Po drugi strani pa je zanimivo, da grejo novi avti v smer panoramičnih streh in podobno, nekateri pa bi to dodatno zapirali.

kamnčan je napisal/-a:ja sam sej tut šibedah je zatemnjen če tko pogledas, pa usa stekla na strehi. jest osebno še nism vidu d bi blo na strehi nezatemnjen to je pol sam muka za vo
zt k ti deret u glavo sonce nabija.
MacTron je napisal/-a:Vse posebej razlagati. Ni cudno, da je toliko brezveznih potrjenih postov.
VasjaS, kamnčan, najjači predno začnete razglabljati se ozrite na tole temo prvi post:
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 708#243708
dovoljena meja je dovoljena od 10-12 cm oziroma nekatera stekla imajo
označeno mejo do kje se lahko zatemni in je NI potrebno homologirati.
Celotnega vetrobranskega stekla NI dovoljeno zatemniti!
Torej, ce imate vi 15cm pas potem izvolite... na steklu je OZNACENO do kje...
ponavadi je to crtica na vetrobranu to kar je napisano zgoraj so pa podpisali
vsi temnilci.
(1) Na homologiranih oziroma posamično odobrenih vozilih se lahko stekla naknadno zatemnijo do te mere, da je svetlobna prepustnost stekla skupaj z nalepljeno folijo najmanj:
– 75% za vetrobransko steklo in
– 70% za prednja bočna stekla (pri vozniku in sovozniku – pred B stebričkom).
(2) Določba prejšnjega odstavka ne velja za ozek pas na zgornjem robu vetrobranskega stekla, ki je namenjen zaščiti pred soncem.
alko23 je napisal/-a:jaz sem imel leta 2006 na toyoti corolli zalepljen trak na vetrobranskem steklu sirok 10 cm...bela folija....in ko so me enkrat ustavili policaji so mi mislili pobrati tablice al pa da ta trak vtrgam dol,pa niso nic sli merit kolko je cm...ocitno res nesmes imeti tega gor....takrat vsaj...dobil sem pa kazen 100.000 v starih tolarjih.....lp
to je bilo namenjeno tistim ki tega nevejo ali ne kapirajo,pa sem jim dal primer kako pa kaj....pa lahko ti zakone se 1000x kopiras pa nekateri nebojo razumeli ,zato pa dam primer za lazje razumevanje...lenivec je napisal/-a:eni ste res *********
človek vam kopira člene iz zakona, pa še kr bluzite svoje.
boli mene kaj je tebi policaj rekel in grozil, pač je k****n in pametuje čeprav ne pozna zakon (tak kot polovica postov v tej temi)
alko23 je napisal/-a:to je bilo namenjeno tistim ki tega nevejo ali ne kapirajo,pa sem jim dal primer kako pa kaj....pa lahko ti zakone se 1000x kopiras pa nekateri nebojo razumeli ,zato pa dam primer za lazje razumevanje...lenivec je napisal/-a:eni ste res *********
človek vam kopira člene iz zakona, pa še kr bluzite svoje.
boli mene kaj je tebi policaj rekel in grozil, pač je k****n in pametuje čeprav ne pozna zakon (tak kot polovica postov v tej temi)
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov