Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Mighi
Nov uporabnik

Kraj: KP

Napisal/-a Mighi To apr 29, 2008 12:00 pm

H2: če voziš po polovici odstavnega (da drugi ne more mimo) imaš na levem voznem pasu prostor da se umakneš rešilcu. Če pa voziš po celem odstavnem in prehitevaš pa se moraš v takem primeru vrinit na vozni pas-to je razlika.

a_sist: hvala za oppzorilo glede motencev, se zavedam, ampak so me nekateri tako razkurli, da sem bil pripravljen tudi ven stopit in jih kasirat če bilo treba. Na kakšnem radiu pa so vas zavajali da ABC lastniki lahko vozite po odstavnem pasu? Ker, če mi pokažeš zakonsko podlago ti dam prav in se opravičim vsem, kijih nisem pustil mimo 5km pred cestninsko?

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To apr 29, 2008 12:15 pm

Lastniki ABC kartic gredo lahko mimo po odstavnem pasu samo pred cestninsko postajo, ko so kolone zaradi cestninjenja in ne zaradi dela na cesti.

Skrajni čas, da bo feroza dokončno sestavljena in poboljšana, ker bom imel za vse "tapametne" mal boljši odbijač. Pol se pa kr rinte.

Slika
Slika
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To apr 29, 2008 12:36 pm

Si jo poklepal in prebarval? Škoda...
Kaj imaš zadaj - raketo za "odstavljence"?

Uporabniški avatar
Senad
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Senad To apr 29, 2008 12:54 pm

jaz grem vedno po odstavnem če je gužva, prižgem vse štiri in gasa...keremu se da čakat, pač čaka, kerim pa ne pa naj grejo ki hočejo.
(dokler ni divjanja je vse ok, če pa keri divja, pol pa sem za to da naj raje čaka u vrsti)
67,0420305 Vseh statistik ni natančnih.

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a H2 To apr 29, 2008 2:18 pm

Mighi je napisal/-a:H2: če voziš po polovici odstavnega (da drugi ne more mimo) imaš na levem voznem pasu prostor da se umakneš rešilcu. Če pa voziš po celem odstavnem in prehitevaš pa se moraš v takem primeru vrinit na vozni pas-to je razlika.

a_sist: hvala za oppzorilo glede motencev, se zavedam, ampak so me nekateri tako razkurli, da sem bil pripravljen tudi ven stopit in jih kasirat če bilo treba. Na kakšnem radiu pa so vas zavajali da ABC lastniki lahko vozite po odstavnem pasu? Ker, če mi pokažeš zakonsko podlago ti dam prav in se opravičim vsem, kijih nisem pustil mimo 5km pred cestninsko?

In v primeru če na levi ni nič frej in si v koloni stisnjen? Kam boš potem šel?
Nikamor.. Čakal boš, da se kolona sprosti

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Sr apr 30, 2008 8:48 am

Senad je napisal/-a:jaz grem vedno po odstavnem če je gužva, prižgem vse štiri in gasa...keremu se da čakat, pač čaka, kerim pa ne pa naj grejo ki hočejo.
(dokler ni divjanja je vse ok, če pa keri divja, pol pa sem za to da naj raje čaka u vrsti)

No, ko se naslednjič srečava boš ene 15 minut gledal zadek mojega avtomobila. :P Podobno kot par ljudi prejšnji teden pred cestninsko postajo Log, ko je bila gužva. :twisted: Potem pa pridemo do ABC pasu in jaz potegnem, ostali so pa kr cincali zadaj, edini ki me je dohitel je bil Merc, pa še ta po parih kilometrih. Ja, res se jim je mudilo. :roll:
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr apr 30, 2008 8:52 am

esem je napisal/-a:Si jo poklepal in prebarval? Škoda...
Kaj imaš zadaj - raketo za "odstavljence"?

Nisem - nekak takole bom mojo poštimal, samo da bo še vedno modro srebrna. Odbijači bodo pa še vedno v črni barvi (fi30 štange okoli in okoli avta).

Tisto zadaj je dvigalka (z običajno avta ne moreš več dvignit.

Uporabniški avatar
bzzero
Novinec

Napisal/-a bzzero Sr apr 30, 2008 8:36 pm

Senad je napisal/-a:jaz grem vedno po odstavnem če je gužva, prižgem vse štiri in gasa...keremu se da čakat, pač čaka, kerim pa ne pa naj grejo ki hočejo.

Dej razlož mi to sceno... Sem se že večkrat spraševal zakaj hudiča imate prižgane vse 4 smernike ko prehitevate kolono po odstavnem pasu?

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Sr apr 30, 2008 8:39 pm

da se ga še bolj opazi in izpade še večji frajer 8)

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Sr apr 30, 2008 9:13 pm

Če mene srečaš, boš imel pa plavo šljivo na levo oko in oba bova lepo počakala na plavce.

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Volvo5er Sr apr 30, 2008 9:27 pm

Eden bolj hud kot ta drug :twisted: Ste pa res zakompleksani v tri krasne, da se morate delati šerife na cesti, res ste strah in trepet, vsaka čast.

Res ne vem zakaj se je tako težko držati preprostega pravila, da NE oviraj in ne ogrožaj ostalih udeležencev v prometu, pa naj si le ti počnejo kar koli.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr apr 30, 2008 9:54 pm

Volvo5er je napisal/-a:Eden bolj hud kot ta drug :twisted: Ste pa res zakompleksani v tri krasne, da se morate delati šerife na cesti, res ste strah in trepet, vsaka čast.

Res ne vem zakaj se je tako težko držati preprostega pravila, da NE oviraj in ne ogrožaj ostalih udeležencev v prometu, pa naj si le ti počnejo kar koli.

Dokler ne ogrožajo mene jih pustim na miru, pa naj delajo karkoli hočejo. Ko pa tak začne mene ogrožat, ima pa to lahko resne posledice zanj.

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin Sr apr 30, 2008 10:05 pm

Nebivedu:potem se pa vidimo v Kamniku na off road
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Senad
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Senad So maj 03, 2008 6:18 pm

NaceM je napisal/-a:

Če mene srečaš, boš imel pa plavo šljivo na levo oko in oba bova lepo počakala na plavce.

nedelaj se nekega frajera pa fajtera da nebos ti dobil kaj po nosu... sem napisal kak jaz vozim, pa fertik, če ti paše al pa ne mi prav dol visi. če se mi mudi, al pa mi ni za čakat, pač stisnem po odstavnem...

še enkrat pravim: dirkanje, izsiljevanje prednosti, prehitevanje v škarje pa te finte mi niso normalne. tak da brez kakih grožnj o šljivah na oko, ker te lahko samo zgazim na cesti.
67,0420305 Vseh statistik ni natančnih.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So maj 03, 2008 6:34 pm

NaceM je napisal/-a:

...ja in zakaj te moti, če gre po odstavnem pasu??? ja, pač ma j***a (ki jih ti nimaš) in veselo prehiteva po desni - sicer se je že nemalokrat zgodilo, da tik ko si prišel do cestnine ali ABC-ja so "žandari" opazli tvoje početje..........kolk je po novem ne vem, po starem je bilo 20 jurjov(sit)....

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu So maj 03, 2008 7:58 pm

michelin je napisal/-a:Nebivedu:potem se pa vidimo v Kamniku na off road

Seveda obvezno pridem tja.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Ne maj 04, 2008 10:47 am

sašo5: v novem zakonu imas 2 varianti kazni ena je:
1. Nevarno prehitevanje - Prehitevanje po odstavnem pasu 200€ + 4KT
2. "Varno" - Prehitevanje po odstavnem pasu 160 €
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Ne maj 04, 2008 11:11 am

MacTron je napisal/-a:sašo5: v novem zakonu imas 2 varianti kazni ena je:
1. Nevarno prehitevanje - Prehitevanje po odstavnem pasu 200€ + 4KT
2. "Varno" - Prehitevanje po odstavnem pasu 160 €

....a ni bedarija? ....in kdaj je nevarno, kdaj "varno" odloči seveda "miličnik"........čeprav bi rekel, da varno prehitevanje po odstavnem pasu ni nikoli, že iz razloga, ker na srednji špuri kakšna "teta" ali bog ne daj otrok, kaj hitro na stoječem avtu odpre vrata in stopi ven.....
P.S tudi intervencijska vozila naj ne bi vozila po odstavnem pasu, samo kaj, ko se pri nas vozniki ne znajo razvrstit po pasovih, ko se vse skupaj ustavi........(tisti na levem pasu- skrajno levo, do ograje; tisti na desnem- skrajno desno do črte(ne na odstavni pas)) in sredina je prosta(bi bila prosta.....)

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Ne maj 04, 2008 12:42 pm

No js zelo rad pokličem na DARS glede njihovih tunelov po primorski... Bi jim js dal ažurnost po glavi pa delovne knjižce pa kam drugam delat, če se jim še tipkat po programih ne da... Naj pojasnim situacijo ki mi dvigne pritisk na 6530 :evil:

Sam se dvakrat tedensko vozim gor in dol po celi SLO, in ker so pač na primorskem velikokrat (sploh zadnje čase) plohe po 2-3 ure potem pa je kakih 10 ur mir. Na Darsu očitno po vremenski napovedi smatrajo da lahko omejitev 60(na AC :roll: ) pustijo kar cel dan :roll: ...

Tako je bilo tudi nazadnje, ko sem jim mogel lepo razložiti da naj spremenijo omejitev ker je že vse dve uri suho :roll: ... Da dela ni veliko mi je bilo jasno, saj je bila omejitev že na 100 ko sem prispel do drugega tunela ;)

Sej nevem, najbrž bi doživel živčn zlom če bi me provida v tunelu ulovila pri 100 ker je omejitev 60, zunaj bi pa sonce sijalo... Najbrž bi tožu kr državo po cestno prometnih oddelkih, več njih ---> posebej :twisted:

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Ne maj 04, 2008 5:31 pm

sašo5 je napisal/-a:
NaceM je napisal/-a:

...ja in zakaj te moti, če gre po odstavnem pasu??? ja, pač ma j***a (ki jih ti nimaš) in veselo prehiteva po desni - sicer se je že nemalokrat zgodilo, da tik ko si prišel do cestnine ali ABC-ja so "žandari" opazli tvoje početje..........kolk je po novem ne vem, po starem je bilo 20 jurjov(sit)....

A veš, da takega imam "j***a" užgat enkrat pošteno na gobec.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov