Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron To avg 05, 2008 6:18 pm

bsheep je napisal/-a:MacTron jest bi rabu samo kartografijo brez GPS sprejemnika.
Ker sprejemnik že mam sam ni od garmina sej nov problemov?!

aha samo software s kartografijo... to bos pa dobil lahko tu oz. tu imas kontaktno
http://www.garmin.si/view_doc.php?view_doc=3

drugace naceloma nebi smel biti problem s sprejemnikom kajti v navodilih pise tole.

The software only version is compatible with broadband modems, as well as internal
or third-party GPS receivers that provide the industry standard NMEA GPS data via
serial or Bluetooth connections.

NMEA standard (National Marine Electronics Association)
je protokol vseh GPS naprav gre pa za protokol komunikacije/posiljanje podatkov.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN To avg 05, 2008 10:41 pm

BBoss je napisal/-a:Savinjčanj, eno napako delaš in sicer verjetno to, da imaš aktivno istočasno tako mapo od CityNavigatorja (CN) kot AdriaRoute (AR). V CN je namreč pokritost Hrvaške tako slaba, da razen galavnih povezav gor ni praktično nič.

Predlagam ti, da imaš vedno naenkrat aktivno samo eno izmed kartografij. To narediš tako, da vstopiš v nastavitve, poiščeš ikonco Karta, nato gumb O kartah, kjer imaš seznam naloženih kart. Aktivno mapo izbereš tako, da bo samo ta odkljukana. V tvojem primeru je to AR in se vrni na iskanje, kjer boš nato lahko enostavno izbral tako Umag kot Poreč.

Če boš pa rabil kam drugod po Evropi pa isto narediš samo, da izklopiš AR in priklopiš CN.

P.s. AdriaTopo lahko uporabljaš tudi kot prekrivno mapo samo na žalost to nekako ne deluje z novim AR 2.10. Deluje pa zadeva prav lepo kot prekrivna mapa preko CN tako, da imaš označene izohipse (oziroma senčni 3D model pri novejših Nüvijih serije 2x5).

Hvala, rešil težavo.

Kateri karto bolj priporačate za uporabo? AR ali AdriaTopo?

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Sr avg 06, 2008 12:02 am

Hvala vsem za odgovore. ;)

Super ste! :)

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Sr avg 06, 2008 12:26 am

AdriaTopo ni rutabilna mapa - se pravi, da ti ne omogoča vodenja. Je pa odlična z sprehajalce, kolesarje, ki radi zavijejo z urejenih poti - kaže namreč točno lokacijo, kjer se nahajaš.

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Sr avg 06, 2008 7:11 am

BBoss je napisal/-a:serija 2x5 od garmina ima to že popravljeno tako, da vidiš hitrost tudi med navigacijo in pri CN so tudi omejitve označene tako, da ti to prikazuje na ekranu.

Hvala za info.

BBoss je napisal/-a:AdriaTopo ni rutabilna mapa - se pravi, da ti ne omogoča vodenja. Je pa odlična z sprehajalce, kolesarje, ki radi zavijejo z urejenih poti - kaže namreč točno lokacijo, kjer se nahajaš.

+ ima še tlorise stavb v mestih. :)
+ ima plastnice (če si jih že nisi posebej gor naložil). (To zadnje je vsaj zame ena pomembnejših stvari na navigaciji, ker je zelo zaželjeno, če vidiš vsaj malce reljefa.)

pinca13
Nov uporabnik

Napisal/-a pinca13 Sr avg 06, 2008 9:30 pm

pozdravljeni

dosti sem pregledal forum pa nisem nasel nic za lg navigacijo
kaj mi lahko kateri pomag oz razlozi kak se nalagajo karte na
Win CE 5.0in katere bi se dale nalozit

upam da si bo kateri vzel malo casa in mi razlozil

hvala

lp pinc

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če avg 07, 2008 10:59 am

NaceM je napisal/-a:
BBoss je napisal/-a:AdriaTopo ni rutabilna mapa - se pravi, da ti ne omogoča vodenja. Je pa odlična z sprehajalce, kolesarje, ki radi zavijejo z urejenih poti - kaže namreč točno lokacijo, kjer se nahajaš.

+ ima še tlorise stavb v mestih. :)
+ ima plastnice (če si jih že nisi posebej gor naložil). (To zadnje je vsaj zame ena pomembnejših stvari na navigaciji, ker je zelo zaželjeno, če vidiš vsaj malce reljefa.)

Sem to že omenil nekaj postov nazaj pa se mi ni dalo še 1x ponavljat vseh prednosti AdrieTopa ;) :)

BBoss je napisal/-a:P.s. AdriaTopo lahko uporabljaš tudi kot prekrivno mapo samo na žalost to nekako ne deluje z novim AR 2.10. Deluje pa zadeva prav lepo kot prekrivna mapa preko CN tako, da imaš označene izohipse (oziroma senčni 3D model pri novejših Nüvijih serije 2x5).

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Če avg 07, 2008 6:38 pm

pinca13 je napisal/-a:dosti sem pregledal forum pa nisem nasel nic za lg navigacijo
kaj mi lahko kateri pomag oz razlozi kak se nalagajo karte na
Win CE 5.0in katere bi se dale nalozit

Poglej se enkrat ti bom razlozil... ta tvoj LG N10E ima svoj software oz.
kartografijo, ki je ze nalozena na to navigacijo in se jo po nakaterih podatkih
da celo up-to-date. Pozanimaj se pri trgovcu oz. kdor ti je prodal to navigacijo
kje so mozni update-i. Za AR imas pa ze razlozeno na drugi strani

bogec
Nov uporabnik

navigacija

Napisal/-a bogec Pe avg 15, 2008 6:39 pm

lep pozdrav zanima me, kakšne novosti prinaša update garmina - kaj bi dosegel z updatom.

sem lastnik garmin 660

zanima me še ena zadeva,. je kaka varianta, ki bi pokazala trenuto lokacijo? naprimer celovška cesta 230 če stojim pred to stavbo.

hvala za odgovore že v naprej

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Pe avg 15, 2008 6:49 pm

jst grem jutri na hrvaško, pa me zanima, kje nej dobim poi točke za njih- a soi mogoče že po defoltu gor??- ker za slovenijo sem jih mogu zlovdat

p.s. jst stvari vedno updatam, ker načeloma vedno delajo hitreje, bolj natančno,.....
lp

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Re: navigacija

Napisal/-a Doche Pe avg 15, 2008 7:42 pm

bogec je napisal/-a:sem lastnik garmin 660

Kaj nimaš v meniju možnosti vpogleda trenutne lokacije ki ti poda še koordinate?

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Re: navigacija

Napisal/-a MacTron Pe avg 15, 2008 8:09 pm

Doche je napisal/-a:Kaj nimaš v meniju možnosti vpogleda trenutne lokacije ki ti poda
še koordinate?

Doche
:... bogec je mislil pri stari verziji City Navigator NT kjer ni podprte Slovenije
btw... bogec lahko se odlocis nadgraditi CN NT 2008 ali pa AR 2.10... dodatno

kljukec: ni nicesar default ...se pa ti POI-ji spremninjajo in updatajo tako da je
lahko naslednji dan ze kaj dodanega itd... za update moras imeti t.i. POI Loader
http://www8.garmin.com/support/download ... jsp?id=927

za HR 273 lokacij radarjev...
http://mactron.sytes.net/garmin/hr/

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Sr avg 20, 2008 9:21 am

Upgrade NT 2008 za Garmina ni več dobavljiv, kajti v roku 2 mesecev prihaja nov 2009... upam le, da bodo nove slovenske ceste že notri :]
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

bogec
Nov uporabnik

nuvi 660

Napisal/-a bogec Sr avg 20, 2008 5:26 pm

pozdrav. imam par težav. na nuvi 660 sem hotel naložiti adria topo, pa pravi da je premalo prostora. Sedaj pa ne vem kakšna kartica je kompatibilna z napravo. Prosim lepo prosim za kakšno priporočilo. Nagibam se k sandisk. Za hitrost in ostale karakteristike pa sprašujem vas.

zanima me še kaj se zgodi, če nuvija resetiram s tipko pod anteno. se nastavitve povrnejo na tovarniške, se stem zbrišejo tudi karte, ki so naložene vključno z city navigatorjem europe NT 2008.

kje je možno najti POI točke evrope ( slovenija hrvaška avstrija italija nemčija)

nikjer nisem zasledil koliko spomina ima nuvi 660 sam po sebi

že v naprej se vam zahvaljujem za informacije

hvala in lep pozdrav

Uporabniški avatar
Hribo
Novinec

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Hribo Sr avg 20, 2008 8:25 pm

Pozdravljeni
Imam Vprasanje za vse, ki se več ukvarjate z navigacijami oz imate veliko znanja o njih.
Namreč kupiil smo za GPS navigacija MAG Digital GN2020 v intersparu.
Navihacija je kupljena nova za darilo in nekako ne sluzi v 100% namen uporabe.
Tezava nastopi kadar žellis, da te navigacija popelje na kakšen manjši kraj ali vas kajti negre utipkat točne hisne številke.
Pri Mestih kot so Ptuj ,Maribor ,Celje in ostalo gre točno določit ulico in tudi hišno stv. Pri Manjših krajih in vaseh pa negre dolčit hisne stv.
Zdaj pa če ve gdo to obrazložit prosim za pomoč. Če se da kakorkoli kaj narest npr: posodobit ali nalozit kak program.

Hvala za odgovore
Lep pozdrav
http://www.facebook.com/pages/Avtodiagnostika-in-Servis-Osebnih-Vozil/361074387295480

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Sr avg 20, 2008 8:52 pm

Hribo: Torej... ta navigacija oz. naprava Mag Digital ima za softwaresko vodenje iGO program
Tu spodaj imas sicer navodila v HR zal v SLO jih ni... ce jih verjetno nisi dobil zraven
http://www.gps.mag-digital.com/UploadFi ... PNA_CR.pdf

V kolikor te funkcije ni oz. teh detailnih tock ni se pozanimaj pri uradnem uvozniku.
Ali pa to vprasaj tam kjer si ga kupil za update podporo.

bogec: Tvoj Garmin 660 podpira SD kartice to si ze verjetno ugotovil
SD pomeni Secure Digital ...po podatkih podpira naprava tudi 4Gb kartice.
Ce pritisnes na reset bos moral ponovno izbirati jezik, casovno cono, glasnost,
osvetlitev... skratka gre na tovarniske nastavitve ...in tu nima veze kartografija.
Tvoj garmin ima v startu 500Mb internega spomina seveda ko nalozis City Navigator
NT xxxx in ostale drobnarije ga ostane se priblizno 350Mb ...ce se dodas se AR je to
cca. 80Mb manj torej pades ze na 270Mb...

Uporabniški avatar
Hribo
Novinec

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Hribo Če avg 21, 2008 8:12 pm

Hvala za odgovor. Vidim ,da veiko ves o teh zadevah a mi lahko odgovoris če se, da na to navigacijo mag nalozit kakseni drug software ali podobno da bi zadeva bolje delovala.
Lep pozdrav
http://www.facebook.com/pages/Avtodiagnostika-in-Servis-Osebnih-Vozil/361074387295480

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Če avg 21, 2008 9:36 pm

evo ena slaba izkušnja z navigacijo :!:

imel sem eno gps napravo v roki oz. na poti ( žal nvm kera to je - morm pogledat) in sem bil razočaran in to zelo, skratka zaradi navigacije sem izgubil cca. 1h vožnje

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Če avg 21, 2008 11:21 pm

Hribo: Ne zal tvoje navigacija ni mozno update-at... preberi v rdecem
http://navngo.com/pages/global/eng/Download%20Center

In niti novega sistema iGO 8 ti zal tudi ne podpira... http://navngo.com/pages/global/eng/support_devices

Torej kar je gor je gor...
lahko se pises sem support@i-go.com vendar ti bodo verjetno povedali enako.

Uporabniški avatar
hondas
Novinec

Napisal/-a hondas Pe avg 22, 2008 2:59 pm

Ali ima katera original navigacija karto za Slovenijo kot adriaroute, ali je pri nas vse skupaj samo nateg...
Po tolikih letih bi bil čas, da se preimenujem v Citroenovec.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov