Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM So apr 19, 2008 5:48 pm

kolesar je napisal/-a:upam da jih opzoriš da delajo neumosti..

Saj to je ravno fora.. Na blendanje sploh ne reagira... Ko sem peljal mimo (zdaj sicer ne, ker sem to nehal, ko sem ugotovi, da je to pogost pojav) sem pomahal kaj dela.. Ona ni - še dalje na telefonu... Ko sem pred njo vse 4 smerokaze, pa sem upal, da bo vsaj malo upočasnila.. Pa tudi nič. A :D

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith So apr 19, 2008 7:57 pm

NaceM je napisal/-a:
kolesar je napisal/-a:upam da jih opzoriš da delajo neumosti..

Saj to je ravno fora.. Na blendanje sploh ne reagira... Ko sem peljal mimo (zdaj sicer ne, ker sem to nehal, ko sem ugotovi, da je to pogost pojav) sem pomahal kaj dela.. Ona ni - še dalje na telefonu... Ko sem pred njo vse 4 smerokaze, pa sem upal, da bo vsaj malo upočasnila.. Pa tudi nič. A :D

Slika

tole bi znal pomagat :twisted:

js poznam eno damico, k se je zaletela v rondoju tomacevo.

zakaj se je zaletela?
po njenih besedah zato ker je pozabila, da je v avtu in da vozi. :roll:

valda ce mas ene pet projektov kot so sminkanje in maskara med telefonskim pogovorom in ce cim, si je verjetn res kr tesko zapomnt, da vozis avto.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po apr 28, 2008 11:00 pm

nekateri so ze pridni za vse nas... dela se na prenovi in pocasi tudi odsteva se 1 dan (ravnokar)
http://www.varnostvprometu.org/index.ph ... n=prekrski
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin To apr 29, 2008 9:43 pm

No in zdj se bo zacelo, da bo folk buljil notr v stevce namesto na cesto, potem merjenje hitrosti, kjer je omejitev skregana z logiko in še in še. In kaj ce ne bo rezultatov? Kaj ce bo letos al pa naslednje leto cez 300 mrtvih? Bo se zakon umaknu al bo sel se eno stopnjo visje....
There is no time...

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron To apr 29, 2008 10:05 pm

...ravnokar povedano na 24ur zvecer kaksne kazni bodo po 1. Juniju na Hrvaskem
tale mi je najbolj zanimiva in precej potencirana kot pri nas

za voznjo v naselju: nad 50km/h - 2000€ ....pri nas za 30km/h - 1000€
torej toleranca za 20km/h + glede na naso je pri njih 1000€

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To apr 29, 2008 10:24 pm

ja, sam morš bit pa res k****n, da čez naselje voziš 100km/h :roll: :roll: Priznam pa, da je čez nekatera naselja res "gnilo" vozit 50km/h (kjer bi bilo idelano 60 ali celo 70)

hm, je mogoče kje mal več tega o kaznih na hrvaškem (ne tako skopo, kot je blo na 24ur prejle pokazano)?
Slika

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron To apr 29, 2008 10:43 pm

IcEm4n je napisal/-a:hm, je mogoče kje mal več tega o kaznih na hrvaškem (ne tako skopo, kot je blo na 24ur prejle pokazano)?

zaenkrat sem nasel tole...
http://www.automanija.com/auto-novosti/ ... ozije.html
http://www.automanija.com/auto-novosti/ ... omila.html

Uporabniški avatar
Karneki
Novinec

Napisal/-a Karneki Sr apr 30, 2008 7:38 am

Ti se kar voz po Dunajski 100 km/h sam ne pol jokat k te taplavi ustavjo še hujš če
koga zbiješ ali kaj podobnega. 8)
A si tud ti v lukno padu?
Nič vidu, nič slišu, nič kriv!

gogocak
Novinec

Napisal/-a gogocak Sr apr 30, 2008 7:56 am

Včeraj sem nekje zasledil, da je ena bejba v benfiču po celovški letela 141 km/h.
Po moje , več ta baba za volan nebi sedla :x :x

Hendrix
Novinec

Napisal/-a Hendrix Sr apr 30, 2008 9:13 am

Jaz se pa deloma strinjam s kaznimi, moti me le to, da niso pravične oz. prilagojene na posameznikovo finančno zmogljivost. V ustavi imamo jasno zapisan člen o pravičnosti in enakopravnosti, naši zakonodajalci pa delajo ravno obratno. Zvišanje kazni za zakonodajalca je poceni način kako vplivat na večino ljudi. Nekateri se pa bodo še naprej vozili po svoje, tisti z Q7, X5, ...

Potrebno je ločit voznike, ki naredijo tu pa tam kako napako od voznikov divjakov, alkoholikov, mam denar in podobnih. Vlada se ni odločila iskat slednjih temveč preprosto na lahek način rešit se vseh. Žalostno je, da se usposobljeni, izobraženi, v času informatike in znanja s celega sveta, v našem miistrstvu spomnijo le zvišat kazni. To je poraz za zaposlene, take je potrebno odpustit in jih nadomestit z usposobljenimi ljudmi!

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr apr 30, 2008 10:06 am

http://24ur.com/novice/slovenija/-74.html <--- dvema že odvzeli izpit zarad prevelike količine alkohola (50-letnik 0.89mg/l in 21-letnik z 0.91mg/l)
Slika

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Sr apr 30, 2008 10:34 am

46 strani berem ene in iste komentarje, tudi svoje. Mene nihče nebo prepričal, da je namen dviga kazni znižanje smrtnih žrtev. Ja malo mrogen, namen je samo polnenje proračuna in ničesar drugega. Osebno me moti izključno namen novega zakona in ničesar druga. Itak še vedno velja, da če se voziš po omejitvah, ne boš dobil kazni kar ste že tako ali tako mnogi povedalil.

Sam bom verjel, da je namen policajev spravit bedake s cest in divjake, ko bodo nehal kasirat 50m od table za konec kraja, ko bom kdaj videl kakega policaja v krožišču, ko bodo se kdaj postavli v vseh smereh stran od diskotek, tipičnih gostiln s katerih se furajo pjanci domov in na lokacije kjer se ve, da se vsak pele praktično mnogo prehitro, pa je tam dejansko nevarno. Dokler se to nebo zgodil, lahk govorijo, da so vidl Marijo in ničesar druga.

Dokler nebo ta zaplankan narod ugotovil, da se vozi normalno zaradi lastne varnosti, da si lahko s tem ko koga pofuraš uničiš življenje, da je recimo precej omejitev (daleč od vseh) tam z nekim namenom, da je vožnja odgovornost do sebe in drugih, ko bodo policaji ugotovili, navedbe in gornjega odstavka in ko bomo enkrat nehal podpirat mastno plačevanje vlade za delo, kjer jih 10 leži in sonči, 3 pa delajo, tedaj se bo varnostna situacija izboljašal, prej, nikakor ne.

S dvigom kazni pa bodo dosegl samo to, da bo enako kot je dosedaj. Al se bo folk vozil 20 na uro manj od omejitve, al pa še vedno norel in malo bolje bodo zaslužl. NIč drugega.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr apr 30, 2008 11:40 am

Sem slišal, da je na cestah polno policajev.

Vsi pozabljamo na tole: "Za prekoračitev dovoljene hitrosti na območju umirjenega prometa je za več kot 20 km/h predvidena kazen 1.000 evrov in 8 KT, za več kot 30 km/h pa 1.000 evrov in 18 kazenskih točk."

Torej - če kdo spregleda znak (lahko ga je kdo podrl, odstranil, obrnil, zakril) oz pozabi, da je v taki coni in vozi malenkost čez petdeset - npr v nedeljo, ko so ulice v Lj skoraj prazne in je to ponekod možno in varno, kasira 1000 € in 9 točk, če vozi malo nad 60, kasira še izpit. Bolano! Kot je bolana družba, ki take kazni in vračanje policijske države skoraj molče sprejema.

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Sr apr 30, 2008 11:46 am

kazni so ok, ampak omejitve so takšne, da lažje kasirajo.
Ravnina poleg ceste nobene hiše, pločnika nix v bližini in 50km/h omejitev, ki je tu logika.
Zadnjič so stali v razmaku 5km 3 radarske kontrole in to okoli 15ure, seveda ko folk gre iz šihta (takrat je seveda največ smrtnih nesreč) :roll:

pet/sob ponoči pa vaški dirkači mirno norijo pa nikomu ništa, dokler ne vseka.
Zadnjič spremenil jay, dne Sr apr 30, 2008 11:48 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Sr apr 30, 2008 11:47 am

esem: tocno to sem hotel ravnokar izpostavit torej aktualna tabela

Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Sr apr 30, 2008 11:49 am

Ne vem, kje si našel tako majhno tabelo - kazni so vendar mnogo večje! :P :lol:

gogocak
Novinec

Napisal/-a gogocak Sr apr 30, 2008 11:56 am

Ta zakon je zaj**** samo za omejena območja drugače niti ni tak napačen.
Izven naselje 109 km/h ni kazni
Avtocesta 150 km/h tudi ni kazni
torej paziti je treba samo v urbanih naseljih:)

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Sr apr 30, 2008 11:59 am

gogocak je napisal/-a:Izven naselje 109 km/h ni kazni
Avtocesta 150 km/h tudi ni kazni

Popravi napačne številke, da te ne bo kdo resno vzel in ti kasneje izstavil račun za kazen, ki jo je moral plačat.

Soliden članek, kjer se avtor v marsičem strinja z nami http://www.delo.si/index.php?sv_path=41,35,284276
Zadnjič spremenil esem, dne Sr apr 30, 2008 12:01 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Sr apr 30, 2008 12:00 pm

Omejitve so 50/90/130, kot so bile vedno!

Na avtocesti so kazni še naprej zmerne, skozi naselja boste pa vozili kot po jajcih, res je grozna ta država.
Zadnjič spremenil Joie de vivre!, dne Sr apr 30, 2008 12:04 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Sr apr 30, 2008 12:00 pm

gogocak: ni res to so le tiste kazni ki so izpostavljene...
tiste vmesne "fičnike" za malo nizje hitrosti pa si oglej tu
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 010#887010
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov