Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba Pe okt 17, 2008 7:02 am

Aless_K je napisal/-a::vc :pop: :vc

totally :D
Bad things happen to good people all the time for no reason!

Adijo Slovenija

enej5
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a enej5 Pe okt 17, 2008 10:04 pm

aha kje pa bi lahko dal montirat blow off ventil na ne-turbo motor pa kolko bi kostalo to?

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Pe okt 17, 2008 10:34 pm

Ma... raje se nauči beatboxat pa oponašaj tist psst pa boš 100% bolj car izpadel no. Oz. se vsaj smejal ne bo folk... :)

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra So okt 18, 2008 12:13 am

enej5 je napisal/-a:aha kje pa bi lahko dal montirat blow off ventil na ne-turbo motor pa kolko bi kostalo to?

Enej, se enkrat - blowoff ventila NE MOREŠ namestit na motor brez turbo polnilnika. Preberi si malo vec o tem po netu - gradiva mrgoli ;)

LpF

Uporabniški avatar
Skyline R32
Nov uporabnik

Kraj: Adelaide, SA, Australia

Napisal/-a Skyline R32 Sr nov 12, 2008 2:14 pm

enej5 je napisal/-a:serbus decki, a ve mogoce kdo ce obstaja kaj takega ki bi se dalo na bencinske motorje brez turbota ki ima samo zvok kot blow off ventil da vedno ko prestavis da naredi "PSSSST!" ?

najlepsa hvala!

Oprosti ampak to je pateticno... :?

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Sr nov 12, 2008 3:16 pm

zapri cigana pod haubo pa bo vsakič ko boš šel mimo koga delal pssst psst ko bo hotel prodat petarde.
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
bigturbo
Stalni uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a bigturbo Sr nov 12, 2008 3:59 pm

croma_man je napisal/-a:zapri cigana pod haubo pa bo vsakič ko boš šel mimo koga delal pssst psst ko bo hotel prodat petarde.

:cry :lol:
biturbo SKN Project CT3 50

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če nov 13, 2008 12:09 am

enej5 je napisal/-a:decki, kolko pa bi priso priblizno turbo montaza za accorda 2001 letnik? pa kolko se poraba pri tem spremeni?

zdj odvisno a to misls suhomontazno al mokromontazno? pri suhomontaznem sistemu je poraba malo manjsa ker gre vse bolj na suho, pri mokromontaznem pa potem to reguliras z blowoff ventilom. za najboljsi rezultat se lahko uporabi cetrtcolski ventil, ki bo porabo povecal glede na to kako dolgo bo delal PSST.

ce se ne motim je celotna procedura natancno opisana med nekaterimi vrsticami v original navodilih za uporabo accorda, tko da najprej preveri tam...

veliko srece s projektom ;)

aja drgac pa montaza traja tm od ene ure do treh, tko da no biggie :P

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če nov 13, 2008 2:47 am

Voith je napisal/-a:...
ce se ne motim je celotna procedura natancno opisana med nekaterimi vrsticami v original navodilih za uporabo accorda, tko da najprej preveri tam...
...

Je res opisana, a samo v japonskih navodilih (tam imajo s tem precej več izkušenj, saj so turbing dodelave dosti bolj pogoste). Žal se ne spomnem, na kateri strani, a je res nekje med nekaterimi vrsticami. Najprej dobi originalna japonska navodila, potem pa dalje. :roll: :lol:

Uporabniški avatar
Marks
Novinec

Kraj: Ilirska Bistrica

...

Napisal/-a Marks Če dec 25, 2008 6:03 pm

Zanima me blow off za 1.9JTD motor...
..slišal sem da je cena kar konkretno višja od tiste za bencinarje...
pa tudi, da za dizel motorje moreš dat neko elektroniko zdraven, ker brez nje zadeva ne funkcionira...Torej me zanima cena za JTD motor(kje se da kupiti) in montaža za jtd?
Hvala za odgovore...
Lp Marko

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če dec 25, 2008 6:16 pm

Na nekem drugem forumu sem prebral, da se lahko kupi zelo majhen kompresorček, in stikalo namontira pod pedalom za sklopko, in vsakoč, ko stisneš sklopko, ta zrak spusti in takrat naredi PSSSS. Drugače pa jaz sploh nimam blow off ventila ampak mi odvečni pritisk spusti skozi zračni filter motorja
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
Vasc0
Novinec

Kraj: ok. mb

Napisal/-a Vasc0 Po dec 29, 2008 1:44 pm

živjo... resda ne spada v to temo sm zanima me če ma kdo za prodat originalni bypass ventil za VAG 1.8t motorje

baje se da iz tega ventila tud naredit blow off ventil

http://www.performance-cafe.com/images/06a145710n.JPG

če ja bi ga prosil nai mi napiše po PVT mail
No Engine, Like Turbo Engine ;)
Slika
Slika

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R Po dec 29, 2008 8:24 pm

Vasc0 je napisal/-a:živjo... resda ne spada v to temo sm zanima me če ma kdo za prodat originalni bypass ventil za VAG 1.8t motorje

Če še rabiš, kontaktiraj.
RiDe hArD

Uporabniški avatar
Vasc0
Novinec

Kraj: ok. mb

Napisal/-a Vasc0 To dec 30, 2008 10:50 am

Vasc0 je napisal/-a:živjo... resda ne spada v to temo sm zanima me če ma kdo za prodat originalni bypass ventil za VAG 1.8t motorje

kupljeno... :)
No Engine, Like Turbo Engine ;)
Slika
Slika

ZERRO
Nov uporabnik

Napisal/-a ZERRO Po jan 05, 2009 8:32 pm

zanima me če bi lahko namontirau blow off ventil na corradota g60? kje bi lahk kupo blow off ventil in kolk stane pribl?

Uporabniški avatar
LoCo
Uporabnik

Napisal/-a LoCo To jan 06, 2009 12:49 pm

im nobody je napisal/-a:fora je v tem da se ti poraba zniža za minimalno kakšen liter...po specifikacijah pa dobiš nekaj konjev gor...podobno kakor pri športnem filtru...

2200 postov imas na avtomobilisticnem forumu pa si sposobn eno tako prjavt ... HAHAHAHAHAHAHA!

No se 1x od zacetka vsem skupej:

Blow off ventil je namenjen temu ko ti tiščiš gas in tvoja TURBINA (opazite? najprej je treba met to) tlači zrak z recimo 1,5 bara v motor. Potem pa gas spustiš in turbina še vedno fila zrak v intercooler in potem proti sesalnemu kolektorju. Takrat se ustvari v teh ceveh toliko večji pritisk ker zrak ne gre več v motor. Blow off ventil se odpre in sprosti odvečen pritisk.

Blow off ventili delujejo na 2 načina - recirkulirani nazaj v zračni sistem ali pa VTA (vent to atmosphere, se pravi v zrak). Serijski turbo avtomobili ki imajo BOV so v skoraj vseh primerih recirkulirani ker uporabljajo MAF.

Zdej pa še za vse rižotarje: VTA blow off je tisto kar naredi res glasen PSSSSSSSSS. Problem tega pa je da ker ima vaš avto MAF senzor in je preračunal količino zraka posledično doda toliko bencina. Nekje vmes je vaš super PSSSSS blow off spustil polovico tega zraka ven in kar naenkrat je vaša mešanica bencina in zraka namesto recimo 12:1 na 7:1. Verjemite mi na besedo da z VTA blow offom razen full gas drag race ni zabavno vozit, avto cuka, skace, mori... Tako da, preden se greste kej takega se prepričajte da vaš avto ne deluje na podlagi MAF ampak na SD (Speed/Density oz. Hitrost/Gostota) izračunu zraka. Če je tako, potem je računica pravilna takoj ko spet pritisnete gas.

In ne, blow off ne zmanjša porabe, ne poveča konjev, ne naredi ničesar pametnega če ne veste za kaj je tam, v primerih kjer je BOV napačno nastavljen (vzmet v BOVu je lahko pretrda ali premehka) pa lahko delate še škodo lastni turbini.

lp

Uporabniški avatar
urosr
Novinec

Kraj: Šmartno ob Paki

Napisal/-a urosr To jan 06, 2009 1:25 pm

LoCo je napisal/-a:
im nobody je napisal/-a:fora je v tem da se ti poraba zniža za minimalno kakšen liter...po specifikacijah pa dobiš nekaj konjev gor...podobno kakor pri športnem filtru...

2200 postov imas na avtomobilisticnem forumu pa si sposobn eno tako prjavt ... HAHAHAHAHAHAHA!

No se 1x od zacetka vsem skupej:

Blow off ventil je namenjen temu ko ti tiščiš gas in tvoja TURBINA (opazite? najprej je treba met to) tlači zrak z recimo 1,5 bara v motor. Potem pa gas spustiš in turbina še vedno fila zrak v intercooler in potem proti sesalnemu kolektorju. Takrat se ustvari v teh ceveh toliko večji pritisk ker zrak ne gre več v motor. Blow off ventil se odpre in sprosti odvečen pritisk.

Blow off ventili delujejo na 2 načina - recirkulirani nazaj v zračni sistem ali pa VTA (vent to atmosphere, se pravi v zrak). Serijski turbo avtomobili ki imajo BOV so v skoraj vseh primerih recirkulirani ker uporabljajo MAF.

Zdej pa še za vse rižotarje: VTA blow off je tisto kar naredi res glasen PSSSSSSSSS. Problem tega pa je da ker ima vaš avto MAF senzor in je preračunal količino zraka posledično doda toliko bencina. Nekje vmes je vaš super PSSSSS blow off spustil polovico tega zraka ven in kar naenkrat je vaša mešanica bencina in zraka namesto recimo 12:1 na 7:1. Verjemite mi na besedo da z VTA blow offom razen full gas drag race ni zabavno vozit, avto cuka, skace, mori... Tako da, preden se greste kej takega se prepričajte da vaš avto ne deluje na podlagi MAF ampak na SD (Speed/Density oz. Hitrost/Gostota) izračunu zraka. Če je tako, potem je računica pravilna takoj ko spet pritisnete gas.

In ne, blow off ne zmanjša porabe, ne poveča konjev, ne naredi ničesar pametnega če ne veste za kaj je tam, v primerih kjer je BOV napačno nastavljen (vzmet v BOVu je lahko pretrda ali premehka) pa lahko delate še škodo lastni turbini.

lp

Zgleda da nisi uklopu sasrkazem mode, no zdej se pa razloz zakaj se to zgodi z mafom, men tega ne dela, če pravš da z mafu preračunava, zakaj pa potem ne preračuna še tega, no sej ce ne bo šlo ti bom pomagu.
Slika

Uporabniški avatar
LoCo
Uporabnik

Napisal/-a LoCo To jan 06, 2009 1:37 pm

Pomagej mi. Prosim.
Edmunds.com je napisal/-a:Mitsubishi made a decision when developing its Evo X to go upscale. No longer was it good enough to kick Subaru's ass. Now it wanted to go after the big players in the sport sedan market.

Slika

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass To jan 06, 2009 1:59 pm

Go Lokić! You tell 'em! :lol: =I
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

dragon22
Novinec

Napisal/-a dragon22 To jan 06, 2009 3:19 pm

Jest sem zdej montiral BOV na svojga megana turbo pa avto nič slabš ne vleče kot so mi eni govorl da bo, razlika je samo zvok psssst ko spustiš gas.
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: burka in 1 gost