Marsovček je napisal/-a:Izpuh je speljan tako, da se skorajda ne more dotikati podvozja, vsaj v sprednjem delu vozila ne. Sicer je pa zvok bolj nežne sorte. Opisovanje z besedami je podobno opisovajnu vonjev - približek bi bil npr. nežno drgnjenje činel z dodatkom počasnega spuščanja zraka iz kompresorja (ali pa vlek sesalca).
Marsovček je napisal/-a:Avto: Saab 9-3, 2.2 dizel - motor je v osnovi enak kot oplov Y22DTR (Vectra B,...).
Pri pospeševanju se z desne strani motorja sliši hrup, ki bi ga opisal kot nekje med kovinskim drgnjenjem in pihanjem zraka. Ob tem ima avto normalne zmogljivosti in porabo, prav tako ne spušča kakršnihkoli nenormalnih oblačkov dima.
Hrup se pojavlja med 1500 in 2500 rpm in samo pod obremenitvijo - npr. pospeševanje v klanec. V prostem teku ga ne morem sproducirati.
Vse cevi okrog turbine in intercoolerja sem večkrat pregledal, a so cele. Na 175 kkm podlage je vetrnica v turbini še brez zračnosti.
Po mnenju enega mojstra je vzrok v zračnem filtru, katerega sem zamenjal za drugo znamko, a problem ostaja. Prav tako je bil zamenjan napenjalec mikro jermena, ob tem sem še (kolikor sem mogel) prevrtel kolesca črpalk ipd., a nobeno ne poje sumljivo.
Ideje?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov