Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Volvo5er Če sep 17, 2009 9:11 am

Kritik je napisal/-a:
Volvo5er je napisal/-a:Kaj pa ponoči, recimo ob 3h zjutraj, ko je popolnoma jasno da nikogar ne ogrožaš? Se ti še zmeraj zdi smotrno voziti 50 in če se voziš 70 primerna kazen 500€? ;)

Ura ob kateri vozim ne vpliva na mojo hitrost... takrat še raje vozim po predpisih, ker je cesta prazna, vržem notri CD z tako easy glasbo, se udobno namestim v sedež in se popolnoma sproščen pripeljem domov... in občutek je čudovit. Raje vozim pozno ponoči kot sredi belega dne ob prometnih konicah, ko so vsi živčni.

Lp

Vsaka čast. Jaz bi zaspal, zato raje vozim hitreje, je bolj varno ;)

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Če sep 17, 2009 9:30 am

Volvo5er je napisal/-a:
Kritik je napisal/-a:
Volvo5er je napisal/-a:Kaj pa ponoči, recimo ob 3h zjutraj, ko je popolnoma jasno da nikogar ne ogrožaš? Se ti še zmeraj zdi smotrno voziti 50 in če se voziš 70 primerna kazen 500€? ;)

Ura ob kateri vozim ne vpliva na mojo hitrost... takrat še raje vozim po predpisih, ker je cesta prazna, vržem notri CD z tako easy glasbo, se udobno namestim v sedež in se popolnoma sproščen pripeljem domov... in občutek je čudovit. Raje vozim pozno ponoči kot sredi belega dne ob prometnih konicah, ko so vsi živčni.

Lp

Mi je v določeni meri razumljivo, tudi sam se predvsem na avtocestah počutim varneje pri hitrejši vožnji! Vendar, sem že enkrat omenjal: Kaj je narobe z našim prometom, da moraš delati prekrške, da se počutiš varno??? Tega v tujini na zahodu nikjer ne opažam. Imajo boljše ceste, omejitve na teh cestah bi potem pomenile tudi neživljenskost, pa vendar vsi peljejo po omejitvah!?!?

Še zdaleč ni problem o kaznih, življenskosti oziroma neživljenskosti omejitev, itd. PROBLEM JE V VEČINI PRIMEROV V VOZNIKIH!!!

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Če sep 17, 2009 9:42 am

Volvo5er je napisal/-a:
Kritik je napisal/-a:

Lp

Najbolj nevarni vozniki so Švedi, oni se držijo omejitev 110 na avtocesti :!:

Belgijci in Nizozemci so za njimi z 120.....

:roll:

Peljal sem se že tam, pa je promet čudovit, brez stresov, prideš vse eno tja kamor želiš, morda celo hitreje kot pri nas..... :!:

http://www.amzs.si/?podrocje=267

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Volvo5er Če sep 17, 2009 9:48 am

CHAN je napisal/-a:Kaj je narobe z našim prometom, da moraš delati prekrške, da se počutiš varno??? Tega v tujini na zahodu nikjer ne opažam. Imajo boljše ceste, omejitve na teh cestah bi potem pomenile tudi neživljenskost, pa vendar vsi peljejo po omejitvah!?!?

Še zdaleč ni problem o kaznih, življenskosti oziroma neživljenskosti omejitev, itd. PROBLEM JE V VEČINI PRIMEROV V VOZNIKIH!!!

Z našim prometom je več ali manj vse narobe (to je itak vsakemu jasno).

Ne moreš direktno primerjati tujine z nami, tudi v tujini se stvari močno razlikujejo, recimo Avstrija, ima boljše ceste, bolj normalne omejitve, ljudje se jih držijo, speljujejo pri zeleni, nizke kazni, sistem deluje.
Nemčija, nižje kazni, višje omejitve hitrosti, tudi njihov sistem deluje, čeprav ne tako dobro kot avstrijcem.
Francija, cel kup stacionarnih radarjev, povsod neke omejitve, ki pa so veliko bolj smotrno postavljene kot pri nas, promet poteka nestresno (z izjemo avtocest, kjer je po mojem prenizka omejitev).

Z ostalimi prometno razvitimi evropskimi državami nimam dovolj izkušenj, da bi komentiral.

Italija je že drug pojem, ljudje so temperamentni, vozili bi hitro, kar tudi so, potem so pa drastično dvignili omejitve in iz prejšnje anarhije na cestah (kje je pa vse potekalo tekoče), je nastalo stanje, ki ni je slabše kot prej.

No pa poglejmo kako je pri nas: nenormalno visoke kazni, butasto postavljene omejitve, neprimeren policijski nadzor, prehitri in prepočasni vozniki in balkanska kultura, pa imamo recept za kaos na cestah v pravem pomenu te besede :evil:

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Če sep 17, 2009 9:59 am

Volvo5er je napisal/-a:
No pa poglejmo kako je pri nas: nenormalno visoke kazni, butasto postavljene omejitve, neprimeren policijski nadzor, prehitri in prepočasni vozniki in balkanska kultura, pa imamo recept za kaos na cestah v pravem pomenu te besede :evil:

Se strinjam. Problem pri nas je, da so manjši prekrški preveč drastično ovrednoteni, za najhujše prekrške pa so kazni, milo rečeno, smešne. Drug problem je sama izterjava kazni - vse preveč je izogibanj izvršbi le teh.
Še vedno pa gledam na največji problem v glavah voznikov, da ni nič narobe s tem, da delam prekršek - krivi so vsi ostali: država, policija, ministrstvo, občina,... Vsak mora najprej poskrbeti pred svojim pragom, potem se bomo lahko tudi primerjali z zahodom in njihovo prometno kulturo - nobena kazen ni bolj vzgojna, kot zavedanje, da v prometu nisi sam in da je potrebna najmanjša napaka, da se zgodi najhujše!!!

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Če sep 17, 2009 10:10 am

ghandaed je napisal/-a:eee Kael ne vozimo se vsi na razdalji kot je Celje-Maribor. Ce recimo primerjas razdaljo Lj-Mb se ti hitra voznja ze malo bolj obrestuje. Povsem druga zgodba pa je pri 1000km in daljsih relacijah, kjer lahko not prineses pa ze kar nekaj ur. Iz lastnih izkusenj govorim, da vozim prece bolj zbrano (in varno) kadar na taki relacijah vozim 160+ kot kadar se jajcam 120 kmh.

kot so ze mnogi pred mano omenili... visoke kazni za "nenevarne" prekrske je kot da gres zdravit glavobol bolnika s tumorjem z lekadolom. instatno mogoce pomaga, na dolgi rok pa si v minusu, saj ne resis bistvenega problema.

Trenutni zakon je slab. Se slabsi kot prejsnji.

@ghandaed: ja pri ogromnih razdaljah, kot je npr. 1.000 km se normalno, da pozna, ali voziš hitro ali počasi. Že preprosta matematika pove, da če maš 100 povprečno hitrost, boš to razdaljo prevozil v 10 urah, če pa 200 pa v petih urah. Tu se aboslutno strinjam s teboj. Vendar pa v praksi, razen kakšno nedeljo zgodaj zjutraj ter sicer ponoči, po naših avtocestah preprosto ne moreš oz. ni varno vozit že več kot 130, oziroma je tako vozit utopija. Al se ti pelješ proti nekomu 200 ali pa 95, ti bo brez žmigavca skoču na prehitevalni pas, umakne se ti ne noben falus, tovornjaki se pa tak non~stop v klanc prehitevajo. Kje ma smisel potem skušat vozit 160 na uro, če sam diske žgeš 80% časa. Sem že parkrat letos letel v Portorož, pa sem se peljal daleč čez omejitve, nekje med 160 in 190, kar je skoraj meja zmogljivosti mojega TDI-ja, nobenega posebnega prometa v nedeljo zjutraj, vendar Trojane so omejitve med tuneli, vsakih par km cestninska, vmes še kak osu, ko ga moreš dobesedno zrint na vozni pas, da se ti umakne, prihod v Koper enkrat 15 minut, drugič pa celih 17 minut prej, kot sicer porabim, če se mirnih 110 peljem. Za razliko v porabi več kot 4l / 100km, tako obrabo zavor ter toliko višjim tveganjem - hvala lepa. Povsem druga zgodba pa je Autoban in Nemčija - vredno vsakega €.

Kar se tiče pa višine kazni je pa stvar taka: dvignili so kazni za tiste prekrške, kjer najlažje zaslužijo: to pa je prehitra vožnja, kanguja v hosto, pa slikat pred tablo za konec kraja. Za alkoholozirane voznike bi osebno navil kazen na 2.000 €, odvzem vozniške, nekaj let prepovedi vožnje in tako naprej. Podobno bi morale biti dosti viške kazni za stvari kot so napačna smer vožnje po avtocesti,... Za hitrost pa bi morali poleg pavšalne kazni za 30 na uro več čez mesto določit raje kakšne faktor ogrožanja - namreč ogromna razlika je, ali se ti pelješ po eni ozki ulici kjer je vrtec 60, ali pa po štiripasovnici 60.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če sep 17, 2009 12:21 pm

Meni pa nekaj ni jasno - vsi pizdite samo čez naše voznike, jaz pa opažam, da je na naših cestah največja katastrofa s tujci. Italijani recimo žgejo kot utrgani pa se ti na pol metra na rit limajo, Avstrijci si rezervirajo prehitevalni pas, da se nato vozijo v koloni. Hrčki (predvsem tablice ZG) znajo zelo agresivno vozit.

Nemci/Turki pa delajo nevarnost z preveč oziroma narobe naloženimi avtomobili s prikolicami. Marsikdo od njih "divja" s počitniško prikolico tudi preko 120km/h.

Vzhodno evropo raje sploh ne bom omenjal, prednjačijo pa Romuni, kjer dobesedno ne veš kaj bo v določenem trenutku naredil.

Preko vikenda sem naredil cca 1000km po Italijanskih cestah in toliko egoizma, agresije in nespoštovanja pravil tudi pri nas ne vidiš tako, da mi res ni jasno od kod vam ideja, da je v Slo katastrofa drugod je pa prometni raj na zemlji. Res ne vem al pa ste vsi že rahlo nagnjeni k temu, da imate nizko samopodobo oziroma slabo mnenje o svojih sodržavljanih.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Če sep 17, 2009 1:09 pm

Govorimo o ZAHODNI Evropi ter njihovih voznikih (z zadržkom do Italijanov), s katero se tako radi primerjamo in jo imamo za zgled na vseh področjih. Z Romunijo, Ukrajino,...pač ne; mar ne?! Predvsem omenjamo Skandinavijo, Švico, pa tudi Nemčijo z drastično gostejšim prometom ter drastično večjo prometno kulturo.
Seveda so "poznani" tudi kakšni predeli naših severnih sosedov (okolica Dunaja), tudi Bavarci niso ravno angelčki, zanimivi znajo biti pa tudi kakšni zmedeni, vagabundsko razpoloženi Nizozemci.

In še in še bi lahko naštevali, pa vendar nisem osamljen, ko trdim, skoraj vedno vračajoč z daljše poti z ZAHODA (da ne bo pomote), se zgrozim na tej strani Karavank (primerov je še preveč, da bi jih našteval,...).

O Italiji in Italijanih pa toliko: ko se navadiš na njihov kaos, ugotoviš, da ima njihov kaos nek ritem oziroma nerazložljiv red - ko ga začneš upoštevati, je lažje in prijetneje! Tega "italijanskega" kaosa se ne da razložiti, treba ga je začutiti za volanom v kakšnem njihovem velemestu (npr. Milano) - tega "ritma" pri nas ni! V Italiji si ustrezno s trobljo OPOZORJEN, pri nas skoraj USTRELJEN.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če sep 17, 2009 3:38 pm

CHAN je napisal/-a:O Italiji in Italijanih pa toliko: ko se navadiš na njihov kaos, ugotoviš, da ima njihov kaos nek ritem oziroma nerazložljiv red - ko ga začneš upoštevati, je lažje in prijetneje! Tega "italijanskega" kaosa se ne da razložiti, treba ga je začutiti za volanom v kakšnem njihovem velemestu (npr. Milano) - tega "ritma" pri nas ni! V Italiji si ustrezno s trobljo OPOZORJEN, pri nas skoraj USTRELJEN.

Ko bi bil vsaj samo s trobljo opozorjen, sem zraven še sredinec kasiral pa raje se hudič italijanski na cm mimo rine, kot pa da bi 2 sekundi počakal in spustil v stransko ulico.

Sorry ampak v Slo je bistveno več kulture kot v Ita pa klele me ne bo noben prepričal v nasprotno.

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a Pe okt 09, 2009 1:37 am

nekaj glede alkohola:
vsak bar bi moral imeti alko tester, katerega bi gostje lahko testirali pred vožnjo, osebno če bi napihal 1.00 me bi odvrnilo od vožnje, če pa nebi pihal si bi rekel, kaj mi bodo pa 3pive pokazale ki sem jih spil že pred pol ure in se bi usedel za volan.

ko spiješ le kozarec preveč zgubiš razsodnost, sprostiš se in niti ne pomisliš na najslabše.

no, nekateri bari si alko tester že lastijo.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe okt 09, 2009 1:48 pm

Si ga, ampak je cena za moje pojme prenavita - no vsaj v tistem lokalu, za katerega vem, da ima to - okol 3€.
Slika

Uporabniški avatar
riflex
Nov uporabnik

Nove kazni od 1.7.2011

Napisal/-a riflex To maj 10, 2011 4:13 pm

Nove kazni, ki začnejo veljati 1.7.2011 :?

46. člen

(najvišje dovoljene hitrosti)

(1) Najvišja dovoljena hitrost vozila je:

1. na cestah v naselju 50 km/h;

2. v območju omejene hitrosti 30 km/h;

3. v območju umirjenega prometa in v območju za pešce 10 km/h.

(2) Na posameznih cestah v naselju ali njihovih delih je največja dovoljena hitrost za vozila lahko največ 70 km/h, če varnost prometa in predpisani prometnotehnični elementi to omogočajo in je to določeno s predpisanim prometnim znakom.

(3) Na cesti zunaj naselij je najvišja dovoljena hitrost za vozila:

1. na avtocestah 130 km/h;

2. na hitrih cestah 110 km/h;

3. na vseh ostalih cestah 90 km/h.

(4) Voznik, ki prekorači s prometnim pravilom ali prometnim znakom dovoljeno hitrost v območju za pešce, v območju umirjenega prometa ali v območju omejene hitrosti, se kaznuje za prekršek z globo:

1. 300 eurov, če prekorači dovoljeno hitrost do vključno 10 km/h. Vozniku motornega vozila se izrečejo tudi 3 kazenske točke;

2. 500 eurov, če prekorači dovoljeno hitrost nad 10 do vključno 20 km/h. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 5 kazenskih točk;

3. najmanj 1.000 eurov, če prekorači dovoljeno hitrost za več kot 20 km/h. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 9 kazenskih točk in prepoved vožnje motornega vozila;

4. najmanj 1.200 eurov, če prekorači dovoljeno hitrost za več kot 30 km/h. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 18 kazenskih točk.

(5) Voznik, ki prekorači s prometnim pravilom ali prometnim znakom omejeno hitrost na cesti v naselju, se kaznuje za prekršek z globo:

1. 100 eurov, če prekorači hitrost do vključno 10 km/h;

2. 300 eurov, če prekorači hitrost nad 10 do vključno 20 km/h. Vozniku motornega vozila se izrečejo tudi 3 kazenske točke;

3. 500 eurov, če prekorači hitrost nad 20 do vključno 30 km/h. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 5 kazenskih točk;

4. najmanj 1.000 eurov, če prekorači hitrost za več kot 30 km/h. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 9 kazenskih točk in prepoved vožnje motornega vozila;

5. najmanj 1.200 eurov, če prekorači dovoljeno hitrost za več kot 50 km/h. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 18 kazenskih točk.

(6) Voznik, ki prekorači s prometnim pravilom ali prometnim znakom omejeno hitrost na cesti zunaj naselja, razen na avtocesti ali hitri cesti, ki ima fizično ločeni smerni vozišči z najmanj po dvema prometnima pasovoma in odstavnim pasom ali odstavnimi nišami, se kaznuje za prekršek z globo:

1. 80 eurov, če prekorači hitrost do vključno 20 km/h;

2. 160 eurov, če prekorači hitrost nad 20 do vključno 30 km/h. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 3 kazenske točke;

3. 300 eurov, če prekorači hitrost do nad 30 do vključno 40 km/h. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 5 kazenskih točk;

4. najmanj 500 eurov, če prekorači hitrost za več kot 40 km/h. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 9 kazenskih točk in prepoved vožnje motornega vozila.

(7) Voznik, ki prekorači s prometnim pravilom, ali prometnim znakom omejeno hitrost na avtocesti ali hitri cesti, ki ima fizično ločeni smerni vozišči z najmanj po dvema prometnima pasovoma in odstavnim pasom ali odstavnimi nišami, se kaznuje za prekršek z globo:

1. 60 eurov, če prekorači hitrost do vključno 20 km/h.

2. 120 eurov, če prekorači hitrost nad 20 do vključno 30 km/h;

3. 200 eurov, če prekorači hitrost nad 30 do vključno 40 km/h. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 3 kazenske točke;

4. 300 eurov, če prekorači hitrost nad 40 km/h do vključno 50 km/h. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 5 kazenskih točk;

5. najmanj 400 eurov, če prekorači hitrost za več kot 50 km/h. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 9 kazenskih točk in prepoved vožnje motornega vozila.

(8) Z globo 80 eurov se kaznuje za prekršek drugega udeleženca cestnega prometa, ki prekorači največjo dovoljeno hitrost, predpisano v tem členu.

http://www.uradni-list.si/1/content?id=101702 46. člen

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Re: Nove kazni od 1.7.2011

Napisal/-a DragonForce To maj 10, 2011 4:20 pm

Hvala za link, sam se verjetno nikoli nebi spomnil it pogledat.

Uporabniški avatar
error 90
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a error 90 To maj 10, 2011 4:20 pm

Dobro da nisem kupil clia RS-sa :) bi samo za kazni delal. Zaenkrat pa niti kartoteke še nimam =P
Slika

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To maj 10, 2011 4:24 pm

8) Z globo 80 eurov se kaznuje za prekršek drugega udeleženca cestnega prometa, ki prekorači največjo dovoljeno hitrost, predpisano v tem členu.

????
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
stenlyt
Nov uporabnik

Napisal/-a stenlyt To maj 10, 2011 4:34 pm

In taka država kjer dela tam, ko ni treba :( oops

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Kraj: Vuzenica/MariboR

Napisal/-a acid To maj 10, 2011 4:35 pm

ah s temi kaznimi si pa zdej že res skoz neki zmišlujejo pa vsako leto večajo višino kazni :evil: dokler nebo vsak sam mel v glavi pošlihtano, kdaj, kje in kako mora vozit, nebodo pomagale nobene visoke kazni. Najbolš, da se res začnemo s kolesom vozit...
*** VOLKSWAGEN GOLF MKV TSI GT 170PS ***

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti To maj 10, 2011 4:53 pm

omfg kdo si je pa te kazni zmislil :o :shock:

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder To maj 10, 2011 5:16 pm

Kaj so pocenili al podražali? Ker bi bolj normalno, da bi pocenili, že tako so predrage
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
Ausc
Novinec

Napisal/-a Ausc To maj 10, 2011 5:37 pm

(7) Voznik, ki prekorači s prometnim pravilom ali prometnim znakom omejeno hitrost na cesti v naselju, se kaznuje za prekršek z globo:

a) če prekorači hitrost do vključno 10 km/h, z 80 eurov;

b) če prekorači hitrost nad 10 do vključno 20 km/h, z 250 eurov. Enako se kaznuje voznik, ki do vključno 10 km/h prekorači dovoljeno hitrost v območju za pešce ali v območju umirjenega prometa. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 3 kazenske točke.

c) če prekorači hitrost nad 20 do vključno 30 km/h, s 500 eurov. Enako se kaznuje voznik, ki nad 10 do vključno 20 km/h prekorači dovoljeno hitrost v območju za pešce ali v območju umirjenega prometa. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 5 kazenskih točk.

d) če prekorači hitrost za več kot 30 km/h, z najmanj 1.000 eurov. Enako se kaznuje voznik, ki za več kot 20 km/h prekorači dovoljeno hitrost v območju za pešce ali v območju umirjenega prometa. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 9 kazenskih točk in prepoved vožnje motornega vozila.

(8) Ne glede na določbo prejšnjega odstavka, se izreče vozniku motornega vozila, ki v naselju prekorači dovoljeno hitrost za več kot 50 km/h, ali v območju za pešce, v območju umirjenega prometa oziroma v območju omejene hitrosti za več kot 30 km/h, poleg globe določene v prejšnjem odstavku tudi 18 kazenskih točk.

(9) Voznik, ki preseže s prometnim pravilom ali prometnim znakom omejeno hitrost na cesti zunaj naselja, razen na avtocesti ali cesti, rezervirani za motorna vozila, ki ima fizično ločeni smerni vozišči z najmanj po dvema prometnima pasovoma in odstavnim pasom ali odstavnimi nišami, se kaznuje za prekršek z globo:

a) če prekorači hitrost do vključno 20 km/h, s 60 eurov;

b) če prekorači hitrost nad 20 do vključno 30 km/h, s 120 eurov. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 3 kazenske točke;

c) če prekorači hitrost nad 30 do vključno 40 km/h, z 240 eurov. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 5 kazenskih točk;

d) če prekorači hitrost za več kot 40 km/h, z najmanj 380 eurov. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 9 kazenskih točk in prepoved vožnje motornega vozila.

(10) Voznik, ki preseže s prometnim pravilom, ali prometnim znakom omejeno hitrost na avtocesti ali cesti, rezervirani za motorna vozila, ki ima fizično ločeni smerni vozišči z najmanj po dvema prometnima pasovoma in odstavnim pasom ali odstavnimi nišami, se kaznuje za prekršek z globo:

a) če prekorači hitrost do vključno 20 km/h, s 50 eurov;

b) če prekorači hitrost nad 20 do vključno 30 km/h, s 100 eurov;

c) če prekorači hitrost nad 30 do vključno 40 km/h, s 150 eurov. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 3 kazenske točke;

d) če prekorači hitrost nad 40 km/h do vključno 50 km/h, z 200 eurov. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 5 kazenskih točk;

e) če prekorači hitrost za več kot 50 km/h, z najmanj 300 eurov. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 9 kazenskih točk in prepoved vožnje motornega vozila.

(11) Z globo 50 eurov se kaznuje za prekršek drugega udeleženca cestnega prometa, ki prekorači največjo dovoljeno hitrost, predpisano v tem členu.

Od oka torej vse priblizno +20%. Ja, avtomobili vsak dan bolj varni, kazni za prehitro voznjo zunaj naselja in po avtocestah pa vsak dan visje, bravo... banda
Raje naj nabijejo kazni za voznjo pod vplivom alkohola in brez izpita in podobno, ne pa da sluzijo tam, kjer sploh ni tezav (se da pa na hitro zasluziti, ampak samo da delajo za mojo varnost :roll:)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov