007 3:42 pm

M je napisal/-a:Avta se najkasneje po dveh letih naveličam, ponavadi še prej. Takrat pač kupim drugega in prejšnjega prodam. Zaradi tega ni nič slabši. kdor pa hoče bit 100% da vse štima, pa pot pod nove v salon po novega. Pa še takrat ne moreš bit 100% zihr...

X 2
se naveličam in želim več znamk avtov vozit in testirat tako ,da potem lahko kakšen odgovor dam :P :-P 8)
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Neon
Stalni uporabnik

Kraj: Krško

Napisal/-a Neon Če jul 12, 2007 9:59 pm

Niva13 je napisal/-a:
Neon je napisal/-a:Včer sem se zmenu z enim da ga pridem gledat dans ob 7h. Seveda sem bil tam, še zdaj se ni javil, se pa ta isti prodaja na drugem koncu slovenije seveda dražje a še vedno OK.Kaj naj nardim. Grem 1 avto gledat 2krat v enem dnevu k dvem lastnikom? Kak naj vem da ne bom šel zastonj?

te je pac diler prehitel :P
vsekakor pa za najt dober rabljen avto moras itak bit pripravljen na km in km voznje
je pa grdo od prodajalca, da ti vsaj ni javil

Fora je v tem da sva se menila popoldne ko je bil še kao v službi popoldne in se zmenila da bom jaz pač zjutraj prišel avto pogledat ker prej on ne more, jaz bi pa lahko. Nevem kdaj ga je prodal ker je bil kao v službi.
No jaz štartam ob 6h od tu pridem do LJ in ga nisem nikakor dobil na linijo še potem celi dan. Kaj sem lahko naredil? Šel malo v šoping in domov.
Sem pa še ta avto gledat k enmu pubecu, ki je ta avto kupu pred menoj in je samo 50km stran od mene.
Bil je kao odlično ohranjen nikoli razbit, vendar sem videl na par metrov da je avto cel barvan, odbijači štrlijo, mašina 1.9tdi ropota ko na traktorju, vžge ko stara škoda, ki so mele neki zaganjaše hin. Notranjost sicer beige usnje vendar uničeno, kar pa je verjetno povsem normalno za 10let star avto z "180.000" kilometrov.
Vse to se je prodajalo pod odlično ohranjeno.
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1534692

Avto kupujem za domače, pa sploh nisem vedu ka za tak dnar dobiš, tko da sem mal vidu kaki avti so. Vidim da bo treba več dat za podoben avto.
Lambo door sistemi
Slika

Today Tomorrow Toyota

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Če jul 12, 2007 10:29 pm

Jest vem, da iz Ljubljane nebi kupoval avto, sem dostkrat doli v mestu in so avti vse neki pobuškan, stolčen, obtolčen od vrat, popraskan, rjavi zlasti kakšni stari avti...meni bi rekel pa bi šel pogledat avto vsaj kar se tiče pleha in motorja. Jutr grem v Ljubljano

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

trafo66

Re: Kaj je narobe z rabljenim avtom, ki ga nekdo prodaja?

Napisal/-a trafo66 Pe jul 13, 2007 5:31 am

mafiozo je napisal/-a:Verjetno ste se vsi to že kdaj spraševali, pa nikjer še nisem zasledil debate in končnih zaključkov.
Torej: Avto je lep, poceni, dober, odlično ohranjen in ohinsploh. Zakaj ga pa potem prodajaš? Nekaj je sigurno narobe.
S čim se lahko sprijaznim:
-prodajalec kar naenkrat nujno rabi denar
-ima preveč denarja in si bo pač privoščil novega
-ga ne mara več, ker je sosed kupil istega
-je poln pepelnik
-... bla bla bla in podobne neumnosti, ki jim nekako ne verjamem

S čim se pa ne morem sprijazniti:
-raznorazne napake, iztrošenost, zaletenost, rja, kilometri...

Torej: vidiš dober rabljen avto in vendar ga nekdo prodaja. ZAKAJ? Kako to ugotoviti? Jaz osebno se zlepa nočem ločiti od svojega, ki sem ga kupil novega in mi dobro služi (pa je že star in premajhen)

jaz sem pa kupil starega in dobesedno nikoli nisem bil tako zadovoljen z nobenim avtom kot s tem. brez pripomb.stal ni pa skoraj nič. sem pa kar nekajkrat kupil novega in sem imel več težav kot s straim. zakaj pa nekdo rabljenega prodaja. enostavno naveliča se ga in to je to.

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' So jul 14, 2007 6:05 pm

jaz sem mojega prejšnjega prodal zaradi tega, ker sem ugodno prišel do novejšega in sem rabil par tisoč € in sem ga pač prodal (še danes bi ga imel takoj nazaj). :? :cry: ;)
[OO-(||||)(||||)-OO]

fiatpowered
Novinec

Napisal/-a fiatpowered So jul 14, 2007 6:25 pm

INFINITI je napisal/-a:Ful mam rad to, da dam kak oglas za prodajo avtomobila, pa me potem na račun tega, da sem bil skrben lastnik in avto rihtal kot se spodobi, kliče kopica mulcev in luzerjev brez prebite pare v žepu in nekaj "ugotavlja" kje bi jaz rad nategnil nekoga in zakaj prodajam zrihtan avto itd.
Sploh če imaš oglas cena "po dogovoru" upajo, da si na glavo padel in da boš prodal avto za 50% manj kot si ga mislil - LOL
Takim ponavadi takoj vržem telefon dol in se ne ubadam naprej. Če je kdo resen kupec naj pride pogledat avto, ga preverimo ni problema v nasprotnem GET THE f*** OFF MY PHONELINE :twisted:

Zakaj pa ne napišeš cene, pa takoj vsi firbci ki upajo da si neumen in da boš dal avto pod ceno odpadejo.

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Ne jul 15, 2007 10:07 am

Najbolj na k.... mi gredo oglasi brez cene. Sem zadnjič klical enega in je model prijavu, da ceno pove na ogledu. Yea right! :woohoo
In skoraj pravilo je, da take oglase dajo modeli, ki svoj avto nerealno preveč cenijo.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 20 gostov