Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Legoless
Novinec

Napisal/-a Legoless To mar 31, 2009 11:55 am

Petersilj je napisal/-a:Moj pristop k stvari je taki, da ko prehitevam pač prehitevam (ne verjamem da kdaj pod 130 km/h). Takoj po opravljenem manevru prehitevanja pa se vrnem na vozni pas. Če prehitevem daljšo kolono tovornjakov, avtov pod 130, pomeni da vozim dlje časa na prehitevalnem. Zdaj pa, če med prehitevanimi vozili ni placa, da bi se varno umaknil, če mi kdo prileti od zadaj, jebiga, bo on bremzal in počakal, pridem tako daleč, da se lahko varno umaknem. Ne bom pa šel ekstremno pospševat samo zato, da bi on prej prišel mimo. Se bo moral nekako sprijaznit s tem, da njegov čas ni več vreden kot moj denar (bencin).Poleg tega je pa on v prekršku, tako da še moralno nima kaj skakat. Čeprav to marsikateri dela!
Ko pa se mi da (prazna cesta ponoči), pa si tudi sam dam duška. Nikoli, ponavljam NIKOLI pa se ne lepim nobenemu v rit, mu ne hupam in ne blendam, pa čeprav ga dohitim na prehitevalnem pasu. Tudi če je kamion! Preprosto se mi ne zdi kulturno. So me lepo vzgojili,ne? :D

Točno tako sem reagiral tudi jaz. Vendar kako naj xandreju, bassu in ostalim herojem dopovemo, da se čisto v vsaki situaciji ni možno umaknit? On bo še zmeraj trdil, da sem ga izsilil, pa tudi če sem redno spremljal promet in ga v trenutku ko sem zavil ni bilo videt. Ne vem koliko se je peljal, a sem prepričan da se on ni umaknil na vozni pas, ko je bil le-ta prost. Opazil se ga dokaj hitro, zato sem ocenil, da je bila njegova hitrost 180-190 km/h. Če bi bil vozni pas prost, me ne bi bilo na prehitevalnem. Tako pa pač naj počaka, da prehitim z mojo hitrostjo. Potemtakem imam tudi jaz pravico vozit 130 km/h ali še počasneje, prav tako kot imate vi pravico vozit več kot 130. Se strinjam, da so omejitve za stare avtomobile, a tudi takšni se vozijo. Strinjam se tudi, da bi jih lahko dvignili na 150. A dokler so omejitve 130, se bomo pač vozili 130. Ne bom dajal denarja za bencin in kazen, zaradi tega ker se mulotu zviša ego, ko me prehiti.

Bass, zdaj mi tebe silimo da moraš voziti po omejitvah. In da je višja hitrost bolj "kulturna". Vendar te moram razočarat, da je kljub vsej kulturi zakon na "naši" strani. Sicer je malo nesramno, (za kar se opravičujem) a vseeno me zanima kako boš ti tvojo kulturno vožnjo in siljenje v vožnjo po omejitvah razlagal našim vrlim policistom, ko te ustavijo z ProVido pri 160 km/h? Zakon je za vse enak (oz. naj bi bil).

xandrej, še enkrat: Promet je živa stvar, čisto vsega se tudi ne da predvideti. In če njega ni bilo zadaj takrat ko sem jaz menjal vozni pas, potem je avtomatsko kriv on, če se mi zaleti v rit. Ampak mene bolj skrbi kaj bo naredilo z mano..

Vidim, da obstajajo še nekateri, ki trezno razmišljajo (Kritik, mišek, alex3...). Ostalim pa se tako ne da nič dopovedat. "Če hočem bom kršil zakon." - To je sicer res, a boš tudi odgovarjal za posledice. Dokler je to samo denarna kazen je ok, a žal so tudi hujše stvari. Da je takšno razmišljanje otročje pa sploh nima smisla pisat. Nekdo je dal lep primer: "Avto je orožje. Torej če ga ti lahko uporabljaš kakor hočeš, potem tudi jaz lahko streljam s pištolo kakor mi paše." A vendar ni tako.

Lp
Zadnjič spremenil Legoless, dne To mar 31, 2009 12:04 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
cliort
Novinec

Napisal/-a cliort To mar 31, 2009 12:02 pm

abbe je napisal/-a:[se en omejenec.takh vas je ful ocitno.jst bi vs nekam poslau.

Očitno so vsi butasti, ti pa edini pameten...

Uporabniški avatar
FoxTer
Novinec

Kraj: kp

Napisal/-a FoxTer To mar 31, 2009 12:06 pm

Petersilj je napisal/-a:Moj pristop k stvari je taki, da ko prehitevam pač prehitevam (ne verjamem da kdaj pod 130 km/h). Takoj po opravljenem manevru prehitevanja pa se vrnem na vozni pas. Če prehitevem daljšo kolono tovornjakov, avtov pod 130, pomeni da vozim dlje časa na prehitevalnem. Zdaj pa, če med prehitevanimi vozili ni placa, da bi se varno umaknil, če mi kdo prileti od zadaj, jebiga, bo on bremzal in počakal, pridem tako daleč, da se lahko varno umaknem. Ne bom pa šel ekstremno pospševat samo zato, da bi on prej prišel mimo. Se bo moral nekako sprijaznit s tem, da njegov čas ni več vreden kot moj denar (bencin).Poleg tega je pa on v prekršku, tako da še moralno nima kaj skakat. Čeprav to marsikateri dela!
Ko pa se mi da (prazna cesta ponoči), pa si tudi sam dam duška. Nikoli, ponavljam NIKOLI pa se ne lepim nobenemu v rit, mu ne hupam in ne blendam, pa čeprav ga dohitim na prehitevalnem pasu. Tudi če je kamion! Preprosto se mi ne zdi kulturno. So me lepo vzgojili,ne? :D

Se podpišem pod tole!!!!
My dream: Ford Mustang Shelby GT500

Uporabniški avatar
dominic
Stalni uporabnik

Napisal/-a dominic To mar 31, 2009 12:12 pm

nic ne recem na to ce si ze na prehitevalnem pasu...da mora tisti zadaj, ki je prehiter mirno sprejeti to kar se dogaja pred njim, in to predvsem zaradi tega, ker je ze bil prej na tem voznem pasu...na to nic ne recem...sprejmem, ker se tudi sam lahko znajdem v takšni situaciji...nemaram pa...in ne mi rect, da ne vidis v vzratnem ogledalu (3 so in v enem ga 100% opazis, ce ne pa obrnes glavo...ce zapade v mrtvi kot, aja eni pozabljajo da so ogledala za to in ne za gledanje in obcudovanje samega sebe) in ce mi kdo rece...da spregleda avto ki se za njim pripodi magari 200km/h, ce gres prehitevat, moras to storiti varno, in upostevati promet ki tece na drugem voznem pasu in prav tako spuscati ljudi mimo, pa ce se pripeljejo 500km/h mimo...taksno je pravilo, kaj tebe briga, kolko se on pripelje mimo oz. za tebe, ki mu nepregledno izsilis prednost...in zaradi tega so nesrece...ne ker se nekdo pelje pelje 160km/h...in mu izsilis prednost...

pa dejansko je res...vsi pametni ko madone, na kriziscih pa iz danes na jutri, kako so nas ucili, energicno da se spravi cim vec prometa skozi...ne pa da spi, si ureja frizuro, zraven ma na uhi telefon...prizgana cigareta pa nevem kaj se vse...sovrazim taksen folk, ko pol misli da ce se pelje 40 in je varen...ne on povzroca vso sranje in nestrpnost...in ogorki skozi okno...pa meni na spredno steklo...koltura je nikakva...

hja, to z kroziscem na titovi pa bo se spasno...jih ze vidim...zdaj nea znajo uporabit enostavnega pravila zadrga kaj bodo sele pol glede razvrscanja, mislim prava veselica bo...ne poznajo osnovnih pravli krozni krizis in ti pol soli pamet ce si nor...vsi ki imajo izpit vec kot 30 let, bi jih da na ponovno usposabljanje, da se seznanijo z pravili...sploh pa stari cicoti...

prometna pravila so potrebna dolocenih spremenb...nismo vec v letih yuge. ko si na bilo kteri ulici srecal tu pa tam kaksen avto...in folk razmisla zelo nazadnjasko...sicer pa ni cudno kaksni dobijo izpit, resno...

aja, se vedno bo prevladalo pravilo za slovence, ki velja za 80% slovencev ce ne vec...pa ce grem v grob, bom mel boljsi avto kot sosed...to se prenasa na vse ostale stvari, kurceva tekmovalnost, vedno se bo najdo nekdo ki bo boljsi...pa magari samo v eni stvari...dokler ne bomo dojeli tega...bo pac tako na cestah kot je...

lp, dominic...

p.s. pravila so zato da se jih drzimo...in ce bi se jih drzali, nebi bilo kreganja, vedno pa se bo najdo nekdo ki jih bo krsil...
..::"Burn Ruber....Keiichi Tsuchiya.... Not Your Soul"::..

Uporabniški avatar
FoxTer
Novinec

Kraj: kp

Napisal/-a FoxTer To mar 31, 2009 12:14 pm

cliort je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:[se en omejenec.takh vas je ful ocitno.jst bi vs nekam poslau.

Taki so podobni tistemu vicu, ko je Haso vozil v napačno smer po AC: Ma nije to jedan, ima ih puno....[/b]
My dream: Ford Mustang Shelby GT500

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To mar 31, 2009 12:15 pm

cliort je napisal/-a:

ja uni k vidjo da je samo prekoracitev hitrosti kot prekrsek,odvzem prednosti,neuporaba smernikov pa ni prekrsek,poj so res butasti
Ni vse res kar napišem

nerazzurro
Nov uporabnik

Napisal/-a nerazzurro To mar 31, 2009 12:18 pm

kokr js tole berem vecina nima problemov s tem da k nekdo ki prehiteva kolono tovornjakov vozi 130. to lahko razumem pac folk voz po omejitvah. samo da pa kdo rece da je nevemkaksen varen voznik in da pazi na svoje otroke ko voz 110 na prehitevalnem pasu je pa mal butast. brez zamere.

ps: lepo povedano abbe, nism prej vidu
Zadnjič spremenil nerazzurro, dne To mar 31, 2009 12:22 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
AR 156 2,4 mJet

Uporabniški avatar
dominic
Stalni uporabnik

Napisal/-a dominic To mar 31, 2009 12:18 pm

se podpisem pod tole abbe...
..::"Burn Ruber....Keiichi Tsuchiya.... Not Your Soul"::..

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 To mar 31, 2009 12:22 pm

Tega ni noben od nas trdil. Itak da je izsiljevanje in neuporaba žmigavcev prekršek. Prehitevanje parih tovornjakov s 130 km/h pač ne, prav tako ni "nekulturno". Pa se lahko na glavo postaviš.
Ah dirkači, dajte no, saj točno veste o čem govorimo, samo NOČETE tega sprejeti in sprevračate vsak stavek - @nerazzuro: hudiča a ti mora Legoles še 100x napisat, da se NI MOGEL umakniti na desno in da je peljal 140??!!!
Zadnjič spremenil Energetik81, dne To mar 31, 2009 12:24 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

nerazzurro
Nov uporabnik

Napisal/-a nerazzurro To mar 31, 2009 12:24 pm

Energetik81 je napisal/-a:Tega ni noben od nas trdil. Itak da je izsiljevanje in neuporaba žmigavcev prekršek. Prehitevanje parih tovornjakov s 130 km/h pač ne, prav tako ni "nekulturno". Pa se lahko na glavo postaviš.
Ah dirkači, dajte no, saj točno veste o čem govorimo, samo NOČETE tega sprejeti in sprevračate vsak stavek.

pa sj pravm da 130 je uredu pa ko enkrat prehitis kamione da se umaknes na vozni pas in pustis nas ki vozmo kolkr pac vozmo mim. ne pa da se tolk cajta sanjas da prehitevalnem pasu da spet ujames nasledno kolono
AR 156 2,4 mJet

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe To mar 31, 2009 12:24 pm

Energetik81 je napisal/-a:Tega ni noben od nas trdil. Itak da je izsiljevanje in neuporaba žmigavcev prekršek. Prehitevanje parih tovornjakov s 130 km/h pač ne, prav tako ni "nekulturno". Pa se lahko na glavo postaviš.
Ah dirkači, dajte no, saj točno veste o čem govorimo, samo NOČETE tega sprejeti in sprevračate vsak stavek.

jst nkedr nisam napisal da je prepovedan prehitevat z 130.ko si ti enkrat varno na prehitevalnem pasu se kr voz 130 dokler ne prehitis.
najprej preber moj prvi post pa bos vidu kaj se je men zgodil na cesti in o cem jaz trobim ze 5 strani.
Ni vse res kar napišem

Legoless
Novinec

Napisal/-a Legoless To mar 31, 2009 12:26 pm

dominic je napisal/-a:nic ne recem na to ce si ze na prehitevalnem pasu...da mora tisti zadaj, ki je prehiter mirno sprejeti to kar se dogaja pred njim, in to predvsem zaradi tega, ker je ze bil prej na tem voznem pasu...na to nic ne recem...sprejmem, ker se tudi sam lahko znajdem v takšni situaciji...nemaram pa...in ne mi rect, da ne vidis v vzratnem ogledalu (3 so in v enem ga 100% opazis, ce ne pa obrnes glavo...ce zapade v mrtvi kot, aja eni pozabljajo da so ogledala za to in ne za gledanje in obcudovanje samega sebe) in ce mi kdo rece...da spregleda avto ki se za njim pripodi magari 200km/h, ce gres prehitevat, moras to storiti varno, in upostevati promet ki tece na drugem voznem pasu in prav tako spuscati ljudi mimo, pa ce se pripeljejo 500km/h mimo...taksno je pravilo, kaj tebe briga, kolko se on pripelje mimo oz. za tebe, ki mu nepregledno izsilis prednost...in zaradi tega so nesrece...ne ker se nekdo pelje pelje 160km/h...in mu izsilis prednost...

Hipotetična situacija: Se pelješ iz MB proti CE. Prvi predor po cestninski postaji Tepanje. Pred predorom je klanec. Pred tabo je šlepar, ki vozi z 80 km/h. Ti voziš 105 km/h, 5 čez omejitev. Na koncu predora se približuješ šleparju, zato že prej spremljaš retrovizor in stransko levo ogledalo, da se boš varno vključil na prehitevalni pas. Ko prideš na minimalno varnostno razdaljo, še enkrat preveriš, nobenega ni zadaj, daš žmigavec in menjaš pas. Pospešiš na 120 km/h, da hitreje prehitiš šleparja. Takrat opaziš kako se ti nekdo z 190 km/h začne približevati (prej ga nisi videl, ker je bil pod klancem). Gledaš in gledaš kako se ti približuje, umaknit se ne moreš. In ker ima velik ego se mu ne da zavirat preden ni 50 cm za tvojim odbijačem. Malo je precenil sposobnosti avta in te poči. Tebe odbije šleparju pod kolesa in vse kar ostane od avta so feltne. Ali je sploh važno kdo je kriv? Kdo je vzel komu prednost?

Lp
Zadnjič spremenil Legoless, dne To mar 31, 2009 12:28 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej To mar 31, 2009 12:28 pm

Ne ni ga videl v špeglu ker je 2 tovornjaka pol ure prehiteval... Saj pravim hudič je če ti avto ne gre več kot 130 saj pravim... Pa ni ga videl v špeglu ker je prišeč z bugatijem pa je priletel zračunano 345 km/h... Pa dajte ga srat. Jaz vozim po avtocesti od 130 pa dalje. Odvisno. Če pride do situacije slučajno gas do daske da se vozilu čimprej umaknem če je hitrejše... a je to tak težko raumet al kaj? Ti pa se drkaš zraven tovornjaka 130 da nebo kdo iz cerade tovornjaka ven skočil pa ti zazen na strešno okno nalimal! Madonca.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan To mar 31, 2009 12:30 pm

Decemberski večer, temperatura prijetnih 22 stopinj celzija. Cesta Miami-Orlando.

Pod pokrovom brni 8 cilindrski motor, konjev pod pokrovom pa za majhno armado, s katero bi lahko premagal kakšno banana republiko. Pot je dolga, dolga dobrih 5 ur, iz radia se vrti glasba, nič kaj drugačna, kot čez lužo doma. Tempomat nastavljen na 65 milj na uro, več niti ni potrebno. Avto, polno naložen, lahko brezskrbno pelje po pasu, označenim z rombom.
Pick upi, tovornjaki in ostale jeklene zveri počasi napredujejo proti svojemu cilju. Železna kača je dolga, cesta neverjetno široka z mnogimi voznimi pasovi. Nikomur se ne mudi, kičasto kromirani monstrumi uživajo v glasbi, nihče si ne da duška in ne spušča podivjanih žrebcev izpod havbe na plano. Kje so vsi tisti nevarni, prepotentni hispanoti, temnopolti drug delerji, značilni za Miami in okolico??? Še Mel Gibson s svojimi kaskaderskimi vragolijami se je očitno nekam skril.
Ura teče, kilometri se vrtijo, kot za stavo, toda previdnemu Evropejcu je čedalje bolj čudno, da redkokdo gre mimo njega, ni se mu potrebno skrivati, vijugati po cesti.

Pot do Orlanda skupinica preživi zelo prijetno, daleč od podivjanih cestnih norčij, daleč tam doma, kjer si zakon jemljejo v svoje roke. Kjer je vožnja nekaj samoumevnega in ni podobna skoku s planiške velikanke. Družba v trenutku sprejme miselni vzorec, da hitenje ni vse v življenju in za nekaj zamujenih minut ni nujno žrtvovati življenja.

Tedaj spoznajo: kljub neverjetni zakreditiranosti domačinov, ki ji na planetu ni enakega, gledajo na materialni svet le drugače. Ne malikujejo svojih krav in ne kažejo svojih frustracij, razmišljujoč koliko je odtegnil od lačnih ust doma, da lahko sosedu pokaže 4 kroge na haubi, misleč:" Jaz sem kralj na Betajnovi, nihče me ne bo prehiteval. Vsaj na cesti me ne bo nihče, če so me že v šoli z leve in desne, v službi me vsi tlačijo. Banda pokvarjena, vsi kradejo in lažejo, sam imam prav-jim bom že na cesti pokazal".

Ne, tega družba ne opazi. Res živimo na drugem koncu sveta!!

Legoless
Novinec

Napisal/-a Legoless To mar 31, 2009 12:30 pm

xandrej, 140 km/h, ne 130. In ja, prehiteval sem vsaj 2 ure. Tvojim idiotskim postom pa ne bom več odgovarjal, ker si že dokazal kakšno mišljenje imaš. Naj te še enkrat opomnim na omejitev.

Ampak ti si car. Avto ti gre več kot 130. Vsi se ti klanjamo.

Lp
Zadnjič spremenil Legoless, dne To mar 31, 2009 12:31 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 To mar 31, 2009 12:30 pm

Tudi nihče od nas ni napisal, da kampira s 110 na prehitevalnem. Prehitimo s 130 in se umaknemo, ko in če imamo možnost!
Če pa jaz dohitim kolono tovornjakov in vidim v špeglu, da ima tisti zadaj na prehitevalnem 100, 200 m varnostne, imam VSO pravico predvidevati, da vozi po predpisih, dati žmigavc in s 130 prehiteti celo kolono tovrnjakov, dokler ne najdem ustrezno dolge luknje na voznem pasu, da se umaknem. Ali pa pravite slučajno, da se moram s 130 ustavit na 90, zato da VAM ne bo treba bremzati in boste lahko šli mimo s 160+? :roll:
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe To mar 31, 2009 12:31 pm

Legoless je napisal/-a:
dominic je napisal/-a:nic ne recem na to ce si ze na prehitevalnem pasu...da mora tisti zadaj, ki je prehiter mirno sprejeti to kar se dogaja pred njim, in to predvsem zaradi tega, ker je ze bil prej na tem voznem pasu...na to nic ne recem...sprejmem, ker se tudi sam lahko znajdem v takšni situaciji...nemaram pa...in ne mi rect, da ne vidis v vzratnem ogledalu (3 so in v enem ga 100% opazis, ce ne pa obrnes glavo...ce zapade v mrtvi kot, aja eni pozabljajo da so ogledala za to in ne za gledanje in obcudovanje samega sebe) in ce mi kdo rece...da spregleda avto ki se za njim pripodi magari 200km/h, ce gres prehitevat, moras to storiti varno, in upostevati promet ki tece na drugem voznem pasu in prav tako spuscati ljudi mimo, pa ce se pripeljejo 500km/h mimo...taksno je pravilo, kaj tebe briga, kolko se on pripelje mimo oz. za tebe, ki mu nepregledno izsilis prednost...in zaradi tega so nesrece...ne ker se nekdo pelje pelje 160km/h...in mu izsilis prednost...

Hipotetična situacija: Se pelješ iz MB proti CE. Prvi predor po cestninski postaji Tepanje. Pred predorom je klanec. Pred tabo je šlepar, ki vozi z 80 km/h. Ti voziš 105 km/h, 5 čez omejitev. Na koncu predora se približuješ šleparju, zato že prej spremljaš retrovizor in stransko levo ogledalo, da se boš varno vključil na prehitevalni pas. Ko prideš na minimalno varnostno razdaljo, še enkrat preveriš, nobenega ni zadaj, daš žmigavec in menjaš pas. Pospešiš na 120 km/h, da hitreje prehitiš šleparja. Takrat opaziš kako se ti nekdo z 190 km/h začne približevati (prej ga nisi videl, ker je bil pod klancem). Gledaš in gledaš kako se ti približuje, umaknit se ne moreš. In ker ima velik ego se mu ne da zavirat preden ni 50 cm za tvojim odbijačem. Malo je precenil sposobnosti avta in te poči. Tebe odbije šleparju pod kolesa in vse kar ostane od avta so feltne. Ali je sploh važno kdo je kriv? Kdo je vzel komu prednost?

Lp

ti nisi nc kle kriv.nisi mu vzel prednosti,ker si ze bil na prehitevalnem pasu preden si ga videl(pa ce ti nisi n jega videl tut on tebe ni)
Ni vse res kar napišem

nerazzurro
Nov uporabnik

Napisal/-a nerazzurro To mar 31, 2009 12:32 pm

Legoless je napisal/-a:

Lp

v tem primeru je res un k pride od zadej kriv ja, sam takih js se nisem srecal da kr ne bi bremzal in se zaletel??? valda mal prej spustis gas da se un umakne na desni pas. sploh ce gre res vsaj 120. sam problem rata ko se kralj noce umanknt in voz ne 120 ampak 105.

aja se to: mislm da je problem tud v avtosolah. prejsni mesec sem peljal sosolko do lj (drugace je iz CE) in mi je celo pot morila da naj vozm 120 po avtocesti, ker ji je instruktor reku da je to najbol varna hirost pa da se najhujse nesrece dogajajo na AC????

sj mozn da se res ampak sigurn ne zato ker nekdo "divja" 160.
Zadnjič spremenil nerazzurro, dne To mar 31, 2009 12:36 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
AR 156 2,4 mJet

goldhorn
Novinec

Napisal/-a goldhorn To mar 31, 2009 12:34 pm

Največkrat se srečam v situaciji (poleg skakačev), ko nekdo prehiteva počasi in za seboj naredi kolono na prehitevalnem pasu. Seveda se dolgo ne umakne... ker on ne bo zavil dasno, če ima 100m pred seboj spet nekoga na voznem pasu...

Najljubši pa mi postajajo "čistilci". To so tisti, čez katere se največ govori. Vozi precej hitro... pred "oviro" na prehitevalnem pasu zavirajo "dinamično" in seveda se obvezno prilepijo... morda še poblendajo.

Zakaj so mi najljubši? Zato, ker jih srečam ponavadi samo v primeru, ko nekdo dela kolono na prehitevalnem pasu. Če srečam čistilca ga z velikim veseljem spustim naprej - tudi če to pomeni skočiti v malo luknjo, zabremzati za trenutek in skočiti nazaj na prehitevalni pas.

V veliki večini primerov sčistijo prehitevalni pas mnogo hitreje, kot bi se brez njih.

Fora pa je psihološka pri "pasivnih voznikih", ki ne spremljajo situacije. Ko pogleda nazaj vidi nič... ko naslednjič pogleda ali ga zmoti blendanje vidi na svoji riti veliko grozečo masko, močne luči... Seveda si misli "glej ga norca, sem pogledal pa ga ni bilo sedaj pa me hoče povozit.

Seveda, če bi te pasivni vozniki spremljali situacijo bi videli vse... tako pa so pravzaprav enaki ali hujši, kot tiste dame, ki mislijo, da so ogledala na avtomobilu namenjena za raznorazne "lepotne posege".

nerazzurro
Nov uporabnik

Napisal/-a nerazzurro To mar 31, 2009 12:38 pm

goldhorn je napisal/-a:Največkrat se srečam v situaciji (poleg skakačev), ko nekdo prehiteva počasi in za seboj naredi kolono na prehitevalnem pasu. Seveda se dolgo ne umakne... ker on ne bo zavil dasno, če ima 100m pred seboj spet nekoga na voznem pasu...

Najljubši pa mi postajajo "čistilci". To so tisti, čez katere se največ govori. Vozi precej hitro... pred "oviro" na prehitevalnem pasu zavirajo "dinamično" in seveda se obvezno prilepijo... morda še poblendajo.

Zakaj so mi najljubši? Zato, ker jih srečam ponavadi samo v primeru, ko nekdo dela kolono na prehitevalnem pasu. Če srečam čistilca ga z velikim veseljem spustim naprej - tudi če to pomeni skočiti v malo luknjo, zabremzati za trenutek in skočiti nazaj na prehitevalni pas.

V veliki večini primerov sčistijo prehitevalni pas mnogo hitreje, kot bi se brez njih.

Fora pa je psihološka pri "pasivnih voznikih", ki ne spremljajo situacije. Ko pogleda nazaj vidi nič... ko naslednjič pogleda ali ga zmoti blendanje vidi na svoji riti veliko grozečo masko, močne luči... Seveda si misli "glej ga norca, sem pogledal pa ga ni bilo sedaj pa me hoče povozit.

Seveda, če bi te pasivni vozniki spremljali situacijo bi videli vse... tako pa so pravzaprav enaki ali hujši, kot tiste dame, ki mislijo, da so ogledala na avtomobilu namenjena za raznorazne "lepotne posege".

hehe, dobra ta s "cistilci":D ce te kdaj ujamem in me spustis naprej se lahko komot za mano peles:D
AR 156 2,4 mJet
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov