Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Sr nov 26, 2008 6:12 pm

Stručko, mislim, da ni tako enostavno, saj je sam minister povdaril, da za konkretno presojo ni bilo časa.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr nov 26, 2008 6:17 pm

Strokovnjak je napisal/-a:Presentljivo so cene ostale iste, to pa pomeni da:
1.) Tvoja trditev, da je že prejšnja vlada sprejela višje cene - Ne drži.
2.) Radovanovo delo le ni bilo tako zanič in očitno ne najdejo trdnih argumentov za (nepotrebno) podražitev vinjet.
3.) Tudi EU se moramo znati postaviti po robu, ne pa kot hlapci takoj ustreči vsaki njihovi muhi. Zame vinjete nikakor niso diskrimanatorne, če pa koga motijo, naj se izvoli vozit po navadnih cestah.

1. Moja trditev? Citiral sem nekoga, ki je po radiu slišal, da naj bi se podražile! Ti je očitno slovenščina malo tuja?
In to bi lahko prebral tudi ti - že pred napadom - raje si vnaprej obtožil vlado ožemanja in podražitve brez vsake verodostojne informacije - zato sploh odgovor.
2. So sami rekli, da ni časa za podražitev, da pa je ne izključujejo v prihodnosti. Kar pa je malo verjetno.
3. Bomo videli, kaj bo s financiranjem novih AC, boš potem govoril. Za tebe v Eu tudi nikoli niso trdili, da so vinjete diskriminatorne, zakaj torej sploh gledaš, kaj predvsem tebi koristi. A ja...
Edino nejasno je, kakšno zvezo ima hlapčevstvo z odiranjem turistov in s finančno pomočjo Eu pri gradnji AC.

To, da pa bi kaj rekel kot npr opravičilo (samo malo si se zaletel, a čemu tako divje obtožbe?) za silni napad na novo vlado (ožemanje itd brez vsakega argumenta...), ki še niti delat ni začela, je pa seveda noro pričakovat. Če še meni podtikaš....Razumljivo...

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Sr nov 26, 2008 7:05 pm

esem - moj namen ni nobeno napadanje, ampak zgolj izražanje mnenja, ki je prav lahko različno od tvojega. Če pa nekaj citiraš in to hkrati ni tudi tvoje mnenje, potem je nesmiselno to citirat. Moja slovenščina tukaj nima veze. Čas za podražitve je vedno, saj na vinjetah itak ni napisana cena, torej jih lahko čez noč podražijo, enako kot pogonska goriva. Gledi financiranja avtocest - ali je lahko situacija še slabša? Primorce nas že 6 let nategujejo z odsekom čez Rebrnice, pa še to bo isto kot povezava Vipava Vrtojba - zgolj hitra cesta brez odstavnih pasov, enako sranje kot ga imajo Prekmurci. In prav zaradi odsotnosti odstavnega pasu, smo imeli prejšnji teden nepotrebno smrtno žrtev, ki nažalost ni bila prva.

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Če nov 27, 2008 8:26 am

Mene pa nekaj zanima glede teh vinjet.
Tale letna vinjeta je veljavna za dobo dejansko 14 mesecev. Od 1.decembra 2008 pa do 31 januarja 2010.
Mene pa zanima če jaz kupim vinjeto po 1 januarju 2009 , ali zdaj vinjeta velja do konca februarja 2010 ali enako do 31 junuarja 2010. Torej kako je z to veljavnostjo dejansko ?
Kako je potem za tiste ki kupijo vinjeto nekje vmes med letom ? Ali velja točno 12 mesecev ali 14 al kako ?
A je teh 14 mesecev samo zdaj ko se uveljavlja celoletna vinjeta in bo potem točno 1 leto in nič več ?

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Če nov 27, 2008 8:30 am

AM: Letna vinjeta velja za tekoce leto velja pa od 1. decembra predhodnega leta do 31.
januarja prihodnjega leta (skupaj 14 mesecev). Torej ce ti kupis letno vinjeto v Juniju
2009 bo veljala do 31. Januarja 2010 kajti letna ni vezana od dneva nakupa tako kot je
to trenutna polletna.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Če nov 27, 2008 8:31 am

...in tudi luknjali jih ne bodo ;)

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Če nov 27, 2008 9:11 am

A tako je to ... Torej je čisto vseeno ali jo kupim danes ali pa januarja ko bo enako veljala do 31 januarja.

Torej se bodo letne vinjete načeloma prodajale samo v začetku leta, saj če bi jo kupil med ali proti koncu leta bi dejansko morala biti cena primerno nižja saj bi veljala samo tistih par mesecev ki ostanejo.
Torej je bistvo celoletne v tem da bodo vsako leto drugačne barve in da se bo že na daleč videlo za te kontolorje če imaš vinjeto in vse bodo veljavne do 31 januarja.

Hvala za razlago.

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Če nov 27, 2008 9:26 am

Še eno vprašanje glede vinjet .

Ali je spet potrebno pazit kam se nalepi ali so to ukinili in ni več pomembno in jo lahko nalepim na sovoznikovo stran kjer me ne moti ? Ali pa za ogledalom... ?
Mislim da je važno samo da jo imaš kajne...

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb Če nov 27, 2008 9:30 am

Ti vse piše na vinjeti ko jo kupiš.

Uporabniški avatar
jurre
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a jurre Če nov 27, 2008 10:03 am

kakor je bilo govora po TVju je pokazalo 3 mesta, kjer jo imas lahko. Ce gledas z notranje strani ven - levo zgoraj kot je bilo zdaj, levo spodaj in pa za ogledalom.

/edit
sem preveril, ker sem ze kupil vinjeto. Narisana so ta 3 mesta, ki sem jih zgoraj napisal, pise pa priporocamo da vinjeto nalepite na narisana mesta. Pa da ne sme bit pod zatemnjenim robom.
Zadnjič spremenil jurre, dne So nov 29, 2008 12:15 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Če nov 27, 2008 11:22 am

Kolikor vem piše na vinjeti eno, drugo je pa kaj dejansko velja. Kar nekaj ljudi je namerno ali nenamerno prilepilo to vinjeto ki jo imamo zdaj še na nasprotno stran, pa je bilo vse ok in so to kje mora bit nalepleno opustili.
Pač samo to me je zanimalo ali še vedno lahko nalepim na sovoznikovo stran ali ne več... Pomoje ti tako nič ne morejo če imaš vinjeto... Važno je da je na sprednjem steklu na vidnem mestu. To je pa tudi vse...

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Če nov 27, 2008 11:33 am

AM je napisal/-a:Kolikor vem piše na vinjeti eno, drugo je pa kaj dejansko velja. Kar nekaj ljudi je namerno ali nenamerno prilepilo to vinjeto ki jo imamo zdaj še na nasprotno stran, pa je bilo vse ok in so to kje mora bit nalepleno opustili.
Pač samo to me je zanimalo ali še vedno lahko nalepim na sovoznikovo stran ali ne več... Pomoje ti tako nič ne morejo če imaš vinjeto... Važno je da je na sprednjem steklu na vidnem mestu. To je pa tudi vse...

ni blo rečeno, da so to spustil pri dosedanjih polletnih zarad parih nejasnosti, pri teh sedaj pa je jasno napisan kje mora biti!
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Če nov 27, 2008 11:45 am

In zdaj bo spet 10 strani butaste debate o tem, kam nalepiti vinjeto?? Jaz bi tudi vozil po levi strani, pa ne smem.

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Če nov 27, 2008 12:07 pm

He he... No če je pa na vinjeti sedaj natančno napisano kje se mora nalepit potem ok...
Saj je bilo pri zdajšnji tudi razločno narisano, samo nekateri so mislili da je avto odzadaj slikan al kako, ne vem. Vglanvem če natančno piše potem ne bo problemov...
Moja gre pod ogledalo....

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb Če nov 27, 2008 12:18 pm

Vsak katerega iq presega sobno temperaturo za nekaj točk je lahko razbral kam se nalepi vinjeta.

Lp

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če nov 27, 2008 12:29 pm

AM je napisal/-a:He he... No če je pa na vinjeti sedaj natančno napisano kje se mora nalepit potem ok...
Saj je bilo pri zdajšnji tudi razločno narisano, samo nekateri so mislili da je avto odzadaj slikan al kako, ne vem. Vglanvem če natančno piše potem ne bo problemov...
Moja gre pod ogledalo....

To je pa zato, ker je folk funkcionalno nepismen. Nekaterim lahko napišeš in narišeš pa še vedno ne bodo dojel kaj in kako. :roll:
Antiznačkar po prepričanju

[KEKEC]
Novinec

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a [KEKEC] Pe nov 28, 2008 12:33 am

Nalepko se lahko nalepi na skrajno levo stran vetrobranskega stekla in pri ogledalu! Sam sem jo že nabavo!

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe nov 28, 2008 11:35 am

sej je blo že na polletni vinjeti napisano, kam se jo prilepi, pa je blo precej takih, ki tega niso upošteval.
Slika

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Pe nov 28, 2008 12:58 pm

za ogledalom, že na desni polovici je super mesto! ;)

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Pe nov 28, 2008 1:01 pm

No dovolj... A vas ni joie nekaj opomnil sicer pa za tiste, ki ne preberejo zadnje strani
vinjete obstajajo posebne A5 brosure na vsakem petrolu "kako ravnati z vinjeto"

ende
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 7 gostov