Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Andriy
Novinec

Nakup Mazde 6

Napisal/-a Andriy Pe jan 02, 2009 2:17 pm

Pozdravljeni !

Vsak dan prebiram teme na forumu, a ker sem videl da tem o Mazdi skoraj da ni sem odprl to temo.

V bljižni prihodnosti nameravam zamenjati avto (sedaj vozim Hyundai Accenta, s katerim na dan naredim 100 km) in sicer mi je najbolj v oči padla Mazda 6 prejšnij model.

Da bi mi lažje svetovali :
- na leto naredim okrog 25.000 km (dilema dizel ali bencinar)
- limuzina 5 vrat
- avtomatska klima
- cena max 12.000€

Slišal sem da mazde rjavijo, zato sem malo v dilemi pred nakupom. Želel bi da poveste svoje mnenje vsi lastniki mazd.

Zaradi govoric o rjavenju mazd, sem odprt tudi za druge znamke avtomobilov.

Za vaš trud že vnaprej hvala.

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d Pe jan 02, 2009 2:37 pm

ja, v resnici rjavijo in to zelo oz. bistveno bolj kot konkurencni avti. Drugace je avto cist ok, se posebno je pa fajn, da ni ravno drag. Oz. je med cenejsimi (rabljen mislim), accord se mi zdi je drazji, prav tako passat. V bistvu je cenejsi od podobnih samo mondeo, kolikor vidim, kjer bi kvaliteta znala biti podobna.

Andriy
Novinec

Napisal/-a Andriy Pe jan 02, 2009 3:07 pm

Problemček je tudi v tem da Pasat, Accord ter Audi A4, pri limuzinski različici nimajo 5 vrat ampak samo 4. Pa tudi cena je višja.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Pe jan 02, 2009 3:17 pm

priporočam raje nekaj takega

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2440794#

eden izmed najzanesljivih dizel motorjev

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe jan 02, 2009 3:19 pm

a ste nepismeni? 5 vratno limuzino išče.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Pe jan 02, 2009 3:27 pm

Kaj pa npr. > Toyota Avensis (klik). Zanesljiva, udobna 5-vratna limuzina ;)

LP

Andriy
Novinec

Napisal/-a Andriy Pe jan 02, 2009 3:34 pm

chevy je napisal/-a:Kaj pa npr. > Toyota Avensis (klik). Zanesljiva, udobna 5-vratna limuzina ;)

LP

Tale Avensis tudi mogoče ne bi bila slaba izbira, samo je dražji od mazde, pa oblika mi nekako ne potegne. A toyota nima problema s plehom saj je tudi japonc.

Tole glede rjavenja mazd sem samo slišal, nisem pa še videl kje se to dogaja (pri blatnikih ali na celem avtu).

Saj Hyundaj mi tudi rjavi sam je star 12 let, mazde pa so začel izdelovat leta 2002. :(

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Pe jan 02, 2009 3:43 pm

Kakor jaz vem, tele Avensis ne rjavijo. Za Mazde pa mislim, da rjavijo okoli blatnikov. Malo napiši na google > ''rjavenje mazda 6'' pa si preglej na Mazda forumu - je tudi slikovno prikazano.
Katere avte imaš še na seznamu :?: ...npr. Nissan Primera. Te imajo od Renoja dizle - bili so problemi z turbinami, elektroniko (mislim, da letnik 2001-2003) ampak so te napake odpravili.

LP

hribovc
Nov uporabnik

Napisal/-a hribovc Pe jan 02, 2009 4:07 pm

imam 12o dizel in 360.000km vse ok razen zelo dragi servisi in pleh

menjan pokrov motorja in po 2 letih spet rjavi (spoj na notanji stani) in voznikova vrata. drugje je nisem zasledil. Z menjavo nič ne komplicirajo prideš in imajo že pobarvano na tip barve zamenjajo in greš

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d Pe jan 02, 2009 5:22 pm

treba je tud neki vedet, da vecinoma rjavi samo sminka pleh. Torej ostalo ni tako izpostavljeno, ceprav najbrz vseeno nekaj je.

Tale alfa je fajn izbira, samo je pa funkcionalno avto zagotovo manj uporaben od mazde.

Pomojem je mazda ok izbira, sploh glede na trenutne cene. Ostalo, razen ocitno alfe in modeota, je drazje.

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal Pe jan 02, 2009 5:39 pm

poz!

Rjavele so 6ke 2004 letnik in to zelo. Tovarna je naredila vpoklic prizadetih serij in so rjo na servisih odstranili in na novo zaščitili izpostavljene dele. Kasnejše serije ne rjavijo nič bolj kot ostali avtomobili. Avti so zelo zanesljivi in mislim, da z nakupom ne moreš zgrešiti. Če imaš veselje do vožnje še ti bo tu postregla z njenim zoom zoom občutkom. (tu zraven konkurira le še alfa). Glede bencin/dizel pa, če veliko voziš AC in relacije potem dizel če pa imaš večji del mestne vožnje pa pa bencin. To pa zato, ker se DPF filter v primeru mestne vožnje večkrat "reciklira" in v tem primeru ti trenutna poraba takrat naraste.

Sicer pa si glede dodatnih vprašanj na dotičen avto, dobrodošel na Mazdinem forumu.
lp, Aleš.
Slika

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Pe jan 02, 2009 5:57 pm

Enkrat Mazda, vedno Mazda!
Mislim, da kvaliteta in vzdržljivost ter predvsem prijazen servis, ki ti popravijo vozilo v garanciji brez problemov , odtehta tudi tisto rjo ki se slučajno pojavi.
Kot je že nekdo rekel, pred mano, je bilo to samo na letnikih 2004 tako, da nimaš kaj zgrešiti. Go for it :D
lp

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Pe jan 02, 2009 8:12 pm

Mislim da je Mazda 6 še najboljša izbira med 5 vratnimi limuzinami, morebitnemu rjavenju navkljub. Ogni se kritičnih letnikov. Na pamet mi padejo še Mondeo, Laguna, C5, Vectra... ampak jaz bi se definitivno odločil za Mazdo.

Kaj pa praviš na Alfo 156 Sportwagon? Res je karavan, ampak je meni vseeno lepši avto od večine limuzin. Sicer pa poleg Alfe 159 SW in Volva V50 tudi edini karavan, ki bi ga sploh hotel imeti.

krypton
Novinec

Napisal/-a krypton Pe jan 02, 2009 8:45 pm

Poskusi peljat Avensisa. Ne glede na zadržano obliko se avto pelje zelo dobro, tudi po 150 000 km.
Mimo grede, ne vem če kaj spremljaš tehnologijo podvozij, avensis ima podvozje od Toyote Celice, sicer dodelano in prirejeno teži in velikosti avta.

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Pe jan 02, 2009 9:08 pm

Glede izbire dizel vs. bencinar se odloči glede na to, kako se pretežno voziš: relacije ali mestna vožnja.
Sicer bencinarja mazde 6 nisem vozil in zato ne vem če je kaka razlika (to naj pove tisti, ki ima izkušnje z obema), jaz mam pa dizelaša, pa se mi zdi, da za po mestu na krajše&krajše razdalje ni tako fajn, ker se mi zdi kar nekam trd (predvsem dokler se ne segreje), za daljše proge je pa to res zakon avto. Lega na cesti in zmogljivost motorja sta res super!

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Pe jan 02, 2009 10:43 pm

Btw., jaz sem fural Avensisa, sicer z 2.2 130kw dizlom, ampak me je pustil čisto hladnega. Ne rečem, avto je dokaj udoben in s tem motorjem res spodobno potegne, kakega veselja do vožnje pa kljub temu ni bilo, tudi oblikovno je zunaj in znotraj en sam dolgčas... no, odvisno koliko ti te stvari pomenijo... sicer avto ni slab, statistično gledano je tudi eden bolj zanesljivih.

Andriy
Novinec

Napisal/-a Andriy So jan 03, 2009 7:11 pm

Hvala vam za odgovore.

Sedaj me še zanima katerih letnikov mazd naj bi se izogibal (naj bi manj rjaveli) ?

Tud sam sem že gledal Alfo 156 SW, katera se mi tudi ne zdi tako napačna. Mašine JTD so menda ene zmed boljših, nekateri pa so me opozorili, da je mogoče potrebno iti malo večkrat na servis za razne malenkosti.

Prosil bi vas da mi malo primerjate omenjena avta, saj je sedaj poleg Mazde 6 v ožjem izboru tudi Alfa 156 SW.

Vzel pa bi dizelsko različico saj na dan naredim okrog 100 km.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing So jan 03, 2009 7:18 pm

Čisto kratko in jedernato: z alfo 156 SW ne boš razočaran, in to mi lahko tudi marsikdo pritrdi.

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d So jan 03, 2009 7:18 pm

vsekakor ima alfa potencialno vec problemov z elektroniko, ceprav bi morala faceliftana verzija biti takorekoc bulletproof. Motor je zagotovo preverjen in izredno zanesljiv. Dinamika voznje je vecja, funkcionalnost manjsa, poraba bi morala biti podobna (mogoce neopazno manjsa), bremze so boljse, stabilnost avta vecja, najbrz je cenejsa.

Mazda ima drazje servise, tako kot alfa ni ravno povsod odlična, ima boljsi crash test in je bolj funkcionalna.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing So jan 03, 2009 7:22 pm

pa še alfa zgleda 10x bolj hudo
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov