Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
diamant72
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a diamant72 Ne jun 27, 2010 3:41 pm

Glede na to, da ABT ponuja remap na 140KM, je očitno ok?
Trenutno vozim: BMW 645Ci (1:24), Maserati GranTurismo RC (1:18)
P.S. Iščem čarobno palčko, ki pretvarja 1:18 v 1:1. Tudi 1:24 v 1:1 bo ok...

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne jun 27, 2010 3:45 pm

diamant72 je napisal/-a:Glede na to, da ABT ponuja remap na 140KM, je očitno ok?

Še vedno mi ni jasno oz. nisem dobil informacije iz prve roke ali je res končna hitrost pri 1.2TSI 77kW (pri vseh avtih, v katerih je vgrajen??) elektronsko omejena na 190kmh? :? :?:

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Ne jun 27, 2010 3:57 pm

adis je napisal/-a:
nejc4321 je napisal/-a:da ne odpiram nove teme.
Ima kdo kakšne informacije kako je s čipanjem novih tsi motorjev? Natančneje me zanima za 1.2 (golf oz. octavia). Ker na spletni strani SKN oz RSR nisem našel cene me zanima ali imajo sploh to možnost in če ve kdo približno ceno?

lp nejc

a ni že 105 hp zadosti za 1.2 motor. moje mnenje je, da 1.2 turbo z cca. 130-135hp ne bo dolgo delal.

se strinjam .
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Ne jun 27, 2010 4:06 pm

peroRS je napisal/-a:
diamant72 je napisal/-a:Glede na to, da ABT ponuja remap na 140KM, je očitno ok?

Še vedno mi ni jasno oz. nisem dobil informacije iz prve roke ali je res končna hitrost pri 1.2TSI 77kW (pri vseh avtih, v katerih je vgrajen??) elektronsko omejena na 190kmh? :? :?:

me nebi čudilo, če je res elektronsko omejeno na 190 km/h.
kakšna obremenitev mora biti za 1.2 motor pri 190 km/h :shock: si ne morem niti zamisliti.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Ne jun 27, 2010 5:30 pm

haha adis.. vozil novega polota in moram rečt, da se avto vozi s 1/4 gasa in nisi najpočasnejši. lepo zvezno vleče. pri 190 ima v 6. dokaj nizke obrate. če nebi imel blokade bi šel precej več.. tako, da pri končnih 190 ni čutit in slišat neko tuljenje ali zadnje izdihljaje. nevem kako je v ostalih modelih, ampak če se da motor čipati v polotu moraš pomojem kar precej kazni pobrat, da ga tiščiš in utrudiš s temi 140km..

tako, da se mi zdi kar smiselno čipat. če ga občasno radi malo pritisnete.
verjetno pa je drugače v kakšni octavii karavan, ki je 500kg težja. če notri sedijo še 4je sloni je obremenitev za mlinček kar precejšnja..

maliBobi
Novinec

Napisal/-a maliBobi Ne jun 27, 2010 7:14 pm

CSS Tuning je napisal/-a:Jaz bi tudi bil vesel, če bi lahko delali tuning na tem motorju. Podjetja, ki izdelujejo tuning naprave delajo na tem, vendar še ni delujoče rešitve.
To kar oglašujejo so verjetno powerbox-i.

A willem tega ne zmore?

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Po jun 28, 2010 7:25 am

ravno tako gledal tuninge za 1.2TSI in 1.6TDI in za enkrat so samo boxi, bo treba še počakat da prvo kak ABT kaj vn izda, potem bo pomenilo da obstaja možnost...
sicer pa nevem zakaj dajajo tako zaščito na tuning, naj jo dajo raje na vrtenje kilometrov nazaj

Uporabniški avatar
A.F.
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a A.F. Po jun 28, 2010 8:57 am

Vasc0 je napisal/-a:
A.F. je napisal/-a:Pozdrav, a kdo ve, ali imajo pri RSR še vedno akcijo 30% popust za group čipanje?
Če je odgovor DA, je mogoče tukaj kakšen kandidat za čipanje?

lp

jaz grem 1x ta teden, še morm v pon poklicati za termin...

samo bom koristil 30% popust ko sem že čipal prejšni avto pri njih tako da newem če bi to za skupinsko tud veljalo... pozanimaj se... :) pa se lahko dogovorima pa grema skup

Sem se pozanimal in pravijo, da bi dobila oba 30% popusta - ti ga dobiš tako ali tako, ker si stalna stranka, jaz bi ga pa tudi dobil. So pa rekli, da je ta teden prost termin v Lj samo še v sredo, drugače pa v Ribnici.

Lp

Uporabniški avatar
diamant72
Novinec

Napisal/-a diamant72 Po jun 28, 2010 9:02 am

bo treba še počakat da prvo kak ABT kaj vn izda

Saj je že, glej par postov zgoraj ;)

Drugače pa obstaja tudi neka nemška predelava na 170KM s še drugimi predelavami (drug turbo ...) za 6.000 € ;)
Trenutno vozim: BMW 645Ci (1:24), Maserati GranTurismo RC (1:18)
P.S. Iščem čarobno palčko, ki pretvarja 1:18 v 1:1. Tudi 1:24 v 1:1 bo ok...

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Po jun 28, 2010 11:06 am

pa res....ABT 1.2 tsi na 140km samo 1500€ je velik

Uporabniški avatar
Vasc0
Novinec

Kraj: ok. mb

Napisal/-a Vasc0 Po jun 28, 2010 12:39 pm

A.F. je napisal/-a:
Vasc0 je napisal/-a:
A.F. je napisal/-a:Pozdrav, a kdo ve, ali imajo pri RSR še vedno akcijo 30% popust za group čipanje?

lp

samo bom koristil 30% popust ko sem že čipal prejšni avto pri njih tako da newem če bi to za skupinsko tud veljalo... pozanimaj se... :) pa se lahko dogovorima pa grema skup

Sem se pozanimal in pravijo, da bi dobila oba 30% popusta - ti ga dobiš tako ali tako, ker si stalna stranka, jaz bi ga pa tudi dobil. So pa rekli, da je ta teden prost termin v Lj samo še v sredo, drugače pa v Ribnici.

Lp

jaz sem ju3 naročen v ribnici ob 14h :)

pokliči matjaža če bi lahko 2 prišla...
No Engine, Like Turbo Engine ;)
Slika
Slika

Uporabniški avatar
A.F.
Novinec

Napisal/-a A.F. Po jun 28, 2010 1:16 pm

Vasc0 je napisal/-a:
A.F. je napisal/-a:
Vasc0 je napisal/-a:

lp

Lp

imaš PM

edit: sem se že naroču za ob 14h v ribnici :D

a mi lahko prosim pošlješ tvojo tel št na PM, da se bova mal prej dobila :) aja, pa rekli so, da morvava z gotovino plačat, da bo veljal popust.

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Kraj: Toti Cjele

Napisal/-a Black_Racer® To jun 29, 2010 8:53 am

To me pa res zanima kaj bo z teh 1.2 motorčkov ven ratalo še posebej teh nekih 140 in 170 konjčkov pa kako dolgo bo to kaj šlo :shock:
Se pustimo presenetit da vidmo če res tk vzdržljiv ta motor da bo tolk zdržal ali bomo čez kaki mesec ali dva pol spremljali pod temo popravila in okvare kake nove probleme z avtom ali pa kakšna vprašanja zakaj avto kadi pa olje pije čeprav avto skoraj nov... 8)
1 3 5
2 4 6 R

Uporabniški avatar
Vasc0
Novinec

Kraj: ok. mb

Napisal/-a Vasc0 To jun 29, 2010 9:43 pm

A.F. je napisal/-a:
Vasc0 je napisal/-a:
A.F. je napisal/-a:
Vasc0 je napisal/-a:

lp

Lp

imaš PM

a mi lahko prosim pošlješ tvojo tel št na PM, da se bova mal prej dobila :) aja, pa rekli so, da morvava z gotovino plačat, da bo veljal popust.

zadovoljen ???? :)

jaz zelo :)
No Engine, Like Turbo Engine ;)
Slika
Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis To jun 29, 2010 10:42 pm

Black_Racer® je napisal/-a:čez kaki mesec ali dva pol spremljali pod temo popravila in okvare kake nove probleme z avtom ali pa kakšna vprašanja zakaj avto kadi pa olje pije čeprav avto skoraj nov... 8)

:lol:

Uporabniški avatar
A.F.
Novinec

Napisal/-a A.F. Sr jun 30, 2010 7:11 am

Vasc0 je napisal/-a:
A.F. je napisal/-a:
Vasc0 je napisal/-a:
A.F. je napisal/-a:
Vasc0 je napisal/-a:

lp

Lp

imaš PM

zadovoljen ???? :)

jaz zelo :)

Tudi jaz sem zelo zadovoljen, vendar imam problem v višjih prestavah, kjer sklopka ne zdrži toliko navora in začne zdrsovat. Matjaž mi je priporočil karbonsko lamelo od Sitnerja in v kratkem jo bo treba zamenjat :) Drugače sem pa maksimalno zadovoljen, se mi zdi, da avto z vsakim prevoženim kilometrom bolje gre :)

wv
Nov uporabnik

Napisal/-a wv To jul 06, 2010 8:34 pm

lep pozdra,jaz imam eno vprasanje gledam tukaj da se dosti razumete na čipiranje pa me zanima imam namreč volvota V70 T5 2.0 motor 166KW 226 km pa me zanima se da to čipirat in na koliko ps in navora hvala v naprej

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ To jul 06, 2010 10:09 pm

v konfiguratorja sicer točno takega motorja nimajo pri RSR ampak verjetno je samo spletna stran zastarela (imajo T5 s 240km)..
čipa se pa na 270KM in 400nM navora

vectra driver
Nov uporabnik

Kraj: rakek

Napisal/-a vectra driver Po avg 02, 2010 7:39 am

še kakšen kandidat za čipanje ?

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Sr avg 04, 2010 9:46 am

me zanima če cena pri RSR vključuje tudi meritve na valjih?
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov