Nasveti in napotki ter povpraševanja...

drzni
Nov uporabnik

Kraj: logatec

golf II-imel hibe

Napisal/-a drzni Ne nov 21, 2004 10:56 pm

Pred 14 dnevi sem prek oglasnika kupoval rabljen avto GOLF 2 bencinar. Poklicu sem se zmenil z žensko za ogled,ko sem prišel na ogled avtomobila sem ga natančno pregledal.
Namreč,ko sem pregledoval motor sem ugotovil da je bila jermenica zvita(pri delujočem motorju).
In še to pri delujočem sem zategnil ročno in poskusil speljati a avto je s polnim gasom ugasnil.Karoserija je bila solidno ohranjena.
Zanima me kaj bi moral popraviti na tem avtu. In kaj je bilo narobe z zvito jermenico?
Zadnjič spremenil drzni, dne Ne nov 21, 2004 11:17 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: golf II-imel hibe

Napisal/-a TITan Ne nov 21, 2004 11:03 pm

Matej 19d je napisal/-a:pred 14 dnevi sem prek oglasnika kupoval golf 2,ko sem se zmenil za ogled v ljubljani je imel ta avto hibe.Namreč pri mašini sem videl da je bila jermenica zvita zanima me ,kako je prišlo do tega in še nekaj namreč probal sem sklopko(zategnu ročno in poskusu speljat in avto je kar naprej ugašal tud s polnim gasom kaj bi lahko bilo mogoče okvara sklopke?
Prosimza razložitev ???

1) Mal bolš probi razložit. Ne morem si predstavlat kako sploh zgleda zvita jermenica.
2) To pomen da sklopka dela supr in da ne spodrsava :lol:
Slika

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ Po nov 22, 2004 8:43 pm

tud jest sm mel zvito jermenico, sam sem jo potem zamenjal. Razlaga za to je pa preprosta. Bil je močno karamboliran. Mal bi še pogledu če se kej razlikujejo vari pri levem in desnem amortizerju pol bi bil bol ziher :roll:

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To nov 23, 2004 12:01 am

Men je tud plantala...... ampak fora da ni bla zvita ampak u jermenici se nahaja neka guma..... kao neki amortizira al koji falus (tko so mi rekl na servisu) No in nova je prišla 35ksit..... fora je pa bla da je jermen strgalo vsake 14 dni.... no in lisko se znajdu. Na šihtu sem si drugo jermenico postružo (čeprav so na servisu zatrjeval da ne bo šlo in da tist guma mora bit not da blaži udarce ker drugač bo jermen trgalo..... ja pa ja kdaj so te že na servisu kaj vedli pametnega? ) no in laufa mi že več kot leto z istim jermenom.....
Možn da je tko al pa da je bil karamboliran kot so že rekli.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
amater
Novinec

Napisal/-a amater Če nov 25, 2004 4:00 pm

vsak avto je dober, le če je izdelan na Švedskem
SlikaSlika

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a TITan Če nov 25, 2004 4:23 pm

1.1-1.2t 55km volvo? To mora bit zabavn pri prehitevanju :lol:
Slika

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe nov 26, 2004 12:43 am

TITan je napisal/-a:1.1-1.2t 55km volvo? To mora bit zabavn pri prehitevanju :lol:

En mal bolj se zmuč ko pa moja petka ki bi naj mela 800 kg....... :)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov