Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Slovenski avto leta naj bo...?

VW Golf 6
70
24%
Renault Megane 3
78
27%
Audi Q5
29
10%
Seat Ibiza
18
6%
Mazda 6
92
32%

Skupaj glasov : 287

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo So jan 10, 2009 4:53 am

_YUGO-GVX_ je napisal/-a:sej kaj pa češ pričakovat od kmetavzarjev, kmetavzarski avto....

kmet ti po mami skače!

če boš to vzel kot žaliltev,še enkrat preberi svoj komentar.b****.
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
WILLIAMSCAR
Uporabnik

Napisal/-a WILLIAMSCAR So jan 10, 2009 7:33 am

_YUGO-GVX_ je napisal/-a:sej kaj pa češ pričakovat od kmetavzarjev, kmetavzarski avto....

podpis!!!
ALONSO CAR

Uporabniški avatar
marjunix
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a marjunix So jan 10, 2009 7:49 am

Bravo, bravo...

Golf že tretjič slovenski avto leta
Golf je na tokratnem finalu za slovenski avto leta osvojil že svoj tretji naslov, saj je slavil že v letih 1999 in 2005. Od tega leta naprej so vedno slavili nemški avtomobili: leta 2006 je zmago odnesel volkswagen passat, predlani je slavila opel corsa, lani pa audi A4/A5. Nemški avto je postal tudi prvi slovenski avto leta – "davnega" leta 1993 je to uspelo BMW-ju serije 3 coupe.

Dosedanji zmagovalci
1993: BMW serija 3 coupe
1994: mercedes-benz razred C
1995: renault laguna
1996: volkswagen polo
1997: renault mégane
1998: audi A6
1999: volkswagen golf
2000: ford focus
2001: fiat punto
2002: peugeot 307
2003: mazda6
2004: mazda3
2005: volkswagen golf
2006: VW passat
2007: opel corsa
2008: audi A4/A5
2009: volkswagen golf

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply So jan 10, 2009 8:15 am

Sam sem bil kar zadovoljen z izborom. Oddajo sem gledal v družbi prijatelja/poslovneža iz Anglije in me je bilo kar malo sram, glede na prikazano. No saj to se vsi strinjamo. :)

Vsekakor sem pričakoval takšen rezultat, no točneje samih 6-k ne ampak pustimo to.
Pri VWju bi izpostavil to, da nima še 1.6 TDI agregata z 90 in 105KM, ki ga nujno potrebuje. Pri Mazdi se mi zdi da trdota ni tako opazna kot so jo opevali novinarji - dejansko ima samo GTA v opremi 18 colska platišča, srednja oprema ima 17 col, osnovna 16. Teh GTA pa bo v sloveniji zelo malo. Napaka pri Mazdi je nezmožnost izbire opreme po določenih opcijah, kar mene zelo moti.

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar So jan 10, 2009 8:16 am

bass je napisal/-a:Ja, golf je dober all-rounder, te nagrade so pa vseeno smešne.

Pri nas je pač tako, da clueless množica kupuje golfe in med to maso spada večina prebivalstva, ki pač nima pojma kaj sploh pričakuje od avta (GTI in R32 fahrerji izvzeti).
Očitna izbira za ta FOLK je FOLKswagen. ("Ti, moj je bil pa avto leta!" je K.O. v debati, kjer se krešejo vozniška mnenja.)

Tisti, ki zaradi kateregakoliže razloga ne marajo nemških vozov pa v večini vzamejo renoja in se počutijo super, ker ima reno tudi tovarno v Sloveniji.
("Veš, twingota delajo pa pri nas!" je prav tako nezanemarljiv argument v gostilniški debati, ko teče beseda o avtomobilih.)

Eni in drugi pa hočejo le, da bo avto dober (karkoli že pač mislijo da to je), da bo zanesljiv, pa da bo malo pil na tisti poti od doma do šihta, aja, pa da ne bo grd.
In prav na tej zadnji fronti golf pobere ogromno kupcev, ima namreč tako obliko, da se za njo ne more reči ali je grda ali lepa.
Povprečna formula za najbolj povprečen avto na svetu.
Kar se tega tiče je golf avto stoletja. Ljudje pa so pač povprečni po Gauss-u...tudi tisti, ki dajejo take nagrade. ;)

Se strinjam
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a metallic So jan 10, 2009 9:20 am

Tale slovenski avto leta je en lol. Očitno zmaga tist, ki največ plača...
Sej ne rečem, da golf ni dober avto, ampak zagotov pa ni tolk bolši od ostalih finalistov, da bi dobil vse možne točke.
ampak sej smo že navajeni (khmkhmmazdakhmkhm) :P

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 So jan 10, 2009 9:39 am

A A A ??? A je že mimo tole . No sem pol kar zadel ja Golf VI :D

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Napisal/-a GT_Turbo17 So jan 10, 2009 9:40 am

BBoss je napisal/-a:
GT_Turbo17 je napisal/-a:Mazda bi mogla zmagat...To je avto, ne pa golf :roll:

Kaj piješ? ;)

kar daš! :lol:

Drugače pa kot si rekel BBoss, če bi avte "testirali" mlajši ljudje...ne pa neki ateji, ki jim že vse kosti pokajo, ko se peljejo v malo bolj športnem avtu... in, ker mazda nima avtomatskiga menjalnika težko speljujejo, ker nimajo več nobenega občutka... :lol: Če bi pa avte peljali malo v ovinke bi pa vidli kaj mazda ponuja. S tem, da ponuja še enkratno obliko avta, ki je proti golfu...KHM? ni pa fer, da avte ocenjujemo po njihovih predhodnikih, ker avto leta je le VW Golf, ki je bil predstavljen...ne pa vsi modeli prej... Mislim itak folk glasuje samo zato, ker je VW legenda stoletja pa nekaj... Bull shit! ...noben si ne upa probat kaj drugega - boljšega!!

Sej golf ni grd..ampak proti mazdi se lahko vsi tam na izboru skrijejo. To je seveda stvar okusa posameznika. Pa mislim, da so vozne lastnosti pri mazdi veliko boljše kot pri golfu. Oz. sem prepričan. Mazda je delala vrhunske športne avte že ko je vw - golfe pa jette ven dajau...IN JIH DAJE VEN ŠE DANES. nobenih sprememb ni... Itak pa so vsi vw-ji delani po istem kopitu in mi gre njihova oblika že na ku*ac! :roll: Ljudsko vozilo kaj češ... Drugače pa čestitke za zmago al kaj...

Oni otroci pri mazdi so bli pa WTF??! Dobiš še komplet nožev, če kupiš mazdo. Kaj so upaleni? :lol:
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Napisal/-a simply So jan 10, 2009 9:53 am

To mi je pa novo da je Mazda športni avtomobil oz. avtomobil za v ovinke. :)

Menim, da so po handlingu pred mazdo sigurno : BMW, AR159 in Mondeo.
Vsaj za moje pojme.

Očitno pa ti enačiš Mazdo6 z RX8 in podobnimi kreacijami, ampak z njimi Mazda6 ( razen 18 colskih platišč ) nima ničesar skupnega.

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Napisal/-a GT_Turbo17 So jan 10, 2009 10:03 am

Lej...misli si kar želiš. Jaz sem peljal golfa 1, golfa 2, golfa 3, golfa 4, golfa 5, golfa 6 in pa mazdo MX3, RX8, mazdo 3, prvo mazdo 6 in to drugo mazdo 6... In me je po voznih lastnostih zelo presenetla. Sploh ker je limuzina. Vzel sem jo pri avtohiši kržišnik v zagorju, ki je ponujal testne vožnje in avto res ponuja tisto kar si JAZ osebno želim. Ko pa sem vozil golfa...ne vem, ni mi potegnil...Že samo, ko sem se usedel v avto me ni nič navdušilo... :? Pa nočem blatit nobenega avta, ker so vsi po svoje dobri....Samo jaz, ko sem primerjal Mazdo pa Golfa...Sori...V tem primeru je golf popušil. :)
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

Veyron
Nov uporabnik

Napisal/-a Veyron So jan 10, 2009 10:24 am

Kmečki avto, zakmečki narod

Uporabniški avatar
Cyrus
Novinec

Napisal/-a Cyrus So jan 10, 2009 10:27 am

Mogoče res, samo glede oblike se pa ne strinjam. Prejšnja Mazda 3 in 6 sta mi bila za svoj čas oblikovno zakon avta, tele nove Mazde pa mi nekak ne potegnejo.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So jan 10, 2009 10:28 am

Veyron je napisal/-a:Kmečki avto, zakmečki narod

kuji falus se ti oglašaš, pa še nepismen povrhu vsega...... :roll:

kmet ti je veš kdo........ :!: :idea:

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk So jan 10, 2009 10:41 am

V glavnem, ena čudna zbrka je spet tale izbor. Golf 2x boljši od konkurence wtf? Audi ne spada v to konkurenco, ibiza je črni raček, mazdi se očita navadna sklopka (cela reč :roll: ) meganu manjkajoča :roll: elektronika (aja, cena ni važna). En zrežiran golaž je tole pomoje. NCAP ne pomeni nič, ADAC baza okvar tudi ne, slovenjceljni furamo golfa. Pričakovan izid, ampak ta razlika v točkah je pa absurdna.
LP
Martin
bl leti bl se zdi
To je posilstvo! Prav, kam pa greva?

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 So jan 10, 2009 11:19 am

@bass: povprečni po Gaussu?? A si statistiko šprical??

Drgač pa u redu tole, avto leta pa to. Sam grem pa stavt, da bo leta 2015 avto leta Daewoo.

Uporabniški avatar
Sarge
Novinec

Napisal/-a Sarge So jan 10, 2009 11:23 am

Mene prau briga kdo je zmagau in kdo ni! Js vem kaj je zame najboljše in tega se bom držal.

Glede pa oddaje pa nebi rekel nič. No comment, glih tako kot na zmagovalca. Pač Slovenci.
Slika
Vive Le Sport!

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So jan 10, 2009 11:33 am

Kolikor sem nahitro prebral temo, je moje mnenje tako, da so zgleda sami "starejši" bili v komisiji ki imajo še vedno radi trdo in grobo vožnjo kero ponuja WV Edino če so ocenjevali avtomobile samo po papirjih-statistiki. :?:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

db
Novinec

Kraj: from MS to MB

Napisal/-a db So jan 10, 2009 12:17 pm

Jaz pa bom takole povedal, ti ocenjevalci so po moje novinarji in niso usposobljeni ocenjevalci oz. testni vozniki, da bi lahko objektivno ocenili avto. Ma dajte no da golf dobi vso možno število točk, ne pravim, da je slab avto, nasprotno mislim da je zelo spodoben izdelek, ampak me zanima kdo je tu ocenjeval recimo dizajn,ker tu nikakor ni zmagovalec ali pa še milijon drugih stvari, ki so pomembne.
Očitno so vsi prebrali tehnične specifikacije se vsedli not, en krog do prve gostilne, vidli da je naprej VW znakec in odzadaj piše golf pa evo mamo slovenski avto leta :D

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik So jan 10, 2009 12:24 pm

db je napisal/-a:Jaz pa bom takole povedal, ti ocenjevalci so po moje novinarji in niso usposobljeni ocenjevalci oz. testni vozniki, da bi lahko objektivno ocenili avto. Ma dajte no da golf dobi vso možno število točk, ne pravim, da je slab avto, nasprotno mislim da je zelo spodoben izdelek, ampak me zanima kdo je tu ocenjeval recimo dizajn,ker tu nikakor ni zmagovalec ali pa še milijon drugih stvari, ki so pomembne.
Očitno so vsi prebrali tehnične specifikacije se vsedli not, en krog do prve gostilne, vidli da je naprej VW znakec in odzadaj piše golf pa evo mamo slovenski avto leta :D

Vse ti je jasno, če prebiraš kakšne revije, časopise z avtomobilizmom.... Če se v člankih omenja kakšen izdelek VW-ja so same pohvale, kako oh in sploh je ta zadeva.... Men gre pa ob taki strokovnosti naravnost na kozlanje. Ob takem podajanju informacij mi je vseeno, če bi avtomobilstični članki izhajali v časopisu Direkt.
Kaj pa če je vse res? ;)
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Napisal/-a simply So jan 10, 2009 12:34 pm

Eni greste daleč, drugi pa že malo predaleč in omenjate človeka (ter ga primerjate z avtom), ki je naredil ogromno gorja na svetu.

Se pa strinjam s tem :

Mene prau briga kdo je zmagau in kdo ni! Js vem kaj je zame najboljše in tega se bom držal.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov