Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

dpgangsta
Nov uporabnik

Nakup hyundai lantra da ali ne?

Napisal/-a dpgangsta So jun 06, 2009 4:08 pm

prosim ce mi svetujete karkoli glede avtomobila hyundai lantra letnik 95-96

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody So jun 06, 2009 4:10 pm

rade pijejo olje
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
vuko87
Novinec

Kraj: lj

Napisal/-a vuko87 So jun 06, 2009 4:24 pm

im nobody je napisal/-a:rade pijejo olje

Ah dej kako lahko tko enostavno nabijate poste....ja govori se da pijejo olje...sam se imel dva hyundaia pa niti kaplice olja nista spila...pa sm meu samo mestno voznjo pa precej težko nogo. Če je na avtu biu servis delan redno in se ga ni tiščalo mrzlega nimaš problema! Jst sm biu z lantro najbolj zadovoljen do zdej...nikol me ni pustila na cesti...zamenju sm samo ležaj pa vžigalne kable,to je pa tud vse. Lej pri nakupu bodi pozoren na rjo pa na izpušni kolektor(pri večini je počen,hiba lantr). Moje mnenje...če najdes dobrega,nimaš kej falit predvsem glede na cene katere se gibljejo pri dotičnem vozilu.

Srečno pri nakupu....

ps. Olje pijejo pri lastnikih katerim se sanja ne kdaj je treba delat servis pa katero olje točiti...

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody So jun 06, 2009 4:30 pm

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... &showall=1
http://www.motosvet.com/tabla/lofiversi ... t5374.html
znano je da korejci pijejo olje tak da ne ti men glede nabijanja postov ;) ;)
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
vuko87
Novinec

Kraj: lj

Napisal/-a vuko87 So jun 06, 2009 4:40 pm

No ne nabijas postov,sorri če sm te užalu ;) Mogoče si sam z drugim postom odgovoril na mojo poanto nabijanja....Mislim, da bi človeku veliko več pomagal če bi mu zalimal ta dva linka že v prvem odgovoru ;) Najlažje je napisat pije olje in to je to ...si pomislil, da s tem hitro odvrneš človeka od nakupa tega vozila. Hočm povedat,da je pri večini problem ta k nepozanjo zgodovino avta, kupijo ze zgonjene avtomobile pol pa jokajo po forumu kaj vse je narobe....Sam korejc ni nagnjen temu da pije olje ampak smo ljudje nagnjeni da točimo olje, ki je v akciji v mercatorju. Pravo sintetiko daš notr in če avto ni zgonjen ti olja nebo pil.

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc So jun 06, 2009 4:57 pm

Jaz sem kupil od nekega starejšega gospoda Accent, ohranjen je kar, ampak sem že ne vem koliko litrov olja vlil notri. PO mojih izračunih ga porabi minimalno 5l/10.000km, amortizerji so pri mojmu premehki in na AC avtodobesedno plava pri višji hitrosti recimo 150km/h, menjava le teh bi rešilo teržavo, ampak dat 300-400 evrov pa tud ni mal.
Edina stvar, ki je pri temu Accent cool je poraba saj mi 1.5 porabi ob normalni vožnji, ac 120km/h 6litrov/100km pa max 7 litrov, motorji so drugače res požrešni olja toda, če jim vedno kotroliraš-dolivaš olje potem lahko tak motor še dela 200-300.000km. MOj jih ima 120.000km. NO eni res nimajo težave z porabo olja, ampak večina pa kar pije olje.
Ampak bi ti ga vseeno priporočal.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 So jun 06, 2009 8:26 pm

imel sem avto za 10.000eur "made in germany" pa je pil olje, pa so vsi mislali vauuu, kak avto, bila je pa "j***a" da adijo pamet.
Pa kaj če avto za par sto euro pije olje? Pač vsakih nekaj 1000 km kupiš olje pa doliješ, stvar rešena. Če vsaj nisi totalni gumpec za avto to ne bi smel biti problem.
Pa tudi menjava amortizerjev ni tak strošek, če si vsaj toliko pameten, da ne pelješ avta na pooblaščeni servis! Menda se ja znate kaj znajdit pa najdit cenejšo varjanto!?

Drugače pa ontopic, definitvno priporočam nakup, če najdeš kakšno lepo ohranjeno, ti ne bo žal, avto ima vso opremo, odlično se pelje, udobje je kar dobro, za ta denar definitivno dober nakup.

LP

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Re: Nakup hyundai lantra da ali ne?

Napisal/-a King1 So jun 06, 2009 8:47 pm

dpgangsta je napisal/-a:prosim ce mi svetujete karkoli glede avtomobila hyundai lantra letnik 95-96

jest sem imel lantro 1.8 gls- top-k če se ne motim za opremo. je res imela vse sam kot je nekdo omenil lega ni bogve kaj ampak sam avtoček je bil pa kr kul. letu je dobr, pil tud ampak glede porabe olja se pa nebi strinjal saj meni ga ni pila skoraj nič. sem ga dolival samo ob redni menjavi in nič vmes. ne vem mogoče sem imel srečo.

če te pa še kaj zanima pa vpraš.
lp

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl So jun 06, 2009 8:50 pm

pr mojmu accentu delam servis na 15.000km in u tem cajtu porabm 5l kantico pa občasno kupm še kšn litr olja dodatno in dolijem (se prav 6l/15.000km)...to je pa to! je mogoče mal več sam neke blazne krize pa tut ni no...

drgač smo mel pa tako lantro leta 98 (takrat nov avto) 1.8 GLS top-k oprema pa 130KM...in lah sam rečm zakon avtoček! spomenm se da nam je enkrat šla sklopka po gobe drgač pa ni blo nč posebnga, pa porabo ma mal večjo...kilometrov se pa ne spomnem kok jih je mela ko smo jo prodal!

mi je žal da si nism kupu z prvi avto tako lantro, k ma res velik opreme za tak letnik ampak jebat ga...sej sm tut s tem accentom zadovoljen...nima opreme se pa vsaj ne kvari pa še mjhni stroški so z njim....

če ti je avto všeč pol ga kr kupi...sam probi dobit čim lepše ohranjeno...k za tak dnar je to dobr nakup...

pa velik sreče :D

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing So jun 06, 2009 8:53 pm

Da priporočam nakup katregakoli Hyundaja. Razlog: enostavni in preverjeni.

OFF: ali morda sprašuje koliko olja porabi? Bi lahko enkrat tema pri tako lahkem vprašanju zašla v pravo smer?????

P.S. 2l olja lahko popije tudi Lexus če mašina ni bila vzdrževana in vožena kot bi morala.

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Napisal/-a abcabc So jun 06, 2009 8:55 pm

Kegl je napisal/-a:pr mojmu accentu delam servis na 15.000km in u tem cajtu porabm 5l kantico pa občasno kupm še kšn litr olja dodatno in dolijem (se prav 6l/15.000km)...to je pa to! je mogoče mal več sam neke blazne krize pa tut ni no...

drgač smo mel pa tako lantro leta 98 (takrat nov avto) 1.8 GLS top-k oprema pa 130KM...in lah sam rečm zakon avtoček! spomenm se da nam je enkrat šla sklopka po gobe drgač pa ni blo nč posebnga, pa porabo ma mal večjo...kilometrov se pa ne spomnem kok jih je mela ko smo jo prodal!

mi je žal da si nism kupu z prvi avto tako lantro, k ma res velik opreme za tak letnik ampak jebat ga...sej sm tut s tem accentom zadovoljen...nima opreme se pa vsaj ne kvari pa še mjhni stroški so z njim....

če ti je avto všeč pol ga kr kupi...sam probi dobit čim lepše ohranjeno...k za tak dnar je to dobr nakup...

pa velik sreče :D

A teb tud pije olje

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Napisal/-a abcabc So jun 06, 2009 8:57 pm

mihaing je napisal/-a:Da priporočam nakup katregakoli Hyundaja. Razlog: enostavni in preverjeni.

OFF: ali morda sprašuje koliko olja porabi? Bi lahko enkrat tema pri tako lahkem vprašanju zašla v pravo smer?????

P.S. 2l olja lahko popije tudi Lexus če mašina ni bila vzdrževana in vožena kot bi morala.

Je pa dobro, da ve, da so požrešni olja.

Moj je bil na vsakih 15.000km redno servisran pa pije olje torej ne prbit, da so krivi neredni servisi, zaradi porabe olje.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 So jun 06, 2009 9:08 pm

abcabc je napisal/-a:
mihaing je napisal/-a:Da priporočam nakup katregakoli Hyundaja. Razlog: enostavni in preverjeni.

Je pa dobro, da ve, da so požrešni olja.

Moj je bil na vsakih 15.000km redno servisran pa pije olje torej ne prbit, da so krivi neredni servisi, zaradi porabe olje.

s tem kok komu accent pije olja ne boste pomagali pri nakupu lantre a ne?
lp

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So jun 06, 2009 9:10 pm

ma dj soncek pober se ze enkrat.pjt tja v te tvoje route na en drevo.k skos sam neki pametujes kle.pa ti si zamenjal ze 100 avtou tko da tvoje trditve niso merodajne niti malo.
pa kaj ce ti je pil olje.mogoce nis mel pravega olja notr,pa se 100 drugih stvari je lahko.
ne rabis ga strasit tuki neki.kok ti je olje pil..pa nevem kaj se vse.
uglavnem kup lantro ne bo ti zal.mal jh rja daje po zadnjih obrobah in po spodnji strani vrat.motorji so skoraj neunicljivi.
rado se zgodi da pokajo kolektorji,pa se to se da rest.pa gumice na zadnji stangi stabilizatora rade dobijo luft.drgac pa kar se tice motorja,stroma in delovanja komponent ni nobenih tezav....
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 So jun 06, 2009 9:16 pm

abbe je napisal/-a:ma dj soncek pober se ze enkrat.pjt tja v te tvoje route na en drevo.k skos sam neki pametujes kle.pa ti si zamenjal ze 100 avtou tko da tvoje trditve niso merodajne niti malo.
pa kaj ce ti je pil olje.mogoce nis mel pravega olja notr,pa se 100 drugih stvari je lahko.
uglavnem kup lantro ne bo ti zal.mal jh rja daje po zadnjih obrobah in po spodnji strani vrat.motorji so skoraj neunicljivi.
rado se zgodi da pokajo kolektorji,pa se to se da rest.pa gumice na zadnji stangi stabilizatora rade dobijo luft.drgac pa kar se tice motorja,stroma in delovanja komponent ni nobenih tezav....

to pa glih ni bilo lepo od tebe. sej znaš tud lepše povedat ne pa napadat uporabnika.
pa brez zamere samo presenetilo me je k si tko odreagiral kar ti sploh ni podobno.
;) ;) ;) ;) ;)

p.s. se opravičujem za OFF!!!

lp

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Napisal/-a abcabc So jun 06, 2009 9:21 pm

abbe je napisal/-a:ma dj soncek pober se ze enkrat.pjt tja v te tvoje route na en drevo.k skos sam neki pametujes kle.pa ti si zamenjal ze 100 avtou tko da tvoje trditve niso merodajne niti malo.

OFF

IN moderatorji se bodo veselo pridružil tvojemu mnenju mene pa banal ane tako kot je bilo vedno.
Kdo je začel s takimi?

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe So jun 06, 2009 9:55 pm

uzamem nazaj.abcabc se ti opravicujem.
zasluzm si en karton
Ni vse res kar napišem

dpgangsta
Nov uporabnik

Napisal/-a dpgangsta So jun 06, 2009 9:59 pm

hvala vam za vse odgovore ter nasvete,zdaj sem se bolj preprican da bom kupil ta avto.mi ve kdo priblizno povedat kaksna bi bila poraba na 100km/h glede na to da imajo kar nekaj konjskih moči

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe So jun 06, 2009 10:07 pm

odvisno od voznje pa od tega a je prizgana klima.
po mestu s prizgano klimo je poraba okol 9-10 litrou.
na odprtem se pa da narest z pouhnmu tankm okol 600-650 km.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Napisal/-a abcabc So jun 06, 2009 11:09 pm

abbe je napisal/-a:uzamem nazaj.abcabc se ti opravicujem.
zasluzm si en karton

off
opr.sprejeto
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov