Prokarjon je napisal/-a:W|zz: Sveti ne čisto nič dlje kot imaš nastavljeno višino. In xenonka tukaj nima nobene veze ampak ima vezo samo tip leče/parabole, tip cut-offa (jih je več) in nastavitev višine snopa.
Če sveti luč vodoravno potem to pomeni da si skoraj ob vsaki luknji/vzboklini oslepil ostale voznike ker je avto zamajalo in je luč posvetila nad vodoravno črto. Ravno o tem govorim, da bi prava avtomatika višine snopa mogla uravnavati ravno take situacije ne pa samo štartno težo avta in s tem pozicijo višine.
Prokarjon je napisal/-a:honda accord 2.2 i-ctdi letnik pa se mi zdi da je 2005.
To koliko lumnov ima katera luč in na kakšni vataži dela ti nič ne pomaga če luč obrneš v cesto (kamor sveti kratka luč). Če pa bi se pogovarjali o dogli luči pa bi bila stvar drugačna. Imaš lahko 500Watten reflektor pa če ga boš usmeril v tla boš osvetlil enako dolžino.
Logika je preprosta. Pri kratkih lučeh dolžino snopa določa predvsem kot svetilnosti (ker morajo biti zasenčene) in oblika luči ne pa moč ali svetilnost žarnice.
Mešate dva pojma. Svetilnost ni enaka dolžini snopa pri kratki luči.
PS.: Ne vidim pa razloga zakaj bi dobil napis ob ime. Jaz se ne motim in ne izjavljam bedarij. Zgleda da pa to eni vidite tako zaradi lastne zmote.
MacTron je napisal/-a:@Prokarjon: Ce ne znas prebrat vsebine ti nisem jaz kriv, ampak kakorkoli vidim, da
poleg svojega lastnega prepricanja tudi zelo rad izzivas... ne provociraj s tem.
Torej se enkrat.. kdo je tu govoril kaj o dolgi luci? jaz sem te samo vprasal, ce morda
ves razliko med halogenskimi lumni (55W zarnice) in xenonskimi lumni original 4300K
(35W zarnice) ... nisi odgovoril.
Preprost test:
Postavi dva avto vzporedno halogen in xenon in ugotovi na 60-tih m kdo ima vecjo
intenzivnost svetlobnega toka oz. kdo ima visje lux-e ...sem preprican da xenon
zakaj? sem te pa ze zgoraj vprasal... ker ima halogen 1500lm ...xenon pa 3200lm
Prokarjon je napisal/-a:[Verjetno ti ne znaš brati... svetita obe enako dolgo.
In ne mešaj kdo ima na 60m dolžini kakšne luxe. Noben se ne pogovarja o tem komu bolje sveti na 10m ampak katera kratka sveti dlje. Odgovor je enako, ker je zakonsko predpisana "dolžina snopa" kratkih luči.
PS: 60m niti ne nese kratka luč.
Dokaz da nalašč mešaš pojme.
S čim pa provociram?! S tem ker imam pač svoje mnenje?!
S tem a.com-om očitno nekaj ni vredu... po mojem znanju je forum kraj debatiranja in menjave mnenj in ne usiljevanju le teh.
Prokarjon je napisal/-a:Tako je. Xenon sam po sebi ne sveti čisto nič dlje. Torej kratka luč sveti samo toliko
kolikor je nastavljen snop. In nima veze ali je notri halogenka ali xenonka če gledamo
seveda na popolnoma iste pogoje (tip luči - višina nastavitve).
tvirus je napisal/-a:V avtu imam trenutno xenonke 4300, pa bi jih rad zamenjal, pa ne vem ali naj dam not 6000k ali 8000k.
Zanima me ali 8000k da veliko več svetlobe kod 6000k.
LP
nevermind je napisal/-a:dragon22 je napisal/-a:Mene zanima če je možno namesto originalnih xenon žarometov vgraditi navadne? Zanima me zaradi elektronike, če se da to predelat?
Pomoje se da, ampak brezveze... kor pravijo enkrat xenon > vedno xenon.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov