GTI_Mk4 je napisal/-a:... ko je avto bil zaklenjen je nekdo potegno za kljuko in ko sem avto odkleno tista vrata niso šla odpret kot da bi bila zaklenjena...
Nimam golfa, a se to tudi meni dogaja, če nekdo med samim odklepanjem (centralno) vleče za kljuko. To ni isto kot pri mrazu ali nenamazanosti - kar je tudi kdaj možno (morda pri Tonemu), je samo posledica samega principa delovanja mehanizma, ko se ključavnica
ob hkratnem vlečenju kljuke ne more povsem sprostiti in ostane zaklenjena (vsaj tako je pri meni, verjetno pa tudi pri tebi). Možno je, da so vrata kdaj vseeno napol odprta, zato poskusi najprej potisniti vrata noter, da se spet zaskočijo in šele nato ponovno odklepaj.
tonem je napisal/-a:Pozdravljeni.
tudi meni je danes zablokirala ključavnica na prednjih desnih vratih (golf IV). Problem je, ker se ključavnica ne sprosti ne od zunaj in ne od znotraj....
Kako je, če obračaš s ključem - se ključavnica (tista znotraj na pogled) tudi ne premakne? Verjetno bo treba podret tapeto na vratih in pregledat, kaj se je v mehanizmu iztaknilo.