Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Sr jan 20, 2010 12:35 pm

@lisko: Ta SD je certificirana za garmina? oz. katera firma katrice je... namrec lahko, da
je kaj narobe z SD katico (v samem cipu) ..poizkusi s kaksno drugo oz. to reklamiraj.
Signal je signal... tisto kar vidis kot hitrost in visino ter se kaksen podatek, to sprejema
naprava preko GPS satelitov kar pa ni vezano neposredno na kartografijo, ampak na
programsko opremo aparata. Kartografijo pa imas ti na kartici. Torej pregled kartice.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

ma_hi
Novinec

Kraj: Portorož

Napisal/-a ma_hi Sr jan 20, 2010 12:54 pm

lisko je napisal/-a:Torej tast je prejšni teden kupil garmina nuvi 1300. Dokupil Sd kartico na katero se je naložil Adria route 2.3 . Zadeva sicer deluje odlično dokler deluje....
Namreč zgodi se da sredi mesta ( ali kjerkoli) naprava zmrzne (ustavi se zemljevid preneha vodit) kaže pa še vedno hitrost in vse ostalo. Torej signal ima ampak očitno se problem pojavi drugje. Če ga vgasneš in prižgeš nazaj dela spet lepo naprej dokler ponovno ne zmrzne....

Mogoče boš glede AdriaRoute našel odgovor tukaj

http://www.garmin.si/faq.php?faq_id=8IPJCMXX

Drugače pa se mi zdi, da so Garminove navigacije dokaj nezanesljive. Moja je zadnje čase kar sredi dela začela zmrzovat in so mi rekli da naj nadgradim softwer. Od takrat je sedaj mir.
Zadnjič spremenil ma_hi, dne Sr jan 20, 2010 1:00 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW Sr jan 20, 2010 12:56 pm

seeman66 je napisal/-a:Pooooozdrav. Kaj menite o iGO 8 navigaciji, ki se naloži na Samsung Omnia telefon?

lp

Jo mam sam na omenjenem telefonu. Ni slaba. Moti me edino to, da nazacetku vcasih rabi en cajt, da najde trenutno lokacijo. Pol ko zalaufa pa spila OK.
Slika

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Sr jan 20, 2010 1:14 pm

Kaj menite o teh zadevcah: http://www.cncanying.com ?

Ja, je made in china, sj konc koncev prav vse take stvari proizvajajo tam dol. Je zanimivo, ker je lepo in se prilega armaturki kot original. Vse maš v eni škatli; radio, gps, dvd/cd player, bluetooth, micro SD card slot,...

Ima kdo mogoče kaj izkušenj s to, ali kako podobno kitajsko robo? Gledal sem tip radia za megana in se mi zelo dopade. Poslal sem zahtevek za price list, tako da bom v kratkem zvedu kje se cena vrti.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr jan 20, 2010 4:12 pm

MacTron je napisal/-a:@lisko: Ta SD je certificirana za garmina? oz. katera firma katrice je... namrec lahko, da
je kaj narobe z SD katico (v samem cipu) ..poizkusi s kaksno drugo oz. to reklamiraj.
Signal je signal... tisto kar vidis kot hitrost in visino ter se kaksen podatek, to sprejema
naprava preko GPS satelitov kar pa ni vezano neposredno na kartografijo, ampak na
programsko opremo aparata. Kartografijo pa imas ti na kartici. Torej pregled kartice.

Kartica je navadna....pač micro SD kupljena v big bangu firme ne vem na pamet. Je možno da je prepočasna? Oz. da mora bit SDHC? Bom pa zaj za vikend sprobal s kartico od telefona.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Sr jan 20, 2010 8:29 pm

lisko je napisal/-a:Kartica je navadna....pač micro SD kupljena v big bangu firme ne vem na pamet. Je možno da je prepočasna? Oz. da mora bit SDHC? Bom pa zaj za vikend sprobal s kartico od telefona.

Aha, ne da je prepocasna, ampak verjetno bi blo lahko kaj narobe z njo v tem je vprasaj.
Ni potrebno, da je HC (hitrejsi prenos klasa 2, 4, 6MB/sek. Stestiraj se z drugo oz. s to
katero si povedal zgoraj. Me pa se nekaj zanima iz ma_hi-jevega posta lahko razberes
ce imas 2 kartografiji? ali je to samostojna? namrec omenil si samo AR ne pa CN NT

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Sr jan 20, 2010 8:35 pm

Verjetno ima 2, se pravi da je bilo kaj prednaloženo na napravi.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Sr jan 20, 2010 9:12 pm

Je nekaj prednaloženo ja.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Sr jan 20, 2010 9:22 pm

lisko je napisal/-a:Je nekaj prednaloženo ja.

Torej je ze prednalozena CN NT verjetno zadnja 2010.20 zaradi katere naceloma vec
ne potrebujes AR, kajti je ze precej detajlno pokrita kot 2010.10.. to sem ze omenil.
Vseeno bi pri normalnem delovanju lahko poganjal do 3 kartografije hkrati (govorim
za originale gmapsupp).

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Sr jan 20, 2010 9:58 pm

Precej že res ampak hudo manj kot adria route 2.3.....
Slika

Tito_89_
Nov uporabnik

Napisal/-a Tito_89_ So jan 23, 2010 12:03 pm

Lep pozdrav vsem skupaj sem novi na foromu pa mi ni vsega za čekirat ... kaj ve mogoče kdo ki dobit kakšno novejšo karto na cd za Jaguar X-type ?

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron So jan 23, 2010 1:06 pm

Tito_89_: Pozdravljen na a.com...
Najnovejso karto za Jaguar X-Type dobis tu: Jaguar X-Type Navigation DVD Europe (2 DVD)

speedfight
Stalni uporabnik

Napisal/-a speedfight So jan 23, 2010 1:17 pm

ma_hi je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:Torej tast je prejšni teden kupil garmina nuvi 1300. Dokupil Sd kartico na katero se je naložil Adria route 2.3 . Zadeva sicer deluje odlično dokler deluje....
Namreč zgodi se da sredi mesta ( ali kjerkoli) naprava zmrzne (ustavi se zemljevid preneha vodit) kaže pa še vedno hitrost in vse ostalo. Torej signal ima ampak očitno se problem pojavi drugje. Če ga vgasneš in prižgeš nazaj dela spet lepo naprej dokler ponovno ne zmrzne....

Mogoče boš glede AdriaRoute našel odgovor tukaj

http://www.garmin.si/faq.php?faq_id=8IPJCMXX

Drugače pa se mi zdi, da so Garminove navigacije dokaj nezanesljive. Moja je zadnje čase kar sredi dela začela zmrzovat in so mi rekli da naj nadgradim softwer. Od takrat je sedaj mir.

Tudi meni se je to dogajalo. Pa sem ravnotako posodobil softwer in mi po tem deluje brezhibno. Baje, da so Garminove naprave občutljive na pomnilniške kartice, baje, da Kingostn-ove ne delujejo ravno najbolje v povezavi z Garmin napravami. Jaz imam Transcend in mi deluje OK.

lp

Tito_89_
Nov uporabnik

Napisal/-a Tito_89_ So jan 23, 2010 4:18 pm

MacTron je napisal/-a:Tito_89_: Pozdravljen na a.com...
Najnovejso karto za Jaguar X-Type dobis tu: Jaguar X-Type Navigation DVD Europe (2 DVD)

Najlepše hvala :D samo sem mel v mislih kako cenejšo varjanto... če veš kaj mislim? 8)

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron So jan 23, 2010 6:43 pm

Tito_89_ je napisal/-a:

...samo sem mel v mislih kako cenejšo varjanto... če veš kaj mislim? 8)

Ne, zal tega ta portal ne podpira...
Ce bos preletel nekaj zadnjih strani bos tudi s tem seznanjen. Informacije kot te imas, za naprej se pa znajdi sam (ebay...)

dule17
Nov uporabnik

Napisal/-a dule17 To jan 26, 2010 7:52 am

če mi lahko kdo mogoče pomaga - imam starejši model navigacije garmin STREETPILOT C320 in po nadgradnji zadnjega firmware-a nimam več SLO menija.

Vodenje sem spravil v slovenščino z datoteko z uradne strani, medtem ko menija ni v slovenščini. Napravo računalnik sicer zazna, ni pa mogoče nalagati vsebin na napravo, če dam slovenski jezik na kartico, ga pa ne zazna.

Vsakega nasveta bom vesel.

hvala

Tito_89_
Nov uporabnik

Napisal/-a Tito_89_ To jan 26, 2010 5:19 pm

MacTron je napisal/-a:
Tito_89_ je napisal/-a:

...samo sem mel v mislih kako cenejšo varjanto... če veš kaj mislim? 8)

Ne, zal tega ta portal ne podpira...
Ce bos preletel nekaj zadnjih strani bos tudi s tem seznanjen. Informacije kot te imas, za naprej se pa znajdi sam (ebay...)

Aha ok pa vseeno hvala za pomoč :D

Uporabniški avatar
Blink-182-
Stalni uporabnik

Kraj: Škofja Loka

Napisal/-a Blink-182- To jan 26, 2010 8:10 pm

Upam da to vprašanje še ni bilo postavljeno (nisem celotne teme gledal) ampak imam en problem. In sicer imam garmin nuvi 1300, ki z prednaloženimi kartami osrednje evrope dela super, le pokritost slovenije ni tako dobra, zato sem na kartico naložil adriaroute(iz interneta) in kadar je vstavljena kartica oz. ta kartografija mi navigacija šteka in to zelo.
Pa me zanima ali je to mogoče zaradi kartice, ki je od telefona in je od nokie, ali je mogoče ta kartografija iz interneta slaba?
Predvidevam da v sami navigaciji ni problem.

Lp

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Če jan 28, 2010 12:33 am

Blink-182- je napisal/-a:Upam da to vprašanje še ni bilo postavljeno (nisem celotne teme gledal) ampak imam en problem. In sicer imam garmin nuvi 1300, ki z prednaloženimi kartami osrednje evrope dela super, le pokritost slovenije ni tako dobra, zato sem na kartico naložil adriaroute(iz interneta) in kadar je vstavljena kartica oz. ta kartografija mi navigacija šteka in to zelo.
Pa me zanima ali je to mogoče zaradi kartice, ki je od telefona in je od nokie, ali je mogoče ta kartografija iz interneta slaba?
Predvidevam da v sami navigaciji ni problem.

Lp

Če bi prebral eno stran nazaj bi videl da sem sam imel ( pri tastu) enak problem. PRoblem rešiš tako da v nastavitvah pri zemljevidih, onemogočiš karto , ki je prednaložena....(zbrišeš kljukico pred evropsko karto). Enostavno se karti stepeta....Ko greš iz slovenije (avstrija oz. kaj pač adria route ne pokrivas) enostavno vklopiš karto nazaj.
Slika

Peter_
Novinec

Kraj: Izola

Napisal/-a Peter_ Pe jan 29, 2010 8:04 pm

Tito_89_ je napisal/-a:

Najlepše hvala :D samo sem mel v mislih kako cenejšo varjanto... če veš kaj mislim? 8)

Rabiš zahodno ali vzhodno EU? Katero navigacijo imaš? DENSO? Če je tako mislim, da se mi valja nekje doma ena.
Javi mi na PM.
LP

Peter
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov