Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To jun 17, 2008 10:22 pm

hehe koncno se je ta tema prevesla v koristno :D

hvala za ideje, js bom tut neki nastudiral v tem smislu :)

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Sr jun 18, 2008 6:18 am

Mene zanima ali kje piše kako mora biti vinjeta nalimana na steklo ? Ker če ne piše kako mora bit nalimana, potem ne vem zakaj toliko bojazni, važno je da jo imaš in jo lahko pomoje nalimaš tudi s soletejpom na steklo, važno je da jo imaš in da je na pravem mestu, a ni tako. In ne piše kako mora bit nalimana.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Sr jun 18, 2008 6:29 am

Verjetno kje piše, da more bit trdno prilepljena na steklo, zato če jo boš lepil s selotejpom se lahko to vidi. Če jo pa nalimaš na prozorno samolepilno folijo, ki je enako velika pa živi bok to ne bo videl. Mogoče daš celo več folij prek en druge, ko se ena znuca jo potegneš dol pa imaš drugo pa je nalepko ko nova :D

Uporabniški avatar
207cc
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a 207cc Sr jun 18, 2008 7:08 am

Ne sme bit nalimana s selotejpom. Ker potem bi to pomenilo da jo loh kadar hočeš dol uzameš, kar bi pomenilo da jo maš loh ti.... če gre pa kolega nekam po avtocest jo pa loh nemu posodš. Tko da jo bo kr treba po njihovo nalimat da jo nemorš lepo dol uzet brez da jo strgaš...

lp, j

Uporabniški avatar
2Fast&2Furious
Mojster foruma

Kraj: Lj

Napisal/-a 2Fast&2Furious Sr jun 18, 2008 7:11 am

kot je 207cc povedal

piše tudi na vinjeti:
Slika

Lp

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Sr jun 18, 2008 7:26 am

Aha, pa res piše... Torej mora biti nalepljena.

Težko bo tole kako improvizirati .

Pomoje ti bo tisti ki ti bo gledal veljavnost nalepke tudi segel notri in jo poizkušal izstrgati, v primeru če bo šla dol brez problema, bo neveljavna... se sliši malo čudno ali pač...
Verjetno bo tudi tako zalepljena kot je bila zalepljena nalepka za tehnično izpravnost vozila, ko je nisi dobil dol če je nisi popolnoma deformiral in si moral res dober počistit ko lepilo ni in ni šlo dol.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Sr jun 18, 2008 7:29 am

207cc je napisal/-a:Ne sme bit nalimana s selotejpom. Ker potem bi to pomenilo da jo loh kadar hočeš dol uzameš, kar bi pomenilo da jo maš loh ti.... če gre pa kolega nekam po avtocest jo pa loh nemu posodš.
lp, j

Ja, to to pomeni. Samo jaz bi jo na folijo nalepo, da se nebi nič poznalo, da ni direkt na šipi. Potem bi si jo pa s sestro menjala, za tisto ko bi jaz npr. šel 5x po avtocesti pa sestra 3x in nebi imela vsak svoje. Kapiraš

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Sr jun 18, 2008 7:39 am

...ne ne razumem nekaterih za tistih 35€ bi sli tvegat neveljavnost vinjete torej kot
da je NI... kazen je precej visoka :idea: min. 300€ + nakup vinjete
Zadnjič spremenil MacTron, dne Sr jun 18, 2008 7:41 am, skupaj popravljeno 1 krat.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Sr jun 18, 2008 7:40 am

No, jest vem da je ne bom limal na šipo z tistim lepilom, ki je na vinjeti. No way! Men država ni dala niti ficka k sem si avto kupoval, tako da ne vem od kje jim ideja, da se bodo oni zmišljevali kaj in kam bom limal na svoj avto. Je pa tako, moje vetrobransko steklo ima na zgornji strani zatemnitveni pas... in točno tja jo bom dal, ker me tam najmanj moti in še to s selotejpom.... So pa nekaj včeraj pametovali da če imaš ta trak da moraš nekam drugam nalimat..... Prvemu kontrolorju ki mi bo zatežil bom pa vinjeto nalimal na čelo. Se ne mislim več jeb@t z odstranjevanjem tega sranja z stekla.
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Sm4jli
Novinec

Napisal/-a Sm4jli Sr jun 18, 2008 7:44 am

Moja gre direkt pod vzvratno ogledalo, ker nočem da mi zakriva vidnega polja v levem kotu zgoraj. Mislim bolj debilske uredbe ne bi mogli sprejet :evil:

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Sr jun 18, 2008 7:45 am

MacTron je napisal/-a:...ne ne razumem nekaterih za tistih 35€ bi sli tvegat neveljavnost vinjete torej kot

Ja pa kaj bo šel v avto pa probat dol vlečt, da bo ugotavljal kak je prilepljena?
Pa nima mi kej po avtu šarit.

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Sr jun 18, 2008 7:53 am

mišek je napisal/-a:
MacTron je napisal/-a:...ne ne razumem nekaterih za tistih 35€ bi sli tvegat neveljavnost vinjete torej kot

Ja pa kaj bo šel v avto pa probat dol vlečt, da bo ugotavljal kak je prilepljena?
Pa nima mi kej po avtu šarit.

Ja ali mu lahko preprečiš da pogleda kako je prilepljena ?

Uporabniški avatar
207cc
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a 207cc Sr jun 18, 2008 8:10 am

Jest tut mislm da je 35€ razumljiva cena..... tut letna 65€ je en dober tank bencina. Tko da res nevem zakva tvegat vsaj 300€ kazni. Razen seveda če zamenjaš vsak mesec avto.... poj mi je jasn da nauš dov vsak mesec 35€ :)

Uporabniški avatar
extreme N
Uporabnik

Kraj: NG

Napisal/-a extreme N Sr jun 18, 2008 8:20 am

ja torej se bo avte kupovalo konec leta? da se nalima letno gor?
jst jo bom dal levo spodaj in naj se slikajo s tisto slikco levo zgoraj :)
Extreme N

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Sr jun 18, 2008 8:24 am

extreme N je napisal/-a:ja torej se bo avte kupovalo konec leta?

Ali pa kadarkoli z že nalimano letno vinjeto ;)

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Sr jun 18, 2008 8:55 am

Zanima me, če je res treba zalimati levo zgoraj, ali je tista slikca samo simbolična. Tud jest imam zgoraj zatemnjeni pas na šipi, ne bom si je pa limal pred oči...
Pismo, a zdej mi bodo še predpisovali, kam naj jo limamo, že samo limanje je eno sranje.
A ne more bit ena kartica, vezana na registracijo, pa jo imaš lepo zravn prometne.
Lahko bi pa kar na prometno zapisali, da imaš za tekoče leto plačano, pa bi blo vse rešeno.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
extreme N
Uporabnik

Kraj: NG

Napisal/-a extreme N Sr jun 18, 2008 8:59 am

kartica ki bi se nataknila v nastavek ki je zalepljen na armaturni recimo, na kartici pa st. registracije.
Extreme N

Uporabniški avatar
HOLLAND
Novinec

Kraj: V deželi sonca in vina

Napisal/-a HOLLAND Sr jun 18, 2008 9:11 am

207cc je napisal/-a:tut letna 65€ je en dober tank bencina. € :)

Letna vinjeta je 55 ne 65 evrou.

Uporabniški avatar
HOLLAND
Novinec

Kraj: V deželi sonca in vina

Napisal/-a HOLLAND Sr jun 18, 2008 9:21 am

Glede mesta lepljenja je učeraj lepo povedalo po TV. Vinjeta mora biti nalepljena kjer je označeno, če ne je NEVELJAVNA! Drugam jo lahko nalepiš samo, če imaš zatemnjen pas, kot ste nekateri rekli, da mate.
In naleplena more biti z svojim lepilom na steklo ne pa na neke folje pa selotejp pa kaj vem kaj.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr jun 18, 2008 12:31 pm

Zanimivo bo videti, za koliko se bodo povečale nesreče na AC in hitrih cestah. Ko bo na primer kak turist ali kak star čiča ali nona brez vinjete nehote v raztresenosti zapeljal na cesto za vključevanje, to ugotovil, na hitro ustavil in vozil vzvratno, za njim pa stok in pok...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov