Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 To apr 14, 2009 3:33 pm

xandrej je napisal/-a:
Prvo se skregaš z mano pol pa sam sabo... Jao majster... Svaka ti čast.

Ka pa teb ni jasno :?:

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej To apr 14, 2009 3:49 pm

Rjavi. Ko Opel leta 1970... ;)

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Napisal/-a GiGi1985 To apr 14, 2009 4:25 pm

Ja, rjavi, ampak nič bolj kot vsi ostali tega letnika ;)

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej To apr 14, 2009 7:58 pm

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Andriy
Novinec

Napisal/-a Andriy Če apr 23, 2009 10:24 pm

Pozdravljeni

Ali mogoče kdo na forumu pozna zgodovino teh dveh avtomobilov:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2163942&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2802619&show=1

Zanimam se za nakupa pa bi rad izvedel čim več informacij, (mogoče mi le ta prišpara nepotrebno pot), zanimivo je tudi to da se omenjena avta prodajata že kar nekaj časa

Za vse info ze vnaprej hvala

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Napisal/-a GiGi1985 Če apr 23, 2009 10:29 pm

Andriy je napisal/-a:Pozdravljeni

Ali mogoče kdo na forumu pozna zgodovino teh dveh avtomobilov:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2163942&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2802619&show=1

Zanimam se za nakupa pa bi rad izvedel čim več informacij, (mogoče mi le ta prišpara nepotrebno pot), zanimivo je tudi to da se omenjena avta prodajata že kar nekaj časa

Za vse info ze vnaprej hvala

Ne poznam nobenega, mi pa drugi zgleda lepši, slovenski, potrjena servisna, velik servis,od prvega lastnika....v kolikor je to vse res, nimaš kaj zgrešiti. ;)

Drugi pa mi deluje sumljiv,.... pokrov motorja zgleda da je že bil lakiran, seveda so lahko takšne slike ampak se mi zdi.

LP

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Če apr 23, 2009 10:32 pm

Lahko ti povem za prvi link. Avto MIK ima avte pripeljane iz Italije. Kilometri so prevrteni nazaj - ima jih sigurno + 200 000... obstaja možnost, da so karambolirani (preverit utore, reže, plastiko, barvno ujemanje), materiale v notranjosti, stopalke > utrujenost materialov glede na kilometre... še je tega.
Jaz nebi tam kupil avta. Sem že bil parkrat tam (ampak ne za nas)... prodajalec ne kaže zanimanja, ignorira, se kretensko obnaša...
Zdej kako so servisirani - odvisno... če so od lizing hiš, so redno servisirani.
p.s. hauba mi zgleda sumljiva :?

Zdej za drugi link... če lastnik ima vse potrjeno servise in če se je lepo ravnalo z vozilom mislim, da nimaš kaj falit. Se tudi da preverit na uradnem servisu.

lp

Andriy
Novinec

Napisal/-a Andriy Če apr 30, 2009 6:57 am

Pozdravljeni

Še vedno kupujem Mazdo 6 (limuzina 5 vrat) :)

Sem bil še skoraj odločen da bo to z dizelskim motorjem sedaj sem pa spet pred dilemo.

Bencinski motor:
+ cenejše vzdrževanje (nima turbine)
+ veriga
+ manjša možnost da so kilometri prevrteni (kdor je delal kilometre je verjetno vzel dizla)
- poraba

Dizelski motor:
+ poraba
- zobati jermen
- od letnika 2005 naprej problemi z DPF filtrom
- dražji stroški vzdrževanja (bosch pumpa)
- večja možnost da so kilometri prevrteni (npr. avto vozen na dolgih relacijah)

Kolikšna je povprečna poraba pri bencinarju ter dizlu (povprečje, se pravi da ne voziš kot polž oz. ne tiščiš do podna)

Prosim povejte svoje mnenje o izbiri motorja, na leto delam od 25-30.000 km.

Za odgovore že vnaprej hvala.

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Če apr 30, 2009 7:06 am

Se boš pa moral sam odločit, koliko sta ti tista 2 litra razlike pri porabi pomembna. Dejstvo je, da je nakup rabljenega diesla večja loterija kot nakup bencinarja.

Kaj je pa s tisto srebrno iz Ribnice narobe, 2 ali 3 poste gor? Po podatki se zdi dobra... (SLO, 1. lastnik, servisna...)

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Če apr 30, 2009 7:55 am

Sam sem tudi gledal za Mazdo 6 (kakšne pol leta nazaj), vendar sem se odločil da sploh ne bom menjal. Gledal sem letnike 04 ali 05 ter 136 konjske dizle.

Od nakupa so me odvrnili: delno karavan (kolikor toliko soldino opremljeni so le karavani - ampak bi ga preživel), rjavanje (jezus kristus, 5 let star avto rjavi kot 30 let star opel), 5 prestav, dragi servisi (veliki servis na 120k km na pooblaščencu je od 800€ naprej), ter visoka poraba za dizla (od slabih 7 litrov dalje)... Drugače so mi pa vizualno totalno mimo obvolanske ročke (takšne smo imeli na Kii Sephii leta 1994) ter ključ od avtomobila (kot od fičota)...
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Napisal/-a Doktor Če apr 30, 2009 8:34 am

Še vedno kupujem Mazdo 6 (limuzina 5 vrat) :)

Sem bil še skoraj odločen da bo to z dizelskim motorjem sedaj sem pa spet pred dilemo.

Bencinski motor:
+ cenejše vzdrževanje (nima turbine)
+ veriga
+ manjša možnost da so kilometri prevrteni (kdor je delal kilometre je verjetno vzel dizla)
- poraba

Dizelski motor:
+ poraba
- zobati jermen
- od letnika 2005 naprej problemi z DPF filtrom
- dražji stroški vzdrževanja (bosch pumpa)
- večja možnost da so kilometri prevrteni (npr. avto vozen na dolgih relacijah)

Kolikšna je povprečna poraba pri bencinarju ter dizlu (povprečje, se pravi da ne voziš kot polž oz. ne tiščiš do podna)

Prosim povejte svoje mnenje o izbiri motorja, na leto delam od 25-30.000 km.

Za odgovore že vnaprej hvala.

Odvisno od ponudbe - bencinarji so načeloma bolj zanesljivi, manj problematični.

Glede lastnosti moraš sam povedat kaj ti predstavljajo lastnosti posameznega modela.

LP

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Če apr 30, 2009 10:50 am

Bencinar ti bo pil od 8 gor. Zdej nevem razlike med 1.8 in 2.0 bencianrja, ampak nekako 8 relacije in kakšen mešane vožnje do 10 litrov in več po mestu in kratke vožnje.
Je pa seveda odvisno tudi od teže noge ;)

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic To maj 05, 2009 11:34 am

Sosed ima mazdo 6 2.0 dizel, brez problemu. Ni vidt še nič rjava, sem pa slišal da rjavijo. Za tvoje kilometre bi osebno vzel dizla, tudi kar se tiče se dizel lepše vozi, vsaj zame, je pa res da nimaš fantastičnega zvoka, če se ti gre za kak fancy styling oz vse kar na to napeljuje. Na tvojem mestu bi hodil do privat ljudi + mehanik, šel bi krog oz kako turco, če se lastnik strinja, vmes bi se še zapelali na tester in tako dalje. Z raznimi malenkosti bi probal malo ceno znižat. Pri avtohiši ti nepriporočam nakupov. Mrde se kak avto najde od navadnega Slovenca, ki jim ga je tam prodal, vendar to je morda 1 od 50ih. Zadnič sem se pa vstavil na pumpi, ko sem se peljal iz Portoroža in je bil parkiran šlepar z razbitimi luksuznimi avti, od mercedeza, bmwja.. To porihtajo pol pa tako prodajajo. Sicer pa bodi fajn pozorn na lufte, spredna hauba levo desno, prtlaznik, vrata, barvni odtenki...Za dizla je tut fajn važn kako je bil vožen, ali je bil kot še mrzu teran ali je bil segret pa potem teran, vse to vpliva na živlensko dobo turbine, pa tudi še na kaj drugega.

Lp

Andriy
Novinec

Napisal/-a Andriy So maj 16, 2009 6:18 pm

Pozdravljeni

Danes sem na netu našel tole mazdico :) v ponedeljek jo grem pogleat in če je OK jo bom vzel.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2857336&show=1

Če kdo ve kaj zgodovino o njej naj mi prosim napiše.

Drugače ja pa vsak komentar dobrodošel.

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy So maj 16, 2009 6:42 pm

Danes sem na netu našel tole mazdico :) v ponedeljek jo grem pogleat in če je OK jo bom vzel.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2857336&show=1

Če kdo ve kaj zgodovino o njej naj mi prosim napiše.

Drugače ja pa vsak komentar dobrodošel.

Če ti kaj pomaga > http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 98#1076398

Andriy
Novinec

Napisal/-a Andriy Če maj 21, 2009 10:54 am

Pozdrvljeni.

No končno sem kupil dolgo napovedovano, dolgo pričakovano mazdo 6 :)

P.S. Zdaj jo moram samo še malo spucat pa slikat, nato pa predstavit v Galeriji.

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Če maj 21, 2009 11:46 am

čestitke, nebo ti žal!! ;)

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Če maj 21, 2009 12:50 pm

Andriy je napisal/-a:Pozdrvljeni.

No končno sem kupil dolgo napovedovano, dolgo pričakovano mazdo 6 :)

P.S. Zdaj jo moram samo še malo spucat pa slikat, nato pa predstavit v Galeriji.

čestitam za nakup in hkrati upam da ti bo služila!
varno vožnjo.
lp

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Ne maj 31, 2009 2:22 pm

Bom kar to temo uporabil.. Na netu sem opazil ti dve mazdi 6..

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2883104&show=1

in

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2671055&show=1

Oba sta 2. lastnika, ampak sta avtomobil kupila na TPV-ju v NM (oba sta bila uvožena). Ravno včeraj sem bil na TPV-ju ( gledal Lagune 2005 s 120k km ) in stanje teh avtomobilov iz francije uvoženih ni bilo preveč dobro. tistih 120k km pa velika šala.

Kaj menite o teh dveh mazdah?

Na splošno bi sicer raje kupil atmosferskega bencinca - karavana srednjega razreda s čimmanj km - da ne omenim za čimbolj poceni ( utopija, vem..) Ampak karavani so v 80% dizli, ostali pa 1,6 :roll: in iz obupa sem začel še mal dizle gledat. Idealen pri mazdi 6 in laguni bi mi bil 1,8 ali 2,0 bencinar. Ali kdo ve za kak dober primerek prej omenjenih ali kaj drugega?

Da strnem - avto do 125k km, karavan, do 100kW, raje bencin kot dizel. Denarja je 8000€.
No escape from the mass mind rape...

Andriy
Novinec

Napisal/-a Andriy Ne maj 31, 2009 3:14 pm

a_sist je napisal/-a:Bom kar to temo uporabil.. Na netu sem opazil ti dve mazdi 6..

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2883104&show=1

in

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2671055&show=1

Oba sta 2. lastnika, ampak sta avtomobil kupila na TPV-ju v NM (oba sta bila uvožena). Ravno včeraj sem bil na TPV-ju ( gledal Lagune 2005 s 120k km ) in stanje teh avtomobilov iz francije uvoženih ni bilo preveč dobro. tistih 120k km pa velika šala.

Kaj menite o teh dveh mazdah?

Na splošno bi sicer raje kupil atmosferskega bencinca - karavana srednjega razreda s čimmanj km - da ne omenim za čimbolj poceni ( utopija, vem..) Ampak karavani so v 80% dizli, ostali pa 1,6 :roll: in iz obupa sem začel še mal dizle gledat. Idealen pri mazdi 6 in laguni bi mi bil 1,8 ali 2,0 bencinar. Ali kdo ve za kak dober primerek prej omenjenih ali kaj drugega?

Da strnem - avto do 125k km, karavan, do 100kW, raje bencin kot dizel. Denarja je 8000€.

Tudi sam sem kar dolgo kupoval mazdo 6 in na koncu že skoraj obupal glede nakupa, a za enkrat kaže da se je čakanje splačalo. :)

Napisal ti bom nekaj nasvetov katerih sem se jaz držal pred nakupom:

-dizel mašina (delam 30.000 km/leto), od bencinarja bi vzel 2.0 mašino, saj je 1.8 malo podhranjena za tak avto
-avto od 1. lastnika
-avto slovenskega porekla
-preverjena zgodovina avtomobila (preveril sem podatke iz servisne knjižice pri pooblaščenem servisu)
-do 150.000 km prevoženih
-nakup od privat lastnika

Sicer sem sam iskal mazdo 6 sport izvedba katerih je izbira majša kot pri karavanski različici.

Glede avtohiše TUV nisem slišal še nič dobrega

Pa veliko sreče pri nakupu.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov