Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Sr avg 12, 2009 12:33 am

zakaj daleč stran ?

jaz sem kupil avto ki je bil karamboliran

tak mehanik ga je zrihtal... in avto gre že več kot leto

ok, pleh kot je pri starem avtu.. je najmanjši problem če malo rjavi. ampak res malo

če se avto zrhita, ni problema. lahko ma 300.000 km, al pa beton odznotraj. beton odstraniš, motor menjaš.. pleh popraviš

vprašanje je če se splača. samo ponavadi mehanik karamboliranega dobi poceni

pravim, da se da avto popravit na tak nivo da je boljši od marsikaterega na cesti

za mene tak mehanik ni nategator. sploh če ti pove da je karamboliranega predelal

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Sr avg 12, 2009 6:07 am

a4 je napisal/-a:..za mene tak mehanik ni nategator. sploh če ti pove da je karamboliranega predelal..

zaradi takšnih, ki tega NE POVEJO pa sploh obstaja ta tema. Prilepi sem 5 linkov z avtoneta, kjer en švercar(!) napiše, da je avto bil kupljen karamboliran in popravljen in je zato sedaj cenejši kot pri neki fizični osebi..
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a /miha\ Sr avg 12, 2009 7:08 am

Kdaj boste dojel, da so vsi prodajalci avtov nateguni. Zakaj?
Ker drugače ne bi preživeli. Ta tema je nesmiselna. Pri vsakem prodajalcu se najde mogoče kakšen dober avto in pa velik slabih. Dober avto se pri njih znajde le naključno. S tem ko rečem dober mislim brez prevrtenih kilometrov, skritih napak, .... Da avto dela in se lahko z njih za silo voziš ne velja.

Sklep:
Kupujte od ljudi z njihovega dvorišča, možnost, da vas nategnejo je precej manjša. Če pa že vas... veste kje so doma :roll:
Sam ne se kregat :P

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Sr avg 12, 2009 9:04 am

kupil sem avto od modela , za katerega vsi vejo da razbite kupuje in jih sam rihta. ko ga prodaja , pove kaj je blo menjano in popravljeno, pa ima veliko strank. zato ker dobro naredi. avto vozim že 2 leti brez kakih večjih problemov
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
Bogo
Nov uporabnik

Napisal/-a Bogo Sr avg 12, 2009 8:24 pm

še eden:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3051717&show=1

Avto ima prevrtenih 110k km. Precej obuškan, mašina pri pospeševanju cuka... skratka ni to to. Njemu (!) prodan par dni nazaj za bistveno nižjo ceno!
www.vipnox.net - slovenski party portal, galerije, forum, napovednik, nagradne igre (prosti vstopi)...
Slika
Slika

funnyboy
Nov uporabnik

Napisal/-a funnyboy Če avg 20, 2009 2:38 pm

Če sem prejšnjič imel nekaj za povedat čez GTC Avto, bi sedaj nekaj še napisal njim v prid. Glede moje reklamacije za avto, ki je imel skrito napako. Priznali so napako in mi povrnili celotno kupnino, avto pa vzeli nazaj brez problema. Pri vsej zadevi so bili korektni do mene tako, da so si popravili prvi vtis, ki me je preplavil tisti dan.
Sedaj pa v boj za drug avto. :lol:

simeone
Nov uporabnik

Napisal/-a simeone Sr avg 26, 2009 12:06 am

Pozdravljeni!
Am ima mogoče kdo izkušnje z prodajalci AVTO GROSUPLJE d.o.o. in KF AVTO d.o.o. ?
Sem neki šlišal da imata baje večinoma uvožene avtomobile z italije p to...

candie
Nov uporabnik

Napisal/-a candie Če sep 10, 2009 8:12 pm

Hej,

ima kdo kakšne izkušnje s KMAG Ljubljana? Dobre/Slabe?

hvala!

Dazi
Novinec

Napisal/-a Dazi Pe sep 11, 2009 12:44 pm

Veliko slabega piše o TPV-ju na forumu. Zato sem tudi odsvetoval kolegu, da naj tam ne kupi avta. Toda vseeno ga je.
Kupil je megana, karavan, diesel, praktično vsa oprema. Vsak dan prevozi vsaj 150 km in zaenkrat dela brez problemov. Je zelo zadovoljen z avtom in z njimi.

scmoky je napisal/-a:Pozdrav
Mene zanima izkušnje z TPV avto. Gledam enega renoja, pa majo vsi malo kilometrov pa vredu letnik, cena pa je nižja od konkurence. Pa pravijo da jim da tele vozila Revoz? Je za verjet oz. kakšne imate v izkušnje z njimi

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Pe sep 11, 2009 1:13 pm

candie je napisal/-a:Hej,

ima kdo kakšne izkušnje s KMAG Ljubljana? Dobre/Slabe?

hvala!

malo poišči na forumu.. veliko slabega je bilo povedanega čez to avtohišo, sploh pa čez servis.
No escape from the mass mind rape...

candie
Nov uporabnik

Napisal/-a candie Pe sep 11, 2009 2:30 pm

Mene pa zanima naslednje.. kupujem avto ki ima prevozenih 22.000 km, bil je testi avto pri avtohisi in pravijo, da je bil 2 meseca nazaj )pri 20.000 narejen servis. Lahko od njih zahtevam račun za ta servis? Pa kako naj vem da so ga res naredili, navsezadnje je avto njihov, bi lahko samo štempelj v knjizico pritisnili pa ne bi noben vedu... :?

Dj Big
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Polje

Napisal/-a Dj Big Pe sep 11, 2009 3:12 pm

Jst sm delu v Kmagu in lahko sam rečem stran od njih ker sm po določenem času spoznu mehanike in serviserje in vidu kaj se dela :shock: brez besed. En primer na kratko nov Jeep Grand Cheroke S-limited pač pouna oprema cena auta je bla 62.000€ in en mladi serviser je z njim noreu na pouno vrteu auto use možno rikverc na pounu in nakoncu ga je še razbou zadi in so mal zakital poštrihal kasneje sm ga pa prodaju v salonu kao nov 0 km prevoženih direktno iz fabrike in pol daš tak denar za auto in si mislš zdej mam pa novo zadevo vem kako jo vozm nikol razbita na koncu si pa razočaran :evil:

candie
Nov uporabnik

Napisal/-a candie Pe sep 11, 2009 4:16 pm

Dj Big je napisal/-a:Jst sm delu v Kmagu in lahko sam rečem stran od njih ker sm po določenem času spoznu mehanike in serviserje in vidu kaj se dela :shock: brez besed. En primer na kratko nov Jeep Grand Cheroke S-limited pač pouna oprema cena auta je bla 62.000€ in en mladi serviser je z njim noreu na pouno vrteu auto use možno rikverc na pounu in nakoncu ga je še razbou zadi in so mal zakital poštrihal kasneje sm ga pa prodaju v salonu kao nov 0 km prevoženih direktno iz fabrike in pol daš tak denar za auto in si mislš zdej mam pa novo zadevo vem kako jo vozm nikol razbita na koncu si pa razočaran :evil:

no sej take stvari mene skrbijo...ker smo avto ze zaaral pri kmagu, da me ne bojo s tem servisom nategnil pa bom mogla po 1 mescu olje menat alpa bo kksna druga pizdarija..

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Sigor Pe sep 11, 2009 4:43 pm

Če je bilo olje menjano pred 2.000 km, bi se to moralo na olju videt, mora zgledat bolj novo, sveže, svetlo, če je pa not že 22.000 km je pa malo bolj temno po moje. Kaj druga pa pri 20.000 km skoraj ne bi smelo bit za zamenjat. No, pa oljni filter seveda, ampak če so menjali olje, so filter verjetno tudi.
Slika

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Pe sep 11, 2009 4:46 pm

sveže olje zliješ v avto, vžgeš avto in če ga takoj spustiš ven je že črno. tako da to ni merilo.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe sep 11, 2009 5:05 pm

To pa je merilo!!
candie je napisal/-a:... prevozenih 22.000 km, bil je testni avto pri avtohisi ...?

22 000 km s testnim avtom je lahko enakovredno precej več kot 50 000 km ali celo 150 000 km pri lepo/normalno voženem avtu enega voznika. Še posebno, če je tudi tvoj bil vožen tako, kot je nekdo prej pravil za Cherokee-ja.

Iskreno me zanima, zakaj sprašuješ po forumu. Ko ti odgovorijo "poišči, je bilo precej slabega o Kmagu" ali "samo stran od Kmaga" , ti nato narediš najbolj rizično zadevo - kupiš pri njih celo testni avto. Zakaj to?
Niti avta ti ne bodo znali popravit.

Uporabniški avatar
obcasnigledalec
Novinec

Napisal/-a obcasnigledalec Pe sep 11, 2009 5:12 pm

candie je napisal/-a:no sej take stvari mene skrbijo...ker smo avto ze zaaral pri kmagu, da me ne bojo s tem servisom nategnil pa bom mogla po 1 mescu olje menat alpa bo kksna druga pizdarija..

Če bo treba samo olje menjat je še najmanjši problem. To je samo redno vzdrževanje.
Zdaj že objavlam občasno

backspace
Novinec

Napisal/-a backspace Pe sep 11, 2009 10:35 pm

Zdravo

Mogoče že omenjeno podjetje TIFON prodaja Seat Leon Fr. Cena je nizka, avto se prodaja vsaj pol leta. Naj ne bi bil zaleten. Sem pa z gorenjskega konca oni pa v Murski.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3047428&show=2

Zdaj pa me zanima:
Kaki je Tifon kot podjetje?
Pozna kdo ta avtomobil?

V Lj mi ga je en prodajalec odsvetoval, češ ni vse tako kot piše: ni prvi lastnik, zaleten,...

Hvala

LP

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Pe sep 11, 2009 11:09 pm

Pri punci so kupili pri Tifonu Vectro. Prodajalec je povedal, da je bil avto spredaj lažje poškodovan in da imajo tudi zgodovino vozila. Vse smo preverili in je bilo tako, kot je prodajalec povedal. Dedek, ki je prej imel avto je na parkirišču nekoga podrajsal. Tudi merilec laka je pokazal, da je bil barvan sprednji blatnik. Ko smo vozilo dali na dvigalko pa se je izkazalo, da avto ni bil resno poškodovan in je bil popravljen samo blatnik. Razen nekaj odstopanj od opreme, ki je bila navedena v oglasu ( je ni bilo) je bilo ostalo ok. Cena je pa bila zelo ugodna. Torej povzetek, prodajalec je bil fer, avto v takem stanju kot je bilo povedano, le opreme ni bilo vse, ki je bila navedena v oglasu. :D
"this is so euro its asian" by Sam B.

candie
Nov uporabnik

Napisal/-a candie So sep 12, 2009 12:00 am

esem je napisal/-a:To pa je merilo!!

22 000 km s testnim avtom je lahko enakovredno precej več kot 50 000 km ali celo 150 000 km pri lepo/normalno voženem avtu enega voznika. Še posebno, če je tudi tvoj bil vožen tako, kot je nekdo prej pravil za Cherokee-ja.

Brez zamere samo tega ne mores kr na pamet govorit ker ne ves kaj se je dogajalo s tem avtom. Mal pozabljate, da na forumu lahko vsak napiše kar želi in da ne smeš vsemu verjet. Ne pravim da Dj Big laže, sploh ne, ni pa tud nujno da je to res. Lahko so se komu zameril pa gre takoj slab glas širit. Pa ne da kogarkoli zagovarjam, skušam sam gledat na vse čim bolj objektivno.

Sprašujem po forumu zato, ker se mi je zdelo cudno, da ima veliko folka tko slabo mnenje o njih. Ker pa je tok tega nekak sklepam, da neki more bit na tem ceprau so iz mojih osebnih izkušenj bli tam zelo korektni in so me tud obravnavali normalno. Poudarjam, da so to samo MOJE osebne izkušnje. Še vedno pa ostaja to dejstvo, da sem avto sem sprobala, je bil cisto brezhiben in res ne vidim razloga da ga ne bi vzela ce vse stima.

Nisem zdej nek izvedenc za te stvari samo vsi znanci/sorodniki, ki so kadarkoli kupili testni avto so mi nakup priporocali, pa jih imajo ze dalj casa pa ni nobenih problemov. Jaz sicer ne vem, kako je pri KMAG s testno voznjo (a je zraven prodajalec ali ne?) pri meni ga samo zato ni bilo ker sem avto ze zaarala in ga grem naslednji teden iskat. Ne vem pa kako je z navadnimi testnimi voznjami...

Tole je bla delč najbolj ugodna ponudba tele Kie, tko da upam da bo vse v redu, zaenkrat je bilo.

Sej pr men je vse stimalo, skepticna sem postala ko sem zacela ta forum brat pa ne vem ali je zdaj to dobro al ne...

lp
Zadnjič spremenil candie, dne So sep 12, 2009 12:07 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov