Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Nokia 6210 navigator...problemi...

Napisal/-a lisko Če jan 22, 2009 3:33 pm

Eto pa mi je uspelo "brikat" nokio.....in sicer čist običajen postopek posodobitve programa , ki ga je zahteval računalnik ob priklopu telefona. Vse lepo in prav vse lepo poteka....in ko pride čist do konca ( preostanek časa 1 sekunda) vrže program ven....nardi rdeč x in napiše: ne morem končati namestitve.....možnosti : prekliči in končaj. Dal sem končaj....telefon je samo zabliskal in sedaj je črn display.....sploh se ne prižge....računalnik ga ne zazna....
Mel že kdo podoben problem? Probal sem že vzet ven baterijo, kartico....a ne pomaga.
Nekaj sem iskal po googlu a ne najdem nič uporabnega....rešitev samo servis?
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Če jan 22, 2009 9:29 pm

po neki logiki si shranil nedokončano tako da je nažalost servis edina rešitev!
v takih primerih če se na te stvari res ne spoznate oz. niste sigurni raje dajte na servis narediti update, ker je aparat pod garancijo vam upgrade SW-ja naredijo brezplačno.
lp

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Če jan 22, 2009 9:39 pm

matej_jack
Novinec

Napisal/-a matej_jack Pe jan 23, 2009 3:23 pm

Meni se je to 2x zgodilo pri N70. Vzel sem ven baterijo za minutko, dal nazaj, pa še enkrat pognal postopek za update.
Čeprav je bil telefon ugasnjen, je normalno updatealo.
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Pe jan 23, 2009 5:33 pm

3,* in phone kay ne delajo.....oz to opcijo sem že najdu ampak ne gre. Pravijo, da če to ne pomaga potem edino servis.

dj_em moj prvi stik z računalnikom :) Poleg tega to ni prvi updajt tak da.....

Sicer pa vseen je že na servisu.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a H2 So jan 24, 2009 11:47 pm

upgrejdat nokijin softwer pa je res ful teško ja.. leti na dj em - a ..
To zna vsak.. Včasih pa se zalomi..

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne jan 25, 2009 9:19 am

H2 je napisal/-a:upgrejdat nokijin softwer pa je res ful teško ja.. leti na dj em - a ..
To zna vsak.. Včasih pa se zalomi..

Glede na najdene probleme na netu....se mi zdi da se pri tem modelu res pogost zalomi :)
In pa glede na to da imajo v MB v Lecrlerku 70 nadomestnih telefonov in vse zasedene (pa še 5 rezervacij) .....mi to dost pove o novih telefonih.
Slika

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Po jan 26, 2009 9:32 pm

novi telefoni so j***a :/ nokio n95 polnim vsak dan pa kličem mogoče 5min na dan (ja imam vse aplikacije zaprte), nokia 6310i stara sto let mi drži baterija več kot teden, škoda da jo zvočnik izdaja :D

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To jan 27, 2009 12:17 am

DaDek je napisal/-a:novi telefoni so j***a :/ nokio n95 polnim vsak dan pa kličem mogoče 5min na dan (ja imam vse aplikacije zaprte), nokia 6310i stara sto let mi drži baterija več kot teden, škoda da jo zvočnik izdaja :D

Pol nekaj ni vredu.....ker sodelavcu je držala mnogo dlje....Ima pa sedaj omnio (ki so znane po tem da baterija ne drži dolgo), vendar je našel neki ROM (software mislim) ob katerem mu baterija zdrži 5 dni.....seveda ni original od samsunga ampak neka x verzija.....dela pa vse še bolše kot na original.
Slika

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em So jan 31, 2009 7:51 pm

ok vidm da sem bil izzvan parkrat :)

@lisko: no če ni prvič zakja sprašuješ , ker pa očitno problema ne znaš rešit se ti odgovor ponuja sam .. oz. kot sem ti jest napisu da ga nesi na servis ;) in kot vidm si moj odgovor upošteval ... priden :D

@H2:ne vidim poante v tvojem postu ker očitno nisi niti malo pripomogel k rešitvi problema, ki je nastal :ue

Omnia ima pa windows mobile tko da samsung pri tem nima kej oz. vse kar je od samsunga je hardware.

Celotna zadeva z novimi telefoni je pa taka da vedno več funkcij na telefonu pač prej sesuje trajanje baterije .. to je tko kot da bi (če smo že na AVTOmobilizmu) prižgal gretje na ful pa brisalce pa musko do konca naglas pa vse možne lučke oz. porabnike pri avtu in ga pustil potem pa čez nek čas hotel prižgati avto in od aku nebi bilo nič.. tko nekak si lahko razlagate.

same kapacitete baterij se ne zmanjšujejo kvečjem povečujejo .. vendar je pa število porabnikov pri novih modelih višje ..

lp

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Pe feb 06, 2009 10:35 pm

dj_em je napisal/-a:ok vidm da sem bil izzvan parkrat :)

@lisko: no če ni prvič zakja sprašuješ , ker pa očitno problema ne znaš rešit se ti odgovor ponuja sam .. oz. kot sem ti jest napisu da ga nesi na servis ;) in kot vidm si moj odgovor upošteval ... priden :D

lp

Sicer malo pozno ampak morem odgovorit:) Tukaj gor sem vprašal zato ker sem pač mislil, da se je že kdo srečal s problem in pozna rešitev....
Telefon sem dobil s servisa že prejšni petek. Ampak lej ga zlomka, pod info o softwaru mu piše: Verzija 3.25- telefon ni posodobljen.
Kako ni posodobljen če je prišel s servisa kao na novo naložen ker sem ga jaz zrušil? Nakar sem ugotovil , da so mu ostale enake nastavitve. Kar (vsaj meni) pomeni da telefon ni na novo naložen ampak je bila samo neka caka ob kateri se je lepo prižgal nazaj.
In za to cako sem spraševal.....
Sedaj pa mi ob priključitvi na rač. spet gnjavi, da ni posodobljen in , da so na voljo nove posodobitve....ampak strah ostaja :D Še sreča da je poleg opcija prekliči :)
Slika

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lumpii Pe feb 06, 2009 10:53 pm

DaDek je napisal/-a:novi telefoni so j***a :/ nokio n95 polnim vsak dan pa kličem mogoče 5min na dan (ja imam vse aplikacije zaprte), nokia 6310i stara sto let mi drži baterija več kot teden, škoda da jo zvočnik izdaja :D

Moja N95 je ko je bila nova držala cca 8-10 ur standbaya, brez klicev, sms-jev inpd. Samo na mizi je bil.
Nato sem težil na Telerayu, da to ni ok ( 400e je bil takrat), 4 X bil na servisu, vsakič so me nategnili da je vse ok.
NAto sem zagrozil z zavodom za zaščito kupcev in zahteval direktorja. Bilo je na hard......:):)
Nato sem vstrajal, da je telefon skupno bil 40dni na servisu, in dobil sem novega.....
Baterijo so mi pustili pa staro. ( staro 3-4 mesce)

Dobil novo N95 in sedaj je že kako leto tega in telefon ob normali uporabi filam na 4 do 5 dni......
( gor mam pa tud vse živo kar je možno).........
E60 525dA M-Optic, 2005

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Pe feb 13, 2009 11:15 am

No sedaj pa mi je uspelo naložit novo verzijo softwara brez da bi "vsipal" telefon :D In sicer verzija 3.25 ( imajo jo vse nokie 6210 kupljene do februarja...mogoče tudi zdaj ) je zamenjana z verzijo 4.13 (zadnja verzija) . Telefon je spet blinkal ....mel črn ekran.....ampak se je prižgal nazaj :D Fora je spet da sicer piše da ima novejšo verzijo ampak spet pod posodobitve piše da ni posodobljen.....v čem je fora?

Mu pa kr nekatere amplikacije delujejo bolše.....garmin ne zgublja signala....signal je najdel celo v sobi ko prej ni bilo mogoče....Aplikacije so hitrejše....
Slika

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Pe feb 13, 2009 12:40 pm

lisko je napisal/-a:Fora je spet da sicer piše da ima novejšo verzijo ampak spet pod posodobitve piše da ni posodobljen.....v čem je fora?

Fora je v Symbian OS-u in certifikatih, ki so vezani na letnico (programi)
kajti se je ze zgodilo, da je po update-nju firmware-a avtomaticno napisalo
letnico 1.1.2000 kar pomeni, da nisi mogel namestiti nobenega software
vec vedno ti je javljalo napako "pretecen certifikat" (primer: aparat kupljen 2008)
obstojnost certifikata je ponavadi 6-7 let ali manj in s tem so resili ta problem.

Besedilo "ni posodobljen" se da pridobiti pa tudi z hard-resetom vendar tu rabis
2x postopek, kar je zamudno in ce ne naredis backup-a grejo podatki adijo.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost