reber je napisal/-a:Bravo, tako je prav, naj to postavijo v vsako križišče.
Ceste za montažo induktivnih zank ni potrebno razkopavat, treba je le narediti utor širok nekaj milimetrov, globok nekaj centimetrov, noter se vstavi zanka in zalije z bitumensko smolo. Te je vsa kunšt, pa še poceni je in zelo enostavno.
Gricko je napisal/-a:po ljubljani je že kar nekaj teh "zank" če se ne motim....postavljali so jih že dolgo nazaj....vsake tolko na kakem senaforju....taktat verjetno zaradi štetja prometa....vsaj tako sem mislil, pa je bilo verjetno to že veliko prej načrtovano....
gti85kw je napisal/-a:neverjetni ste zagovarjate ropanje na zakonit nacin...........50 na uro pa take....pa sem mislil da folk ki je clan nekih avtomobilisticnih forumov ne kvasi o nekih omejitvah..pa valjda se ve da so omejitve narejene tako da jih zvozi se tako glup sofer ..tudi tisti kateri nebi smeli nikoli sesti za volan..je to da se policija postavi na celovski za znakom 60 ceprav je pred tem omejitev 70...nobenega zozanja nobene spremebe..je to varnost al je to ropanje.....pa kaj res ni jasno da so uvedli ta nacin priziganja rdece in ne utripanje samoforja prov zaradi lazjega odiranja ljudi...unicevanja avta....
BBoss je napisal/-a:PureTNT je napisal/-a: Da se, vendar moraš zavirat precej močno, tudi pri vožnji po omejitvi. Naj ponovno uvedejo utripajočo zeleno ter namestijo kamere na vsa semaforizirana križišča, pa bodo za varnost naredili ogromno.
se strinjam, ker s tem bi odstranili še najmanjši razlog, da je nekdo zapeljal v rdečo... potem pa res strogo kaznovanje brez usmiljenja
gti85kw je napisal/-a:neverjetni ste zagovarjate ropanje na zakonit nacin...........50 na uro pa take....pa sem mislil da folk ki je clan nekih avtomobilisticnih forumov ne kvasi o nekih omejitvah..pa valjda se ve da so omejitve narejene tako da jih zvozi se tako glup sofer ..tudi tisti kateri nebi smeli nikoli sesti za volan..je to da se policija postavi na celovski za znakom 60 ceprav je pred tem omejitev 70...nobenega zozanja nobene spremebe..je to varnost al je to ropanje.....pa kaj res ni jasno da so uvedli ta nacin priziganja rdece in ne utripanje samoforja prov zaradi lazjega odiranja ljudi...unicevanja avta....
sundaydriver je napisal/-a:BBoss je napisal/-a:PureTNT je napisal/-a: Da se, vendar moraš zavirat precej močno, tudi pri vožnji po omejitvi. Naj ponovno uvedejo utripajočo zeleno ter namestijo kamere na vsa semaforizirana križišča, pa bodo za varnost naredili ogromno.
se strinjam, ker s tem bi odstranili še najmanjši razlog, da je nekdo zapeljal v rdečo... potem pa res strogo kaznovanje brez usmiljenja
Tam kjer so omejitve 70 sem tudi jaz že prevozil rdečo, če ful strogo gledamo. Namreč jaz gledam, kaj se dogaja pred mano. In to pomeni, da gledam 100 metrov naprej. Se mi je že zgodilo, da se je užgala rumena, ko sem bil recimo zelo blizu semaforja in sem prepozno opazil zadevo, da bi lahko normalno ustavil. če bi kakšni policaji nadziral promet, bi najbrž dobil kazen, ker preden sem zapustil križišče se je sigurno že rdeča prižgala. Nimam pa nobenega namena mojih bremz kurit za brezveze, če ima država fuknjeno prometno signalizacijo. Ko je bila utripajoča zelena mi je le-to precej bolj odgovarjalo in nikoli nisem zapeljal čez rdečo. Odkar so naštimali rumeno tisti, ki so prej vozili skozi rdeče to počnejo še naprej, z razliko, da so en kup davkoplačevalskega denarja vrgli v smeti s tem, ko so se dali v stroške, da so po celi državi izvedli menjavo režima. Bedaki kakorkoli se vzame.
Edmunds.com je napisal/-a:Mitsubishi made a decision when developing its Evo X to go upscale. No longer was it good enough to kick Subaru's ass. Now it wanted to go after the big players in the sport sedan market.
LoCo je napisal/-a:Merjenje hitrosti neodvisno od tega če greš v rdečo ali ne?
To pomeni da te kamera slika vsakič ko pelješ mimo. Posledično greš čez 10 takih križišč na poti čez mesto in ima policija brez utemeljenega suma podatke o tem kje se giblješ in kje si bil ob določenem momentu? Tole bo v vodo padl... Človekove pravice pa to... Snemal vas bomo na vsakem koraku?
Cez 3 mesce bojo pa še TV Show nardil "SEMAFOR Big Brother" kjer boš za 39€ na mesec lahko 24 ur na dan spremljal semaforizirana križišča in tisti ki največ rdečih prevozi dobi 10.000 nagrade, ostali bodo pa izločeni iz prometa en pa po en?
Kretenizem. Vsem tistim k pa podpirate ta sistem boste pa pol povedal kok vam je sistem všeč k boš ob 3h popoldne rabu čez center 2 uri in ne 1 tko kot zdaj, ker bo vsak bremzu kr na zeleno, vsi bojo v krizisce zapeljal pr 8 na uro da ne bo prehitr kdo... Zmaga res.
the_man je napisal/-a:gti85kw je napisal/-a:neverjetni ste zagovarjate ropanje na zakonit nacin...........50 na uro pa take....pa sem mislil da folk ki je clan nekih avtomobilisticnih forumov ne kvasi o nekih omejitvah..pa valjda se ve da so omejitve narejene tako da jih zvozi se tako glup sofer ..tudi tisti kateri nebi smeli nikoli sesti za volan..je to da se policija postavi na celovski za znakom 60 ceprav je pred tem omejitev 70...nobenega zozanja nobene spremebe..je to varnost al je to ropanje.....pa kaj res ni jasno da so uvedli ta nacin priziganja rdece in ne utripanje samoforja prov zaradi lazjega odiranja ljudi...unicevanja avta....
omejitve v prometu so postavljene zaradi ropanja ljudi in ne zaradi naše varnosti? dobro mišljenje res, mislim da je čas da si kupiš avtobusno karto. nič ne rečem če stojijo policaji na mestih kjer je očitno da se samo kasira, razumem da se ljudje razburjamo, ampak misljenje o tem da so omejitve taksne da jih je sposoben vsak obvladovati in jih celo podcenjuješ je pa kritično. poleg tega te pa nikoli nihče nikjer ne sili da jih prekoračiš. če veš za omejitev, če jo zavestno prekoračiš moraš biti pripravljen prevzeti odgovornost za to.
Lp
Bel-Tirid je napisal/-a:Beden zakon, zdej bom jest šu 70km/h skozi rumeno, me bo slikal in bom zgubu izpit. Tisti ki se pa po nasprotnem pasu po avtocesti pele pa dobi 120€ kazni
ravno včerej ob 1h ponoči sem šel iz LJ proti Bledu me je na avtocesti slikal tist radar k vem da je notri ze 5 let. Šel sem 160km/h in se tako rdeče pobliska da 2 sec sploh ne vidiš. Ogrozil sem saj 50 zivljenj
Da bi blo res fer glede kazni in omejitve hitrosti, bi na tehničnem pregledu določali omejitev hitrosti. Npr clio 1.2 omejitev na avtocesti 120km/h, Audi S6 npr. 180km/h.
Ker tisti z boljšim avtom več prispeva k varnosti drugih kot tisti z jajčkom
Bel-Tirid je napisal/-a:Beden zakon, zdej bom jest šu 70km/h skozi rumeno, me bo slikal in bom zgubu izpit. Tisti ki se pa po nasprotnem pasu po avtocesti pele pa dobi 120€ kazni
ravno včerej ob 1h ponoči sem šel iz LJ proti Bledu me je na avtocesti slikal tist radar k vem da je notri ze 5 let. Šel sem 160km/h in se tako rdeče pobliska da 2 sec sploh ne vidiš. Ogrozil sem saj 50 zivljenj
Da bi blo res fer glede kazni in omejitve hitrosti, bi na tehničnem pregledu določali omejitev hitrosti. Npr clio 1.2 omejitev na avtocesti 120km/h, Audi S6 npr. 180km/h.
Ker tisti z boljšim avtom več prispeva k varnosti drugih kot tisti z jajčkom
Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov