Debate, ki niso vezane na ostala področja...

svetilnik
Uporabnik

Kraj: Istra

Napisal/-a svetilnik So okt 24, 2009 7:16 pm

Nova težava. Prvo sem naložil Slo POI točke, nato Ital, pa Hrv, kot zadnje pa Avstrijske, ki so edine ostale v Garminu. Kje je napaka? Zakaj ni vseh držav?

Da ne smetim bom nadaljeval tukaj. Vse države sem sedaj združil v eno mapo in to mapo naložil v garmina. Sedaj se mi zdi, da je vse ok, saj so pod ikonico "dodatno" v napravi vse države...

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Ne okt 25, 2009 10:23 am

svetilnik: Ocitno se ti ravno ne spoznas prevec na racunalnike in OS kajne? ker drugace bi vedel
ce izberes glavno mapo (v tem primeru zgornji POI), potem izbere tudi VSE podmape... Glede
reda sem ti pa rekel zato, da imas vse loceno v svojih podmapah v katerih drzavah je kaj ker,
poi-jev je lahko vec (niso samo radarji) je 1000 ostalih stvari... upam, da smo se sedaj razumeli.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

svetilnik
Uporabnik

Napisal/-a svetilnik Ne okt 25, 2009 6:16 pm

Ja, no, ko so bili začetki interneta pri nas, sem kot samouk kar dobro obvladal računalnik, vse sem postoril sam, toda kasneje, ko sem se naveličal in računalnik začel uporabljati samo za internet in za kaj napisat in sprintat, sem pa padel ven tako, da se že približno deset let ne bavim z "veščinami" na računalniku.
To je bilo malo off.
Imam pa še dva vprašanja:
Imam možnost prenosa zemljevidov iz Garminove strani, ki so trenutno na voljo dokler ne potečejo(26.11.09) To je nu MapsOnetime CityNavigator Europe NT 2010.20
Naj ga poberem dol?
Ko bom kupil sprejemnik za prometne informacije, moram inštalirat kakšen program oziroma se naročiti na Garminovi streni na prometne informacije?
Aja, še to, ali tista karta izboljša obstoječo, ali lahko pride do kakšnega prepisa oziroma izbrisa že naložene? Se lahko kje zalomi?

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Po okt 26, 2009 6:16 pm

svetilnik: off:
Uredu, vem kako je bilo leta 1992 > z Win 3.1 in kasneje 3.11 in vstop na ppp protokol preko Trumpeta, ampak
tu sem ti le hotel povedati, da se ze od GUI windows mode to ne spreminja in je bilo tako ze tudi v MS-Dosu.

on:
Torej k tvojim vprasanjem: Mozno sposodobitve pri nüMaps OneTime™ ni zastonj oz. je neka vsota za nadgradnjo.
nüMaps Guarantee™ pa je zastonj v 60dneh, vendar se moras najprej registrirati. Glede TMC sprejemnika je pa tako
v Sloveniji je zaenkrat le testno toda na AR 2.30 se ne funkcionira in prav tako ne na CN 2010.10, vendar pa
funkcionira to v vseh ostalih evropskih drzavah, kjer enostavno le nastavis pravo frekvenco in ze sprejemas
obvestila... v nekaterih drzavah pa imas se posebej placljive kanale, kjer ti se bolj podrobno podajo informacije
na cestah. V pripravi je za AR 2.4, ki bi moral priti ven enkrat v Novembru (takrat pa bo naceloma TMC za Slo.)
Zgornja karta kot sem ze povedal je nadgradnja CN 2010.10 in naceloma ne moras nic zavozit.

svetilnik
Uporabnik

Napisal/-a svetilnik Po okt 26, 2009 6:34 pm

Registriral sem se že mesec dni nazaj. Se pravi, da lahko brez problema poberem tisto karto za katero te sprašujem in bo vse ok.
Najlepša hvala

Ups, kaj se nisi zmotil in je prav tista Onetime brezplačna v 60 dneh? Tako mi piše in že sama beseda pove, da je enkratna.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Po okt 26, 2009 7:12 pm

svetilnik: Nisem se zmotil tako ima vecino drzav in spodaj imas primera cemu tako:
http://www.garmin.com/garmin/cms/site/u ... -guarantee
http://www.garmin.com/garmin/cms/site/u ... ps-onetime

Torej v kolikor imas moznost zastonj pobiranja mape CN 2010.20... go ahead.

TiM61
Nov uporabnik

Pozdrav

Napisal/-a TiM61 Pe okt 30, 2009 6:09 am

Sem uporabnik navigacijskih naprav Garmin NUVI 765T in navigacije NAVON N560. Moje uporabniške izkušnje so, da je kvaliteta navigacije odvisna od kvalitete naložene kartografije.
Garmin ima pri nas uveljavljeno ime, dokaj kvalitetno enostaven uporabniški vmesnik, dobro podprto upravljanje z napravo v navezi z računalnikom. Dostop do kartografije je preprost in le ta je na nivoj. TMC pri nas še ne deluje, telefonski pogovori preko brezžične povezave pa so precej klavrni. Pri novih naprah sem zasledil nekaj hroščev - ob hkratni uporabi Adria rute in City navigaorja mi obćasno naprava zmrzne in jo moram odklopiti.
Delno pomaga, da uporabljaš samo eno kartografij. Kvaliteta uporabljenih materialov pri tej napravi je zelo visoka.
Navigacija Navon mi je bila do pred kratkim neznana, vendar je poznan uporabniški vmesnik IGO, oziroma verzija AMIGO, ki se nahaja na omenjeni napravi. Sama naprava je povprečne kvalitete, naložena kartografija pa po naši deželi prav lepo popelje uporabnik, verjetno pa po tujini ni večje razlike. Grafično so mi karte prijetnejše od Garminovih, ob tem pa tu deluje tudi TMC (zal servis ni preveč ažuren). Prostoročno telefoniranje tudi tu ni za hvalit.
Naprava omogoča nalaganje razlčnih verzij IGO-ja in grafičnih vmesnihov.
Obe napravi brez dvoma popolnoma opravljata svojo funkcijo, zato me ne preseneča, da so uporabniki zadovoljni s svojim nakupom neglede kakšna je bila njihova odločitev.

Uporabniški avatar
clio (proton_freak)
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a clio (proton_freak) So okt 31, 2009 7:11 pm

Kupujem navigacijo za v avto v cenovnem razredu do 170 eur,ampak se nemoram odločit kaj kupit.Kaj priporočate?
Garmin
tom tom
mio
blaupunkt

Ali kaj drugega.
Dokler se kadi je dobro!Ko se pa neha pa je sranje!

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron So okt 31, 2009 7:23 pm

clio (proton_freak): Kaj nisem bil jasen z zaklepom?... poglej si nazaj katera bi ti ustrezala
vsekakor pa ti priporocam obisk trgovine z navigacijskimi napravami, da tudi sam vidis
na lastne oci kaj bi tebi ustrezalo.

Uporabniški avatar
clio (proton_freak)
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a clio (proton_freak) So okt 31, 2009 9:06 pm

MacTron je napisal/-a:clio (proton_freak): Kaj nisem bil jasen z zaklepom?... poglej si nazaj katera bi ti ustrezala
vsekakor pa ti priporocam obisk trgovine z navigacijskimi napravami, da tudi sam vidis
na lastne oci kaj bi tebi ustrezalo.

Eh saj bi ti nekaj rekel pa se bom vzdržal komentarja!
Dokler se kadi je dobro!Ko se pa neha pa je sranje!

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron So okt 31, 2009 9:28 pm

clio (proton_freak): Poglej ne vem zakaj mi zelis nekaj (predvidevam, da slabega) reci, ce
sem ti lepo povedal v zaklenjeni temi, da od ta dalje je ze ogromno napisanega o vseh teh
nastetih proizvajalcih... lahko si tudi pogledas celotno temo, ampak brezveze, ker so se
navigacije spremenile v enem letu predvsem pa se nanasa tisto besedilo na nove in v kolikor
si ze prebral si videl, da so skoraj vse tiste nastete in se kaksna zraven tudi opisane.

Navigon 3300 MAX, Garmin 1350T, 255WT, 1340, 765T, Mio Spirit 500, Navigon 1210, Navon N560
TomTom XL, Moov m400... Sicer sem ti pa cisto lepo tudi sedaj povedal, da ja najbolje to preizkusiti
sam ne pa, da ti potem ni vsec vmesnik itd...

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY Po nov 02, 2009 11:05 am

Zdravo! V kratkem imam namen kupit navigacijo pa nevem kako. Rad bi mel eno ornk, zato tud mislim da bo dost 300€... Sem pa čisti nepoznavalec navigacij zato prosim za pomoč, predvsem Mactrona ker vidim da ima v malem prstu... Zdaj gledal sem neki takega pa nevem a je ok al ne, drugač pa tud kaj priporočate.

http://www.garmin.si/view_product.php?p ... &cat_id=68

__+__ 2FAST 4YOU__+__

Uporabniški avatar
Pravi_Diablo
Uporabnik

Napisal/-a Pravi_Diablo Po nov 02, 2009 12:46 pm

kaj pomeni orenk navigacija zate???? da je draga?

sam imam mio c320b, hm, dal sem tarkat cca 120 € na kartico nalozil IGO8... posodabljajo se karte na pol leta, dela 3d, 3d objekti, 3d cel svet, dela TMC, tudi v SLO..pa še grafično bomba. enostavno ne vem kaj mi lahko več nudijo navigacje za 300 ali 500 €...
Prvi slovenski Mercedes-Benz portal http://www.mb-slovenija.com

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Po nov 02, 2009 7:37 pm

TUNING_BOY: Torej najprej bi te vprasal, ce bos napravo uporabljal se za kaj drugega
kot samo za navigiranje... kajti v teh dveh, ki si jih prilepil so ze nekatere razlike namrec
755T ima mp3 predvajanje medtem ko je 1390T nima te funkcije prav tako nima FM
oddajnika ima pa zato 1390T bluetooth, ki ga pa 755T nima... pac malenkosti, ki
marsikomu kaj pomenijo.

Glede na to, da zelis kupiti eno izmed teh dveh (ki btw ne stanejo 300€) pac pa tudi 100€
manj (glej ponudnike)... bi ti priporocal, da se tudi sam soocis z napravo v kaksni prodajalni.
Lahko ti pa povem, da ima 755T starejse komponente, ampak je pa moznost 3D stavb, ki
jih pa pri 1390T ni mozno... torej najprej se sooci potem pa odlocitev lahko tudi popolnoma
drug proizvajalec.

McBobo
Novinec

Napisal/-a McBobo Če nov 05, 2009 12:05 pm

Mene pa zanima, kako nastaviti Garmin-a 255w, da te bo peljal čim dlje po avtocesti in čim manj po navadnih magistralkah. Zadnjič sem se peljal na Ig z Gorenjske, pa me je v Podutiku spravil dol z avtoceste, tako da sem preljal čez mesto-če bi mu sledil točno kot je hotel še čez Center LJ, pa na Vič in potem spet nazaj na avtocesto na Rudniku. Zdaj kako ga prepričati, da se bo držal avtoceste, dokler se da in šele nato dol z avtoceste in po stranskih cestah?

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Če nov 05, 2009 12:38 pm

McBobo: Za tvoj problem se bo nasla resitev v nastavitvah in sicer: menu > nastavitve >
usmerjanje > nastavitev izogibanja tu pa imas polno rubrik katerih se lahko ognes je pa
AC (avtocesta) oznacena kot cesta s cestnino (nedavno nazaj je bila se cestnina).

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe nov 06, 2009 7:41 pm

lahko, da imaš nastavljeno na najkrajšo pot in ne najhitrejšo...

McBobo
Novinec

Napisal/-a McBobo Pe nov 06, 2009 9:04 pm

Sem zrihtal. Nastavil sem vse v izogibanje, razen avtoceste in plačljive ceste. Sedaj hoče na vsak način na AC :D .

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Pe nov 06, 2009 9:22 pm

TUNING_BOY je napisal/-a:Zdravo! V kratkem imam namen kupit navigacijo pa nevem kako. Rad bi mel eno ornk, zato tud mislim da bo dost 300€... Sem pa čisti nepoznavalec navigacij zato prosim za pomoč, predvsem Mactrona ker vidim da ima v malem prstu... Zdaj gledal sem neki takega pa nevem a je ok al ne, drugač pa tud kaj priporočate.

Pikula, sam se tudi spravljam k nakupu pa je tega na tone....

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY Ne nov 08, 2009 11:35 am

eljuero je napisal/-a:Pikula, sam se tudi spravljam k nakupu pa je tega na tone....

sej ja, sam kaj ko nevem kaj vzet, kaj je najbolš pa da bo delal vse kul čimveč cest...
__+__ 2FAST 4YOU__+__
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov