druga zadeva je pa ta. cene stanovanj so različne. in niso povsod po 2500 eur kvadrat
Caby je napisal/-a:trafo66 je napisal/-a:točno tako je. največja neumnost je kupovat avte za 25000 ali več evrov in se stiskat po blokovskih stanovanjih. v avtu si zelo malo časa in tolik pomp o varnosti. kaj pa varnost v stanovanjih,. a ne bi bilo zaradi otroka bolje naredit varno hišo . na primer tako ki bo varna pred potresom in še kaj drugega. mislim da so otroci samo izgovor za otročje očkote ki imajo lep izgovor kupit novi avtek. he he pa dat zadnji cent ki ga družina premore. da ne govorim o kreditih. pa še ta varnost v ne vem kakšnih avtih je relativna. ko te nabere kamion potem več ne rabiš osem airbagov. nikoli
Torej ti praviš, da ljudje iz blokovskih naselij delamo samo za avto in da življenje ni tako zelo spodobno kot v hiši? Naprej še praviš, da blok ni varen? Pred potresom?
Mimogrede, bloki so potresno varno zgrajeni, struktura zibajoča itd. Hiša pa ker je pri tleh, po navadi ni proti ničemur varno zgrajena, pa misliš da bo stala ob isto hudi stopnji potresa kot blok? Madonca si pameten. Kasneje govoriš da je brezveze kupovati avto z ogromno airbagi, a zagovarjaš hišo, kot protipotresno varne. Potres te bo dobil mogoče max 1krat na leto, pa še ta ne hud. Z avtom, pa mislim da si vsak dan na cesti. Za kar obstaja večja verjetnost, da se ti kaj zgodi. Pa ni nujno da tovornjak "nabasa" dovolj je da se drug avto zabije vate, pa če nimaš dovolj airbagov se lahko zgodi marsikaj. Ne rečem ob primeru hude nesreče, tam je spet drugo. Govorim za 50km/h+-10km/h, ko se LAHKO kaj zalomi.
Da pa si kupiš nov avto ne rabijo biti izgovor otroci, nikogar ne zanima zakaj si kupil nov avto, razen mogoče tiste, ki zganjajo slavno fovšarijo.
Kredite pa boš dal tako in tako, če nisi ravno med bogatejšimi, če ne drugega za otroško sobo. Pomisli, preden kaj napišeš...
hišo sem naredil novo leta 2007 in točno vem kako je grajena. vem pa da stavbe iz šezdesetih let ali pa tudi pozneje niso glih neki zadnji krik gradnje. takrat še sanjali niso o takšnih količinah železa. in ne mi solit pamet ,ker sem delal hišo tudi v osemdesetih letih in je bilo to vse nekaj drugega kot sedaj.
glede varnosti v avtomobilu je pa tako. jaz se vozim že več kot dvajset let in tudi dva otroka sem brez airbagov ohranil pri življenju kljub vsakodnevni vožnji.nesreče pa res nisem imel, in veš zakaj . zato ker pazim. in ne mi reč da to ni pomembno.