Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

mitsubishi spacestar

Napisal/-a Mrcina To feb 27, 2007 1:24 pm

Lep pozdrav!

Ker sem "prisiljen" kupiti enoprostorca (pa ne prevelikega) do dobrega miljona bivših SIT in sem bil dosedaj sveto prepričan da temu kriteriju odgavarja samo scenic. Zato sem bil tembolj presenečen, da v ta rang pade tudi naslednje vozilo:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1179752
(simbolično, samo da vidite sliko :D )

Zanima me torej letnik 1999-2000. Mašini vidim da sta dve, 1,3 in pa 1,8GDI. Tadruga je najbrž ista kot v carismi?

Kdo ima kaj izkušenj s tem avtom? Predvsem me zanima koliko litrov ima prtljažnik. Pri motorjih me zanima poraba (itak) in kako se obnese 1290 kubični mlinček s 86 konji? Kakšne so tipične opreme in ali ima po višini nastavljiv sedež serijsko? Ima kdo kake linke na kake strani kjer je ta avto predstavljen?

Kaj bi rekli o primerjavi s scenicom? Je realna? Ker mi res ne diši renault (pa sem ga imel v preteklosti, da ne bo pomote), raje bi japonca :twisted:

Katei drug enoprostorec bi še prišel v poštev? Pa ne večji od scenica oziroma spacestarja? Picasso je predrag, že vnaprej povem...

Lp Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika To feb 27, 2007 1:38 pm

Kaj pa mazda premacy? http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1233688
Space star je v bistvu kar majhen in prtljažnik sploh ni velik, le precej visok. Tako na oko bi rekla, da je v scenicu vseeno večji.
Zadnjič spremenil protonika, dne To feb 27, 2007 1:41 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Protonika ima bullbar.

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Napisal/-a Mrcina To feb 27, 2007 1:40 pm

protonika je napisal/-a:Kaj pa mazda premacy?
Space star je v bistvu kar majhen in prtljažnik sploh ni velik, le precej visok. Tako na oko bi rekla, da je v scenicu vseeno večji.

Mazda je mejčkeno izven cenovenga ranga... Žal... Nekje do 5000€ mislim dat, več mi v tem trenutku ni za dajat za avto... Že tako mi je žal ke moram menjati :roll:

Lp Mrcina
dihtunga.press

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika To feb 27, 2007 1:43 pm

Je pa na avto.net ena toyota picnic za tvojo okvirno ceno. Prodaja se pa že zelo dolgo časa, nekaj sem o tem že nekje sikala - glede km pa to (da jih je sumljivo malo). http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... ght=picnic
No, ampak to je mogoče tudi že na meji med malim in velikim enoprostorcem (ima 4,5 m).
Protonika ima bullbar.

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Napisal/-a Mrcina To feb 27, 2007 1:47 pm

Hmmm, evo, toyota picnic, ni slaba ideja :D To da sta na avto.net samo dve sploh ni problem, v skrajnem primeru jo pripeljem iz Nemčije. A nimaš ti sedaj picnica? Kako se obnese?

Lp Mrcina
dihtunga.press

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika To feb 27, 2007 1:57 pm

Sem šla še malo pobrskat: daewoo tacuma, multiple so tudi kar poceni, potem je tu še mazda demio in suzuki liana...
Moj picnic je zaenkrat res piknik - edino, kar me je malo pretreslo, čeprav sem to vedela vnaprej, a nekako nisem verjela, je poraba - pa če še tako pazim, je 9 litrov :(
No, zdaj je v moji lasti 4 mesece, je sicer nekaj drobnih sitnosti (sem tudi pisala), recimo brisalci so ropotali, pa varnostni pas se včasih ne navije nazaj, ena vrata se težje zapirajo.... Drugače je pa super, sem navdušena. Na enem od nemških forumov sem prebrala, da je to eden zadnjih modelov, ki ima precej opreme, pa je kljub temu poceni in preprost za vzdrževanje in ima še znosno količino elektronike. In da se rabljeni kar hitro prodajo. Ni širša od normalnega avta, tako da ni problem parkirat (na naših parkirplacih, ki so po mojem normirani še na fičke in bolhe).
Ima pa šest sedežev, se pravi tri vrste po dva, kar mogoče ni najbolj praktično (jaz imam dva otroka in je v redu). Obstajajo pa mislim da tudi s sedmimi sedeži. Druga vrsta ima takšne fotelje, kot so spredaj, tako da se da naslon fino nagnit nazaj, veliko prostora je med sedeži (za smuči prevažat), zadnja klop tudi ni zgolj provizorična, ampak se da peljat (in tudi tu se da naslon še dati malček nazaj, če nisi previsok). Je pa res, da s tremi vrstami sedeži ne ostane ravno razkošje od prtljažnika, no, za silo ga je pa vseeno.
V Nemčiji je seveda izbira bistveno večja.
Protonika ima bullbar.

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Napisal/-a Mrcina To feb 27, 2007 2:52 pm

Demio mi je majhen... Liano je sestra enkrat testirala pa nam ni bila všeč. Multipla je super, sem se vozil, ampak khm, če renaulta nočem zaradi določenih razlogov, ki jih ne bom rekel na glas, potem si lahko predstavljaš kaj mislim o fiatu :D Tacuma, hmmm za premislit je...

Protonika, hvala za tvoja mnenja. So zelo dragocena ;)

Lp Mrcina
dihtunga.press

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika To feb 27, 2007 3:09 pm

Leop je, če se človek vsaj trudi biti objektiven in prepiše tisto, kar mu pač vrže ven, ko vnese določene kriterije. In tako se na seznamu znajdejo tudi renaulti in fiati :D Ko pa smo že pri objektivnosti - demio je povrh vsega tudi zelo grd.

Ko že praviš, da ti Nemčija ni problem: meni osebno se je v srce vsedla nissanova serena, ki jih pri nas praktično ni, je pa to res mičken avtoček z osmimi oziroma šestimi sedeži. Kar me je pa res zelo zelo zmotilo, je pa zelo slaba varnost pri starejših modelih, pa tudi pri novejših je v bistvu podpovprečna. Je pa res luštkana zadevca, vsaj meni.
Pa tudi spacewagon sploh ni za odmet - pri teh imaš tudi varianto 4 x 4.
Protonika ima bullbar.

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Napisal/-a Mrcina Sr feb 28, 2007 8:14 am

Uf, serena je pa po videzu kot kak kombi :D Malce preveč ekstremno zame. Čeprav je srčkana, se spomnim sošolca ki jo je imel...

Fajn bo treba pregledat stvari, veliko idej si mi nametala ;)

Lp Mrcina
dihtunga.press

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Pe mar 02, 2007 8:06 am

Protonika ima bullbar.

Uporabniški avatar
JZ
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a JZ Pe mar 02, 2007 8:30 am

Moj fotr ga je mel, in sicer 1.3 varianto. Kupil ga je novega in ga prodal s cca 80.000 prevoženimi. V tem času ni imel nobenih problemov na splošno zelo zadovoljen, avto je za to ccm kar poskočen, poraba okoli 7l, prtljažnik malce manjši kot od Scenica, voznikov sedež je bil nastavljiv po višini, pravzaprav je imel vso osnovno opremo - airbaga, abs, klima, el. tekla, ogledala ...

Osebno ti priporočam nakup vozila ker je veliko avta za malo denarja, kvaliteta japonska in v 80% so lastniki starejši od 55 let, malo opazuj voznike in boš sam opazil da so skoraj vsi označeni (s klobuki).

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Napisal/-a Mrcina Pe mar 02, 2007 8:58 am

JZ je napisal/-a:Moj fotr ga je mel, in sicer 1.3 varianto. Kupil ga je novega in ga prodal s cca 80.000 prevoženimi. V tem času ni imel nobenih problemov na splošno zelo zadovoljen, avto je za to ccm kar poskočen, poraba okoli 7l, prtljažnik malce manjši kot od Scenica, voznikov sedež je bil nastavljiv po višini, pravzaprav je imel vso osnovno opremo - airbaga, abs, klima, el. tekla, ogledala ...

Osebno ti priporočam nakup vozila ker je veliko avta za malo denarja, kvaliteta japonska in v 80% so lastniki starejši od 55 let, malo opazuj voznike in boš sam opazil da so skoraj vsi označeni (s klobuki).

No, to sem potreboval, iz prve roke... Hvala! Se ti po kojem slučaju valja kje še kak katalog? Sicer pa moram malo povprašat na AC-konim, vidim da imajo spacestarja še na webu, na ceniku ga pa ni, očitno je pred kratkim šel iz prodaje, moram povprašati, če se jim valja še kje kak katalog...

Lp Mrcina
dihtunga.press

combe
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a combe Pe mar 02, 2007 9:07 am

No, mi mamo tud doma space stara, je 1.6 mašinca, je sicer letnik 2005, poraba cca 7.5 zdele pozim, vozi se večinoma po AC. Do sedaj (60.000 km) ni bilo še nobenih težav, redni servisi pa gasa. Za moje pojme je kar prostoren (sam vozim accenta), predvsem pa je odličen občutek za vozit, ker sediš malo višje. men je ful všeč.

lp

combe
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a combe Pe mar 02, 2007 9:11 am

[url]http://www.najdi.si/avtomobili/avtopodatki.jsp?znamka=MITSUBISHI&modeltip=SPACE+STAR+1.9+DID+Comfort[/url]

Tuki maš mal podatkov, sicer je za novejšega dizla, sam glede mer pa misle da je dost podoben, če ne kar isti.

lp

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe mar 02, 2007 11:03 am

popravljam
combe je napisal/-a: http://www.najdi.si/avtomobili/avtopodatki.jsp?znamka=MITSUBISHI&modeltip=SPACE+STAR+1.9+DID+Comfort

Tuki maš mal podatkov, sicer je za novejšega dizla, sam glede mer pa misle da je dost podoben, če ne kar isti.

lp

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Napisal/-a Mrcina Pe mar 02, 2007 1:55 pm

esem je napisal/-a:popravljam
combe je napisal/-a: http://www.najdi.si/avtomobili/avtopodatki.jsp?znamka=MITSUBISHI&modeltip=SPACE+STAR+1.9+DID+Comfort

lp

Hvala!!!
dihtunga.press

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Pe mar 02, 2007 3:03 pm

Lej kdo je živ. Pa drug avto kupuje. :D
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar Pe mar 02, 2007 3:35 pm

Kaj se tiče 1,8 GDI motorja..........., ja jaz ga mam v carismi in lahko povem , da je lepo prožen že pri dokaj nizkih obratih okoli 2000rpm, lepo vleče, porabi malo benza, od 6,5-8,5litra, takšna je moja poraba v carismi, povprečje pa je nekje 7,5....kar se tiče zanesljivosti, moj dela brez problemov, le servisi so ze te mašine malce dražji, drugače pa če misliš kupit, kupi 1,8 GDI, ker 1,3motor mislim da je malce prešvoh za tak avtomobil, pa še prižgana klima, več potnikov malce prtljage pa je nepremičnina ;)
BMW E46

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Napisal/-a Mrcina So mar 03, 2007 4:16 pm

Samotar je napisal/-a:Lej kdo je živ. Pa drug avto kupuje. :D

O lej ga!

Trikrat lahko ugibaš zakaj :oops: :D

LP Mrcina
dihtunga.press

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Ne mar 04, 2007 11:00 pm

Bom samo enkrat. 8)
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov