zamenjati bi moral samo bobne smo ugotovili kje trese krivi so zavorni bobni.
kaj je to problem zamenjat al se bobn sam dol vzame pa novi gor al še moram kaj narediti, ker pakne so pa nove notri od lani, bobni so pa stari že 11.let.
hvala za odgovor
Ja boben dol snameš pa novega gor. Snameš pa ga tako da šravfaš dva M8 vijaka, tam ko maš navoj vrezan pod vijakoma ki držita boben.
Morda (zelo dvomim) boš moral pri novem pakne malo bolj skupaj stisnit, če ne bo šel nov boben gor, za kar pa moraš sprostit tist avtomatski šponer na pakni (zobnikom podobno)
matjaz19 je napisal/-a:Jaz sem probal boben dol dobit pa ga pakne držijo kako ga še naj drgač dol dobim, mal mi je šel pol pa pakna zagrabi pa ne gre dol.
skozi luknjico na bobnu s šraufcigrom premakni obloge stran od bobna; ročno spusti
zaj sem zrihtal zavorne bobne ker so bli oni ful bogi, zaj pa morem še v ponedeljek it k mehaniku, da mi ročni naštela pa zadne premze, ker mi zaj ročna slabše prime pa zadaj premza slabše prime, drgač pa ne trese več.
upam da ni kaj narobe če mal slabše prime zaj pa tak sprednji diski bolj trpijo
Vedno je potrebno, vsaj na začetku, pakne nastaviti ročno.
Postopek:
1. Ročno zavoro je potrebno popustiti
2. Vse pakne imaji avto. nastavitev. To nastaviš ročno - boben naj gre gor za las..tako da se vrti
3. Nato se nastavi višina ročke