Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

toclarraju
Nov uporabnik

Avtohiša REAL nikar!!!!

Napisal/-a toclarraju To jun 17, 2003 11:46 am

Pol leta nazaj je na mojem Meganu šla vodna pumpa in jasno avto se je pregrel, ter šel na servis k REALU. Zamenjal so vodno pumpo, pobrusili glavo motorja in zamenjali tesnila ter računali 130.000 SIT. Prav, samo, da so avto poštimali in, da bo vse OK. Po tem je bil avto pri njih še na rednem letnem servisu in tehničnem pregledu, po tem pa kar na enkrat KATASTROFA! Avto je zaribal! Po odštetih 130.000 SITih, ki naj bi garantirali, da so v REALU naredili vse, da se kaj takega ne bi zgodilo. Mašina se pri pregretem motorju odpre prav z namenom, da se pregleda oziroma popravi ali zamenja morebitne poškodovane dele. Očitno pa so pri REALU zamenjali pumpo in fino pokasirali. In za nameček so mi danes dejali, da bi že takrat morali menjati vse kar bodo menjali sedaj, to pa so bati in blok motorja!!!! Takrat pa niti z besedo kaj šele pisno niso omenili, da je kljub servisu kaj takega mogoče! In znesek popravila: 550.000 SIT! Ampak tokrat, so pa prebili mejo dobrega okusa, zato grem to pot do konca s pomočjo Zveze potrošnikov Slovenije, Urada RS za varstvo potrošnikov, Tržnega inšpektorata, sodnega izvedenca oz. cenilca, Revoza in Renaulta Slovenije! Mimogrede na ZPS so me seznanili s študijo oziroma publikacijo o nerazumno številčnih in hkrati velikih okvarah Renaultovih avtomobilov, ki jo pripravljajo. Tudi pri meni ni to prva zares velika okvara na tem avtomobilu (šel je tudi že diferencial), je pa definitivno zadnja. In zakaj to pišem? Ljudje nikar ne hodite v Avtohišo REAL in nikar Renaulta! Pokličite Zvezo potrošnikov Slovenije in jim povejte o svojih tegobah s temi jajci in njihovimi kvazi serviserji, da bodo potem lahko o naših in vaših tegobah obvestili tudi povprečno informiranega Slovenca.

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a MGsax To jun 17, 2003 12:04 pm

o REALU je že AIRbrush pisal, čudno da jim renault ne vzame licence!
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
vazman
Stalni uporabnik

Napisal/-a vazman To jun 17, 2003 12:35 pm

Toclarraju

Daj to svojo zgodbo objavi v Avto Magazinu ali AvtoFotoMarketu.

Uporabniški avatar
Drey #24
Uporabnik

Kraj: Mars, The City Of Vipers

Napisal/-a Drey #24 To jun 17, 2003 1:10 pm

EJ ne mi susedov žalt no!!!

Sej jih lahka raj jst!! :P
8)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To jun 17, 2003 1:50 pm

Jst vozim v glavnem renoje, pa se mi še ni zgodilo kaj takega, res pa je da sam servisiram. Kar je bilo največ je to, da mi je jermen šu in je avto skoraj zakuhal, opazil sem takoj da gre kazalec temperature prehitro gor in sem avto ustavil in odpravil problem(zamenjal sem jermen in vse je bilo spet normalno).

LP
Nebivedu

P.S. Velikim avtohišam pa ne zaupam že od nekdaj.

lucky
Stalni uporabnik

Napisal/-a lucky To jun 17, 2003 1:54 pm

Moj stari je imel podoben problem na cliotu. Avto je imel sicer že skoraj 30.000km in se mu je iztekala garancija tako, da ga je en teden pred iztekom peljal na pooblaščeni servis Trgoavto (reala na obali "žal" ni) na redni servis ( 500 km prej) da mu avto še zadnjič v garanciji pogledajo in zagotovili so mu, da je z mašino vse OK in da naj se kar mirno in sproščeno vozi saj ima renaulta.

in ker hudič nikoli ne počiva mu je en teden po izteku garancije in dva tedna po servisu vrglo v valj vodilo ventila in seveda je motor zaribal. Stari pelje vozilo na servis in ker je bila garancija že potečena je moral sam plačat stroške popravila 500.000 sit aja, to je bilo leta 98. Ker je renault tako napreden in ne potrebuje srajc, so mu morali zamenjati blok motorja, bate, ležaje in še nekaj stvari zraven.
Pritožil se je na zvezo potrošnikov in pisno tudi na revoz in po dolgem kreganju in dokazovanju, da ni poškodba nastala zaradi napake voznika oz. malomarnega vzdrževanja (vsi redni servisi poterjeni) so mu iz nekega SKLADA DOBRE VOLJE RENAULT povrnili polovico stroškov, se pravi 250.000 SIT.

S tem bi ti samo rekel, da nisi edini, ki je imel podobne probleme in da z pravilnim pristopom se da tudi kaj rešit. Poskusi izvedet kaj več o tem skladu, mogoče ti bodo pa oni lahko kaj pomagali, kot vem jaz je nastal prav zaradi velikega števila pritožb lastnikov renault-ovih avtomobilov ki so otrpeli večje okvare izven garancjiskega roka.

l.p.

toclarraju
Nov uporabnik

Napisal/-a toclarraju To jun 17, 2003 2:01 pm

V mojem primeru je pač šlo za klasično okvaro črpalke in klasičen servis, ki sledi tej okvari. Ko pa je avto zaribal, pa je v trenutku zgubil na moči, in šele takrat so zasvetile vse opozorilne lučke. Praktično ni bilo moč ničesar slišati ali videti pred tem. Je pa v hladilnem sistemu ostala vsa tekočina, zmetalo pa je ven vse olje in po besedah "strokovnjakov" na REALU, je šel v maloro bat. Da pa so to ugotovili, pa so morali imeti mašino dva dni odprto!

Drugače pa poznam te hece o čemer pišeš. Tem skladom ali karkoli že so, pravijo kulance, z njimi pa sem imel opravka pri tem istem avtomobilu, ko je bil star leto in pol in je šel v maloro diferencial. Ampak, saj vam povem, tokrat je bilo to zadnjič! Zadnji Renault v življenju, REALA pa raje ne omenjam več.

Fantje, uslugo bi mi naredili, če poznate kakršenkoli medij (internetni ali tiskani), kjer bi lahko objavil svojo zgodbo in s tem morda še koga obvaroval "vlečenja za j***a" Renaulta in njegovih pooblaščenih servisov, beri Avtohiše REAL!
Zadnjič spremenil toclarraju, dne To jun 17, 2003 8:10 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Napisal/-a MGsax To jun 17, 2003 4:56 pm

ali pa se piše kakšno pismo na renault Slovenija z podpisi oguljofanih
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
Virage
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a Virage To jun 17, 2003 5:00 pm

Obstaja urad za varstvo potrošnikov. Oni z veseljem pomagajo, tudi s pravno pomočjo, le opozorit jih je treba na primere.

Njihova spletna stran: http://www.sigov.si/uvp/

Še link na zakon o varstvu potrošnikov: http://www.sigov.si/uvp/zakon/zakon_o_varstvu_potrosnikov.pdf

Sam imam z njimi pozitivne izkušnje in sem prepričan, da bodo pomagali tudi ostalim.
Cocaine is God's way of saying you're making too much money.Cocaine is a hell of a drug.

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Kraj: preseljen iz MB v toti LJ na Bežigrad

Napisal/-a zoranwagen To jun 17, 2003 7:32 pm

toclarraju je napisal/-a: pravijo kolance

...kulanca...

...Renault-i niso nič slabši od drugi vozil...ime znamki pa uničujejo razni Real-i...sem sam imel z njimi tudi slabe izkušnje...
...ne smem kar želim...

Uporabniški avatar
AIRbrush
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Re: Avtohiša REAL nikar!!!!

Napisal/-a AIRbrush To jun 17, 2003 8:31 pm

toclarraju je napisal/-a:Pol leta nazaj je na mojem Meganu šla vodna pumpa in jasno avto se je pregrel, ter šel na servis k REALU. Zamenjal so vodno pumpo, pobrusili glavo motorja in zamenjali tesnila ter računali 130.000 SIT. Prav, samo, da so avto poštimali in, da bo vse OK. Po tem je bil avto pri njih še na rednem letnem servisu in tehničnem pregledu, po tem pa kar na enkrat KATASTROFA! Avto je zaribal! Po odštetih 130.000 SITih, ki naj bi garantirali, da so v REALU naredili vse, da se kaj takega ne bi zgodilo. Mašina se pri pregretem motorju odpre prav z namenom, da se pregleda oziroma popravi ali zamenja morebitne poškodovane dele. Očitno pa so pri REALU zamenjali pumpo in fino pokasirali. In za nameček so mi danes dejali, da bi že takrat morali menjati vse kar bodo menjali sedaj, to pa so bati in blok motorja!!!! Takrat pa niti z besedo kaj šele pisno niso omenili, da je kljub servisu kaj takega mogoče! In znesek popravila: 550.000 SIT! Ampak tokrat, so pa prebili mejo dobrega okusa, zato grem to pot do konca s pomočjo Zveze potrošnikov Slovenije, Urada RS za varstvo potrošnikov, Tržnega inšpektorata, sodnega izvedenca oz. cenilca, Revoza in Renaulta Slovenije! Mimogrede na ZPS so me seznanili s študijo oziroma publikacijo o nerazumno številčnih in hkrati velikih okvarah Renaultovih avtomobilov, ki jo pripravljajo. Tudi pri meni ni to prva zares velika okvara na tem avtomobilu (šel je tudi že diferencial), je pa definitivno zadnja. In zakaj to pišem? Ljudje nikar ne hodite v Avtohišo REAL in nikar Renaulta! Pokličite Zvezo potrošnikov Slovenije in jim povejte o svojih tegobah s temi jajci in njihovimi kvazi serviserji, da bodo potem lahko o naših in vaših tegobah obvestili tudi povprečno informiranega Slovenca.

Poglej si še moj topic o tej zadevi. Lahko vam slike od podrtega motorja pokažem, samo bo mel kdo še nočne more verjetno zarad groze.

Zaradi te (pardon izrazu) k.... avtohiše Real se je meni in moji familiji totalno zameril Renault in avtohiša Real sploh. Z fotrom bova oba zamenjala Cliote. Jaz bom zamenjal za novega Yarisa in fotr za novo Corollo.

Res je žalostno kako nategujejo folk. Da o njihovih cenah rezevnih delov sploh ne govorim (ki so kao baje najcenejši kar jih lahko dobiš). Primer: Luč z dvojno optiko pri Realu stane 33.000 sit, ista luč pa pri AvtoNet stane 17.500. Vodna pumpa stane pri Realu 17.000 brez ddv, pri avtonet je pa ista vodna pumpa 6.500 Z DDV! Če mene vprašate je to kriminal. Žal mi je edino tistih strank ki nasedajo osladnim delavcem in jim plačujejo mastne vsote denarja za take bedarije. Na koncu koncev pa ostaneš praznih rok ker se oni opirajo na navaden (zopet oprostite izrazu) k... papir na katerem je napisano neko amatersko ugotovitev kao nekega hudega sodnega izvedeneca (govorim za moj primer, saj ste brali topic ane?). Pazite to: one je določil da je do preboja tesnilke motorja prišlo zaradi preteranja motorja, pa glave motorja sploh odprl ni da bi tesnilko sploh videl. Strokovnjak pa tak, my ass...
Jaz sem nekaj le dosegel ker sem jim naredil ful slabe reklame in povsod govorim kake s... so. Sej bi se spustil v tožbo, pa za take stvari nimam več živcev in denarja. To pa vejo tudi oni in zato to z pridom izkoriščajo.

Fantje in dekleta: kakor vidite nisem imel samo jaz slabe izkušnje z avtohišo Real ampak tudi drugi, tko da ne govorim kar tja v tri dni. Njihov odnos pa je daleč od prijaznega in profesionalnega. Najhujši so mehaniki. Ker pač že nekaj let šraufa Renaultove podrtije pa misli da je bog in batina...

Enostavno se mi ne da pisat, ker imam te robe za napisat za cel roman. Če mi kdo ne verjame, mu lahko pokažem vse papirje in predračune (oni so mi hotli za popravilo računat 230.00 sit, drug mehanik mi je pa poleg tega naredil še kompleten servis in me je prišlo 110.000 sit. In še nov akumulator se imel). Mam tudi spravljeno tesnilko in fotografije če koga zanima.

V glavnem tko kot pravi reklama za Hitovo odprto linijo: HUJŠ KOT SKRET!!!

Uporabniški avatar
AIRbrush
Uporabnik

Napisal/-a AIRbrush To jun 17, 2003 8:40 pm

toclarraju je napisal/-a:V mojem primeru je pač šlo za klasično okvaro črpalke in klasičen servis, ki sledi tej okvari. Ko pa je avto zaribal, pa je v trenutku zgubil na moči, in šele takrat so zasvetile vse opozorilne lučke. Praktično ni bilo moč ničesar slišati ali videti pred tem. Je pa v hladilnem sistemu ostala vsa tekočina, zmetalo pa je ven vse olje in po besedah "strokovnjakov" na REALU, je šel v maloro bat. Da pa so to ugotovili, pa so morali imeti mašino dva dni odprto!

Drugače pa poznam te hece o čemer pišeš. Tem skladom ali karkoli že so, pravijo kulance, z njimi pa sem imel opravka pri tem istem avtomobilu, ko je bil star leto in pol in je šel v maloro diferencial. Ampak, saj vam povem, tokrat je bilo to zadnjič! Zadnji Renault v življenju, REALA pa raje ne omenjam več.

Fantje, uslugo bi mi naredili, če poznate kakršenkoli medij (internetni ali tiskani), kjer bi lahko objavil svojo zgodbo in s tem morda še koga obvaroval "vlečenja za j***a" Renaulta in njegovih pooblaščenih servisov, beri Avtohiše REAL!

Če boš res kje kaj objavil se ti pridružim z svojo zgodbo! Mam ogromno materiala DA NISEM BIL JAZ KRIV DA JE MOJ K.... CLIO CRKNIL! oprostite ker se razburjam samo 3 mesece nazaj mi je ta zadeva žrla živce!

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Napisal/-a din To jun 17, 2003 9:13 pm

Stranka pripelje Senica na pregled izpušnega sistema, saj je nekam glasen. Mi gledamo in gledamo, zadnji lonec nov, srednji malo bogi in katalizator prav tako. Nato se odločimo da pogledamo še pod pokrov motorja (havbo), odstranimo zaščitno pločevino na izpušnem kolektorju in glej ga zlomka - počen izpušni kolektor. Kar je še hujše je baje to bolezen pri tem modelu motorja (žal ne vem al je 1.6 al 1.8???), in pol izjava lastnika ˝ampak res nikoli več Renaulta, sem imel že ogromno problemov.....˝, med drugi je razlagal kako mu niso hoteli priznat garancije za zarjavela vrata, ker češ ni imel potrjene servisne knjižice. Haloo??? ja kaj pa ima servisna knjižica z rjo, proti kateri ima garancijo 6 let :?: :?

Na kratko Renault je 100% izgubil še eno stranko.
Slika

Vesi
Novinec

Napisal/-a Vesi Sr jun 18, 2003 1:14 am

Safran, zdej ne vem če si mogoče narobe napisal kar si hotel povedat, ampak Avtohiša Real sodi pod A1, ne vem sicer kako je z Anetom, tako da ta tvoja razlaga ne drži. Samo v vednost.
Lp, Vesi

Uporabniški avatar
Radman
Novinec

Napisal/-a Radman Sr jun 18, 2003 6:50 am

Safrane tud Avtohiša Real spada pod A1, ravno tako kot Avto Net... AvtoNet prodaja rezervne dele istega proizvajalca, kot so originalni rezervni deli (Valeo, Bosch...), le da so v drugačni, nevtralni embalaži in da med tovarno in stranko ni posrednika v obliki proizvajalca avtomobilov...

Glede Avtohiše Real so pa cene po normativih, enako tam kot v kakšnem drugem Renaultovem servisu. Fora je v tem, da vsi okoliški serviserji (Kalan, bivša AH Moste, Malgja ipd.) stranke, ko jim ne znajo pomagati, pošljejo v Avtohišo Real. Jaz redno servisiram moj avto v Avtohiši Real in zaenkrat nimam pripomb, res je da so cene zasoljene, vendar če odkrito priznamo, na katerem pooblaščenem servisu pa niso?

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr jun 18, 2003 7:24 am

ANET ima ravno take dele kot renault, iz iste tovarne, samo da je brez oznake renault(večina stvari ki jih prodajajo pride izfirme VALEO). Ista je tudi kvaliteta delov. Imajo pa tudi nekaj res cenenih stvari, ki pa so kopije dosti slabše od originala. Splača pa se kakšne stvari menjat na renaultovih servisih in potem spraviti račun.
Sam delam takole:
Ko mi gre logar, ga grem sigurno zamenjat na reanult(meni crkne na vsakih 9 mesecev), ker renault mi da garancijo 1 leto. Čez 9 mesecev, ko spet logar gre pa pridem v renault in pod garancijo ga zamenjajo - nič ne plačam, samo odpeljem se in tako delam že par let, pa imam vedno zastonj vse logarje. Zavorne ploščice kupujem v trgovinah z deli, ki jih uporabljajo za rally, kjer ti jih tudi zastonj vgradijo, če si jih kupil pri njih.

Spomladi sem si kupil petko s pokvarjenim alternatorjem za 50k sit(alternator pa še par stvari, ki pa niso presegle 20k sit s popravilom vred - to sem dal popraviti na EN uradni servis(zamenjava delov v alternatorju, ker se mi samemu ne da, pa še zakomplicirano je z logarčki, katere hitro zrdrobiš). In kaj se je zgodilo, dali so mi stare logarje, ker očitno se tudi njim tega ni dalo delat.
Ker sem vedel, da bodo to naredili, sem spravil avto na 7000 obratov že v njihovi delavnici in ga pod temi obrati držal 5 minut. Avto je zakuhal, crknila je vodna pumpa, pa še par drobnarij, ker je zdrobilo logarje in je jermen padel dol iz jermenice. Ker dela niso dobro opravili, sem zahteval ponoven pregled, pripeljal mehanika s seboj in je skupaj z direktorjem pregledal kako stojijo stvari.
- uničen alternator 82k nov
- uničena vodna pumpa 33k nova
- nove dihtnge (vse skup za 30k) + brušenje glave 10k
- nov pogonski jermen z šponarji 60k
- novo olje za mašino 2000 liter
- novo olje za menjalnik 2000 liter
- nova hladilna tekočina 1500 vsa
- nove svečke N3G 3000 sit po komadu
- nov filter olja 2k
- nov filter zraka 800 sit
- delo 100k
In končno stanje - na njihove stroške so morali narest generalko, pod budnim očesom mojega mehanika.
Njihovi stroški: 335k sit
Moji stroški: 50k sit avto in 20k sit popravilo alternatorja in zamenjava par varovalk ter lučk v armaturi

IN TAKO SEM KUPIL AVTO ZA 50K SIT IN NA NJEM ZA 20K SIT NAREDIL GENERALKO NA URADNEM RENOJEVEM SERVISU.

LP
Nebivedu

P.S. Če boste kej podobnega delali, vedno premislite, kako jih boste obrnili, ker drugače bodo oni vas in boste plačevali za njihovo nesposobnost.

Uporabniški avatar
Radman
Novinec

Napisal/-a Radman Sr jun 18, 2003 8:09 am

Zdej bi pa rad vidu kako so ti za petko priznal svečke za 12k, če je original svečka za petko 500 sit? Na kermu servisu si to naredu?

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Sr jun 18, 2003 8:20 am

din je napisal/-a:Na kratko Renault je 100% izgubil še eno stranko.

Verjetno je še kakšna stranka več izgubljena, glede na to da se o tem debatira na internetu, mediju ki ga nekateri še močno zapostavljajo ;)

Real si pa očitno kar lepo "reklamo" dela na spletu...
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr jun 18, 2003 8:41 am

Ena svečka stane 2990 sit NGK N3G - probej jih dobit - to so svečke za turbaka

Uporabniški avatar
AIRbrush
Uporabnik

Napisal/-a AIRbrush Sr jun 18, 2003 10:43 am

SAFRANE je napisal/-a:
Vesi je napisal/-a:Safran, zdej ne vem če si mogoče narobe napisal kar si hotel povedat, ampak Avtohiša Real sodi pod A1, ne vem sicer kako je z Anetom, tako da ta tvoja razlaga ne drži. Samo v vednost.
Lp, Vesi

fantje ne me prosim učit ker je moj oče svetovalec komplet poslovodstva A1 = tko da jest tut vem da je Real od A1--ampak od A1 je tudi
- a-net pa
- Remont Kranj pa
- Citroen Kranj pa
- 2 parking hiši v LJ in
- tovarna neoriginalnih rezervnih delov za Renault in Citroen

to kr se pa dogaja v Realu sem pa že zdanjič povedal očetu kar se je zgodilo airbrushu pa tole mu bom tud zatežil in upam da bo on to kej povedal .
Poznam pa tudi direktorja reala (g.Jenko) kateremu bi blo tudi dobro napisat en e-mail=saj je vprašanje če on ve kaj se vse dogaja v njegovi firmi! (ker isto je bilo pri Vrtaču kr se je nam dogajalo-->direktorji sploh nič od tega niso vedl-k so pa zvedl so pa naredili nevem kakšne sestanke in stvari začeli rihtat)

lp
johny 8)

Prosim lepo ja če mu res kej poveš, ker mi boš veliko uslugo naredil. Gre se mi bolj za princip in če me že oni nategujejo ji bom pa probal vsaj slabo reklamo narest (brez laži, da ne bo kdo mislil. Samo tisto kar se mi je dejansko zgodilo je že dost hudo).
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov