Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr apr 30, 2008 3:52 pm

BBoss je napisal/-a:No ja, torej glede na to, da pred skoraj štirimi leti teh trenutno vladajočih planšarjev nisem volil sem "opran" krivde za ta kretenski zakon. :lol: :lol:

OK, dost politike - Predvidevam, da se večina strinaj, da bi morala biti višina kazni odvisna od TEŽE prekrška. Pohvalil bom zakon, če mi bo le eden razložil naslednje fenomenalne zadeve v novem zakonu:
- zakaj je kazen za enako prekoračitev v naselju identična a se ta zgodi na široki štiripasovni vpadnici (Tržaška-dolgi most, Dolenjka), kot recimo na kakšni ozki uličici mimo šole?
- zakaj je kazen za isto prekoračitev motorja ali avtomobila, enka kazni za prekoračitev avtobusa ali 45 tonskega šleparja?
- zakaj je 0,51 promila (malce nad mejo torej) v krvi 450€ za resnično pijanega pri 1,1 promila pa le 570€ oziroma, če je profesionalni voznik avtobusa polnega šolarjev pa samo 500€?
- zakaj je vožnja v nasprotno smer na AC samo 300€ za v pravo smer 50km/h prehitro pa 380€ ?

če zna kdo tole iz varnostnega stališča utemeljeno razložit in opravičit mu bom zelo hvaležen.

Hm, to tud men ni najbolj jasno. Pa še nekaj glede tele zadnje tvoje točke. "Vredna" je skoraj toliko, kot če voziš v naselju med 60 in 70km/h oz. mnogo cenejša kot pa če peljem npr 72km/h čez naselje, kjer je normalno vozit s tako hitrostjo. A ni to debilizem no!?

Sem pa prejle opazil, da folk za več kot 10km/h ni prekoračil hitrosti, prej je vozil z 10km/h nižjo hitrostjo od predvidene.
Slika

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Sr apr 30, 2008 7:03 pm

osli na kvadrat z JJ na oslu. ki ma človek pamet? nekatere stvari analizirajo in debatirajo po nekaj let...tte kazni pa v treh ali štirih mesecih.
BBos je dal dobro primerjavo in je povsem razumna da so to osli delali.odgovorni je samo podpisu (vrjetno podzavestno).

AMZS je dal vladi polno koristnih nasvetov (s primerki iz tujine), kako se bodo ljudje kontrolirali, ne da bi dvignili kazni. tako kot za inflacijo, ko so bli opozorjeni (pa niso NIČ naredili), je zdaj enako.
AMZS je (spet) pristal na gluha ušesa in ne prvič ter je vajen tega. vsaj nekdo ki poizkuša in je podložen z dokazi in je dlje raziskoval situacijo, kot pa nek plačanec s strani vlade in se smehlja z ogromno nagrado in vrjetno še potrdilom da ima pravico da lahko prekorači hitrost.

je pa dobro razvidno, kako našo vlado srbi denar in imajo vsako leto krojači morajo delati večje žepe (vsaj tako je razvidno) . volilci pridemo vsaj 1x na leto na račun, da izrazimo svoje mnenja. pa še za to take bedarije. večinoma volimo samo predsednika, vlado in župana ter predsednika krajevne skupnosti. politični funkcionarji se mi zdijo skor vsi pokvarjeni...

Prav smejal se bom, ko do leta 2011 ne bodo dosegli zastavlenega cilja...
Lep pozdrav :)

maestro
Novinec

Napisal/-a maestro Če maj 01, 2008 7:57 am

esem je napisal/-a:To de facto je princip policijske oz totalitarne države.

Navadni državljan vidi policijo običajno največkrat na cesti. Trditi, da gremo (ali pa da smo že tam) proti policijski oz totalitarni državi, ob tem, da smo država z eno izmed najbolj primitivnih vozniških kultur v Evropi in širše, ob tem, da je na naših cestah, primerjalno gledano, nenormalno število nesreč in mrtvih, ob tem, da smo v samem evropskem vrhu po konzumaciji čistega alkohola na preb., je DE FACTO čista politikantska intriga.
Sicer pa sem se že 1x vprašal, čemu je potrebno, da uporabniki na tem tehničnem forumu trosijo svoje politične floskule.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Če maj 01, 2008 8:27 am

Ehh evo bom napisal kaj sem videl ta teden od petka prejšni teden zvečer do torka ta teden. Petek zvečer ura 20:50 ta NOVI beli MB C AMG drvi po ulici čez 80kmh nič Polisi nedelja okol 20:55 Policija :shock: modre lučke pred gostilno opa eden bo najeb***
pihanje itd kazen ??? Torek Ob 20: 52 AR 145 drifta v rondoju na postaji gasa do pošte tam 3 kroge z ročno nič Polisi :shock: Kaj hudiča se grejo pol a moramo samo Normalni to svinjarijo plačevati :twisted:

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Če maj 01, 2008 9:33 am

maestro je napisal/-a:
esem je napisal/-a:To de facto je princip policijske oz totalitarne države.

Navadni državljan vidi policijo običajno največkrat na cesti. Trditi, da gremo (ali pa da smo že tam) proti policijski oz totalitarni državi, ob tem, da smo država z eno izmed najbolj primitivnih vozniških kultur v Evropi in širše, ob tem, da je na naših cestah, primerjalno gledano, nenormalno število nesreč in mrtvih, ob tem, da smo v samem evropskem vrhu po konzumaciji čistega alkohola na preb., je DE FACTO čista politikantska intriga.
Sicer pa sem se že 1x vprašal, čemu je potrebno, da uporabniki na tem tehničnem forumu trosijo svoje politične floskule.

Točno tako.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Če maj 01, 2008 6:52 pm

torej... najbolj nazorno sedaj
e-brosura o novem ZVCP-1E (hitrosti, odvzem vozila, prehitevanje, alkohol...)

Slika

http://www.vozimo-pametno.si/images/sto ... rosura.pdf (3Mb)
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Rottie Če maj 01, 2008 10:17 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Pozabljamo, da smo za zvišanje kazni krivi predvsem sami. Če bi ob nižjih kaznih vozili varno, bi te ostale nizke. Če bi se Nemci pobijali kot mi, bi jim tudi nabili kazni, brez skrbi.

Policijska, totalitarna država? Esem, poln si levičarske histerije... Vse vzvode imamo še vedno v rokah volivci, si pozabil? In dokler imamo vso oblast volilci, je govoriti o policijski državi čista demagoška neumnost. Če boste volili prave ljudi, boste zlahka dosegli odpravo trenutnih ukrepov. Klobasaš, kot da živimo v Argentini leta 1979...

Kdor vozi skozi naselje 100, je čisto prav da začuti policijsko državo, kdor bo vozil 50, ne bo začutil NIČ. Še enkrat povem, NIČ.

Ti pa očitno spremljaš politiko in delovanje države z zaprtimi očmi in prsti v ušesih, da ne vidiš kako totalitaren sistem imamo ... ali pa si celo eden izmed tistih, ki ta sistem podpirajo in izvajajo, da ga vedno tako vneto zagovarjaš. Totalitarizem je vedno bolj viden in to neglede katera stranka je na oblasti ... samo da so prejšnji to probali skriti, ti zdaj pa še tega ne, ker jih očitno ni prav nič sram, da se tako obnašajo, bojijo se pa itak nikogar ne... še najmanj pa večine volilcev, ki se jih da nategnit na suho pred vsakimi volitvami z lažnimi obljubami. :roll:
Slika
SpeedHeads ... The Lifestyle of Fast Cars

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Če maj 01, 2008 10:43 pm

Rottie je napisal/-a:
Joie de vivre! je napisal/-a:Pozabljamo, da smo za zvišanje kazni krivi predvsem sami. Če bi ob nižjih kaznih vozili varno, bi te ostale nizke. Če bi se Nemci pobijali kot mi, bi jim tudi nabili kazni, brez skrbi.

Policijska, totalitarna država? Esem, poln si levičarske histerije... Vse vzvode imamo še vedno v rokah volivci, si pozabil? In dokler imamo vso oblast volilci, je govoriti o policijski državi čista demagoška neumnost. Če boste volili prave ljudi, boste zlahka dosegli odpravo trenutnih ukrepov. Klobasaš, kot da živimo v Argentini leta 1979...

Kdor vozi skozi naselje 100, je čisto prav da začuti policijsko državo, kdor bo vozil 50, ne bo začutil NIČ. Še enkrat povem, NIČ.

Ti pa očitno spremljaš politiko in delovanje države z zaprtimi očmi in prsti v ušesih, da ne vidiš kako totalitaren sistem imamo ... ali pa si celo eden izmed tistih, ki ta sistem podpirajo in izvajajo, da ga vedno tako vneto zagovarjaš. Totalitarizem je vedno bolj viden in to neglede katera stranka je na oblasti ... samo da so prejšnji to probali skriti, ti zdaj pa še tega ne, ker jih očitno ni prav nič sram, da se tako obnašajo, bojijo se pa itak nikogar ne... še najmanj pa večine volilcev, ki se jih da nategnit na suho pred vsakimi volitvami z lažnimi obljubami. :roll:

He he, malo vam zagnojijo s prometnim zakonom in vi že s totalitarizmom, uboščki...
Za take kot si ti bi uvedel vojaško diktaturo, ne pa samo policijske države.

Uporabniški avatar
tomson
Uporabnik

Kraj: LJ / MB

Napisal/-a tomson Pe maj 02, 2008 8:21 am

Sploh ne vem, zakaj se tolko sekirate nekateri zaradi teh kazni. Narod jemlje javne ceste kot nekaj samoumevnega, vendar se ne zavedajo, da so v lasti države in zato se je potrebno obnašati po pravilih oz. zakonih, ki jih določa država. Če vam ti zakoni niso všeč, se lepo vozite s kolesom prek trat in gozdov. Lepo voziš po predpisih in se ti ni treba bati, kakšne so kazni.
Pa ko gledam po televiziji, ko ljudje odgovarjajo, da visoke kazni ne prispevajo k zmanjšanju nesreč, se jim prav moram smejat. Me prav zanima, če bi bile kazni 500% višje, kako bi potem vozili.
AUDI A6 c5 3.0 220hp Quattro Benzin/LPG

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Pe maj 02, 2008 9:26 am

Saj, če pojde tako naprej, bodo kazni nekoč res 500% višje.. :(
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Kraj: OBALA

Napisal/-a _Pancho_ Pe maj 02, 2008 9:58 am

Kazni so v vsakem primeru diskriminatorne. Zakaj? Nekdo z osebnim dohodkom pod 1000€ jo bo občutil zelo boleče, tisti nad 1500€ ali 2000€, pa bo to veliko lažje pretrpel. Zdaj pa zagovorniki takšnega načina kaznovanja razmislite kaj piše v ustavi; smo res pred zakonom vsi enaki? Pa, da ne boste mislili, da sem proti visokim kaznim. Pravim samo, da nas naj enako udarijo po žepu. Nekdo, ki ima 2x višji osebni dohodek naj pač plača 2x višjo kazen, točke pa za vse enako, to bi bilo pravično.
Drugače se pa že vidi učinek tega zakona, ko vozim v koloni 4-ih do 5-ih med 60km/h in 70km/h kljub omejitvi 90km/h. To me dobesedno vrže iz tira (štejem do 10), da ne pomislim kaj nekateri počnejo zaradi takšnih voznikov.
Pa še ena malenkost me zmoti. Veliko registriranih odvisnikov (pa tistih, ki so na metadonu - zdravilo, ja pa kaj še!!!!) vozi avtomobile, mi pa že v 3. tisočletju in dobi info. tehnologije, pa jih še vedno ne moremo spravit s cest?
Sramota za policijo, ki še vedno izpolnjuje statistične obrazce in maha z njimi pred javnostjo. Naj se raje spravijo na opozarjanje po kakšnih cestah se vozimo!!!! Pa kakšno dirkališče naj dovolijo zgraditi v tej Sloveniji (kapital je, interesenti tudi, lobiji pa jebejo stvar), ne pa, da vedno prevladajo lastni interesi pred interesi državljanov, če pa tega niso sposobni urediti pa naj vsem trgovcem prepovejo prodajo vozil, ki zmorejo več kot 150KM.
Se bi bilo potrebno po avtoklubih, pa tudi motoklubih in pa raznih avtošovih malo organizirat pa kakšno peticijo skup spravit! Bi se morali vsi predsedniki klubov med sabo dobiti in stvari nekako dorečt, spravit v nek smiselni paket (s tem ne mislim na pljuvanje po sistemu, ampak bolj v smislu tiste prave preventive in zahtev, ki veljajo v modernem svetu, možnost, da svoja vozila vozimo drugače kot pa v prometu,...) potem pa podpise zbrati in lepo zadevo v javnosti predstaviti, za začetek po lokalnih skupnostih.
Včasih vozim hitro, včasih pa počas

Kama
Novinec

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Kama Pe maj 02, 2008 10:29 am

OK, temu se reče trenutek iskrenosti. Do tega trenutka me pač nov zakon (še) ne moti. Zakaj? Ker nisem še nič plačal in upam, da tudi ne bom! In če bom, bom klel. Pa verjetno ne čez policaje, kateri samo izvajajo zakon, katerega so sprejeli NAŠI poslanci. Ampak bom verjetno imel v zobeh velecenjenega gospoda Žlendra, za katerega je prehitra vožnja pač edini razlog za vse hudo na cestah. Aja, plačal bom verjetno za prehitevanje v škarje, polno črto in podobno, ko se bodo varčni vozniki za vsak slučaj vozili 60 ali 70km/h po števcu, čeprav je omejitev 90.
BTW, to, da bodo na DCC-ju pustil, da so kmalu že vse ceste (državne) samo še čez naselja s 50 km/h, je pa tako ali tako že dejstvo. Namesto da bi se izvedle ceste v kraj in od tam na državno cesto, investitor enostavno potegne priključek direktno. In potem se pametni sprašujejo zakaj toliko nesreč? Ja, ja, bo že previsoka hitrost kriva!!! (to da smo pa nekaj spregledali-nesposobni-hmm, o tem pa ne bi)!!
Aja, o naši AMZS pa tudi ne bi zgubljal besed. Fantje-delavci so mi že reševali rit- ala jim vera in resnično hvala, ampak tisto, da bi se pa AMZS potegnil za svoje člane, ko se govori o zakonodaji, o tem kake ceste imamo, kakšna je signalizacija... O tem so pa piloti AMZS-ja tiho. Bodo že zakoni uredili stvar!
In da mi ne bi kdo očital politične motivranost, stvar o kateri govorim se ne vleče ne 3 ne 5 ampak ves čas!
Sicer pa je danes praznik! Uživajte, pa brez kakšnih položnic!

Uporabniški avatar
burka
Stalni uporabnik

Kraj: Zasavje

Napisal/-a burka Pe maj 02, 2008 11:29 am

_Pancho_ je napisal/-a:Kazni so v vsakem primeru diskriminatorne. Zakaj? Nekdo z osebnim dohodkom pod 1000€ jo bo občutil zelo boleče, tisti nad 1500€ ali 2000€, pa bo to veliko lažje pretrpel. Zdaj pa zagovorniki takšnega načina kaznovanja razmislite kaj piše v ustavi; smo res pred zakonom vsi enaki?

Smo. Ce bi jaz in ti naredila isti prekrsek, bi dobila isto kazen ;)

Vozite lepo po omejitvah in vas nima bit cesa strah.

Uporabniški avatar
bzzero
Novinec

Napisal/-a bzzero Pe maj 02, 2008 12:06 pm

_Pancho_ je napisal/-a:Drugače se pa že vidi učinek tega zakona, ko vozim v koloni 4-ih do 5-ih med 60km/h in 70km/h kljub omejitvi 90km/h. To me dobesedno vrže iz tira (štejem do 10), da ne pomislim kaj nekateri počnejo zaradi takšnih voznikov.

Vožnjo je treba prilagodit razmeram na cesti oz jo je treba prilagodit ostlemu prometu. Če nekdo vodzi manj od predpisane omejitve hitrosti imaš vso legitimno pravico, da ga tam kjer razmere in zakoni to dopuščajo varno prehitiš - brez ogrožanja drugih.

_Pancho_ je napisal/-a:Sramota za policijo, ki še vedno izpolnjuje statistične obrazce in maha z njimi pred javnostjo. Naj se raje spravijo na opozarjanje po kakšnih cestah se vozimo!!!! Pa kakšno dirkališče naj dovolijo zgraditi v tej Sloveniji (kapital je, interesenti tudi, lobiji pa jebejo stvar)..

Še enkrat beri kar sem napisal zgoraj... Vožnjo je treba prilagodit razmeram na cesti in ne obratno - to je tako kot bi rekel naj rep maha s psom. In ker ljudem beseda ne zaleže in omejitev ne spoštujemo, nas je treba udarit tam kjer nas najbolj boli - ene manj druge pa več, tako je. Če ti država ne omogoči uporabe dirkališča to še ne pomeni da lahko sproščaš svoje frustracije na javnih prometnih površinah.

_Pancho_ je napisal/-a:Se bi bilo potrebno po avtoklubih, pa tudi motoklubih in pa raznih avtošovih malo organizirat pa kakšno peticijo skup spravit! Bi se morali vsi predsedniki klubov med sabo dobiti in stvari nekako dorečt, spravit v nek smiselni paket (s tem ne mislim na pljuvanje po sistemu, ampak bolj v smislu tiste prave preventive in zahtev, ki veljajo v modernem svetu, možnost, da svoja vozila vozimo drugače kot pa v prometu,...) potem pa podpise zbrati in lepo zadevo v javnosti predstaviti, za začetek po lokalnih skupnostih.

Zakaj potrebuješ nekoga ki bi se potegoval zate, ko pa je stvar enostavna ko pasulj... Ko vidiš znak za omejitev, upočasniš in se nimaš česa bat. Če tega ne znaš, ker je, roko na srce, res najbolj simpl stvar na svetu, boš pač kaznovan in to tolikokrat dokler stvari ne boš dojel.

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Pe maj 02, 2008 6:58 pm

seeman66 je napisal/-a:Po radiju sem slišal tudi da je obvezna nošnja odsevnega brezrokavnika na avtocesti če izstopiš iz vozila.Ne vem če je ta info popolna, ker če je, je spet ena bedasta polovička člena. Ne samo na AC, tudi na drugih cestah bi v slučaju gumi-defekta ali okvare vozila ali kakršnegakoli drugega vzroka morali imeti oblečen brezrokavnik.

Zdaj pa tortica. Tudi policisti bi pri izvajanju kakršnegakoli dela MORALI imeti oblečene brezrokavnike. Tako bi bili lepo na daleč opazni, in jih ne bi mogli obtoževati da čakajo v zasedi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Res se sprašujem zakaj tako polovičen zakon. Ista je stvar z laserskimi merilci.

lp

Sej policisti morajo imeti tud te brezrokavnike fluroscentne ponoči... Če te ustavi in ti napiše kazen ga samo škljocneš s telefonom ko je brez brezrokavnika in kazen ni veljavna ker ni oblečen tako kot mora bit v služebni dolžnosti kot uradna oseba... Mislim , da ti kaj veliko tudi ne morejo če jim ne ustaviš na liziko sredi noči če nima brezrokavnika zelenga gor ;) ... Kajti ni ti dolžnost ustavit vsaki opici ki maha z lučko ponoč okol ampak samo policajom, če pa te niso pravilno označeni/oblečeni, pa ti ne moreš biti 100% da te nekdo ne poskuša oropat/ubiti ipd.. :roll: :lol:

Zakon je smeh... :lol: :lol: Js res ne pretiravam po cesti, ampak zdj k sm šel domov v sredo me ni niti en avto prehitel v 150km AC :lol: :lol: :lol: pa sm se pelju 150-170 recimo :lol:

Mi je kr mal všeč po AC so se kr malo skuliral zdj, pa ne upajo vsi prehitevat več, pa delat kolon s prehitevanji z 122km/h :roll: Samo še vinjete pa bo mega na AC 8)

Je pa zakon še zmeraj trdim neumen in ne bo spremenil ničesar... čisti primer: če se jst odločim it z motorjem iz Kozine čez Črni kal ... ma kaj z motorjem tam v tistih treh ovinkih me še z avtom ne dobi če mu ne ustavim ;) ... Da se ne pogovarjamo o tem da na hard core ovinkih kjer bumbarji redno uletavajo po drugem pasu tko al tko ne morjo stat... Tam draga država pa žal ljudje umirajo :roll:

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe maj 02, 2008 9:37 pm

Sm bil zdele mal čez praznike na jugu ( hrvaška srbija), in sploh v srbiji, kjer nimajo niti približn takih kazni kot pr nas, nism vozu nic hitrej kot v slo, samo veliko bolj sprosceno, zbrano, precej lepše je bilo, pri nas pa samo gledam kdaj bo kak policaj izza grma skočil :roll: ..pa so me v srbiji tud policaji ustavl, rutinsko dal za pihat pregledal dokumente in zdravo, pa bi lahk kaj težiu če bi hotu, v sloveniji bi ziher kazen fasal čeprav sm bil sam na cesti...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Pe maj 02, 2008 9:42 pm

Se jih pa 5x več pobije... Fantje zresnite se že.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe maj 02, 2008 9:45 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Se jih pa 5x več pobije... Fantje zresnite se že.

Ubistvu se jih ne, sploh ce gledamo stanje cest in avtov, ki je porazno. ce bi mel take avte in ceste bi mel 1000 mrtvih na leto najmanj...mogoce je razlog da vozi izredno malo zensk ( šala )..je pa res da nisem videl nobenega mečkača pa norca...prvi je bil šele ko sem v slovenijo prišel nek voznik bmw-ja ( nič nimam proti znamkam )..resno, sem se v sloveniji bolj ogroženega počutil kot dol.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Kraj: OBALA

Napisal/-a _Pancho_ Pe maj 02, 2008 10:16 pm

burka je napisal/-a:
_Pancho_ je napisal/-a:Kazni so v vsakem primeru diskriminatorne. Zakaj? Nekdo z osebnim dohodkom pod 1000€ jo bo občutil zelo boleče, tisti nad 1500€ ali 2000€, pa bo to veliko lažje pretrpel. Zdaj pa zagovorniki takšnega načina kaznovanja razmislite kaj piše v ustavi; smo res pred zakonom vsi enaki?

Smo. Ce bi jaz in ti naredila isti prekrsek, bi dobila isto kazen ;)

O tem bi se dalo debatirat (učinek pa definitivno ni isti); sicer je pa kar nekaj držav v Evropi, ki imajo to lepo urejeno (Švica, skandinavci,...)

@bzzero
Mogoče sem se preveč na splošno izražal. Nekako se v tvojih prvih dveh odgovorih strinjam s tabo, v zadnjem pa nikakor ne. Definitivno v življenju ne potrebujem nikogar, ki bi se potegoval zame. Sem pa mnenja, da je potrebno pri določenih zadevah, kjer je veliko število enako mislečih, prestopiti iz mišljenja v dejanja. Zakaj pa nekateri potrebujejo npr. referendume?

Glede kazni v prometu pa se lahko pohvalim, saj sem v 17-ih letih, od kar imam izpit plačal samo 1 kazen (vožnja skozi naselje dovoljena samo za prebivalce naselja) v znesku 5000Sit.
Včasih vozim hitro, včasih pa počas

Uporabniški avatar
bigturbo
Stalni uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a bigturbo So maj 03, 2008 7:42 am

Vozite lepo po omejitvah in vas nima bit cesa strah.[/quote]

hja po omejitvah poglej primer vojkova u ljubljani omejitev 40km/H ravnina cca 1.5km nedelja dobenga nikjer in ti se peleš 60 nakar je kazen že kar 500eur zakaj že a sem s tem koga smrtno ugrožal je to hitrost ki ful ogroža ostale udeležence v prometu,to je samo eno veliko sranje,poslanci točno vedo kje se zgodi največ prekrškov torej malce pogledaš stran kakšno beybiko in se spozabiš pa si že smrtno NEVAREN voznik,ki boš povzročil verižno trčenje z vsemi mrtvimi HALOOOOO :x :nae :jao: JE....ti ta zakon
biturbo SKN Project CT3 50
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov