Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Sr dec 09, 2009 6:56 pm

dejcc je napisal/-a:Kazni so že, saj plavih pa ni nikjer :lol: 1x plačal za pasove, 1x za varnostno razdaljo (še to kr sm se zaletel), po omejitvi pa vozim(nikoli).

Ti pa si en trotl.

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Sr dec 09, 2009 6:57 pm

Ne jaz sistem naš.

lp
Relax take it easY
Slika

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Sr dec 09, 2009 7:03 pm

dejcc je napisal/-a:Ne jaz sistem naš.

lp

:cry :cry lepa!!
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Sr dec 09, 2009 7:17 pm

BeMyWagen je napisal/-a:
samo mesarec je napisal/-a:no tole, da voziš od 13 leta je iz trte zvito, da si kdaj pa kdaj po dvorišču zapeljal, ti verjamem, da pa imaš nekaj izkušenj pa ne. nekje 100 000 boš moral narediti, da boš pravi šofer z občutkom, rutino in še kaj, tudi jaz parkiram avtobus in to s svojim šoferjem.

Mi je žal da mi ne vrjameš vendar sem bil že velikokrat na špediciji in parkiral na rampo.

dobri vici so v tej temi :rofl :rofl :rofl

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec Sr dec 09, 2009 7:24 pm

lancia hf
to in ta tvoj podnapis bi morali večkrat upoštevati, čeravno imam sam diesel.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Sr dec 09, 2009 7:38 pm

No jaz ti ne bom kvasil o premočnem vozilu, pa vožnji in tvojih izkušnjah.
Če se osredotočim samo na nakup vozila bi pazil predvsem na ohranjenost in možnost prevrtenih kilometrov. Takšno vozilo zna povzročiti kar precej stroškov, turbina, roke..., ki jih mogoče niti ne pričakuješ.

Pa srečno.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr dec 09, 2009 7:38 pm

samo mesarec je napisal/-a:lancia hf
to in ta tvoj podnapis bi morali večkrat upoštevati, čeravno imam sam diesel.

Samo: to je bolj letelo na prvega, kot na drugega, čeprav tudi upoštevam slog kolega Velkavrha (državni prvak) ;) Na dirkah povno adrenalina, na cesti nogo s plina :D
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec Sr dec 09, 2009 7:47 pm

SAVINJCAN
ti je všeč ta, da tudi jaz parkiram in vozim avtobus, s svojim šoferjem, drugače pa jih je še na zalogi.

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Sr dec 09, 2009 8:41 pm

tale BMW rođac hoče bit frajer da bo takoj po narejenem izpitu hopla v šolo pa naložu smrkle in kroge risov pa te fore, poznamo mi to.......je kolega anredu izpit smo 3x dol z ceste tko letel, pa neštetokrat so ljudje iz ceste skakal tko da mam še zdej po 10 letih travme in čist počas vozm.....
tko da poba ne pozabt k taka j***a kupuješ da kasko pa to pride 2 jurja če si začetnik, brez kaska boš pa še vedno na slabem jurčku + servisi pa gume itd (predvidevam da so ti drugi napisal mnogo, samo se mi ne da vsega brat). sicer pa sam se odloč....
tud golf2 dizl za tiste cajte je šov preveč hitr pa je blo 5 folka notr pa smo po 2 kolesih vozil in podobno, z BMW na zadn pogon pa mislm da lahko začnemo pobirat stave kdaj ga boš kam nabasov :). mimogrede pr dizlu se splača furat velke kilometre vsaj več kot 30 na dna v šusu da se mašian segreje in to ker sicer bo šla turbina in blok ti bo reztegovalo da bo kadil ko lokomotiva

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr dec 09, 2009 8:52 pm

:lol: Model se bi moral peljati z Igorjem Deklevo, ko je imel še golf 2 GTI. Relacija Rakitna-Cerknica (makedam). Res da sem bil pred leti kar nekaj hudega vajen, samo z njegovo vožnjo, mi je pa res skoraj ušlo v hlače. In temu jaz pravim pravi voznik ;)

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Re: Nakup bmw-ja bencin ali diesel

Napisal/-a vojkostar Sr dec 09, 2009 8:56 pm

BeMyWagen je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:
BeMyWagen je napisal/-a:Pozdravljeni!

Kmalu bom naredil izpit za avto....

ker se nahaja v tvojem kraju, ti po opravljenem izpitu toplo(dobronamerno) priporočam, da bo BMW dlje časa cel in glava na ramenu;
Slika

Nisem daleč stran doma, tukaj sem kar velikokrat moram pa povedati da so tukaj razbili že 2 avtomobila pametni šoferji avtohiš in sicer novo renault laguno coupe in pa ford focusa st.

Lp

če to nardi pametn in izkušen šofer (ja tud rally vozniki sesujejo) kaj bo šele s tabo in to na cesti, ker poznam take živčne mladeniče ki prehitevajo v nepregleden ovinke in se limajo za ritjo potem pa poka ko bremzajo in jokajo da niso krivi ker ni varnostne in ker morajo dati kupončke +25% podražitve zavarovanja :)

lancia hf je napisal/-a::lol: Model se bi moral peljati z Igorjem Deklevo, ko je imel še golf 2 GTI. Relacija Rakitna-Cerknica (makedam). Res da sem bil pred leti kar nekaj hudega vajen, samo z njegovo vožnjo, mi je pa res skoraj ušlo v hlače. In temu jaz pravim pravi voznik ;)

ja to cesto poznam ker živim na tem koncu, če bi bla zaprta bi blo res noro za Rally verjetno takoj az Korziko, ker je ovinkasta da ti rata slabo :)
BMW
Kar se pa dizla in počasnosti tiče se pa ne strinjam, ditl ti zaradi velikega navora pri nizkih obratih zelo hitr zavrti in se da lepo driftat v ovinke v recimo 3 prestavi tud z 318/320 starim dizlom ;) tko da treba trezno glavo met, pri benzu pač rabiš več obratov, dizl pa dela svoje že od 1500/2000 naprej

Uporabniški avatar
BeMyWagen
Novinec

Napisal/-a BeMyWagen Sr dec 09, 2009 9:15 pm

lancia hf je napisal/-a::lol: Model se bi moral peljati z Igorjem Deklevo, ko je imel še golf 2 GTI. Relacija Rakitna-Cerknica (makedam). Res da sem bil pred leti kar nekaj hudega vajen, samo z njegovo vožnjo, mi je pa res skoraj ušlo v hlače. In temu jaz pravim pravi voznik ;)

Važn je da mi ži 4 strani sam pridigate o pravilih, si zapomnem če 1x poveste.
Sem mislil da bom zvedel kaj več o avtu pa sem dobil le par dobrih odgovor hvala tistim ki ste povedali svoje mnenje.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Sr dec 09, 2009 9:25 pm

BeMyWagen je napisal/-a:
samo mesarec je napisal/-a:no tole, da voziš od 13 leta je iz trte zvito, da si kdaj pa kdaj po dvorišču zapeljal, ti verjamem, da pa imaš nekaj izkušenj pa ne. nekje 100 000 boš moral narediti, da boš pravi šofer z občutkom, rutino in še kaj, tudi jaz parkiram avtobus in to s svojim šoferjem.

Mi je žal da mi ne vrjameš vendar sem bil že velikokrat na špediciji in parkiral na rampo.

off:
No glede na to, da se izpita nimas se bos najprej umiril potem pa zacel normalno odgovarjati
in predvsem slediti sestavkom...

Iz tega sestavka katerega si odpisal uporabniku samo-tu, bi si mislil, da nakladas... zakaj?
ker niti prebral nisi kaj ti je povedal... torej potemtakem si ti pri 13 letih vozil spedicijo
1000km, bravo... poleg tega pa hvaliti se s 13-imi leti z nekimi kvazi izkusnjami, brez
pomena takrat se niti bivse kategorije H izpita ni tvoja leta. Lepo prosim, taksne zadrzi
off-line.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr dec 09, 2009 9:26 pm

BeMyWagen je napisal/-a:

Važn je da mi ži 4 strani sam pridigate o pravilih, si zapomnem če 1x poveste.
Sem mislil da bom zvedel kaj več o avtu pa sem dobil le par dobrih odgovor hvala tistim ki ste povedali svoje mnenje.

Pa saj to ni pridiganje, samo realnost ti vsi govorimo. Pač nekateri ti govorijo o avtomobilu, spet drugi ti pa govorimo kaj delajo (veliko izkušeni) mladi vizniki.
Iz lastnik izkušenj in mojih napak v mladosti (saj je tudi meni delala kašna stvar ob cesti napoto), ti lahko povem, da se avtomobil vsakič drugače obnaša, odvisno je ali si sam v avtomobilu ali imaš sopotnika ali pa imaš še kašnega zadaj, uglavnem vsak potnik+ v avtomobilu je drugačna stabilnost avtomobila. Jaz sem to dojel, "ko se mi je drugič robnik postavil na cesto" :lol: ;)

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Sr dec 09, 2009 9:26 pm

avto je tak kot na papirju piše, kar se same vožnje tiče je pa od onega za volanom odvisno, a je normalen voznik al je kamikaza morilec na cesti ki moč motorja uporablja nespametno in bi bilo potem bolje da le ta nebi imel sploh izpita oziroma vozila.
sicer pa mislim da si dobil odgovore glede servisa ki so dragi in ravno tako ni poceni zavarovanje, kasko se gleda glede na ceno novega vozila in ne ceno katero si dal ti, kar veliko nanese, gleda se ali ima lita feltne, te podražijo kasko itd...
cene delov so za BMW dragi, tako da če gledaš na neko poceni alternativo imaš renaulte in VW group kjer mrgoli delov in so poceni

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Sr dec 09, 2009 9:31 pm

brcnil bi naše inštruktorje nekam. Deklino da peljat ob 5ih popoldne, ko je največ gužve. Izven naselja pele dečva 60, čez naselje 70. Kaj takemu nisem mogel verjet. Sedaj pa pride do živčnega folka oz voznikov. In pa s temle bmwjem bo prišel spet en wanna be zaj****, frajer.. nebom rekel da jaz včasih po gasu alpa kaj, ampak sem že kaj naredil da me je izučilo, ampak da še pred izpitom rečeš težka noga, še dobro da nisi rekel da zelo rad kaj spiješ... Ampak važno je, car za sošolce boš, pišk bo pa tut dost. Vzemi bencinarja, lepši glas, čez centre se te bo boljš slišalo= večja pozornost. Ampak, če se ti karkoli zgodi, naj se zgodi tebi, in ne drugim... ampak v praksi je ponavadi ravno obratno> nedolžni.

Drocky je napisal/-a:sej ne, da ma e46 1500kil in v 318d 115 konjev, v 318i pa 140 al mal čez. :lol:
Sicer je res, da na spolzki cesti tudi tadva lahko odneseta rit če preveč stisneš gas, ampak gleda tolk nove avte, da imajo že vsi dsc(torej ESP in ASR, bolj po ljudsko povedano). Povrh vsega, vsaj d, zelo zvezno pospešuje, podvozje pa je predimenzionirano za ta motor in je treba že resno pretiravat da spraviš avto s tira. Pa še avto dost bolj podkrmari, kot pa se piše in govori okoli.
Uglavnem, za 318d lahko povem, da ni nek projektil, gre pa za svoje konje in težo zelo dobro, pa tudi poraba je normalna. Edino za kako težjo prikolico vlečit pa res ni primeren, čeprav se da :D

Tukaj bi dodal, da esp pomaga v normalnih situacijah. Če ti prletiš, te lih tako vn vrže... To je itak logično. Stvar je v sami glavi.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr dec 09, 2009 9:47 pm

Js sm BMW fural ze v avto šoli :D , ubiješ se pa lahko z vsakim avtom če nimaš soli v glavi....
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
BeMyWagen
Novinec

Napisal/-a BeMyWagen Sr dec 09, 2009 9:52 pm

MacTron je napisal/-a:
BeMyWagen je napisal/-a:

off:
No glede na to, da se izpita nimas se bos najprej umiril potem pa zacel normalno odgovarjati
in predvsem slediti sestavkom...

Iz tega sestavka katerega si odpisal uporabniku samo-tu, bi si mislil, da nakladas... zakaj?
ker niti prebral nisi kaj ti je povedal... torej potemtakem si ti pri 13 letih vozil spedicijo
1000km, bravo... poleg tega pa hvaliti se s 13-imi leti z nekimi kvazi izkusnjami, brez
pomena takrat se niti bivse kategorije H izpita ni tvoja leta. Lepo prosim, taksne zadrzi
off-line.

OK se bom zadržal.

Uporabniški avatar
BeMyWagen
Novinec

Napisal/-a BeMyWagen Sr dec 09, 2009 9:58 pm

Gosic je napisal/-a:brcnil bi naše inštruktorje nekam. Deklino da peljat ob 5ih popoldne, ko je največ gužve. Izven naselja pele dečva 60, čez naselje 70. Kaj takemu nisem mogel verjet. Sedaj pa pride do živčnega folka oz voznikov. In pa s temle bmwjem bo prišel spet en wanna be zaj****, frajer.. nebom rekel da jaz včasih po gasu alpa kaj, ampak sem že kaj naredil da me je izučilo, ampak da še pred izpitom rečeš težka noga, še dobro da nisi rekel da zelo rad kaj spiješ... Ampak važno je, car za sošolce boš, pišk bo pa tut dost. Vzemi bencinarja, lepši glas, čez centre se te bo boljš slišalo= večja pozornost. Ampak, če se ti karkoli zgodi, naj se zgodi tebi, in ne drugim... ampak v praksi je ponavadi ravno obratno> nedolžni.

Drocky je napisal/-a:sej ne, da ma e46 1500kil in v 318d 115 konjev, v 318i pa 140 al mal čez. :lol:
Sicer je res, da na spolzki cesti tudi tadva lahko odneseta rit če preveč stisneš gas, ampak gleda tolk nove avte, da imajo že vsi dsc(torej ESP in ASR, bolj po ljudsko povedano). Povrh vsega, vsaj d, zelo zvezno pospešuje, podvozje pa je predimenzionirano za ta motor in je treba že resno pretiravat da spraviš avto s tira. Pa še avto dost bolj podkrmari, kot pa se piše in govori okoli.
Uglavnem, za 318d lahko povem, da ni nek projektil, gre pa za svoje konje in težo zelo dobro, pa tudi poraba je normalna. Edino za kako težjo prikolico vlečit pa res ni primeren, čeprav se da :D

Tukaj bi dodal, da esp pomaga v normalnih situacijah. Če ti prletiš, te lih tako vn vrže... To je itak logično. Stvar je v sami glavi.

Aja pa da nebo tukaj kakšne pomote avta nebom uzel zaradi pišk in da se bom z njim hvalil po mestu in ga tišal čez mesto, nisem tak in se ne hvalim! Pa tudi po mestu ni neki fore divjat, sploh zarad pešcov pa tega hitr kajga nagaziš al pa kerga u rit pokneš. BMW-ja bi imel zaradi tega ker mi je avto všeč je priznana znamka in hočem kvaliteten auto ki mi bo všeč z dokaj zmogljivo mašino in veliko prevoženih kilometrov. So mi pa VW golf 5 tudi noro dobri avtomobili po obliki in tudi mašina je špica (nemc pač) in verjetno ima tudi cenejšo registracijo in dele ter servise, tako da bom še premislil imam še čas. Želim pa si za svoj denar opraviti dober nakup in kupiti kvaliteten auto.

Hvala in lp

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec Sr dec 09, 2009 9:59 pm

BeMyWagen
nebom ti pridigal, ker ti jih je McTron napel(hvala za podporo McT!
Vse kar so ti danes napisali in v teh dneh, imej v mislih ko boš kupoval katerokoli vozilo in si reci: vsem tistim, ki so napovedovali, da boš zletel s ceste, jim dokaži s svojim dejanjem, z normalno vožnjo in mehko nogo in s tem jim boš dokazal, da so se motili in to je edino, kar lahko dobrega storiš zase in druge. :clapclap
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 5 gostov