Napisal/-a Mitsubishi Po dec 01, 2008 6:22 pm
1.) Imel sem A8 4.2 Quattro, 3 mesece (eden izmed tistih, ki sem jih uvozil, pa ga nisem kuj prodal, pa sm se mal z njim vozu)
2.) Imel sem BMW 735iA (ko sem bil še vodja prodaje rabljenih na BMWju)
3.) Ogromno sem se prevozil z Mercedesom S-razreda W220 (skoraj vse motorje)
To sem napisal sedaj moje osnove, od koder bom lahko črpal moja mišljenja, nasvete in občutke.
1.) Audi A8 designersko zelo dodelan avto, notranjost tudi ena izmed boljših, vse linije se lepo ujemajo, zelo natančno narejen. Motor preveč požrešen glede na letnik vozila.
Quattro izvrsten. Podvozje veliko razočaranje, še vedno se preveč čuti krajše vdolbine, sploh na avtocesti, dokaj nemiren in neusklajen (kljub možnosti da si ga po svoje štimaš z gumbom)
2.) BMW 7, revolucionaren takrat v designu, odličen podvozje, motor morda malo len (bolje vzeti 740iA ali pa 750iA), prostora je dovolj, ni mi pa všeč funkcionalnost i-drive sistema in tudi design armature mi je preveč dolgočasen in mi ni všeč.
3.) MB S, za mene odličen avto, podvozje ima uglajen kot nobeden še do sedaj. Paleta motorjev je največja (320 cdi, 400 cdi, 350, 430, 500, 600, 55, 65).
Ogromno tehničnih pomoči, ima tele-aid in presafe ki sta zelo koristna ob trku.
Sedeži so absolutno najboljši, sploh če vzameš masažne in dinamične.
Lahko dobiš 4matic verzije (350,430,500) ki je zares odličen 4 kolesni pogon.
Vozila (Razen 4matic in 55 amg) imajo že 7G Tronic, torej 7 prestavni avt.menjalnik.
Lahko dobiš opremo designo couture, verzija kjer je armaturna plošča spodaj in del vrat ter strop oblečeni v alcantaro (črna,modra ali bež). In še in še in še...za ta denar ti svetujem S 500 4matic, če pa imaš malo več pod palcem pa absolutno S 600 (gre za w12 biturbo, 500 KM, 4.3 o-100, poraba pa je ca. 14 L)...diesel-a ti ne priporočam nobenega.
Ker pa imajo vsake oči svojega malara ti seveda svetujem, da jih greš najprej vse 3 peljat.
Kot ''najboljšo'' opcijo, kjer je razmerje cena/kvaliteta na najboljšem nivoju, pa ti svetujem VW Phaeton 6.0 W12.
-Vozilo, ki ima enako podvozje kot Bentley Continental GT
-Vozilo, ki se dela ročno v stekleni manufakturi v Dresdnu
-Vozilo, ki ima končno 302 km/h če ima Vmax
-Vozilo, ki ima najbolj izpopolnjeno klimo napravo na svetu
-Vozilo, ki ima šipe znotraj takšne, da se nikdar ne morajo zasopiti
-Vozilo, ki pri pranju žarometov opere najprej enega, potem še drugega, da ne zgubiš vidljivosti
-Vozilo, ki ima sedež, katerega lahko premikaš v dobesedeno 22 smereh
-Vozilo, ki ima zadaj največ prostora
Tu ti priporočam tudi 5.0 TDI 4m, ampak če se lahko privoščiš le raje W12, sem ga vozil, gre ko šus, prodajalec mi je dal kovanec za 2 EUR na motor, ga vžgal in kovanec ni padel-potem si lahko predstavljaš kako zelo je kultiviran.
Skratka nor avto, marsikdo misli da gre le za malo bolj napihnjen passat, vendar je to eden izmed najboljših avtov na svetu...preveri si na youtube ko ga testira jeremy clarkson in kaj pravi o njem..avto je res fertik hud!
lp
Mitsubishi Sigma 3.0 V6 24V & Mercedes-Benz S 420 V8 32V