Nasveti in napotki ter povpraševanja...

GTI_Mk4
Novinec

Odklepanje vrat

Napisal/-a GTI_Mk4 Po jan 18, 2010 9:36 pm

lp...imam eno vprašanje
Imam golfa 4 in se mi je že večkrat naredilo da ko je avto bil zaklenjen je nekdo potegno za kljuko in ko sem avto odkleno tista vrata niso šla odpret kot da bi bila zaklenjena...potem pa rabi včasih v 2 poskusi se odprejo včasih rabi pol ure, pa to vedno ko nekdo potegne za kljuko...včasih ga celo pustim odklenjenega pa pridem čez 10min nazaj pa gre normalno odpret...pa to se dogaja na vseh 4 vratih..če bi mi kdo znal pomagat lepo prosim..je pa golf 4 gti..lp

north789
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale z okolico

Napisal/-a north789 Po jan 18, 2010 9:39 pm

Ko poskušaš odklepat pa zaklepat se slišjo motorčki ???

GTI_Mk4
Novinec

Napisal/-a GTI_Mk4 Po jan 18, 2010 9:43 pm

ja čisto normalno se slišijo pri vseh vratih..pa oni gumkbek tudi dvigne...

samo kljuka gre v prazno pa lahko delaš kaj hočeš...noter zaklepaš na gumb električno, ročno....zaj naprimer pred 10min sem za obe kljuki na zadnjih vratih potegno ko je bil zaklenjen pa nisem mogel nobenih vrat odpret :S.....mogoče če bi šov zaj probat bi že šlo..

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh To jan 19, 2010 8:31 am

Jaz glasujem da snameš tapete in namažeš mehanizme.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

tonem
Nov uporabnik

blokirano odklepanje

Napisal/-a tonem Sr jan 20, 2010 12:39 am

Pozdravljeni.
tudi meni je danes zablokirala ključavnica na prednjih desnih vratih (golf IV). Problem je, ker se ključavnica ne sprosti ne od zunaj in ne od znotraj. Zato vrat ne morem odpreti. Ali je mogoče, da je vzrok v zamrznitvi mehanizma. Ali pozna kdo kako instant rešitev?

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Re: Odklepanje vrat

Napisal/-a esem Sr jan 20, 2010 1:03 am

GTI_Mk4 je napisal/-a:... ko je avto bil zaklenjen je nekdo potegno za kljuko in ko sem avto odkleno tista vrata niso šla odpret kot da bi bila zaklenjena...

Nimam golfa, a se to tudi meni dogaja, če nekdo med samim odklepanjem (centralno) vleče za kljuko. To ni isto kot pri mrazu ali nenamazanosti - kar je tudi kdaj možno (morda pri Tonemu), je samo posledica samega principa delovanja mehanizma, ko se ključavnica ob hkratnem vlečenju kljuke ne more povsem sprostiti in ostane zaklenjena (vsaj tako je pri meni, verjetno pa tudi pri tebi). Možno je, da so vrata kdaj vseeno napol odprta, zato poskusi najprej potisniti vrata noter, da se spet zaskočijo in šele nato ponovno odklepaj.

tonem je napisal/-a:Pozdravljeni.
tudi meni je danes zablokirala ključavnica na prednjih desnih vratih (golf IV). Problem je, ker se ključavnica ne sprosti ne od zunaj in ne od znotraj....

Kako je, če obračaš s ključem - se ključavnica (tista znotraj na pogled) tudi ne premakne? Verjetno bo treba podret tapeto na vratih in pregledat, kaj se je v mehanizmu iztaknilo.

tonem
Nov uporabnik

odklepanje uspelo

Napisal/-a tonem Sr jan 20, 2010 1:21 am

Hvala Esem-u .
pravkar sem preveril predlagano rešitev. Izgleda, da so bila vrata ob zaklepanju na pol odprta. Zaenkrat stvar deluje. Še enkrat hvala za idejo in LP

GTI_Mk4
Novinec

Napisal/-a GTI_Mk4 Sr jan 20, 2010 10:12 am

meni se to dogaja NE med odklepanjem ampaak če kdo potegne za kljuko 10s pred odklepanjem....
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov