Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Kraj: Chicago, USA

Evropski avtomobili v ZDA

Napisal/-a chgotom Po maj 18, 2009 3:41 am

Evropski avtomobili v ZDA

Tole je nedeljski sprehod pa parkiriscih nekaterih dealerjev v Chicagu, ki ponujajo evropske modele:

Audi, BMW, Mercedes-Benz, Porsche, Jaguar, Land Rover, Lamborghini, Ferrari, VW...

Toliko za popravilo vtisa, da smo tukaj le rednecki, ki se naokrog podimo v V8 Mustangih, Camarotih in
SUV/Pick-upih.... (Infiniti, beres tole...?)

Povprecen dealer ima tukaj na zalogi takole med 200-300 avtov (predvsem Mercedes-Benz, BMW, Audi...),
glede opcij ni posebne izbire, saj so ze v osnovi opremljeni z vsemi top paketi in tudi motorno so z vrha
ponudbe. Ponudbe je, da glava boli, samo Chicago pa ima tam na primer cez deset Mercedes dealerjev.

Cene: nizje kot v Evropi za iste ali podobno opremljene modele, cene pa tukaj ljudi tako ne zanimajo prevec,
saj takih avtov (novih in par let starih) tako nihce nikoli ne kupi oz. placa polno ceno. Vse to gre
vecinom na leasing/financiranje, das par jurjev pologa in potem placujes tistega tisocaka (+/-) ter po dveh letih zamenjas.
Kar kupce predvsem zanima, je visina pologa in pa potem mesecni obrok. Prides, izberes, podpises, peljes,
vse je urejeno pri dealerju v pol ure cakanja in papirnatih kolobocij, znanih iz Slovenije tukaj ni.
Se registracjo, ki je pavsalna $150/leto ne glede na model/prostornino motorja uredi dealer, zavarovanje pa kar online.

Precej luksuznih avtomobilov gre v izvoz in to predvsem v vzhodno Evropo (predvsem Rusija) in pa na Bliznji
Vzhod. Tu pa kupci seveda placajo polno ceno, saj avto brez lastniskega lista (Title) ne more uradno v izvoz.

Se to: precej modelov je tako narejenih-sestavljenih v ZDA, na primer BMW X6, pa Mercedes M serije,
VW pa tako vecinoma prihaja iz tovarn v Mehiki.

Uzivajte!

http://cardem-enterprises.com/photos/di ... m=27&pos=0

LP iz Chicaga!

P.S. Sprehod po parkiriscih prodajalcev azijsko/japonskih znamk sledi!

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Po maj 18, 2009 6:32 am

poršov pa nakupu 5x več ko jih je v slo registriranih pomoje :D (skoraj da;) )

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Po maj 18, 2009 6:35 am

A financiranje za vozilo v ZDA lahko vzame slovenček in če kakšni so pogoji?

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek Po maj 18, 2009 6:39 am

mihaing je napisal/-a:A financiranje za vozilo v ZDA lahko vzame slovenček in če kakšni so pogoji?

mislim, da je o tem že pisal v preteklosti. Pa tudi v prvem postu tu je napisal, da vozila brez lastniškega lista (na leasing) ne moreš izvozit, če sem dobro stavek razumel.

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Po maj 18, 2009 6:56 am

mihaing je napisal/-a:A financiranje za vozilo v ZDA lahko vzame slovenček in če kakšni so pogoji?

Lahko seveda, ce zivi in dela tukaj, v ZDA....

Kot receno, mora avto bit prej v celoti izplacan in imet lastniski list (Title), da ga ameriska carina spusti ven, tj. na ladjo.

Lahko pa dobis financiranje/kredit za tak avto potem v Sloveniji.

LP iz Chicaga!

matia
Novinec

Napisal/-a matia Po maj 18, 2009 8:56 am

kako pa Američani gledajo na te Evropske avtomobile? pa ne mislim Mercedesa ampak VW in AUDI. ali bi en poprečni američan kupil raje enega od teh ali raje npr. cadillaca?
Izbira je pa res taka da te zmatra samo ktero barvo kupit :D

Lp matia

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Po maj 18, 2009 10:11 am

Na sliki 53, drugi BMW, črn...kaj je to zaen model?
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

db
Novinec

Kraj: from MS to MB

Napisal/-a db Po maj 18, 2009 10:22 am

Tisti črni je novi Z4, če misliva istega :)

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Po maj 18, 2009 10:41 am

db je napisal/-a:Tisti črni je novi Z4, če misliva istega :)

jp, pa je res...nisem vedu da je nova oblika zunaj :)

vidim da so BMWji tam glih tko popularni kot pri nas :D
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Po maj 18, 2009 11:14 am

chgotom je napisal:

Toliko za popravilo vtisa, da smo tukaj le rednecki, ki se naokrog podimo v V8 Mustangih, Camarotih in

LP iz Chicaga!

Ko sem ti poslal mail, da bi naredili cenovno primerjavo med Ceno evropskega avtomobila tukaj in pri nas in ti celo dal za referenco modele in opremo si bil tiho ko piška in ničesar odgovoril. Sem ti že takrat rekel da bo to šlo več v promet kot ameriški avtomobili in sedaj boš ti meni pametil po forumu da jaz mislim da ne vem kaj vi dol vozite in ne vozite al kaj in mi celo to naprej metal?

- Še eno tako mi boš posral tukaj in te bom vrgel dol iz foruma za vedno - si me razumel?
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Po maj 18, 2009 12:55 pm

@chgotom

Morda neumno vprašanje... kaj pa dizel vozila? Recimo Audi Q7 3.0 TDI, ipd. se kaj prodajajo ali samo bencince ponujajo? Oz. kako tam gledajo na dizelske avtomobile (evropske)?

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Po maj 18, 2009 1:14 pm

chevy je napisal/-a:@chgotom

Morda neumno vprašanje... kaj pa dizel vozila? Recimo Audi Q7 3.0 TDI, ipd. se kaj prodajajo ali samo bencince ponujajo? Oz. kako tam gledajo na dizelske avtomobile (evropske)?

Poglej na sliko 9.

Sem glih hotu rečt, da američan ko gre mimo sigurno reče WHAT FACK IS TDI?

Jurchi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Jurchi Po maj 18, 2009 2:58 pm

mihaing je napisal/-a:Sem glih hotu rečt, da američan ko gre mimo sigurno reče WHAT FACK IS TDI?

Ne.... to bi kvečjemu kakšen kitajski priseljenec v ameriko rekel :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Po maj 18, 2009 6:47 pm

Jurchi je napisal/-a:
mihaing je napisal/-a:Sem glih hotu rečt, da američan ko gre mimo sigurno reče WHAT FACK IS TDI?

Ne.... to bi kvečjemu kakšen kitajski priseljenec v ameriko rekel :lol: :lol: :lol:

Diesel in TDI: vecina zelo dobro ve, kaj je diesel, saj se ti motorji uporabljajo v vecjih pickupih in pa seveda vseh tovornjakih. Zgreseno je misljenje, da tukaj dieslov ni: so, so, na miljone, samo ne toliko v osebnih avtih.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Po maj 18, 2009 6:49 pm

INFINITI je napisal/-a:
chgotom je napisal:

LP iz Chicaga!

Ko sem ti poslal mail, da bi naredili cenovno primerjavo med Ceno evropskega avtomobila tukaj in pri nas in ti celo dal za referenco modele in opremo si bil tiho ko piška in ničesar odgovoril. Sem ti že takrat rekel da bo to šlo več v promet kot ameriški avtomobili in sedaj boš ti meni pametil po forumu da jaz mislim da ne vem kaj vi dol vozite in ne vozite al kaj in mi celo to naprej metal?

- Še eno tako mi boš posral tukaj in te bom vrgel dol iz foruma za vedno - si me razumel?

Daj tole se enkrat na PM, ker sem moral nekje spregledat oz. je bilo ze pred casom, pa da vidimo, o cem je beseda.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Po maj 18, 2009 7:29 pm

http://www.youtube.com/watch?v=dC5P9WjKy68
http://www.youtube.com/watch?v=oQzpsBmGeNs

To so predvajali med najnovejšima epizodama Mythbustersov...zdej pa si sami ustvarite sliko, kako je z dizli v ZDA. :P

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Po maj 18, 2009 7:56 pm

INFINITI je napisal/-a:
chgotom je napisal:

LP iz Chicaga!

Kak se te obnašaš ti ?

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Po maj 18, 2009 8:48 pm

Courage™ je napisal/-a:
INFINITI je napisal/-a:
chgotom je napisal:

LP iz Chicaga!

Kak se te obnašaš ti ?

Tom - bilo pa prošlo; sam tega mi vseeno ne boš nekaj naprej metal
Courage; ti pa ne piskaj ker nimaš blage o čem se sploh gre.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Po maj 18, 2009 11:27 pm

ne zanima me o cem se gre, nimas pa pravice se obnasat ko peder na forumu.

Uporabniški avatar
Senad
Stalni uporabnik

Napisal/-a Senad Po maj 18, 2009 11:37 pm

Courage™ je napisal/-a:ne zanima me o cem se gre, nimas pa pravice se obnasat ko peder na forumu.

Poglej si zeleni napis pod nickom, MODERATOR FORUMA.

Si pozabil da je to vse skupaj njihovo, in da lahko dela/jo kar hoče/jo ???

Mmmmmm ...
Slika
67,0420305 Vseh statistik ni natančnih.
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost