Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

MareMan
Nov uporabnik

Kraj: Vsepovsod

Položnica

Napisal/-a MareMan Ne sep 21, 2008 5:18 pm

Namreč na AC sem mal preveč hitr vozu in me je slikou stacionalen radar, zdej me pa zanima kdaj dobim položnico?

Uporabniški avatar
gold hamster
Stalni uporabnik

Napisal/-a gold hamster Ne sep 21, 2008 5:24 pm

Mislim, da v roku 14 dneh...

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Ne sep 21, 2008 7:15 pm

poročaj.....

MareMan
Nov uporabnik

Kraj: Vsepovsod

Napisal/-a MareMan Ne sep 21, 2008 7:55 pm

upam da bo kmal... pelu sm se okol 150-160km/h tko da k sm ga zagledu se je že zabliskal.
Bomo vidl kdaj bo dnar mam že prštiman...

Uporabniški avatar
GapsoN
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GapsoN Pe sep 26, 2008 2:41 pm

Nakateri radarji na AC slikajo vse nad 80.
Potem je toleranca, malo števec laže. Mogoče za 150 nič ne dobiš. ;)
GapsoN ™
Nobody else

Živim da vozim
Slika

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Pe sep 26, 2008 2:53 pm

14 dni boš ziher čaku, če ne več :) hehe :) me pa zanima kolk boš dobu, tko da poročaj :)
Citroen C5 2.0 hdi Break :P

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Sr okt 15, 2008 6:31 pm

Mene pa zanima nekaj drugega. In sicer je možno, da sem danes naletel na radar izven naselja pa čeprav me ni slikalo oziroma je eden sedel noter mislim da v civilu. Bil je pa mislim da bel kangoo. Nisem pa siguren ker je bil na takem odseku da nisem kaj fejst gledal avtomobila. V glavnem opazil nisem nič da bi kaj poslikalo oziroma se zasvetilo. So pa bili policisti dve vasi naprej (koliko kilometrov od tega ne vem) ob cesti v terencu. Ustavili me niso. Problem je ker sem šel kar hitro pa me zanima če lahko kaj pričakujem. Šel sem tam cca 30km/h preveč. Torej cca 120. Vem, da sem šel prehitro a cesta je bila prazna in raven odsek. Če se mogoče kdo pelje po tej cesti: je bilo na cesti od Vinice proti Gribljam. Lahko kaj pričakujem? Bi me policisti ustavili v vsakem primeru ali ne? Drugače vozim po predpisih in sem dobil v šestih letih eno kazen za prekoračitev 15 km/h. Če bi bil tisto radar kdaj lahko pričakujem pošto? In ali polovička še velja? Pa verjetno mi tudi kakšna kazenska točka ne uide a ne?

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Re: Položnica

Napisal/-a lumpii Sr okt 15, 2008 7:09 pm

MareMan je napisal/-a:Namreč na AC sem mal preveč hitr vozu in me je slikou stacionalen radar, zdej me pa zanima kdaj dobim položnico?

Sploh se ne sekiraj kaer dobiš 100%, bo pa poštar prinesel ( lokalni :) ).
Pa še za podpisat dobiš.....Ni kej, vidiš kako država poskrbi dobro za svoje držaljane.
Uglavnem se ne sekirat za to kdaj bo.....
:lol: :lol: :lol:
E60 525dA M-Optic, 2005

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW To okt 21, 2008 9:21 pm

Da si sposodim temo...
Danes sem se pelo mimo belega kangooja, mislim da je bil radar, nisem ziher...
Bil je obrjen v smeri moje voznje na avtobusni postaji... Nevem če meri nazaj, al naprej? Verjetno nazaj?
Skratka, mislim da sem pelo par kmh prehitro, pa nevem če me je slikal al ne,.. bila je tema, zabliskalo se ni nič?! Me je slikal, al ne?
Verjetno more zabliskah flash, da osvetli okolico, da se vidi tablica?
Slika

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek To okt 21, 2008 9:23 pm

meri v smeri vožnje. se pravi zadaj ma tisto kišto. Če se ni nič zasvetlo, ker bi to 100% videl, če je bila tema, potem ni nič. Lahko pa majo tudi kangoja in naprej patruljo da te ustavi... Večkrat je tako pri nas, najprej stoji kangoo potem pa patrulja par 100 metrov naprej!

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Napisal/-a MatejW To okt 21, 2008 9:31 pm

snoopek je napisal/-a:meri v smeri vožnje. se pravi zadaj ma tisto kišto. Če se ni nič zasvetlo, ker bi to 100% videl, če je bila tema, potem ni nič. Lahko pa majo tudi kangoja in naprej patruljo da te ustavi... Večkrat je tako pri nas, najprej stoji kangoo potem pa patrulja par 100 metrov naprej!

ni bilo videt nobene patrulje...
zasvetlo se ni nič,.. tak da upam da ni nič... pa vedno na tistem odseku ceste pelem po omejitvah, pa nikol radarja, danes pa... :)

Jaz upam da imaš prav =)
Slika

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek To okt 21, 2008 9:35 pm

ja tko je. Bratranc je prletu 140 na omejitev 90 mimo kanguja, in se mu je kr fajn zabliskalo, da je takoj vedu kolk je ura. Bliskalo bi se mu tudi, če nebi imel vez na policiji, potem ko bi dobil položnico :D

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron To okt 21, 2008 9:35 pm

No sedaj pa nekaj kar bo morda presenecenje...

Torej taksne "kapelce" kot jim pravimo na nasem koncu - kangooji z radarjem vsebujejo
Gatso radar 24... kateri ima opcijsko varianto IR flasha torej tisti flash katerega se ne
vidi... :idea: samo toliko za info.

The Gatso Digital RCS is designed to capture high quality images with two million-pixel
resolution, in varying weather and lighting conditions. It is a combination of the radar
type 24 with Handheld Control, the digital colour or B/W camera (with optional infrared
flash) which are all connected to a Digital Control Unit
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek To okt 21, 2008 9:36 pm

no ok, tole slišim prvič, jaz sem samo povedal, tako kot vem da je bilo. Se pravi, da tudi to ni več 100%

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Napisal/-a MatejW To okt 21, 2008 9:54 pm

MacTron je napisal/-a:No sedaj pa nekaj kar bo morda presenecenje...

Torej taksne "kapelce" kot jim pravimo na nasem koncu - kangooji z radarjem vsebujejo
Gatso radar 24... kateri ima opcijsko varianto IR flasha torej tisti flash katerega se ne
vidi... :idea: samo toliko za info.

The Gatso Digital RCS is designed to capture high quality images with two million-pixel
resolution, in varying weather and lighting conditions. It is a combination of the radar
type 24 with Handheld Control, the digital colour or B/W camera (with optional infrared
flash) which are all connected to a Digital Control Unit

mislis da mamo v mb tud take?
Slika

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek To okt 21, 2008 9:59 pm

sam bog ve, pri nas vem da se bliska ;)

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Napisal/-a imilet1 Sr okt 22, 2008 1:14 am

s prve roke-govoril sem s clovekom, ki dela v teh kangoojih,focusih itd.
Zabliska se le, ko je npr. bolj temno ali je vreme slabse.
Naj vam se povem kako je imel nastavljen radar v kangooju, ko sva govorila(pac sem se ustavil in malce nakladal,spraseval). Omejitev je bila 90Km/h. Rekel je, da je radar nastavljen(slika) na 115 km/h, ker do 20km/h prekoracitve sploh ne posiljajo-premajhen zasluzek + se 5km/h tolerance.Se pravi, ce peljes vec kot 115 km/h dobis kazen.Tako mi je bilo receno, zdaj pa ce verjamemo ali ne.

Pa ne se sikirat, ker sta samo dve moznosti ali se sikiras ali pa ne...popraviti se ne da sedaj nic,vemo pa da je stres pol "zdravja"

PS:ce ze vidite,da vas slika pojdite nazaj do mozakarja in ga prosite, da vas zbrise-saj smo vsi ljudje in če je človek bo že pritisnil delete,namreč meni je že enkrat uspelo...

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Sr okt 22, 2008 5:02 am

ma ja, če je človek vredu, se da z njim vse zmenit. Bratranc je tud meu srečo, ko je prletu na radar, je klicu enga družinskiga prjatla k je policaj, in mu je zbrisu oz. je klicu tega ko je bil v kangooju in mu je on povedu da ga je res sliku pri 145km/h nekaj takega in ga je potem lepo zbrisal. Imel je vlko srečo da je takoj poklical ko se je to nardil, ker ko je enkrat že v evidenci je težje...

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Sr okt 22, 2008 8:28 am

In to je pošteno delo policije, ki naj bi v prvi vrsti izvajala zakone in obravnavala vse državljane enako.

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Sr okt 22, 2008 11:53 am

Ma dj no, vsak ma kje veze in pride lažje skozi! Nekteri pri policiji drugi pa drugje... Lepo te prosim no!
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost