Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
TYAN
Nov uporabnik

Kraj: ZREjČE (priseljenec)

Napisal/-a TYAN Ne dec 20, 2009 11:10 am

WiiiD je napisal/-a:Tyan: Kok si pa dal za žarnice?.. :-P

25eur 8)

PIKSNA007
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a PIKSNA007 Ne dec 20, 2009 1:24 pm

Meni se pa zdi da že skoraj malo preveč modro svetijo the philips diamond vision. Se mi zdi da ta modra, ob strani ceste tako temno sveti, da ob strani ceste ni sploh osvetlitve.
Ali pa se na filmčku tako vidi. Probaj kakšno sliko zvečer narediti s fotoaparatom. Eno sliko ob steno, eno pa tako da se vidi kako daleč svetijo pa koliko ob strani. Seveda če boš imel čas.
LP

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Ne dec 20, 2009 1:39 pm

piksna dela doktorat iz avto žarnic :lol:
Relax take it easY
Slika

PIKSNA007
Uporabnik

Napisal/-a PIKSNA007 Ne dec 20, 2009 4:39 pm

Ja kaj pa si mislu :D sm že troje žarnice zamenjal, v kratkem bom dal po vsej možnosti še xenon kit vgradit :) morm se mal poučit o vsem :D najlažje se iz izkušenj in praktičnih stvari poučiš. Sploh o žarnicah, katere po slikah prodajalcev, samo lažejo, nikoli ne svetijo tako kot oni prikažejo :D
LP

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Ne dec 20, 2009 4:54 pm

Nekako tako bi naj bilo. Philips DiamondVision 5000K, Philips CrystalVision pa 4300K, s tem da imajo slednje sigurno boljšo svetilnost, niti ene ali druge pa ne svetijo tako dobro kot Philips Extrem Power.

Uporabniški avatar
TYAN
Nov uporabnik

Napisal/-a TYAN Sr dec 23, 2009 11:03 pm

glede na to da mam na avtu leče mi te Diamontke ne sedejo tko ....bom probo NightBreakerce...pa poročo 8)

Uporabniški avatar
S-line-
Stalni uporabnik

Kraj: sl.konjice

Napisal/-a S-line- Če dec 24, 2009 6:32 pm

TYAN je napisal/-a:glede na to da mam na avtu leče mi te Diamontke ne sedejo tko ....bom probo NightBreakerce...pa poročo 8)

ti kr sej nafte itak ne bos odkriu :D :roll:
My Life Your Entertainment

Uporabniški avatar
TYAN
Nov uporabnik

Napisal/-a TYAN Če dec 24, 2009 7:05 pm

S-line- je napisal/-a:
TYAN je napisal/-a:glede na to da mam na avtu leče mi te Diamontke ne sedejo tko ....bom probo NightBreakerce...pa poročo 8)

ti kr sej nafte itak ne bos odkriu :D :roll:

ja...mogoče mi bojo pa tko osvetlile ,da bom kake pline vido iz zemle uhajat :D

PIKSNA007
Uporabnik

Napisal/-a PIKSNA007 Pe dec 25, 2009 6:08 pm

No, ko jih boš imel prilepi kakšno sliko da bomo mal primerjali tvoje prejšnje ter te nightbreaker-ce :D
LP

Uporabniški avatar
TYAN
Nov uporabnik

Napisal/-a TYAN Pe dec 25, 2009 6:53 pm

PIKSNA007 je napisal/-a:No, ko jih boš imel prilepi kakšno sliko da bomo mal primerjali tvoje prejšnje ter te nightbreaker-ce :D
LP

ja sm jih namontiro ...kr neki razlike sam fora je zdj pr men,da so leče že čist "zasrane" skor mlečne :shock: ....tko da je blo z Daimondkami mal čudn vse skup ....
za zdj bom meu Nightbrejkerce not .....ko bo pa lepše vreme se bom pa nekako lotil čiščenja (vsaj od znotri) ...pol bomo pa "vidl" 8)

Uporabniški avatar
TYAN
Nov uporabnik

Napisal/-a TYAN Ne dec 27, 2009 8:02 pm

sm leče mau očistu vsaj nekako od znotraj sam jih bom mogu dol vzet da se jih vredi očisti ...
dau sm pa nazaj not Diamondke ker so mi bol "kul" ...tud če svetijo slabše kot Nightbrejkerce

DiamondVision

Slika
Slika

bom še Najtbrejkerce posliko 8)

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Ne dec 27, 2009 8:05 pm

kje se dobijo bele led pozicijske? seveda da ne svetijo modro :-P

Uporabniški avatar
TYAN
Nov uporabnik

Napisal/-a TYAN Ne dec 27, 2009 8:10 pm

SAVINJCAN je napisal/-a:kje se dobijo bele led pozicijske? seveda da ne svetijo modro :-P

tele sm jst nabavu ...ful dobr svetijo (na sliki pr avtu so na notranji strani luči ) in to belo !

http://www.superstrela.com/content/t10-5l-5050-12v

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Ne dec 27, 2009 10:08 pm

TYAN je napisal/-a:
SAVINJCAN je napisal/-a:kje se dobijo bele led pozicijske? seveda da ne svetijo modro :-P

tele sm jst nabavu ...ful dobr svetijo (na sliki pr avtu so na notranji strani luči ) in to belo !

kaj pa življenska doba? ene prejšne so mi glih ene 3 mesce zdržale oops made in china

Uporabniški avatar
TYAN
Nov uporabnik

Napisal/-a TYAN Ne dec 27, 2009 10:23 pm

SAVINJCAN je napisal/-a:
TYAN je napisal/-a:

kaj pa življenska doba? ene prejšne so mi glih ene 3 mesce zdržale oops made in china

a iste si meu ..?
sm jih pred par dnevi not dau tko da bomo vidl ....
pr men so zraven dolgih,ki se jih ne uprablaja tko velik(vsaj na kratke ture)
.....ponavadi so pa odpovedi zaradi previsoke temperature 8)

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a TITan Če dec 31, 2009 2:58 pm

1)test je zelo zelo zelo neznanstveno speljan. Nekatere žarnice so bile že rablene (napisano stanje žarnic zraven), svetilo se je na les (drugega ni bilo takrat pri roki) itd...

Pogoji:
-avto: vw scirocco mk2 z tavelkimi hellinimi žarometi. Kar se odreza tiče je ta žaromet v katerem sem testiran nekaj čuden in so razlike med žarnicami veliko večje kot v drugem (žarnica ki je tu bolje svetila tudi v ta uredu žarometu bolje sveti in bolje odreže)
-avto bil prižgan med testom. Alternator zmodificiran, da čez 14.5v fila
-vse luči so preko relejev tako da nekega sesedanja ni bilo
-Testirano je bilo pri zasenčenih, da se vidi kak odrez imajo žarnice
-Slikano z vsemi nastavitvami na ročno (ISO 100, F8, 0.5s, iz rava samo pretvorjeno v .jpg brez popravkov) z fotoaparatom na stativu.

Kandidati:
Slika

1) Elvelux 60/55w. Referenca kak sveti neka najcenej žarnica. Žarnica na testu je bila nova (vzeta iz rezerve):

Slika

2) Elvelux 100/90w. Ilegalna žarnica - samo za offroad in dirkalno rabo. Lahko stopi originalno napeljavo ali/in žaromet v primeru plastike. Žarnica na testu bila nova:

Slika

3) Narva 50%+ 60/55w. Od legalnih žarnic še najbolj svetla, ševedno pa zaostaja za 100/90w. Žarnica na testu bila malo rablena že. Kot opomba: zelo hitro crkujejo, še sploh na avtih kjer alternator fila čez 14v in so luči preko relejev.

Slika

4) Philips blue vision 60/55w. Od vseh modrih kar sem jih imel so še najbolje svetile, a ob enem tudi najbolj rumeno. Žarnica na testu je bila že kar nekaj cajta rablena. Se mi zdi da najbolj oster odrez od vseh:

Slika

5) Lampa xenon white/blue/karkol. Interšpar žarnica uglavnem 60/55w. Od vseh modrih najbolj modra. Svetilnost je čisto zanič, v slabem vremenu bi reku celo nevarna. Kot omemba vredno, da te žarnice nimajo kaj pretirano dolge živlenske dobe in kvaliteta izdelave je tudi bolj kot ne v podnu. Žarnica bila čisto nova za test:

Slika

6) Teslamp premium allweather 60/55w (češke). Zaradi teh žarnice sem se ubistvu spravil to testirati. Meni je moja osramka pregorela, pa mi je oče posodil tole ko jo je imel na rezervi češ "sej je tud allweather, sej bo isto". Za moje pojme najslabši odrez od vseh žarnic. Tudi svetilnost je zelo boga. Žarnica je bila čisto nova za test:

Slika

7) General Electric Allseason/Allweather (se ne spomnim kaj točno so) 60/55w. Ne pretirano navdušajoče. Sicer malenkost bolš od teslampov, sam res malenkost. Čuden odrez. Žarnice so bile rablene tam pol leta:

Slika

8) Osram Allseason 60/55w. Kar sem mel legalnih rumenkastih žarnic so mi bile tele še najbolj pri srcu. Nič ta čudne vijolčne svetlobe če pod določen kot pogledaš, uredu odrez... škoda da jih je zelo teško dobit pri nas (šle iz proizvodne?). Žarnica je bila rablena nekje leto ali še več:

Slika

9) Elvelux 100/90w Allweather. V naprej opozorilo, da te žarnice niso legalne za na cesto. Offroad use only. Od vseh allweather žarnic najbolj svetile. Tudi najcenejše allweather od teh na testu. Žarnica je bila čisto nova za test:

Slika

Če koga zanima se lahko zmenimo za malo bolj natančno primerjavo. Bi bilo pa v tem primeru fajn dobit na posodo po en kos od naslednih žarnic:

Osram H4 70/65w
Osram Night Breaker
Osram SilverStar
Osram CoolBlue
Philips X-treme Power
Philips Night Guide
Philips DiamondVision
Kak H4 xenon kit (predvsem zaradi primerjave odreza), če se da 4300k (ali pa celo 3200 če ima kdo).
Sprejemam tudi druge predloge katere žarnice se bi stestiralo.

Enako zbiram graje, pripombe in predvsem predloge kak se bi prov naredilo glede testiranja (tole blo bolj za lastno rabo mišleno).
Slika

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če dec 31, 2009 3:23 pm

TITan je napisal/-a:2) Elvelux 100/90w. Ilegalna žarnica - samo za offroad in dirkalno rabo. Lahko stopi originalno napeljavo ali/in žaromet v primeru plastike. Žarnica na testu bila nova:

to sem uporabljal "celo desetletje" tako na A4(B5) kot na Hyundai lantri...........nobenega problema glede napaljave ali žarometa, svetilnost, kot si napisal "1A" pregorevale so kr "normalno" - 2 para na leto....

Uporabniški avatar
denko4
Novinec

Kraj: dolenjske benetke

Napisal/-a denko4 Po feb 01, 2010 9:19 pm

Super ta test TITan.

Mene pa zanima kako je s temi allweather/allseason žarnicami. Slišal sem da lahko žaromet zaradi njih porumeni. Pomoje ne bi smel. Povejte kakšne izkušnje imate z njimi?

PIKSNA007
Uporabnik

Napisal/-a PIKSNA007 Po feb 01, 2010 10:41 pm

TITan res enkratno narejeno. Pohvalno da si se potrudil za tak test. Ti je pa ratalo zbrat žarnice skupaj :D ja kake nightbreaker-ce bi bilo zanimivo dati v test ter xtreme power-ke, ter xenon kit kot si že sam vse napisal. Zanimivo bi bilo tudi xenon kit od 3200K - 12000K primerjave :D

LP

punisher12
Nov uporabnik

Kraj: Koper

Napisal/-a punisher12 Pe feb 05, 2010 5:22 pm

Pozdrav vsem
Sem nov na tem forumu in imam eno vprašanje ! Kupil sem nove H4 žarnice, ki svetijo nekoliko močneje tam do 30 % ! Žarnice sem zamenjal in razlika je kar očitna, svetloba pa je bolj bela ! Zanima me ali te žarnice lahko poškodujejo originalno napeljavo ali parabolo. Žarnice pa so enako močne kot original to se pravi H4 60/55 W 12V ! Vsako mnenje je dobrodošlo...hvala za odgovore !
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost