Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Tero
Nov uporabnik

ESP lučka vedno gori?

Napisal/-a Tero Po feb 09, 2009 10:56 am

Na Audi A4 2005 je naenkrat začela goret lučka esp. Kaj to pomeni če lučka skoz gori? Probal sem pritiskat tipko esp vendar ni razlike. Kakšna ideja?
N| £3pš3g@ n@ §v3tu, KoT p0§£uš@T| tw0j g£@§, N| £3pš3g@
n@ §v3tu, KoT p0£jUߣj@t| tw0j 0ßr@Z, N| £3pš3g@ 0d p0g&#1633d@
|z tw0j|H 0č|.

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Po feb 09, 2009 11:04 am

Meni se je to zgodilo za ASR ne vem ce je isto.
Ko sem sel na sneg se je tam zapacal senzor cim sem prisel domol sem avto dobro opral in se je lucka ugasnila.
Tko da probaj avto dobro oprat tudi odspodaj in poglej ce bo pomagalo.
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Re: ESP lučka vedno gori?

Napisal/-a sašo5 Po feb 09, 2009 11:12 am

Tero je napisal/-a:Na Audi A4 2005 je naenkrat začela goret lučka esp. Kaj to pomeni če lučka skoz gori? Probal sem pritiskat tipko esp vendar ni razlike. Kakšna ideja?

en senzor j... stvar(pri meni na letniku 2001 je delalo enako - bil hin zadnji desni.....)
Če pa ni to, potem je pa pri ESP modulu v motornem prostoru glavni "đek" ki pobira podatke s kolesnih tipal in jih obdeluje......(samo predvidevam, tester bo pokazal dejansko napako)

P.S če avto ugasneš in ponovno prižgeš, potem za nekaj časa ESP ugasne, nato se zopet prižge(tako je bilo pri meni.....)

marej
Novinec

Kraj: Jesenice

Napisal/-a marej Po feb 09, 2009 11:18 am

Pri nam se je tudi enkrat prižgala audi a8 2005 in smo ga šli probat nazaledenen parking pa je esp delovav,ko smo prišli domov smo avto ogaslni drug dan vžgali in do sedaj se nikoli več ni p rižgala.Ali je to možno zaradi kake temperaturne razlike,kerdanes avti imajo veliko elektronike.

Pri enmu mojmu kolegu,ki ima a6 2005 mu je pa šel nek senzor pri kolesu.
Driving an Audi without quattro is like having sex using a condom..only half of pleasure:)

Uporabniški avatar
RobberDuck
Novinec

Napisal/-a RobberDuck Po feb 09, 2009 12:06 pm

Pri našem audiu a3 je bil kriv senzor merjenja kota volana. Sj bi moral tester pokazati, kje je napaka. drugače smo mel primer, ko je svetila lučka za nivo olja in je tester pokazal napako na senzorju. Ta je bil zamenjan pa se lučka ni ugasnila. Ker nismo hotel pelat na uradni servis, kjer bi menjal vse po tekočem traku je mal dlje trajalo, ker smo probal zrihtat pri enmu "popoldancu" in tako je po cca 10 dneh lučka ugasnla sama od sebe.Mislm pa, da je blo res takrat prvič par stopinj nad nulo, tko da očitno rado "zazebe" tele senzorje. Ne vem kko je pr tvojem avtu, sem mel pa pri sebi situacijo ko se je isto prižgala lučka za esp, pa je potem racunalnik javil napako na termostikalu - tako da je možno marsikaj.

marej
Novinec

Kraj: Jesenice

Napisal/-a marej Po feb 09, 2009 12:54 pm

Pri nam se je enkrt prižgala lučna na potovalcu za elektronsko ročno takrat,ko je bilo mrzlo se ustavimo zategnemo ročno odtegnemo vse deluje do sedaj se ni nikoli več prižgala.
Jest ti svetujem,da še malo počakaš,da neboš zastonj metal denarja za kake senzorje,saj ESP ja nerabiš veliko,če se normalno voziš.
Driving an Audi without quattro is like having sex using a condom..only half of pleasure:)

Stella01
Nov uporabnik

Napisal/-a Stella01 Po feb 09, 2009 1:51 pm

pri Peugeotu se je meni naredilo isto, je sel nek senzor za ESP, ker je prisla voda zraven, kar so ugotovili na servisu, ko ga prikopili na racunalnik.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov