Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Katero stranko bi volili, če bi bile volitve to nedeljo?

DeSUS
0
Brez glasov
LDS
2
2%
SD
7
7%
SDS
27
26%
SLS
4
4%
SNS
8
8%
Zares
2
2%
Zunajparlamentarno stranko
7
7%
Ne vem
5
5%
Ne bi volil
41
40%

Skupaj glasov : 103

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Ne sep 27, 2009 4:06 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:
Lignage je napisal/-a:
sviz2000 je napisal/-a:ma naj s eporočajo in ritopikajo kolkor čejo, briga me. mi pa ni jasno, zakaj bi se jim dovolilo, da posvojijo otroke. predstavljaj si da si otrok, in reče tovaršica: naj pride tata v šolo, in ti vprašaš, kateri, imam dva :lol: :lol: :lol:
če to ni produkcija travmatiziranih otrok.......

Čakaj, čakaj. Ne razumem te, kje je zdaj problem? So problem ti pari, ki želijo posvojiti otroka ali družba nasplošno?

Problem je v lezbični ministrici Kresalovi in njenem toplem "partnerju" Senici, ki bosta končno lahko prišla do tako željenega naraščaja. Saj je ta zadeva prišla iz zelnika LDS, ni tako?

Predlagatelji so napisali takole: "Slovenska demokracija mora s svojo zakonodajo premagati tiranijo biološkega determinizma." He he, kaj takega lahko sestavi samo težki peder... Zapriseženi ateisti se torej špilajo Boga, zapriseženi darwinisti se špilajo kreacionizem in zapriseženi naravovarstveniki se špilajo z Naravo...

In zapriseženi "verniki" se igrajo boga.

Cerkev ima še prevelik vpliv... veliko večjega kot verjamejo.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Ne sep 27, 2009 8:01 pm

Prokarjon je napisal/-a:
Lignage je napisal/-a:
sviz2000 je napisal/-a:ma naj s eporočajo in ritopikajo kolkor čejo, briga me. mi pa ni jasno, zakaj bi se jim dovolilo, da posvojijo otroke. predstavljaj si da si otrok, in reče tovaršica: naj pride tata v šolo, in ti vprašaš, kateri, imam dva :lol: :lol: :lol:

Čakaj, čakaj. Ne razumem te, kje je zdaj problem? So problem ti pari, ki želijo posvojiti otroka ali družba nasplošno?

Problem je v lezbični ministrici Kresalovi in njenem toplem "partnerju" Senici, ki bosta končno lahko prišla do tako željenega naraščaja. Saj je ta zadeva prišla iz zelnika LDS, ni tako?

Predlagatelji so napisali takole: "Slovenska demokracija mora s svojo zakonodajo premagati tiranijo biološkega determinizma." He he, kaj takega lahko sestavi samo težki peder... Zapriseženi ateisti se torej špilajo Boga, zapriseženi darwinisti se špilajo kreacionizem in zapriseženi naravovarstveniki se špilajo z Naravo...

In zapriseženi "verniki" se igrajo boga.

Cerkev ima še prevelik vpliv... veliko večjega kot verjamejo.

Ne bluzi. V primerjavi s stoletjem nazaj je vpliv Cerkve danes zanemarljiv. Večina ljudi je ateistov in le redko kdo še hodi k maši. Lahko pljuvaš po Cerkvi kolikor ti da sapa, lahko žališ Kristjane do onemoglosti, lahko veruješ v antikrista, pa ti nihče ne bo storil nič. Rdeči ste lahko srečni, da imate katolike, po katerih lahko neomejeno pljuvate, po muslimanih si ziher ne bi upali.

Sploh pa ne vem, od kot tebi povezava z verniki? Nismo govorili o homoseksualnih posvojitvah?

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Ne sep 27, 2009 10:08 pm

Lignage je napisal/-a:

Kdo je že tisti znani slovenski poslovnež, ki je ljubimec od Senice? :lol:

V LDS-u se že od nekdaj ravnajo pa načelu, da če že ničesar dobrega ne moremo narest, pa dajmo delat slabo, saj smo vsaj pri tem uspešni :P . Pa to je že iz Drnovškovih časov tako, da ne bi kdo slučajno mislu, da je samo zdaj tako slabo, je že blo prej.

Sem pa zato citiral sviza, ker sam ne bi nič drugače gledal na nekoga, ki ima dva očeta al pa dve matere, naprimer da bi mislil, da je pa on kaj manj vreden zdaj zato in travmatizirani otroci so lahko tudi iz povsem navzven običajnih družin zato spol staršev ne more biti vzrok za travmatiziranost. Pa ne da se jst zdaj spoznam na to. To področje me niti ne zanima kaj dost, sam čist tako iz svojega vidika napišem.

Me pa to res vedno zmoti oz. mi zavre, ko vidim, da gre za lastne interese nekaterih LDS-ovcev.

LDS je res gnila stranka ničvrednih ljudi! Bila je in ostaja!

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po sep 28, 2009 8:46 am

Lignage je napisal/-a:Kdo je že tisti znani slovenski poslovnež, ki je ljubimec od Senice? :lol:

misliš ljubimec od "kresalke" ? on je:

pravtako plešasti :P :lol:

P.S naspram zgoraj omenjenega vsaj zgleda nekako in še bolj je "težak" kot odvetnik.....in za odvetnika bi bi bila bolj tista od Šifrerja: "ded ne more...." ne glede na spol....

Lignage je napisal/-a:
Pa to je že iz Drnovškovih časov tako, da ne bi kdo slučajno mislu, da je samo zdaj tako slabo, je že blo prej.

saj ta je za cerkev več naredil kot bilo kateri vernik.....

Lignage je napisal/-a: LDS-

kar se pa teh pokvarenjakov tiče, pa upam, da se jim na naslednjih volitvah "zgodi" NSI-

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Po sep 28, 2009 11:41 am

Ne bluzi. V primerjavi s stoletjem nazaj je vpliv Cerkve danes zanemarljiv. Večina ljudi je ateistov in le redko kdo še hodi k maši. Lahko pljuvaš po Cerkvi kolikor ti da sapa, lahko žališ Kristjane do onemoglosti, lahko veruješ v antikrista, pa ti nihče ne bo storil nič. Rdeči ste lahko srečni, da imate katolike, po katerih lahko neomejeno pljuvate, po muslimanih si ziher ne bi upali.

Sploh pa ne vem, od kot tebi povezava z verniki? Nismo govorili o homoseksualnih posvojitvah?

Zanimivo kako ti lahko žališ ateiste, a v trenutku ko kdo omeni cerkev in kristjane pa je HALO.

Pokaže tvojo objektivnost v pravi luči.

Kar se pa vpliva tiče, pa raje ne bi o tem. Praktično celotna desnica, razen Jelinčiča, je podrejena cerkvi na tak ali drugačen način... koga zavajaš?!?

Sicer je škoda da o tem debatiramo, ker ne bova prišla nikamor, ker nisi pripravljen sprejeti argumenta, tako da je zame ta debata zaključena.

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Po sep 28, 2009 3:06 pm

sašo5 je napisal/-a:
Lignage je napisal/-a:Pa to je že iz Drnovškovih časov tako, da ne bi kdo slučajno mislu, da je samo zdaj tako slabo, je že blo prej.
saj ta je za cerkev več naredil kot bilo kateri vernik.....

Sam bi ti lahko zdaj napisal en kilometer dolg odgovor, pa niti nima smisla :)

Ne gre za cerkev v bistvu tukaj, ampak predvsem za to, da v LDS-u nimajo nikakršnega odnosa do dela slovenskega naroda. Drnovšek je dal jasno vedeti ljudem (dobro vemo zakaj se je šlo), da njihov bog in vera nista nič vredna! Tukaj se je jasno pokazalo njegovo nestrpno razpoloženje, ki je v stranki še danes v polnem razmahu.

Je pa tudi dejstvo takšno, da v slovenski politiki so nekateri pač vedno glasni, ko je treba udariti po delu slovenskega prebivalstva, ko gre pa za zunanje zadeve, je pa vsaka stvar dober kompromis, čeprav je slabo in škodljivo.

sašo5 je napisal/-a:
Lignage je napisal/-a:Kdo je že tisti znani slovenski poslovnež, ki je ljubimec od Senice? :lol:
misliš ljubimec od "kresalke" ?

Ne, ne. Sem prav napisal. Senica ima ljubimca. Sam ne spomnim se priimka zdaj...

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! To sep 29, 2009 10:11 pm

Prokarjon je napisal/-a:

Zanimivo kako ti lahko žališ ateiste, a v trenutku ko kdo omeni cerkev in kristjane pa je HALO.

Kje pa sem jaz žalil ateiste??? Kakšen HALO?

Prokarjon je napisal/-a:Sicer je škoda da o tem debatiramo, ker ne bova prišla nikamor, ker nisi pripravljen sprejeti argumenta, tako da je zame ta debata zaključena.

Se pravi MORAM sprejeti tvoj argument?.. Te moram poslušati in biti tiho? Nimam pravice do obrambe in protiargumenta? Šimfate torej lahko samo levaki, mi družbeno zavrti provincialni zabiteži pa moramo ostati tiho in biti veseli, da niste še nas pometali v Rog?

Sliši se grozno, ampak tako dejansko razmišlja velik del levosučnih.

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Sr sep 30, 2009 10:32 am

Le kako potem razmišljate desničarji :?: :!:

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Sr sep 30, 2009 10:34 am

Za druge ne vem, a zase sem prepričan, da ne tako.

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Sr sep 30, 2009 10:48 am

Joie de vivre! je napisal/-a:Za druge ne vem, a zase sem prepričan, da ne tako.

Več kot očitno imaš ZELO velik kompleks levičarjev.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 Sr sep 30, 2009 1:22 pm

Prokarjon je napisal/-a:

Prokarjon je napisal/-a:Sicer je škoda da o tem debatiramo, ker ne bova prišla nikamor, ker nisi pripravljen sprejeti argumenta, tako da je zame ta debata zaključena.

tudi to je odraz rdečih.....nekaj rečejo, potem pa..... :?: :!: :P

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Sr sep 30, 2009 2:46 pm

sašo5 je napisal/-a:
Prokarjon je napisal/-a:

tudi to je odraz rdečih.....nekaj rečejo, potem pa..... :?: :!: :P

Še nekdo s kompleksi in slabo bralno navado... razen če vidiš da komentiram o cerkvi?!?

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Pe okt 02, 2009 5:10 pm

Prokarjon je napisal/-a:

Ne razumem, kaj to pomeni, kompleks levičarjev? Da poznam samo eno resnico, pred drugimi pa sem slep? Ni res, prijatelj. Kupim vse, kar je dobro, tudi od levice.

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Pe okt 02, 2009 5:56 pm

Samo en problem je. Namreč nisem še videl neke resne pohvale levice od tebe. Vedno grajaš na polno levico, slabe besede čez desnico pa skoraj ni.

Skratka obe strani so polna usta obljub, ven pride pa dejansko malo. Dokler bo tako, bomo vedno v nekem povprečju, ki cepetlja za razvitimi in inovativnimi državami. Zakaj ne bi bili mi enkrat prvi v nečem.

Tega od Janše ne pričakujem, drugega na desnici ne vidim kot voditelja, kar bo še velik problem, tak kot ga je imel na koncu LDS, po drugi strani pa je tudi Pahor vse preveč mlačen za kaj res pomembnega.

Se mi zdi da je Obama en lep šolski primer natega. In change we belive, katere pa nikoli ni.
Meni se čedalje bolj dozdeva da so za levico in desnico na vrhu piramide eni in isti ljudje, mi pa smo ovce, ki mislimo da imamo "izbiro". Nekomu se moramo zdeti res patetični.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 Pe okt 02, 2009 11:53 pm

Prokarjon je napisal/-a:Samo en problem je. Namreč nisem še videl neke resne pohvale levice od tebe. Vedno grajaš na polno levico, slabe besede čez desnico pa skoraj ni.

Skratka obe strani so polna usta obljub, ven pride pa dejansko malo. Dokler bo tako, bomo vedno v nekem povprečju, ki cepetlja za razvitimi in inovativnimi državami. Zakaj ne bi bili mi enkrat prvi v nečem.

Tega od Janše ne pričakujem, drugega na desnici ne vidim kot voditelja, kar bo še velik problem, tak kot ga je imel na koncu LDS, po drugi strani pa je tudi Pahor vse preveč mlačen za kaj res pomembnega.

Se mi zdi da je Obama en lep šolski primer natega. In change we belive, katere pa nikoli ni.
Meni se čedalje bolj dozdeva da so za levico in desnico na vrhu piramide eni in isti ljudje, mi pa smo ovce, ki mislimo da imamo "izbiro". Nekomu se moramo zdeti res patetični.

ja in mi se "kregamo" na avtomobilističnem forumu nima pa ne en ne drug ne tretji nič od tega....

zajebali so totalno s Kryžanovskim; kakšen samo cepec moraš bit, da zgubo v Petrolu narediš :arrow: ampak nova cvetka od te vlade; dvignili bomo marže na goriva in zopet bomo davkoplačevalci sanirali puf.........seveda je bilo še krivih potez, celo sam bivši minister za gospodarstvo prizna, ko mu pa pod nos vržem, da mu je ministrstvo od začetka vodila ASK, pa je debate v momentu konec :P

in to z Obamo, se ti dobro zdi_tudi meni se malo "svita"....

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Sr okt 07, 2009 7:16 pm

Prokarjon je napisal/-a:Samo en problem je. Namreč nisem še videl neke resne pohvale levice od tebe. Vedno grajaš na polno levico, slabe besede čez desnico pa skoraj ni.

Slabe besede čez desnico so bile, ko so bili na oblasti, in bodo, ko bodo spet na njej. Zdaj so na oblasti levi, vse je odvisno od njih, zato se po njih tudi pljuva, če so za to razlogi. Razlogov pa je malo morje. Vi levi pa ste mojstri pljuvanja opozicije. Dežurna krivca, notranja sovražnika, izvor vsega zla sta Janša in RKC. Dnevnik in podobna maturantska glasila spominjajo na Göbbelsove medije s sredine 30. let in njihov zaničevalen odnos do Judov. Kar preberite si Miheljaka v Dnevniku. V Družini ne boš nikoli našel toliko sovražnosti do ateistov ali do levih aktivistov in politikov. Nikoli.
In ravno zaradi že malodane mitskega, goebbelsijanskega sovraštva do Janše in RKC sta mi ta dva subjekta vedno bližje.

V pravi Evropi tega ni. Pri nas smo žal preveč upeti v izrazite predsodke in to ostaja velika nevarnost.

Z vsem ostalim pa se povsem strinjam
Zadnjič spremenil Joie de vivre!, dne Sr okt 07, 2009 7:39 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Sr okt 07, 2009 7:38 pm

Sem že rekel da se ne opredeljujem. Ko bo kaj za volit bom volil do takrat me volišča ne vidijo. Torej me ne označuj kot levičarja.

Mojster pluvanja za nazaj je Janez Janša, ki mu komunizem ne da miru, če pa ga ima, pa povleče problem še enkrat čez zobe.

Kakšen vpliv ima RKC vidimo s problemom novega direktorja urada za verske skupnosti in val, ki se je za tem osul. Jaz nimam nič proti veram. Vse načeloma učijo dobro, vendar kaj se pa dejansko dogaja za zidovi pa je prej vse drugo, kot javno dobro.

Kje vidiš zaničevalen odnos (in do koga? RKC?) v Dnevniku in Göbbelsa v njemu ne vem, vem pa da živimo še v dokaj dobri državi, za katero smo lahko samo hvaležni da je kakršna je. Lahko naštejem veliko držav, ki imajo zaradi tega ali onega razloga veliko slabše pogoje za življenje, malo pa je tistih, ki so tako bajno boljša. Sicer pa noben nobenemu ne brani izselitve v drugo državo, če komu kaj tako ni všeč.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Sr okt 07, 2009 7:55 pm

Preden si objavil post, sem svojega nekoliko popravil, da ne bo kakega nesporazuma.

Se spet strinjam z vsem. Sam sem na tem forumu bil vedno tisti, ki je zagovarjal Slovenijo. Zagovarjal sem jo pod Janšo, in jo pod Pahorjem, ker bistvo neke države pač ni odvisno od (še tako slabe) politike. In bistvo Slovenije je čudovito. Spadamo med družbeno najbolj razvite države, s čisto OK standardom, infrastrukturo in še čem. Če k temu dodaš še naravo in ljudi, bi Slovenijo lahko uvrstil med top 5 na svetu.

Večina ljudi tega žal ne spregleda. Jasno, najlažje je šimfat.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če okt 08, 2009 2:55 am

Za tiste, ki verjamejo populistom, morda mala streznitev (?).

V času prejšnje vlade, ki se je tako hvalila z rastjo BDP-ja, da smo jim skoraj verjeli, se je zunanji dolg Slovenije povečal s 15 mrd € na 40 mrd €. To pomeni, da se je dolg vsako leto v povprečju povečal za dobrih 6 mrd € ali drugače, morda bolj nazorno povedano - vse državljane Slovenije, vključno starčke, dojenčke, nezaposlene, vse nas Slovence so vsak mesec dodatno zadolžili (povečali dolg) za slabih 300 €. Ob tem se "ljubezni do Slovenije", čeprav jo iskreno delim, lahko le kislo nasmehnem.

Vidimo, da se je dolg povečeval večkrat hitreje kot se je povečeval BDP. V tej luči so "uspehi" svojevrstne narave (kar skladne, bi rekel), saj je bila očitno vsa rast BDP-ja v bistvu kreditirana (in to slabo oz drago) iz tujine, plačilo zanjo pa preloženo na vse nas, tudi in predvsem na naše otroke.
Od kje torej prihaja resnica - iz bančnih analiz ali iz ust nekaterih politikov? Statistika je morda res k****a, a nikakor ne za nabiranje političnih točk.

Seveda to ni samo "državni" dolg - je ves dolg kot posledica usmeritve, novih pravil in zakonov, novega "vzdušja" brez kvalitetnih ekonomistov, horuk akcije brez korektnih analiz in varoval. (Podobnost z vinjetami?) "Pregreta" in kreditirana rast gospodarstva je nevarna avantura - še posebno v majhnem, izvozno usmerjenem gospodarstvu, ko se znaki krize že kažejo na obzorju. Takrat je to skoraj že ruleta z našimi življenji, kar se zdaj delno kaže tudi v neke vrste ludističnih uporih. Gospodarstvo potrebuje neko stabilnost in skladen razvoj, a Bajuk (+ Vizjak et consortes (leviculus imperator?)) temu pač ni bil kos. Celo - še po poletju lani je govoril, da s krizo ne bo težav oz celo, da je ni, čeprav smo jo že vsi videli.

Tudi če ne bi bilo krize, bi nas odplačevanje takega dolga precej hitro udarilo, a s to krizo je seveda situacija dobila katastrofične razmere. Sploh mi ni jasno, kam je šel ves ta denar. Ve kdo?

(BTW - Pahor je res nesposoben - če bi samo to trobil ves čas, bi nekaterim učinkovito zamašil umazana usta. A on raje "dialogizira", nato obupuje in se povrh vsega še poskuša vsem opravičevat - npr tuji državi za izbor šefa našega urada.)

V priloženi xls tabeli so uradni statistični podatki Banke Slovenije - skupni bruto dolg je v zadnjem stolpcu.
Priponke
neto_in_bruto_zunanji_dolg_Slo.xls
(348.5 KiB) Prenešeno 122 krat

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 Če okt 08, 2009 8:15 am

7.1 je primankljaj in EU nas bo kaznoval z 0.5% bdp-ja.............in kar se tiče dolga: pahorjeva vlada nas bo zadolžila (že je v dveh-treh letih) toliko, kot vse vlade skupaj od 1991-2006

P.S in dajte še kake druge "cajtnge" prebrat ne samo Dnevnik ....(pa že celo ta več ne piše vse tako pohvalno o obstoječi vladi in ministrih)...........in ekonomiste imamo "take in drugačne" ......več ali manj vključno s sedaj končno utišanim mencingerjem "pol p.... hladne vode vredno".............predavatelji in analitiki z največjimi titulami, ki so se v vlado "prišlepali" kot ne vem kaki strokovnjaki "ala križanič" so nas pa itak pripeljali do tega, da sedaj imamo to kar imamo in ni ga slabšega, kot to, da "takega damo" v gospodarstvo.......ne gre "dragi moji" - iz prvega nastropja tudi ne moreš v peto skočit; treba lepo po stopnicah......

esem je napisal/-a:Gospodarstvo potrebuje neko stabilnost in skladen razvoj, a Bajuk (+ Vizjak et consortes (leviculus imperator?)) temu pač ni bil kos

večje bedarije že dolgo ne.....(lahko bi jo dali v temo duhovite izjave na A.com) samo kaj, ko tukaj ni duhovitost, ampak "rdečkarska" mera cinizma.....

P.S Esem, si ti mogoče neke vrste "jugo nostalgik" :?:
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost