Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

zur2
Novinec

Golf V R36

Napisal/-a zur2 Pe sep 03, 2004 3:14 pm

No te slikce sm mal najdu k sm "surfu" po internetu .
Motor naj bi bil 3.6 V6, mel naj bi 280 konjev :P
Slika

ales18
Nov uporabnik

Kraj: Radovljica (okolica)

Napisal/-a ales18 Pe sep 03, 2004 3:17 pm

lep :lol: pa seveda mašina 8)
strup :D

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Pe sep 03, 2004 3:50 pm

hm... pol bom mel pa rajs tega, namest R32 8)

Uporabniški avatar
Vičo
Novinec

Kraj: Ilirska Bistrica

Napisal/-a Vičo Pe sep 03, 2004 4:06 pm

3 × lepši kt GTi...
Slika

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Napisal/-a De_Tomaso Pe sep 03, 2004 4:20 pm

Premalo konjev! 8)

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Pe sep 03, 2004 4:38 pm

In verjetno precej prevelika teža, če sklepam po prostornini motorja... :wink:
Drugač pa dobr zgleda :wink:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

CST™Golfy
Moderator foruma

Napisal/-a CST™Golfy Pe sep 03, 2004 4:45 pm

lep ni ampak gre :wink:

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Pe sep 03, 2004 4:46 pm

to bo pa huda stvar :shock: ,
taprav naslednik vr6

samo cena bo pa tud sam :shock:
Slika

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Pe sep 03, 2004 6:21 pm

pišuka za te R se potrudjo jih res nardijo lepe, GTi so pa k en cheap shit. Kva pa vem sm tale 5ka mi celo ratuje ne tako orng grd avto. :lol:

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO Pe sep 03, 2004 8:19 pm

Že blo cca 2 meseca nazaj.

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=16207

Predlagam, da se to temo zapre in debata nadaljuje na zgornjem naslovu.

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Pe sep 03, 2004 9:04 pm

Pa še vedno je samo golf...

maček
Stalni uporabnik

Napisal/-a maček Pe sep 03, 2004 9:08 pm

Rjuhar je napisal/-a:Pa še vedno je samo golf...

Pol si pa Hyundaja al pa Kio kup.

Drgač sem pa vidu predhodnika v živo, pa je lepš k na slikah, dobr da nism svojga zravn prkiru.

V cajtng je pisal da je VW šefe popizdu k ma ta huda Alfa 147 več konj pa na splošn je boljša, ja je reku da more ta model leta 2006 najkasnej ven pridt.

Evo zato pa jest pravm da more bit konkurenca. Sem tistm k mate radi Alfe hvala, ker pol tud mi k mamo rad VW-je dobimo tak cukrček. :pivo

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz So sep 04, 2004 1:18 pm

mhm...pokažite mi eno alfo (ki ni autodelta) ki ima serijsko več konjev? :? ...
GTI
ITR
E30

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Napisal/-a De_Tomaso So sep 04, 2004 2:41 pm

Loopz je napisal/-a:mhm...pokažite mi eno alfo (ki ni autodelta) ki ima serijsko več konjev? :? ...

Gre za primerjavo 147 GTA vs. R32.

Drugače pa že na salonu v parizu pride nova 147 GTA, 3.5 V6 350Ps 4X4.

Vir http://www.italiaspeeed.com

Pa autodelte tudi pridejo uradno v prodajne mreže Alfa Romeo v letu 2005.

Vir http://www.avto.over.net

Pa ne glede kako bo hiter golf, vedno mu bo manjkala slavna zgodovina napram kratici GTA. Pa magari so bili GTIji tudi vedno hitri.

Mate
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mate So sep 04, 2004 5:23 pm

De_Tomaso je napisal/-a:
Loopz je napisal/-a:mhm...pokažite mi eno alfo (ki ni autodelta) ki ima serijsko več konjev? :? ...

V tej primerjavi menda zmaga R32. Resda ima Alfa dober sprednji pogon, a pri 240 konjih golfu zelo pomaga 4motion. Sicer so si pa mnenja deljena in osebno zmaga tisti, ki ti je ljubsi.

De_Tomaso je napisal/-a:Pa ne glede kako bo hiter golf, vedno mu bo manjkala slavna zgodovina napram kratici GTA. Pa magari so bili GTIji tudi vedno hitri.

Kar pa se ne pomeni, da bo slab(si) ali pocasen(nejsi), ceprov je vprasanje, kako bo golfovih predvidenih 280 konjev konkuriralo aflinim predvidenim 350 konjem, sploh ker bosta imela oba AWD. Pa se golf bo verjetno tezji.

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Napisal/-a De_Tomaso So sep 04, 2004 6:17 pm

Mate je napisal/-a:
De_Tomaso je napisal/-a:

V tej primerjavi menda zmaga R32. Resda ima Alfa dober sprednji pogon, a pri 240 konjih golfu zelo pomaga 4motion. Sicer so si pa mnenja deljena in osebno zmaga tisti, ki ti je ljubsi.

De_Tomaso je napisal/-a:Pa ne glede kako bo hiter golf, vedno mu bo manjkala slavna zgodovina napram kratici GTA. Pa magari so bili GTIji tudi vedno hitri.

Kar pa se ne pomeni, da bo slab(si) ali pocasen(nejsi), ceprov je vprasanje, kako bo golfovih predvidenih 280 konjev konkuriralo aflinim predvidenim 350 konjem, sploh ker bosta imela oba AWD. Pa se golf bo verjetno tezji.

Golf je samo občasno 4X4, a vseeno očitno sistem dokaj dobro deluje. :D Je pa res, da je Top Gearovi stezi bil hitrejši kot GTA, a so se vsi trije komentatorji vseeno strinjali, da bi mnogo raje imeli Alfo. pa smo spet tam, kaj je komu bolj všeč. 8)

Bomo videli naslednje generacije in komentirali.

maček
Stalni uporabnik

Napisal/-a maček So sep 04, 2004 6:39 pm

En je napisu slavno zgodovino Alfe, kok desetletij nazaj.
Volkswagen ni nikol bil v f1, ampak je golf zadnjih 30 let veliko večje ime kot Alfa, mislm da tut GTI proti GTA kot ime zmaga.

Tuko kot sem napisu hvala bogu da Italjani delajo spet taprave avtomobile, ma vsaj VW konkurenco kar pomen da morjo bolj delat.

Je pa tekma med firmami večna, enkrat je eden boljši enkrat drugi. Tuko k so rivali Audi BMW Mercedes, absolutnega zmagovalca ni nikoli.

Komentarji kot so: BMW vse ostalo so prevozna sredstva, za moje pojme pišejo omejenci k majo 20 let stare BAvarce k so mal boljš k zastave 101, al pa še teh ne premorjo. To je zame čisti idiotiizem.

Pravi ljubitelji Avtomobilizma, z zanimanjem opazujejo parktično skori vse k se pele, mnenja ker je boljši ker ma boljše ime si pa itak publika izmisl.

Jest osebno sem vesel da se dela veliko različnih vozil, da je veliko različnih proizvajalcev ki tekmujejo med seboj.

če bom mu še kdaj golfa bo to definitivno R36.

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Napisal/-a De_Tomaso So sep 04, 2004 7:22 pm

MIKIMOUS je napisal/-a:En je napisu slavno zgodovino Alfe, kok desetletij nazaj.
Volkswagen ni nikol bil v f1, ampak je golf zadnjih 30 let veliko večje ime kot Alfa, mislm da tut GTI proti GTA kot ime zmaga.

Tuko kot sem napisu hvala bogu da Italjani delajo spet taprave avtomobile, ma vsaj VW konkurenco kar pomen da morjo bolj delat.

Je pa tekma med firmami večna, enkrat je eden boljši enkrat drugi. Tuko k so rivali Audi BMW Mercedes, absolutnega zmagovalca ni nikoli.

Komentarji kot so: BMW vse ostalo so prevozna sredstva, za moje pojme pišejo omejenci k majo 20 let stare BAvarce k so mal boljš k zastave 101, al pa še teh ne premorjo. To je zame čisti idiotiizem.

Pravi ljubitelji Avtomobilizma, z zanimanjem opazujejo parktično skori vse k se pele, mnenja ker je boljši ker ma boljše ime si pa itak publika izmisl.

Jest osebno sem vesel da se dela veliko različnih vozil, da je veliko različnih proizvajalcev ki tekmujejo med seboj.

če bom mu še kdaj golfa bo to definitivno R36.

Sicer se strinjam z večinino zgoraj napisanega, a glede zgodovine in pomembnosti nekaterih(zgodovinskih imen) bi vseeno napisal, da bi bilo dobro malce večje poznavanje zgodovine za takšne komentarje. Samo v ozir bi nelepil povezavo zgodovine evropski cestnih pokalov in lahko primerjamo kolikokrat se pojavi ime GTA in GTI med zmagovalci tam od 1963 pa do danes!!!!!!!!!

http://www.eurostc.com/2k4/?callpage=contentrofhdrivers.asp

Če se po naših cestah vozi ogromno golfov GTI še to ne pomeni, da to pomeni, da je to ime bolj slavno kot GTA ali npr. CSL... 8)

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a TITan So sep 04, 2004 7:51 pm

Upraš 1000 random ljudi na cesti kaj je GTI pa bodo rekl hitr avto al pa kej tazga (50% bo vedl da VW), vpraš drugih 1000 kaj je GTA pa jih bo mogoče 20-30% vedl, da so to tahude alfe.

Drugače je pa veliko več avtomobilističnih revij mnenja, da je originalen golf GTI začel celo gibanje manših hitrih avtov (kasneje 205ka GTI in podobno), ter da je to najbolši majhen športen avto vseh časov (cena/kvaliteta/zabava). Drugače pa VW ni nikdar kej pretirano v dirkanje vlagal (samo kot Audi več ali manj)

Drugače pa nevem kaj ETCC link dela zraven, ampak dajmo še en X link zraven
http://www.vwvortex.com/artman/publish/ ... _936.shtml

Drugače bi pa 100x raje mel enga original GTIja, kot pa to (sigurno z polhen ellektronike popravljeno) 1.4+ Tone težko kravo :lol:
Slika

Mate
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mate So sep 04, 2004 8:45 pm

Jest pa mislm, da GTI in GTA nista ravno primerljiva.
Kar se tice prepoznavnosti v sirsi javnosti, je GTI dosti bolj poznan in tud mislm, da je bil VW prvi, k je uvedu to "oznako" in so jo pol drugi proizvajalci prevzel. Po mojem misljenju tud GTI nikol ni bil misljen kot nek hud sportni avtomobil. Ne me narobe razumet, samo GTIji so vedno mel relativno majhne masine (1.8, Golf V bo mel 2.0) z dokaj velik konji za to kubaturo (1.8 16v ne vem tocno, kolk konjev ma, 1.8T pa itak vsi vemo 150 in 180 za Golfa, 2.0 FSI turbo pa 200) in dobrim podvozjem in kot je titan napisu, zelo veliko za svoj denar (Pri Golfu IV pa V je to ze mal vprasljivo). Medtem ko je ze ideja za Alfine GTA modele mal drgacna. 3.2 masina pa kr neki cez 200 konjev. (konkurenca je pa R32, katerega "poslanstvo" je tud mal drgacno od gtijev) Kaj je pa tukaj vecje ime, je pa odvisno kje in kako se gleda.

Se en komentar na BMW vse ostalo so prevozna sredstva... mislm, da tega ne smes razumet cist tko kot pise, ampak mal za salo, mal za res. Pa nism BMW fan, samo mi je vseen vsec citat ;)

Jest bi mel pa najras R32... ceprov bom verjetno prlezu samo do 1.8t... vsaj v naslednjih par letih. Do takrat pa 1.6! :)
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov