Nasveti in napotki ter povpraševanja...

luvex86
Nov uporabnik

Veliki servis Seat Ibiza 04, 1.4 16V (Bencin)

Napisal/-a luvex86 Ne jun 26, 2011 1:08 pm

Pozdravljeni,

Zanima me kje je najbolj ugodno kupiti materjal za veliki servis za zgoraj omejeni avto (okolica Celja)? In kater materjal vse potrebujem za veliki servis, ter koliko to približno stane?

Imam svojega mehanika, in bi prej sam kupil ves materjal za veliki servis.

Hvala za info :D

fnovak
Nov uporabnik

Re: Veliki servis Seat Ibiza 04, 1.4 16V (Bencin)

Napisal/-a fnovak Ne jun 26, 2011 1:30 pm

Tvoj mehanik bo že najbolj vedel, kje se da dobit materjal za bolj ugodno ceno!
Jaz sem že kupoval v Medlogu in Regnemerju v Celju in bil zadovoljen!

luvex86
Nov uporabnik

Napisal/-a luvex86 Ne jun 26, 2011 1:43 pm

fnovak je napisal/-a:Tvoj mehanik bo že najbolj vedel, kje se da dobit materjal za bolj ugodno ceno!
Jaz sem že kupoval v Medlogu in Regnemerju v Celju in bil zadovoljen!

Samo zanima me kok okvirno pride ves materjal, in kaj vse potrebujem???

Hvala!

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Ne jun 26, 2011 2:58 pm

Potrebuješ set zobati jermen, vodno pumpo, (verjetno tudi mikro jermen), filter olja, filter zraka, filter kabine, filter goriva, 4× svečke in olje še kaj hladilne bo potrebno dotočit + delo mehanika. To računaj, da te bo približno 350€. Potem naj se še preverijo diski in ploščice, celotno podvozje in tekočine.

Za točne cene je potrebno preverit pri trgovcu. Toliko je prišlo mene za podoben 1.4 motor pri popoldancu.

luvex86
Nov uporabnik

Napisal/-a luvex86 Ne jun 26, 2011 3:22 pm

nevermind je napisal/-a:Potrebuješ set zobati jermen, vodno pumpo, (verjetno tudi mikro jermen), filter olja, filter zraka, filter kabine, filter goriva, 4× svečke in olje še kaj hladilne bo potrebno dotočit + delo mehanika. To računaj, da te bo približno 350€. Potem naj se še preverijo diski in ploščice, celotno podvozje in tekočine.

Za točne cene je potrebno preverit pri trgovcu. Toliko je prišlo mene za podoben 1.4 motor pri popoldancu.

Hvala za pojasnilo. Kako pa je z filtrom za klimo, se tudi menja ali je to sploh ločen filter?

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Ne jun 26, 2011 3:25 pm

Obstaja tudi filter klime. Nevem kako je pri tem z menjavo. Naj napiše kakšen poznavalec teh zadev.

http://imageshack.us/photo/my-images/24 ... tret4.jpg/
Zadnjič spremenil nevermind, dne Ne jun 26, 2011 3:29 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Ne jun 26, 2011 3:29 pm

nevermind je napisal/-a:Potrebuješ set zobati jermen, vodno pumpo, (verjetno tudi mikro jermen), filter olja, filter zraka, filter kabine, filter goriva, 4× svečke in olje še kaj hladilne bo potrebno dotočit + delo mehanika. To računaj, da te bo približno 350€. Potem naj se še preverijo diski in ploščice, celotno podvozje in tekočine.

Nevermind dobro povedano. Le pri hladilni tekočini jo je priporočljivo v celoti zamenjati. Zaradi menjave vodne črpalke je treba tako ali tako vso spustiti iz motorja. Namesto nalivanja stare tekočine (ki morda ni več ustrezna) je bolje takoj naliti novo in imeti mir do naslednjega velikega servisa.

Ob tem bi predlagal, da mehanik preveri še stanje zavor in podvozja, ter po potrebi zamenja zavorno tekočino in eventuelno zavorne obloge oz diske. Seveda vse skupaj le če je potrebno menjave.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Ne jun 26, 2011 10:14 pm

Sem se zanimal za svojega samo 200 evrov pride material brez olja in filtrov, sam jermena + šponarji + vodna pumpa.
Delo okol 80 evrov + olje ter filtri ene 50-60 evrov, skupaj okoli 350 evrov, eden je kar zadel.
Dela se pa na 90tkm oz.5 let...lahko tudi na 100tkm
Član od leta 2004
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov