Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Simurgh
Nov uporabnik

Škoda Fabia (Combi), Peugeot 207 SW ali Citroen C4?

Napisal/-a Simurgh Ne avg 17, 2008 1:12 pm

Pozdravljeni!

V roku enega leta nameravam kupit avto. Zanima me, katerega se najbolj splača kupit med temi tremi: Škoda Fabia (Combi), Peugeot 207 SW ali Citroen C4. Glede cene več kot 18.000 € ne mislim dat, spet pa ni cena tak velik problem ker so vedno neki popusti v avtohišah. Tako ali tako bom mogu vzet na leasing pa me zanima katerega se najbolj splača vzet, kateri je najbolj vzdržljiv in se najmanj kvari, motor, elektronika in kateri je cenovno zelo ugoden in nudi dosti?

Hvala in LP

Blaž

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne avg 17, 2008 1:17 pm

c4 dobis za 15k cca z 2.0 motorjem in vso opremo tak da ti priporočam tega. Drugače pa Škodo.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
hejho
Novinec

Napisal/-a hejho Ne avg 17, 2008 1:55 pm

C4 naj bi se radi kvarili, sem slišal, in sicer jaz bi izbiral med 207 SW ali Fabio Combi. Ker imajo Škode dobre 1.9 77 kw TDI motorje, ti bom priporočal le to. Sem naredil konfigurator z 1.9 77 kW TDI motorjem in z Ambiente opremo, dodatno še
- 4 dodatni zvočniki
- ALU platišča 15"
- ASR
- dodatna zaščita pod motorjem
- električen pomik zadnjih stekel
- klimatska avtomatska naprava
˝Climatronic˝ s filtrom z aktvnim ogljem
in hlajenim sovoznikovim predalom
- meglenki spredaj z dinamično funkcijo
˝Corner-Funktion˝
- naslon za roke spredaj s predalom
- ogrevana sprednja sedeža
- prepražnik tekstilni
- sovoznikov sedež, nastavljiv po višini
- stekla od B-stebrička naprej
dodatno zatemnjena
- strešno okno - električno, pomično
- tempomat
- usnjeni paket - mali (4-kraki usnjeni
volan, glava in manšeta prestavne ročice
ter ročica ročne zavore iz usnja)
- zračne blazine za glavo
- kovinska barva

Skupaj:
EUR 18.358,79 / SIT 4.399.500,44

In verjetno dobiš 2 k € popusta ali celo več, in imaš polnooooooo opreme!

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne avg 17, 2008 2:03 pm

Pri Škodi ne boš dobil tok popusta, pa ta tdi ni glih biser drugače, je prerobat in ni tok varčen, potem je že bolji hdi od peugeota, samo ne vem kako je cena...sploh pa ne vem če se v tem razredu splača diesel...je preveliko doplačilo.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Ne avg 17, 2008 2:12 pm

Glede C in P ti ne morem kaj dosti svetovat, pa niti ne maram "rogljičkov"!
Kja se pa tiče Fabie je res da je super mali avtek ki je predrag za svoj denar še posebej dizel. Zakaj pa ne bi raje ti malo pogledal za kako Octavio 1.9 tdi ki je dobiš tudi v tem cenovnem rangu še posebej kak letnik 2006 ali 2007, ki so praktično novi avti.
Je pa velika razlika sedeti v Octi ali Fabiji.
lp,love Škoda :tomidelej:

Uporabniški avatar
XFX
Novinec

Napisal/-a XFX Ne avg 17, 2008 3:34 pm

Malo čudna primerjava, 2 mala avta (kombija) tretji pa je C4, ki je en razred visji a ni kombi. Ali mogoče misliš Picassoja, ki pa spet ravno ne spada v rang prvih 2. :?
Slika

Simurgh
Nov uporabnik

Napisal/-a Simurgh Ne avg 17, 2008 7:34 pm

Zahvaljujem se vsem, ki mi svetujete in da mi bo to tudi v pomoč. Pozabil sem dodati, da bom kupil nov avto ter bencinca. Res, da je Citroen C4 višji razred, vendar ne izstopa toliko (glede cene) kot npr. C5 ali Octavia ali kakšen drug, podoben avtomobil. Zato sem izbral avtomobile, ki imajo cene od 13.000 - 18.000 €. Kar mi je najbolj pomembno je to, da nima avto nekih napak na motorju, elektroniki in nima dragega vzdrževanja, zraven pa nudi veliko opreme in da se nasplošno ne kvari preveč hitro.

Uporabniški avatar
XFX
Novinec

Napisal/-a XFX Ne avg 17, 2008 8:00 pm

Jah, kar se tice tehnike je najbolj "safe" varianta fabia. A jo tudi najdražje plačaš :D

Ne vem, sam sem lastnik C4 coupeja 1.6 HDI 110hp in sem z njim zaenkrat zadovoljen. Sploh glede na to, da ga nisem nameraval kupiti, pa sem ga potem dobil res ugodno in ni bilo dost za premisljevat. Motor je malo len za moje razmire, a nasreco je precej varčen :) Drugace pa lahko pohvalim, dober direkten volan, dobro lego na cesti le menjalnik bi lahko bil malo bolj natančen. Pocutje za volanom mi je zelo usec, pa tudi unikatna notranjost mi zelo odgovarja. Le koncna izdelava bi lahko bila malo bolj kvalitetna/natancna.

Kar se problemov tiče, naj nebi bilo posebnih problemov z njimi (spet mogoče odvisno od modela/motorja) le da rad tempomat ponagaja.(radi crkujejo)
Pa da zelo rada odstopajo plastične letvice okoli šipe, zadni spojlerček...ki, pa ni kakšen problem, saj se ga brez problema odpravi z pravim lepilom. :)

Probaj kandidate, da vidiš kateri tebi najbolj odgovarja. Saj ga boš moral ti prenašati potem par let :D
Slika

SpeedyRS
večni novinec

Napisal/-a SpeedyRS Ne avg 17, 2008 9:08 pm

Novega C4 za ta denar. Največ dobiš, probej primerjat kvaliteto plastike v notranjosti pri fabiji in 207, pa ti bo takoj jasno. C4 je enostavno boljši avto za manj dnarja, saj tudi spada v višji razred. Pa še lep avto je, za moje pojme.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po avg 18, 2008 6:06 am

Za 18 k eur dobiš že tud kakšnga golfa, astro ali pa podoben avto v tem razredu. Če iščeš pa karavana z velikim prtljažnikom, potem mal poglej za škode octavie, zdej majo neko akcijo.

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Po avg 18, 2008 7:57 am

Škoda. Čeprav Fabia za 18.000,00 EUR?

Če odmislimo čredo Roomsterjev, ki so bistveno cenejši, dobiš za 18.000,00 EUR že Octavia karavan, TDI, z business opremo, za dobrih 15.500,00 EUR pa Octavio, limuzino, 1.6 bencinar, business oprema.

Novo, seveda...

SpeedyRS
večni novinec

Napisal/-a SpeedyRS Po avg 18, 2008 11:06 am

hladni je napisal/-a:
SpeedyRS je napisal/-a:Novega C4 za ta denar. Največ dobiš, probej primerjat kvaliteto plastike v notranjosti pri fabiji in 207, pa ti bo takoj jasno. C4 je enostavno boljši avto za manj dnarja, saj tudi spada v višji razred. Pa še lep avto je, za moje pojme.

od kdaj je kvaliteta/videz plastike merilo za nakup.ko da je je kdaj pego slovel po kvalieteti... :roll:

Spet Vagovec ne?

In mislu sm primerjava kvalitete C4 proti fabiji in 207.

In ne, sam golfa ne kupit.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po avg 18, 2008 12:30 pm

Simurgh je napisal/-a:Zahvaljujem se vsem, ki mi svetujete in da mi bo to tudi v pomoč. Pozabil sem dodati, da bom kupil nov avto ter bencinca. Res, da je Citroen C4 višji razred, vendar ne izstopa toliko (glede cene) kot npr. C5 ali Octavia ali kakšen drug, podoben avtomobil. Zato sem izbral avtomobile, ki imajo cene od 13.000 - 18.000 €.Kar mi je najbolj pomembno je to, da nima avto nekih napak na motorju, elektroniki in nima dragega vzdrževanja, zraven pa nudi veliko opreme in da se nasplošno ne kvari preveč hitro.

Zdaj če ti je prioriteta vzdržljivost in nezahtevno (ugodno) vzdrževanje potem bi na tvojem mestu pogledal še za kakim japoncem ali korejcem (Ceed, i30). Ker francozi pa v zadnjem času tudi vozila iz koncerna VAG niso ravno biser vzdržljivosti.
Antiznačkar po prepričanju

SpeedyRS
večni novinec

Napisal/-a SpeedyRS Po avg 18, 2008 12:43 pm

Se moram strinjat z zadnim postom.

P.S. Nemci nikoli niti niso bili tako zanesljivi, kot hočejo nekateri fan boyi prikazat.

Uporabniški avatar
207sport
Stalni uporabnik

Napisal/-a 207sport Po avg 18, 2008 2:57 pm

skoda fabia pa peugeot 207 velka razlika....po samem dizajnu pa po notranjosti... sedezi sama armatura ne vem kolkr sem jst vidu to skodo pr mehaniku... avto za penzioniste k ga ne nucajo velik!!!

Uporabniški avatar
XFX
Novinec

Napisal/-a XFX Po avg 18, 2008 3:15 pm

207sport je napisal/-a:skoda fabia pa peugeot 207 velka razlika....po samem dizajnu pa po notranjosti... sedezi sama armatura ne vem kolkr sem jst vidu to skodo pr mehaniku... avto za penzioniste k ga ne nucajo velik!!!

Ja, je pa vsaj kvalitetn avtomobil ;)
Slika

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 Po avg 18, 2008 3:50 pm

207sport je napisal/-a:skoda fabia pa peugeot 207 velka razlika....po samem dizajnu pa po notranjosti... sedezi sama armatura ne vem kolkr sem jst vidu to skodo pr mehaniku... avto za penzioniste k ga ne nucajo velik!!!

207 je pa za take,ki radi velik po servisih hodijo in se radi vozijo z nadomestnimi avtomobili... :roll:

Uporabniški avatar
207sport
Stalni uporabnik

Napisal/-a 207sport Po avg 18, 2008 4:14 pm

ne recem nc sam jst nimam nikakersnih problemu pa ga mam zdej skorej eno leto

se pa zgodi da kej crkne k tud bmw pa mercedes crknejo zato pa mas garancijo k kups avto! pa tud wv CRKNE pa lahko kdor kol kr rece....

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 Po avg 18, 2008 4:20 pm

207sport je napisal/-a:ne recem nc sam jst nimam nikakersnih problemu pa ga mam zdej skorej eno leto

se pa zgodi da kej crkne k tud bmw pa mercedes crknejo zato pa mas garancijo k kups avto! pa tud wv CRKNE pa lahko kdor kol kr rece....

VW ne WV... :roll: Popravi me če se motim ampak tukaj ni bilo nikjer govora o VW,Mercedesu in BMW-ju.Ali pač. :[]
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov