Aless_K je napisal/-a::vc![]()
totally

enej5 je napisal/-a:decki, kolko pa bi priso priblizno turbo montaza za accorda 2001 letnik? pa kolko se poraba pri tem spremeni?
Voith je napisal/-a:...
ce se ne motim je celotna procedura natancno opisana med nekaterimi vrsticami v original navodilih za uporabo accorda, tko da najprej preveri tam...
...
Vasc0 je napisal/-a:živjo... resda ne spada v to temo sm zanima me če ma kdo za prodat originalni bypass ventil za VAG 1.8t motorje
baje se da iz tega ventila tud naredit blow off ventil
http://www.performance-cafe.com/images/06a145710n.JPG
če ja bi ga prosil nai mi napiše po PVT mail
Vasc0 je napisal/-a:živjo... resda ne spada v to temo sm zanima me če ma kdo za prodat originalni bypass ventil za VAG 1.8t motorje
baje se da iz tega ventila tud naredit blow off ventil
http://www.performance-cafe.com/images/06a145710n.JPG
če ja bi ga prosil nai mi napiše po PVT mail
im nobody je napisal/-a:fora je v tem da se ti poraba zniža za minimalno kakšen liter...po specifikacijah pa dobiš nekaj konjev gor...podobno kakor pri športnem filtru...
LoCo je napisal/-a:im nobody je napisal/-a:fora je v tem da se ti poraba zniža za minimalno kakšen liter...po specifikacijah pa dobiš nekaj konjev gor...podobno kakor pri športnem filtru...
2200 postov imas na avtomobilisticnem forumu pa si sposobn eno tako prjavt ... HAHAHAHAHAHAHA!
No se 1x od zacetka vsem skupej:
Blow off ventil je namenjen temu ko ti tiščiš gas in tvoja TURBINA (opazite? najprej je treba met to) tlači zrak z recimo 1,5 bara v motor. Potem pa gas spustiš in turbina še vedno fila zrak v intercooler in potem proti sesalnemu kolektorju. Takrat se ustvari v teh ceveh toliko večji pritisk ker zrak ne gre več v motor. Blow off ventil se odpre in sprosti odvečen pritisk.
Blow off ventili delujejo na 2 načina - recirkulirani nazaj v zračni sistem ali pa VTA (vent to atmosphere, se pravi v zrak). Serijski turbo avtomobili ki imajo BOV so v skoraj vseh primerih recirkulirani ker uporabljajo MAF.
Zdej pa še za vse rižotarje: VTA blow off je tisto kar naredi res glasen PSSSSSSSSS. Problem tega pa je da ker ima vaš avto MAF senzor in je preračunal količino zraka posledično doda toliko bencina. Nekje vmes je vaš super PSSSSS blow off spustil polovico tega zraka ven in kar naenkrat je vaša mešanica bencina in zraka namesto recimo 12:1 na 7:1. Verjemite mi na besedo da z VTA blow offom razen full gas drag race ni zabavno vozit, avto cuka, skace, mori... Tako da, preden se greste kej takega se prepričajte da vaš avto ne deluje na podlagi MAF ampak na SD (Speed/Density oz. Hitrost/Gostota) izračunu zraka. Če je tako, potem je računica pravilna takoj ko spet pritisnete gas.
In ne, blow off ne zmanjša porabe, ne poveča konjev, ne naredi ničesar pametnega če ne veste za kaj je tam, v primerih kjer je BOV napačno nastavljen (vzmet v BOVu je lahko pretrda ali premehka) pa lahko delate še škodo lastni turbini.
lp
Po forumu brska: burka in 1 gost