V petek (2.4.2004) je bila v Pretorski palači tiskovna konferenca, na kateri so predstavili prireditev Rally Koper. Ta bo potekala od 28. do 30. maja in bo prvi otvoritveni reli letošnje sezone državnega prvenstva. Predsednik organizacijskega odbora prireditve Primož Lemež je predstavil potek dogajanja. V petek in soboto bo tekmovanje v raliju, nedelja pa bo posebno zanimiva zaradi dirke v Street race-u (tekmovanje v pospeševanju na četrtino milje). Predstavili so eno od šestih tras, in sicer tisto ob mestnem jedru (Ljubljanska cesta, Ferrarska cesta do rondoja, nazaj po Pristaniški in vrnitev na Ferrarsko). Ves čas tekmovanja si bo pred športno dvorano Bonifika možno ogledati razstavo jeklenih konjičkov. Oragnizatorji so prepričani, da bo prireditev uspela in postala tradicionalna.
Hkrati so razkrili ambiciozne cilje, da bi se tekmovanje v naslednjih letih razširilo na sosednje občine ter kasneje na celotno regijo in s tem postalo del evropskega prvenstva ali celo svetovnega prvenstva v reliju. Lemež je poudaril, da bo za varnost tekmovalnih ekip ter gledalcev dobro poskrbljeno z eno najboljših ekip v Sloveniji. Župan Boris Popovič je k temu dodal, da bo prireditev poleg poživitve športnega in turističnega dogajanja v občini, prinesla tudi nemalo obiskovalcev (ocena je od sto do sto p[quoteetdeset tisoč), kar pomeni dodatno promocijo mesta in možnost zaslužka za organizatorje, občino ter nenazadnje tudi za male podjetnike v Kopru.
Dodatne informacije so na voljo na spletni strani: http://www.mpl-racing.com
Vir: uporabnik duck Obala.net, Mestna Občina Koper, Izvirna Novica
Povezava na stran s komentarji uporabnikov Obala.net
Se opravičujem, ker sem dejansko copy/paste celotno novico ampak se mi je ni dalo ponovno pisat, sem pa zato navedel vse povezave, ki so vir informacije. Upam, da ne bo kaj narobe, če pa je to bila napaka, prosim moderatorja, da izbriše moj post