Nasveti in napotki ter povpraševanja...

damjanf1
Nov uporabnik

Kraj: dolenjska

A6 2.5 TDI tiptronic problem

Napisal/-a damjanf1 Po jul 21, 2008 10:22 am

Zanima me kako je izveden prenos iz menjalne ročke na menjalnik, pa tudi kaj daje računalniku položaj menjalnika (P, R,N,D,4,3,2)?
Namreč zgodilo se je da mi računalnik (števec- kjer kaže položaj menjalnika) ne zazna položaja P, vsi ostali položaji pa so za 1 premaknjeni. Torej položaj 2 in 3 računalnik zazna kot 2, 4 zazna kot 3 in tako dalje...

Odprl sem zgornji pokrov okoli ročke- na mehanizmu ni opaziti kakšne napake, VAG COM pa seveda tudi ne pokaže ničesar.

Damjan
adrenalin

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Po jul 21, 2008 10:54 am

failure of the Bosch air mass meter can lead to failure of the Tiptronic autobox, which costs £4,681 to £5,750 to replace.

Frequent failure of Mutlitronic CVT transmissions. These require a transmission oil change every 4 years or 40k miles whichever comes first, but the main problem is with the 6 plate electromagnetic clutch. Sometimes (though by 2007 becoming increasingly rare) Audi will contribute to replacement with a 7 plate clutch, as long as the car has a full Audi history and transmission oil has been changed at the correct age and mileage.

Colin Stone reports, "Audi S6 new headlamp on delivery (water ingress) new windscreen in first week, (water ingress again) two punctures on consecutive days at three weeks, (trailered home as no tyres available in England, new tiptronic transmission at 28K."

Transmission of RS6 prone to failure after 50k miles. Costs £7k to replace.
Recalls
A6s built March '98 to August '98: Steering ball joints (track rod ends)could fail. March 2001: Worldwide recall of 560,000 1999 model year A4s, A6s, A8s and VW Passats to replace steering ball joints (track rod ends). Announced Auto Bild 11/3/2001. 1-8-2002: Brake pedal may have a casting fault. Needs to be replaced on 56 cars. 16-10-02: On cars with 3 spoke steering wheels airbags may not work. Airbag to be replaced, but affects only 79 of 4,400 cars. April 2004: Worldwide recall of 870,000 1996-1999 Passat, 1994-1999 A4, 1997-1999 A6 and 1994-1999 A8s for "free check for possible damage of the rubber bellows of the front axle. The problem could lead to premature wear and, in isolated cases, to the failure of the bearing arm." December 2005: Dealer TSB to replace current 6 pack clutch of 2.5V6TDI Multitronic with a new revised 7 part clutch as there is a known problem with the Multitronic being unable to cope with the torque of the 2.5tdi.

damjanf1
Nov uporabnik

Napisal/-a damjanf1 Po jul 21, 2008 11:13 am

Ciljaš na to da bo potrebna zamenjava menjalnika?

damjan
adrenalin

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Po jul 21, 2008 12:09 pm

lahko da bo @mactron več vedel ;)

sicer, če vagcom ne pokaže ničesar potem ni napake v elektroniki ampak mora biti okvara mehanska torej vse privede do pregleda samega menjalnika

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Pe jul 25, 2008 5:34 pm

damjanf1: torej ce vag com res ne pokaze napaka... namrec moral bi pokazat nekaj v tem stilu

00545 - Engine-Transmission Electrical Connection
03-00 - No Signal

Tukaj npr je izguba signala med ECM-jem (Engine Controle Module) v tem primeru
ti nebi niti izpisovalov v boardcomp PRND432 pac pa bi bilo prazno tako da ti imas
nekje na konektorju problem... (pri tiptronicu) ...to so drugace malo bolj zapletene stvari.
Poleg tega preglej se releje in varovalke za menjalnik... btw kdaj je bilo nazadnje menjano
ATF olje?..

Slika
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Pavka
Stalni uporabnik

Kraj: IZLAKE

Napisal/-a Pavka Pe jul 25, 2008 8:06 pm

S takimi stvarmi imajo probleme mehaniki, ki so se usposabljali v Nemčiji....zato tega na forumu nikdar ne boš rešil. Morda se najde nekdo, ki je imel podoben problem, vendar dvomim.....Moj nasvet - dober servis
Bolje se je slabo peljati kakor dobro hoditi

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis So jul 26, 2008 10:41 am

Pavka je napisal/-a:S takimi stvarmi imajo probleme mehaniki, ki so se usposabljali v Nemčiji....zato tega na forumu nikdar ne boš rešil. Morda se najde nekdo, ki je imel podoben problem, vendar dvomim.....Moj nasvet - dober servis

in to si ugotovil po čem?

nekateri člani imajo več pojma o avtomobilih kot pa tisti kvazi mehaniki, ki so se urili v nemčiji toliko za info :!:

Uporabniški avatar
Pavka
Stalni uporabnik

Napisal/-a Pavka So jul 26, 2008 12:55 pm

Adis....se imaš ti za tistega z več pojma...hahaha. Nič, od zdaj naprej naj vsi vse kar tebe vprašajo - toliko za info :roll:

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron So jul 26, 2008 1:15 pm

Pavka: sej ni treba v taksnem slogu odgovarjat... sem ze sam napisal da so precej
zakomplicirani ti menjalniki in glede na informacije je to lahko samo 1% tistega

adis: v tem primeru ima Pavka se kako prav... ampak samo v primeru usposabljanja
kajti sam imam doma pdf obsezni bukli in verjemi mi da toliko napak kot je lahko pri tiptronicu
(pa ceprav mu lahko racunalnik daje napacne informacije oz. releji preklapljajo napak)
jih ni pri nobenem od avtomatskih/sekvencnih menjalnikov...

za primer: relejna in podrobna slika
http://mactron.sytes.net/tiptronic.jpg (1270 x 848 )
ter legenda http://mactron.sytes.net/tiptronic_legenda.jpg

damjanf1
Nov uporabnik

Napisal/-a damjanf1 So jul 26, 2008 3:08 pm

zamenjali smo olje v menjalniku- sedaj dela vse OK.

l.p.

Damjan
adrenalin

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis So jul 26, 2008 5:40 pm

Pavka je napisal/-a:Adis....se imaš ti za tistega z več pojma...hahaha. Nič, od zdaj naprej naj vsi vse kar tebe vprašajo - toliko za info :roll:

jaz "pojma" o avtomobilih nimam in podam tiste informacije katere jaz zbrskam, da bi pa kaj na pamet govoril ni šans...če boš prebrskal malo a.com boš videl da sem imel en problem z enim znakom na potov. rač. in z pomočjo mactrona in ostalih je/bo stvar poštimana ;)

daj malo poglej kaj sem sam svetoval avtorju kaj naj naredi ;) preden se odločiš kar koli pisati... ne pozabi prezreti tistega dela kjer sem avtorju svetoval PREGLED MENJALNIKA

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron So jul 26, 2008 6:08 pm

damjanf1 je napisal/-a:zamenjali smo olje v menjalniku- sedaj dela vse OK.

lepo, potemtakem je iz tistega 1% nastalo 100% ..samo da ni kaj hujsega na elektroniki

MacTron je napisal/-a:damjanf1: ...btw kdaj je bilo nazadnje menjano ATF olje?..

Uporabniški avatar
Pavka
Stalni uporabnik

Napisal/-a Pavka So jul 26, 2008 8:43 pm

adis Stvar je v tem, da ti vse mehanike mečeš v en koš. Zate so vsi mehaniki le ljudje z 3 letno izobrazbo. Vendar, veliko sposobnih je šolanje in špecializacijo nadaljevalo...zatorej - malo spoštovanja.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Ne jul 27, 2008 9:48 am

Pavka je napisal/-a:adis Stvar je v tem, da ti vse mehanike mečeš v en koš. Zate so vsi mehaniki le ljudje z 3 letno izobrazbo. Vendar, veliko sposobnih je šolanje in špecializacijo nadaljevalo...zatorej - malo spoštovanja.

off: da nebi pisali mimo topic-a poglej pm ;)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Majestic-12 [Bot] in 2 gostov