BBoss je napisal/-a:No ja, torej glede na to, da pred skoraj štirimi leti teh trenutno vladajočih planšarjev nisem volil sem "opran" krivde za ta kretenski zakon.![]()
![]()
OK, dost politike - Predvidevam, da se večina strinaj, da bi morala biti višina kazni odvisna od TEŽE prekrška. Pohvalil bom zakon, če mi bo le eden razložil naslednje fenomenalne zadeve v novem zakonu:
- zakaj je kazen za enako prekoračitev v naselju identična a se ta zgodi na široki štiripasovni vpadnici (Tržaška-dolgi most, Dolenjka), kot recimo na kakšni ozki uličici mimo šole?
- zakaj je kazen za isto prekoračitev motorja ali avtomobila, enka kazni za prekoračitev avtobusa ali 45 tonskega šleparja?
- zakaj je 0,51 promila (malce nad mejo torej) v krvi 450€ za resnično pijanega pri 1,1 promila pa le 570€ oziroma, če je profesionalni voznik avtobusa polnega šolarjev pa samo 500€?
- zakaj je vožnja v nasprotno smer na AC samo 300€ za v pravo smer 50km/h prehitro pa 380€ ?
če zna kdo tole iz varnostnega stališča utemeljeno razložit in opravičit mu bom zelo hvaležen.
Hm, to tud men ni najbolj jasno. Pa še nekaj glede tele zadnje tvoje točke. "Vredna" je skoraj toliko, kot če voziš v naselju med 60 in 70km/h oz. mnogo cenejša kot pa če peljem npr 72km/h čez naselje, kjer je normalno vozit s tako hitrostjo. A ni to debilizem no!?
Sem pa prejle opazil, da folk za več kot 10km/h ni prekoračil hitrosti, prej je vozil z 10km/h nižjo hitrostjo od predvidene.