Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek So jul 19, 2008 9:56 am

smešno je vse vendar je samo pribljižek temu.. jaz prvo nisem mogo niti vdihnit pol pa sem se nasredi pločnika vlego pa kotal 5min
Priponke
SP_A0043.jpg

Uporabniški avatar
extreme N
Uporabnik

Kraj: NG

Napisal/-a extreme N So jul 19, 2008 10:00 am

meni se zdi da je zalepljena narobe :P :P :P :P :P :P :P :P :P
Extreme N

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco So jul 19, 2008 10:01 am

ne moreš verjet :lol: :lol: :lol:
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
Tomas666
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Tomas666 So jul 19, 2008 10:09 am

važno da je na levi strani :lol:
Slika

Uporabniški avatar
Gotty
Nov uporabnik

Kraj: Tezno

Napisal/-a Gotty So jul 19, 2008 4:51 pm

malo se mi je prejšnji teden smešno zdelo ko sem sredi hrvaške videl poljaka z slovensko vinjeto, in pravilno nalepljena.....tak zdaj pa glejte našo modno muho pol leta. čisto verjetno so pa vstopili na šentilju in zapustili na mejnem prehodu gruškovje.....jadni poljaci :D

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Ne jul 20, 2008 7:17 pm

Tale vikend so bili pa pridni na koncu dolenjske AC pri Trebnjem. Postavlo se je 5 kombijev nadzornikov plus dva policaja in so delali racijo v obe smeri.

So bili pa plačniki sami tujci - zdaj pa res ne vem al so tolk neumni al se jim pa j**e za naše vinjete in mislijo, da bodo na izi zastonj prišli skozi.

Sorry pa ne moreš bit tolk glup, da ne vidiš na vsakem uvozu na AC tablo o obveznih vinjetah, na svetlobnih napisih čez cesto kar naprej v angleščini in nemščini opozarjajo na uporabo vinjet, čez cestninske postaje se vozijo po pasovih na katerih je narisana vinjeta. :roll: :?

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Ne jul 20, 2008 7:23 pm

BBoss: ze res... ampak kot sem ze enkrat povedal ...nekateri se vracajo iz dopustov
v tem primeru ne vem v katero smer so sli vseeno torej tisti, ki se vracajo so se pred
uvedbo placevali na CP sedaj se pa prav tisti ustavljajo in cudijo temu :idea:

je pa nekaj da v taksi informacijski dobi kjer zivimo TO ni izgovor neimeti vinjeto
torej to predstavlja tudi obvestilne table v vseh mogocih oblikah na AC in na vstopu v drzavo
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Ne jul 20, 2008 7:38 pm

Ampak vseeno ... tisti, ki se vračajo z dopustov so vsaj 1x šli čez cestninsko (pri Krškem) in bi se jim moralo vsaj čudno zdeti, da so na poti proti hrvaški plačevali cestnino zdaj pa so šli kar čez brez plačila.

Pa ni je države, ki bi kar tako na lahko rekla, da zdaj ko so pa dopustni meseci pa ni treba več plačat, ker v Sloveniji smo tako dobri do hrvaških turistov. :lol: :lol:

Drugače pa so imeli v obdelavi na vsaki strani, se pravi tudi tist iz smeri Ljubljane (torej so šli vsaj čez dve cestninski postaji), kar lepo število pacientov, ki so morali odkartat vsaj 150€ + 35€ za vinjeto.

Mislim, da pa vseeno izgovor ni saj, če mene v Avstriji ustavijo brez vinjete bom plačal pa ali sem vedel al pa sem se glih kar se zbudil iz 20 letnega spanca. Vseeno se mi pa zdi neumno, da se ljudje ne pozanimajo - ja pa vsaj kakšen roadplan si pa nardiš (pregledaš predpise v posameznih državah)? Al greš kr tako na 1500km dolgo pot, kot bi šel v sosednjo vas pa kar bo pa bo? :?

Uporabniški avatar
shelton
Novinec

Kraj: štajerska

Napisal/-a shelton Ne jul 20, 2008 8:06 pm

Poleg tega, da maš v Avstriji par kilometrov pred mejo s Slovenijo v smeri proti Sloveniji vsaj dve opozorilni tabli (z ramikom kak km) o uporabi vinjet v Sloveniji - podobno kot imamo takšne table v Sloveniji v smeri proti Avstriji za uporabo vinjet v Avstriji.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne jul 20, 2008 10:23 pm

So take table tudi na Hrvaškem pred mejo s Slo?

Vsekakor je velik del krivde na hrvaških turističnih uradih, blagajnah kempov, hotelov itd, ki očitno ne obveščajo dovolj lastnih strank (precej stalnih!) o obvezi vinjet in o kaznih. Če mislijo, da so jih dovolj ogulili in da bodo v enem letu itak pozabili na to, je dovolj žalostno.

Uporabniški avatar
shelton
Novinec

Napisal/-a shelton Po jul 21, 2008 7:03 am

Za Hrvaško ne vem, ker se še nisem vozil odkar so vinjete.

Je pa oznaka za vinjeto tudi na tistih tablah, kjer so zbrane vse omejitve v Sloveniji in kjer je narisana tudi obvezna uporaba luči.

Najbolj brezvezna fora pa je, ko kak Hrvat prbije, da ni vedu za vinjeto, a po cajtngah so vlačl naše vinjete vsaj ena dva meseca ;)

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Po jul 21, 2008 8:40 am

shelton je napisal/-a:Najbolj brezvezna fora pa je, ko kak Hrvat prbije, da ni vedu za vinjeto, a po cajtngah so vlačl naše vinjete vsaj ena dva meseca ;)

Točno tako, zato takih izgovorov ne bi smeli tolerirati ampak pisati kazni. Namreč ko pridejo nazaj v svoj pesjak pa zopet lajajo o tem kako to ni prav in nevem kaj vse :roll:

Uporabniški avatar
cliopower
Novinec

Napisal/-a cliopower Po jul 21, 2008 3:13 pm

No da ne odpiram nove teme bom, kar tukaj evo link
http://24ur.com/novice/crna-kronika/sko ... a-uro.html
vedno več norcov je takih dobro da ni kam zadel z tako brzino. To je posledica, ker niso še umaknili teh cestninskih postaj, ki so nepotrebne in samo ovirajo da moraš, kar na lepem sredi avtoceste se ustavljat oz. bremzat. :bonk

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po jul 21, 2008 3:47 pm

ma to morš bit res bolan, da greš mimo teh kučic 153km/h.
Slika

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Po jul 21, 2008 3:59 pm

Ma saj tudi VIA Michelin še NIMA vinjete gor še vedno piše o nekih cestninah :twisted: :evil: :-P Ja in včeraj na Dragonji ene 15 Dojče vagnov brez vinjete sami mladci in kar tak po Slo.Čudi me pa , da tudi na prehodih ne zahtevajo nakup teh vinjet so povsod te table na vstopu v Slo.

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Po jul 21, 2008 4:11 pm

cliopower je napisal/-a:No da ne odpiram nove teme bom, kar tukaj evo link
vedno več norcov je takih dobro da ni kam zadel z tako brzino. To je posledica, ker niso še umaknili teh cestninskih postaj, ki so nepotrebne in samo ovirajo da moraš, kar na lepem sredi avtoceste se ustavljat oz. bremzat. :bonk

To je izključno posledica tega, da je voznik en velik bu****. Kaj boš rekel, da ni videl mitnic in cel kup prometnih znakov ali kaj?!

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Po jul 21, 2008 4:20 pm

pri takšni brzini je čist možno da je spregledal,pa mislim da ko je hišice videl je zmanjšal hitrost,tk da je prej imel še vrjetno več gor(na števcu)
no lahko pa je tudi frajerja pičil pred kakim kolegu

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Po jul 21, 2008 6:22 pm

Ivan36 je napisal/-a:Ma saj tudi VIA Michelin še NIMA vinjete gor še vedno piše o nekih cestninah :twisted: :evil: :-P Ja in včeraj na Dragonji ene 15 Dojče vagnov brez vinjete sami mladci in kar tak po Slo.Čudi me pa , da tudi na prehodih ne zahtevajo nakup teh vinjet so povsod te table na vstopu v Slo.

to si se pa zmotu, michelin je mel že junija v ceni vračunano vinjeto in nobenih cestnin več..

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Po jul 21, 2008 6:24 pm

aja italijani imajo na ac mimo benetk proti kopru že nekje 100km pred mejo, nato pa na vsakem portalu napisan da je vinjeta v sloveniji obvezna..

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy To jul 22, 2008 9:25 am

cliopower je napisal/-a:No da ne odpiram nove teme bom, kar tukaj evo link

A majo radarje kje gor obešene ali kako??? Mal me skrbi, ker manj kot 100 se verjetno še nisem peljal mimo cestninske.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov