ales66 je napisal/-a:Ojoj, nedolgo nazaj je nekdo pisal, da je imel podoben problem pri senicu 1,9 dCi. Tudi zariban ležaj na glavni gredi. Uspel je najti enega mehanika v Krškem, ki obnavlja te motorje za ca 1.000 EUR.
SAVINJCAN je napisal/-a:če ne znate avtov vzdrževat oz. vas serviserji nateg.... si kupite becikl, tam sam ketno podmažeš vsako sezono pa felge poravnaš
splash je napisal/-a:ales66 je napisal/-a:Ojoj, nedolgo nazaj je nekdo pisal, da je imel podoben problem pri senicu 1,9 dCi. Tudi zariban ležaj na glavni gredi. Uspel je najti enega mehanika v Krškem, ki obnavlja te motorje za ca 1.000 EUR.
to sem jaz napisal, in ker sem dodal da je dci sekret od motorja sem dobil opozorilo![]()
ampak, sedaj se bo pa začela realna stran dci-jev kazat. opozorila pa mi ne brisat ker mi je čist okpopestri avatarja
splash je napisal/-a:spet ena klasika ko bo treba pr 100.000km mašino menjat. malo dreka malo gnoja, evo novega renoja.
vozniki renaultov imajo edino srečo ker ni treba nikoli menjat jermenov, šponarjev in vodnih pump. se ponavadi na tak interval kar motor zamenja.
Alfist je napisal/-a:Renault že dolgo nima več servisov predpisanih na 30.000km, so že nekaj let nazaj na 20.000 če kdo še ne ve. Vam lahko vsak pooblaščen serviser pove, da se je ravno zaradi velikega števila okvar dCi motorjev znižal omenjeni interval.
Drugače so pa ojnični ležaji zelo na vdaru pri dCi motorjih in jih je priporočljivo menjati med 100.000-150.000km (strošek je minimalen, set pride okoli 30€) in se tako lahko reši marsikateri motor. Ravno prejšni mesec je sorodnik, ki sicer dela na pooblaščene servisu Renault, doma odprl 2x 1.9dCi in 1x 2.2dCi zaradi preventive in glej ga zlomka, ležaji povsem fuč, gred je bila na srečo še ok. Pa so imeli vsi trije med 120.000-150.000km.
Tako da kdor bi se rad brezskrbno vozil z dCijem, naj se pri zgoraj omenjeni kilometrini odloči za menjavo ojničnih ležajev.
Lp
_BANDIT_ je napisal/-a:Renault še nikol ni mel dobrega dizla. Al crkuje vse po spisku al je pa tolk švoh, da se ne da peljat z njim.
kolesar je napisal/-a:_BANDIT_ je napisal/-a:Renault še nikol ni mel dobrega dizla. Al crkuje vse po spisku al je pa tolk švoh, da se ne da peljat z njim.
pojma nimaš pa bedarije govoriš...
1.5 dci 74 in 78kw so že odlične mašine (od leta 2004)
pa 1.9 dci ki se sedaj vgrajuje že par let je tud čist super.. (od leta 2004)
teli taprvi dci-ji so pa res bili slabši...
pa od kje teb da nimajo moči?
Alfist je napisal/-a:Renault že dolgo nima več servisov predpisanih na 30.000km, so že nekaj let nazaj na 20.000 če kdo še ne ve. Vam lahko vsak pooblaščen serviser pove, da se je ravno zaradi velikega števila okvar dCi motorjev znižal omenjeni interval.
Drugače so pa ojnični ležaji zelo na vdaru pri dCi motorjih in jih je priporočljivo menjati med 100.000-150.000km (strošek je minimalen, set pride okoli 30€) in se tako lahko reši marsikateri motor. Ravno prejšni mesec je sorodnik, ki sicer dela na pooblaščene servisu Renault, doma odprl 2x 1.9dCi in 1x 2.2dCi zaradi preventive in glej ga zlomka, ležaji povsem fuč, gred je bila na srečo še ok. Pa so imeli vsi trije med 120.000-150.000km.
Tako da kdor bi se rad brezskrbno vozil z dCijem, naj se pri zgoraj omenjeni kilometrini odloči za menjavo ojničnih ležajev.
Lp
kolesar je napisal/-a:_BANDIT_ je napisal/-a:Renault še nikol ni mel dobrega dizla. Al crkuje vse po spisku al je pa tolk švoh, da se ne da peljat z njim.
pojma nimaš pa bedarije govoriš...
1.5 dci 74 in 78kw so že odlične mašine (od leta 2004)
pa 1.9 dci ki se sedaj vgrajuje že par let je tud čist super.. (od leta 2004)
teli taprvi dci-ji so pa res bili slabši...
pa od kje teb da nimajo moči?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov