mišek je napisal/-a:Sandi imamva midva kar probleme, ker so te "mašine" vse dražje, kot pa imava midva namen zapravit. Vidim, da ciljaš na čist isti znesek kot jaz![]()
Pri enem je procesor dober pa grafika slabša, pri drugem je spet kontra...![]()
Se mi zdi, da je čist ista zgodba, kot sem jo imel dve leti nazaj, ko sem kupoval bicikel![]()
Ko ti eden reče, ja daj 150eur zraven pa boš imel grupo boljšo opremo, pol pa se ti še splača dat malo zraven pa je še boljša gonilka, pa še malo za boljše obroče. Na koncu pa že prideš do tega, da bolje že v osnovi dat več pa izbrat boljši okvir![]()
To je tak začaran krog.
Jaz ne vem, če ne bom kar pri tem ProBook- u ostal.
Energetik81 je napisal/-a:mišek je napisal/-a:Sandi imamva midva kar probleme, ker so te "mašine" vse dražje, kot pa imava midva namen zapravit. Vidim, da ciljaš na čist isti znesek kot jaz![]()
Pri enem je procesor dober pa grafika slabša, pri drugem je spet kontra...![]()
Se mi zdi, da je čist ista zgodba, kot sem jo imel dve leti nazaj, ko sem kupoval bicikel![]()
Ko ti eden reče, ja daj 150eur zraven pa boš imel grupo boljšo opremo, pol pa se ti še splača dat malo zraven pa je še boljša gonilka, pa še malo za boljše obroče. Na koncu pa že prideš do tega, da bolje že v osnovi dat več pa izbrat boljši okvir![]()
To je tak začaran krog.
Jaz ne vem, če ne bom kar pri tem ProBook- u ostal.
Jst bi vama še enkrat svetoval, da premislita ali RES potrebujeta prenosnika. AutoCAD in 17" meni ne paše skupaj. Za 400-500€ bi dobila hudo stacionarno mašino, s 4-jedrnikom in 4-6GB RAM. Za razliko do 700€ bi si pa lahko omislila še 22" monitor.
Sandi je napisal/-a:Aha. torej če si pravilno predtavljam kako stvari stojijo: so prenosniki tam do 600eur ki "povprečni" potem so tisti recimo med 600- 800eur kateri imajo eno komponento precej boljšo kot drugo
dejvi je napisal/-a:Prosim povej mi, kje dobiš tako hudo mašino za tak denar? To je smešna cena...za 4 jedrnega pentiuma (Quad core) s 4 GB RAM in hudo grafiko 1 (GB ATI) ni pod 600 EUR (da ne rečem izpod 700 €)! Oz prosim, daj me demantiraj, ker tudi pravkar kupujem tako mašino. Pregledal sem že 100 x vse na netu in po trgovinah!
Energetik81 je napisal/-a:Je, zakaj ne bi bil? (Oziroma pravilno je Core2 Quad..) Ne obstaja pa (še) 4 jedrni Pentium. Sicer pa pustmo stat stacionarce, ker avtor teme hoče laptopa.Prokarjon je napisal/-a:Kako ni Quad core 4 jedrni intel???
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov