NoSpeedNoFun je napisal/-a:saso5
kar nekaj neumnosti si rekel.
REPLICA je napisal/-a:Zanima me konkretno, recimo da imam avto mase 1000kg ali lahko potem vlečem prikolico največje dovoljene mase 900kg?
...čist enostavno: skupna teža prikolice + tovora(avta) ne sme presegat maso vlečnega vozila.....
seeman66 je napisal/-a:
vozniki z vozniškim dovoljenjem kategorije, v katero spada vlečno vozilo.
Vozniki motornih vozil kategorije B imajo pravico voziti motorno vozilo te kategorije tudi, kadar mu je dodano priklopno vozilo, ki ni lahki priklopnik, njegova največja dovoljena masa pa ne presega mase vlečnega vozila in če največja dovoljena masa teh vozil ali skupine vozil ne presega 3.500 kg.
NoSpeedNoFun je napisal/-a:saso5
kar nekaj neumnosti si rekel.
NoSpeedNoFun je napisal/-a:Koliko pa ima pa osi je pa vseeno, lahko jih ima kot patria!!!
zuzek je napisal/-a:andrazzupan je napisal/-a:Z B kategorijo lahko voziš:
prikolico ki je lažja od 750kg in ni registrirana
???
sašo5 je napisal/-a:lisko je napisal/-a:Prikolica je dvo osna.....tako da mislim da 600kg težek avtek ne bi smelo bit problema peljat na njej
..E. TUKI JE PA PROBLEM: rabiš, tako imenovano EkB kategorijo za vleko le te...
P.S piše ti tudi na prejšnji strani....
sašo5 je napisal/-a:danny je napisal/-a:Če znese vse skup 3500kg je ok, ampak važno je tudi, da je prikolica enoosna....
Če pelješ dvoosno prikolico (četudi prazno) potrebuješ EkB ali E izpit.
...evo je že danny pred dvema letoma napisal.....
Res ne piše nikjer, ampak policaji se upiknejo brez da gledajo papirje, češ če je dvoosna prikolica in os. avto ali kombi iščejo tisto famozno samo slovencem poznano EkB kategorijo
P.S malo morje ljudi je šlo delat to kategorijo zaradi počitniških prikolic in prav zaradi avtovlek......
sašo5 je napisal/-a:REPLICA je napisal/-a:Zanima me konkretno, recimo da imam avto mase 1000kg ali lahko potem vlečem prikolico največje dovoljene mase 900kg?
lahko; vendar na to prikolico lahko naložiš 10 vreč cementa in to je to...
sašo5 je napisal/-a:še 1x razloži, kaj sem narobe napisal??? potem je tudi zakon narobe.....NoSpeedNoFun je napisal/-a:Koliko pa ima pa osi je pa vseeno, lahko jih ima kot patria!!!
ne more, ker potem je automatsko (tudi logično)NDM prevelika in rabiš eKB kategorijo....
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov