Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

permej
Nov uporabnik

nakup avtomobila

Napisal/-a permej Sr apr 15, 2009 5:09 pm

pomoč prosim, zanima me ali naj kupim audi 1.9 tdi ali 2.0 tdi, katera mašina je boljša oz. pri katerih modelih je več problemov. zanima me pa tudi vw passat 1.9 tdi in 2.0 tdi, prosim za pomoč.!!!!

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Sr apr 15, 2009 5:14 pm

predvidevam, da kolebaš med audi-jem in passatom oboje letnik 05 ? :P

za začetek:
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 7e61ed1179

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Sr apr 15, 2009 5:18 pm

Razlika je v konjih (1.9 = 105, 2.0 = 140/143). Izogibaj se začetnih serij 2.0 TDI, ker so imele neke začetniške napake (pokale glave)... kakor jaz vem! Bilo je že pisano o tem po foruum.
Novejši letniki 2.0 TDI imajo common-rail sistem, se pravi tišji agregati, napram traktorskemu pumpe-düse 1.9 TDI. Od novejših mislim, da ima edino Golf 6-ka cr TDI.
Nasploh so pa preverjeni agregati, še posebej 1.9 TDI. Zdržijo veliko kilometrov.
Sem pa mnenja, da je 1.9 TDI prešvoh za Passata oz. Audija.

lp

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Sr apr 15, 2009 6:01 pm

absolutno 2.0tdi, ker si je folcika le pršla gor da je že počasi čas za cammon-rail. 1.9 je preizkušen a traktorski motor.
lp

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Sr apr 15, 2009 6:04 pm

Vzemi 2.0 TDI, če ti moč ne pomeni dosti in te traktorski zvok 1.9 TDIja moti. Res pa je da je 1.9 TDI preizkušen motor in dokaj trpežen.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Sr apr 15, 2009 6:21 pm

bi se zelo strinjal z uporabnikoma "simply in hladni"!
lp

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Sr apr 15, 2009 6:26 pm

Pa dajte nehat težit z zvokom, ker nihče od vas še ni delal primerjave v decibelih

Velika razlika je v glasnosti. Že 2.0 TDI brez CR sistema je tišji od 1.9 TDI, z CR pa sploh.

Uporabniški avatar
shaggx
Stalni uporabnik

Napisal/-a shaggx Sr apr 15, 2009 6:39 pm

v 2.0 cr se še nise mbozil... sem se pa dosti prevozil v 1.9 TDI ter je traktorski zvok s amo dokler se mašina ogreje oz. gapotem ne opaziš več...

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Sr apr 15, 2009 7:32 pm

glede tdi- jev in prvotnega vprašanja kaj kupiti 1.9tdi ali 2.0tdi ti lahko povem par stvari. o 2.0 tdi ne vem veliko nekaj pa mi je znanega o 1.9tdi ker je v družini že šesti po vrsti. res so glasni recimo proti renojevem dci-ju (primer..) vendar vseeno mislim da z starim "traktorjem" nimaš kej falit so vsaj preverjeni in vzdržljivi stroji. ampak kot je bilo že omenjeno je glasen samo ko je mrzu motor pol pa dela čist normalno. mislim pa da je veliko odvisno tudi od izolacije vozila. je pač diesel če komu ni všeč ima še vedno izbiro in vzame tišjega bencinarja.
še to: proti mojemu oplu dti in kolegovemu mondeotu tdci so kar presneto tihi!!!

p.s. z vsemi našimi tdi-ji pa je bilo prevoženega srečnih 800.000km skupaj!!
lp

permej
Nov uporabnik

Napisal/-a permej Če apr 16, 2009 1:26 pm

hvala vsem za pomoč. nameravam kupiti od letnika 2006 dalje, kar se pa glasu tiče pa sploh ni pomembno. pomembno je samo to kolikokrat bom moral določen model vozit okol mehanikarjev( poleg rednega servisa).

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Če apr 16, 2009 3:21 pm

hladni je napisal/-a:še to: proti mojemu oplu dti in kolegovemu mondeotu tdci so kar presneto tihi!!!

lp

Hvala bogu. :clapclap[/quote]

pol pa reč kolegu nej svojga mondeota pelje na servis. osebno vem za mondeota tdci in golfa V 1.9tdi je razlika seveda v prid fordu.

AudiQUATTRO
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a AudiQUATTRO Če apr 16, 2009 3:27 pm

No jest sem imel doma Audija A3 2.0TDI letnik 2004 crnega pripeljanega iz nemcije z potrjeno servisno knjigo in realnimi 90000 tisoc in naj povem da sem se z njim vozil nekaj casa a nobenega problema nisem imel...redni servisi in to je to....poraba je dokaj majhna glede na moc in koliko da od sebe ker je avto zelo zivahen in poskocen tako da bi predlagal 2.0 motor.... ;) ;) lp
Megane RS250 Cup Extreme Blue
Clio RS182 Cup Liquid Yellow

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Če apr 16, 2009 4:15 pm

@fiatfan
še to: proti mojemu oplu dti in kolegovemu mondeotu tdci so kar presneto tihi!!!

to sem napisal jast čist tko v info da boš drugič mal višji tud kej prebral kaj kdo napiše!
ampak to sploh nima veze, kolegov mondeo pa je glih iz rednega servisa prišel pa vseeno klopoče k star traktor. to še ne pomeni, da je slab a ne? samo dal sem primer!!!
aja sej fiatovi jtd iz. multijet so pa tihi k srnice k spijo. to sem pozabil napisat!!!
lp

še to: jast bi vzel 1.9tdi motor!

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Če apr 16, 2009 5:15 pm

King1 je napisal/-a:@fiatfan

to sem napisal jast čist tko v info da boš drugič mal višji tud kej prebral kaj kdo napiše!
ampak to sploh nima veze, kolegov mondeo pa je glih iz rednega servisa prišel pa vseeno klopoče k star traktor. to še ne pomeni, da je slab a ne? samo dal sem primer!!!
aja sej fiatovi jtd iz. multijet so pa tihi k srnice k spijo. to sem pozabil napisat!!!
lp

še to: jast bi vzel 1.9tdi motor!

pol pa mene obtožujete, da govorim vedno o jtd,zdj me pa tle en uporabnik dobesedno izziva s tem,mislim čist bw tale forum no.
Če pa si že omenil jtd,pa imaš kako prav. L.97 so že prvi jtd s cammon-rail tehnologijo, izredno dovršeni in tehnološko napredni golfiči pa 12 let kasneje še vedno ponujajo motorje črpalka-šoba. izreden tehnološki napredek VW.

permej
Nov uporabnik

Napisal/-a permej Če apr 16, 2009 5:16 pm

a mogoče kdo pozna 1a avto iz ljubljane. ima avte uvožene vglavnem iz italije. ima kdo mogoče kakšne izkušnje s tem trgovcem?

hvala

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Če apr 16, 2009 5:37 pm

@fiatfan
nč te ne ne izivam samo povem kar je res a ne! glej sicer pa tko doma imam tud jest enga fiata multijet pa iz lastnih izkušenj vem kolk ropota!
lep dan ti želim!!!
lp

p.s.@ permej glede vprašanja o a1 avtohiši verjetno je to ta pri kondorju v ljubljani če se ne motm. sem bil tam zadnjič ko sem obiskal kolega ki ima čez cesto tudi prodajalno vozil in ti ne vem povedat ali so vsi iz italije sem pa malo pogledal vozni park tam in povem da mogoče najdeš kakšnega lepega ampak moraš imet res presneto srečo.
veliko jih je potočenih, buškastih in da ne omenjam notranjosti pri nekaterih. glede na prodajalce tam so pa prava katastrofa te niti ne pozdravi ko kaj vprašaš ti pove tako da komaj kaj razumeš in še to kar je najvažnejše: se ti ne posveti ker misli da je on car ne pa ti z evrčki.
moje izkušnje mogoče ima kdo boljše!!
lp

permej
Nov uporabnik

Napisal/-a permej Če apr 16, 2009 7:23 pm

king1 ja to je ta pri kondorju, jaz sem bil tudi pri tem tvojem kolegu pa moram reč da je mel en avto iz italije pa je bil mnogo bolj zanemarjen kot pa pri 1a avto. tko da sploh ne vem kam naj grem sploh še pogledat za avto???!!!!

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Če apr 16, 2009 7:30 pm

@permej
glih to temo jest zdej vlačm doma po zobeh! kam it pogledat da te ne bojo nat....!
povsod te sam da majo 5 minut cajta! žalostno res....
nimam več idej.

vem pa tud da kolega nima glih nevem kakšnih avtov.
lp

permej
Nov uporabnik

Napisal/-a permej Če apr 16, 2009 7:40 pm

a pol nism edini, po mojem bom še kar nekaj časa kupoval avto. najrajši bi ga šel pa kar v nemčijo kupit!!

se najbolj splača.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Če apr 16, 2009 7:44 pm

ne ne nisi edini!men se zdi da skor vsi en krš prodajajo!
katastrofa!
a misliš da je pa v nemčiji kej bolj?
lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov