Debate, ki niso vezane na ostala področja...

bmozin
Nov uporabnik

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a bmozin Sr nov 07, 2012 9:38 am

mc123 je napisal/-a:Za tiste ki bi želeli najceneje vgradit plin v avto pri nas. Preverite ponudbo na 1nadan.

http://1nadan.si/ponudba/LJUBLJANA/3236?isPreview=False

Zares na hitro nisem našel nobenega zapisa z izkušnjami pri tem mojstru; kaže, da šele začenja in bi tako rad pridobil prve stranke (s tem seveda ni nič narobe).

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Sr nov 07, 2012 9:47 am

bmozin je napisal/-a:
mc123 je napisal/-a:Za tiste ki bi želeli najceneje vgradit plin v avto pri nas. Preverite ponudbo na 1nadan.

http://1nadan.si/ponudba/LJUBLJANA/3236?isPreview=False

Zares na hitro nisem našel nobenega zapisa z izkušnjami pri tem mojstru; kaže, da šele začenja in bi tako rad pridobil prve stranke (s tem seveda ni nič narobe).

Pa kaj je to?! Strani niti prebrati ne znam... bogvedi kaj ta tip prodaja... ja sej je poceni, ampak nikjer ne izveš niti kakšne sisteme vgrajuje...
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Sr nov 07, 2012 12:22 pm

Who we are
John Smith
Art Director

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim minim veniam.
John Smith
Chief Technology Officer

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim minim veniam.

:lol: :lol: :lol:

http://www.avto-plin.eu/o-nas

Domov / O nas
O nas
What do we do

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

:lol:
:lol:
:lol: .............. :rofl
plin je cnej k bencin

bomber111
Novinec

Napisal/-a bomber111 Sr nov 07, 2012 1:18 pm

upam da bo tistemu, ki bo vgradil tukaj preko 1nadan delalo odlično in se bo potem lahko on smejal iziboju in plinašu in nam vsem ostalim ki smo dali krepko preko jurja. :DDD
Ni vse kar je drago nujno dobro.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr nov 07, 2012 2:33 pm

Kot tudi ni stran, ki praktično ne obstaja, nujno posledica nesposobnosti. Je pa oboje ponavadi povezano. Tega, da se kvaliteta ne plača, je zelo malo, vsaj pri takih tehnoloških ne zelo masovnih projektih. Kdor hoče reskirat, naj izvoli in poroča tu.

truplo
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a truplo Pe nov 09, 2012 3:13 pm

Akcijo na 1 na dan sem prejel na email. Tisti, ki ni še nikoli sodeloval s podobnimi podjetji ala 1 na dan oz privo*čite.si naj povem, da je obvezno potrebno imeti svojo spletno stran. Torej, če želiš kupcem podariti akcijo ki je 50% ceneje moraš imeti spletno stran kjer je redna cena na vidiku oziroma so dostopni tvoji podatki, opis izdelka tralala. To je nekako pogoj za sodelovanje. Jasno je, da je spletna stran, ki je objavljena template, ki ima samo osnovne podatke podjetja. Očitno je dovolj, da so akcijo objavili. Veliko je dobrih domačih mojstrov, kateri seveda nimajo spletnih strani. Pa ne zagovarjam tega konkretnega ponudnika!

Ravno sem pred vgradnjo sistema v Renault Megane letnik 03 z 90 k km 1.6 16V in se zanimam za različne sisteme in cene. Možakarja sem poklical in malo povprašal kaj vgrajuje. Vgrajuje dva sistema in sicer EUROPA GAS (polski sistem) ter AUTO GAS (italjanski sistem). Nobenega ne poznam! Pri obeh je potrebno doplačilo cca 200e za sistem mazanja ventilov. Torej je cena takoj okoli 800e.

Se strinjam z vami in sem tudi sam skeptičen glede kakovosti opreme in vgradnje! Ampak sem v dilemi ker avto ima le 10 let imel ga bom recimo še vsaj nekaj časa vozil (cca 2-3 leta) mi je cena interesantna. Garancija je 2 leti.

Sedaj iščem nekoga, ki pozna ta dva sistema, ki se vgrajujeta, da mi svetuje v kakšnem rangu sta! Je kdo med vami, ki se spozna?

V kolikor bi vgrajeval sistem v nov avto nebi niti razmišljal o tej akciji. Šel bi nekam kjer je priznani ponudnik storitve.

Mnenje?

Lep pozdrav,
Nejc

esem je napisal/-a:Kot tudi ni stran, ki praktično ne obstaja, nujno posledica nesposobnosti. Je pa oboje ponavadi povezano. Tega, da se kvaliteta ne plača, je zelo malo, vsaj pri takih tehnoloških ne zelo masovnih projektih. Kdor hoče reskirat, naj izvoli in poroča tu.
sej bo...ce ne z leti...pa s tableti...

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Pe nov 09, 2012 4:32 pm

iziboy je napisal/-a:Pa kaj je to?! Strani niti prebrati ne znam... bogvedi kaj ta tip prodaja... ja sej je poceni, ampak nikjer ne izveš niti kakšne sisteme vgrajuje...

To je dejansko stran v izgradnji.
Tip oz. tisti ki je to delal se tudi toliko ni potrudil, da bi ta tekst vsaj zbrisal, ker je tam po defaultu, pač namesto tega vpišeš svoj tekst po izbiri.
Namen je bil očitno ta, da se stran da gor, pa nima veze kako zgleda, kar je skrajno neresno in v internetnem svetu nagnusno...

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Pe nov 09, 2012 5:31 pm

hippo je napisal/-a:
iziboy je napisal/-a:Pa kaj je to?! Strani niti prebrati ne znam... bogvedi kaj ta tip prodaja... ja sej je poceni, ampak nikjer ne izveš niti kakšne sisteme vgrajuje...

To je dejansko stran v izgradnji.
Tip oz. tisti ki je to delal se tudi toliko ni potrudil, da bi ta tekst vsaj zbrisal, ker je tam po defaultu, pač namesto tega vpišeš svoj tekst po izbiri.
Namen je bil očitno ta, da se stran da gor, pa nima veze kako zgleda, kar je skrajno neresno in v internetnem svetu nagnusno...

No, točno to sem imel v mislih...

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Pe nov 09, 2012 5:35 pm

truplo je napisal/-a:Akcijo na 1 na dan sem prejel na email. Tisti, ki ni še nikoli sodeloval s podobnimi podjetji ala 1 na dan oz privo*čite.si naj povem, da je obvezno potrebno imeti svojo spletno stran. Torej, če želiš kupcem podariti akcijo ki je 50% ceneje moraš imeti spletno stran kjer je redna cena na vidiku oziroma so dostopni tvoji podatki, opis izdelka tralala. To je nekako pogoj za sodelovanje. Jasno je, da je spletna stran, ki je objavljena template, ki ima samo osnovne podatke podjetja. Očitno je dovolj, da so akcijo objavili. Veliko je dobrih domačih mojstrov, kateri seveda nimajo spletnih strani. Pa ne zagovarjam tega konkretnega ponudnika!

Ravno sem pred vgradnjo sistema v Renault Megane letnik 03 z 90 k km 1.6 16V in se zanimam za različne sisteme in cene. Možakarja sem poklical in malo povprašal kaj vgrajuje. Vgrajuje dva sistema in sicer EUROPA GAS (polski sistem) ter AUTO GAS (italjanski sistem). Nobenega ne poznam! Pri obeh je potrebno doplačilo cca 200e za sistem mazanja ventilov. Torej je cena takoj okoli 800e.

Se strinjam z vami in sem tudi sam skeptičen glede kakovosti opreme in vgradnje! Ampak sem v dilemi ker avto ima le 10 let imel ga bom recimo še vsaj nekaj časa vozil (cca 2-3 leta) mi je cena interesantna. Garancija je 2 leti.

Sedaj iščem nekoga, ki pozna ta dva sistema, ki se vgrajujeta, da mi svetuje v kakšnem rangu sta! Je kdo med vami, ki se spozna?

V kolikor bi vgrajeval sistem v nov avto nebi niti razmišljal o tej akciji. Šel bi nekam kjer je priznani ponudnik storitve.

Mnenje?

Lep pozdrav,
Nejc

Oba sistema sta povprečna, verjetno je Europe gas malenkost boljši (čeprav uvoznik pravi da je naj, naj...), ampak za ta denar je kar dobra izbira. Malce dvoma vzbuja le to, da monter iz omenjene ponudbe nima praktično nič izkušenj. Megane rabi mazanje ventilov, pa tudi montaža pri tem motorju ima svoje trike...

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Pe nov 09, 2012 6:36 pm

truplo je napisal/-a:Ravno sem pred vgradnjo sistema v Renault Megane letnik 03 z 90 k km 1.6 16V in se zanimam za različne sisteme in cene. Možakarja sem poklical in malo povprašal kaj vgrajuje. Vgrajuje dva sistema in sicer EUROPA GAS (polski sistem) ter AUTO GAS (italjanski sistem). Nobenega ne poznam! Pri obeh je potrebno doplačilo cca 200e za sistem mazanja ventilov. Torej je cena takoj okoli 800e.

Mnenje?

Lep pozdrav,
Nejc

jaz bi na tvojem mestu dal to vgraditi ....
plin je cnej k bencin

truplo
Nov uporabnik

Napisal/-a truplo Pe nov 09, 2012 6:38 pm

Iziboy imas mogoce se kaksno alternativo?

V ponedeljek poklicem pa ga se malo izprasam! :D

Ceprav on je rekel, da je italjanski sistem boljsi (autogas) :roll:

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Pe nov 09, 2012 8:00 pm

truplo je napisal/-a:Iziboy imas mogoce se kaksno alternativo?

V ponedeljek poklicem pa ga se malo izprasam! :D

Ceprav on je rekel, da je italjanski sistem boljsi (autogas) :roll:

V tem cenovnem razredu (pri nas) ni alternative... Oba sistema sta enako...hm, kako bi se izrazil da ne bo kdo popi*** name... reciva enako ''daleč v razvoju'' :D Še vedno je najbolj zaskrbljujoče dejstvo da možakar nima skoraj nič izkušenj z avtoplinom. Da ne bo pomote, ne poznam ga, ne vem koliko je cenjen v kakšnem drugem poslu, lahko je dober mehanik, ampak avtoplin je svoja zgodba. Pri nas se je preveč razpasla miselnost, da je (kakovostna)montaža avtoplina nekaj zelo enostavnega. Pa ni...pri nas je dobrih monterjev, ki so resnično pri stvari in zadeve poznajo, kot se reče, ''v nulo'' zelo malo. Še manj pa je takih ki se ukvarjajo samo z avtoplinom.

Ti sam glej da bo garancija na papirju in pazi na drobni tisk. Da ne bo potem trikov kot je npr menjava injektorjev na vsakih xtisoč km ali kaj podobnega... :evil:

truplo
Nov uporabnik

Napisal/-a truplo Pe nov 09, 2012 8:11 pm

Sem prebral par stvari nazaj. Hvala za nasvet! Najbolje da se malo okoli zapeljem... In se malo povprasam! ;)

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Kraj: Lendava (MS)

Napisal/-a MasTTer Po nov 12, 2012 11:12 am

Kako je z homologacijo za popravilo predrte pnevmatike? Kajti, ko se voziš brez rezervne gume si v prekršku. Je dovolj oz. se da homologirati tisto navadno flaško, ki jo lahko kjer koli kupiš za 8€, ali more bit tisti pravi kit za popravilo predrte pnevmatike, kateri vsebuje kompresor? Takega prilagajo proizvajalci avtomobilov, vendar ta sigurno ni poceni. Ve kdo?

Uporabniški avatar
rutenka
Novinec

Napisal/-a rutenka Po nov 12, 2012 11:21 am

lakom lačen hoče papico

Gorgh
Novinec

Napisal/-a Gorgh Po nov 12, 2012 12:00 pm

Imam še eno vprašanje, ve kdo kako je s homologacijo, če si plin daš vgradit v tujini ( non EU državi ) - bolj natančno bosna ali hrvaška - da mi tam vgradi nekdo plin, račun dobim, potrdilo o strokovni vgradnji verjetno tud - je to dovolj da homologiram pri nas ali so naknadni papirološki zapleti kot je pri nas v navadi??? Al je isti postopek kot pri nas?

Anyone?

Hvala za odgovor

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Po nov 12, 2012 6:12 pm

Gorgh je napisal/-a:Imam še eno vprašanje, ve kdo kako je s homologacijo, če si plin daš vgradit v tujini ( non EU državi ) - bolj natančno bosna ali hrvaška - da mi tam vgradi nekdo plin, račun dobim, potrdilo o strokovni vgradnji verjetno tud - je to dovolj da homologiram pri nas ali so naknadni papirološki zapleti kot je pri nas v navadi??? Al je isti postopek kot pri nas?

Anyone?

Hvala za odgovor

Plačilo carine, ponoven pregled plinotesnosti pri pooblačeni organizaciji...in vsi ostali ostali papirji z oznako E67R-01...

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Po nov 12, 2012 7:31 pm

Zanima me, kakšna so vaša opažanja pri plinu ki ga tankate na različnih pumpah? Je še kaj drugega ali samo poraba? No nekej časa nazaj sem malo pucal kanale pa ventile :D pa prtisnem na 200km/h za nekaj metrov, pa se mi ob tem enkrat prižge tista glupa oranžna lučka. Par dni nazaj, pa sem se pelu v klanc (cestninska Tepanje, smer Celje) in mi pri 185km/h začne avto nekej trokirat, pa spet se prižgala tista kurčeva oranžna lučka na armaturi, tokrat je utripala ca. 7 sekund. Servis na plinu je bil narejen nekaj tisoč km nazaj, svečke pa tudi že menjane. Sicer bom poklicu unga šalabajzerja ki bi zadeva inštaliral, me pa vseeno zanima mnenje koga drugega, kaj bi lahko bilo. Predvidevam da bo reku da je to od kakega usranega plina :D.

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Po nov 12, 2012 7:39 pm

pinny je napisal/-a:Zanima me, kakšna so vaša opažanja pri plinu ki ga tankate na različnih pumpah? Je še kaj drugega ali samo poraba? No nekej časa nazaj sem malo pucal kanale pa ventile :D pa prtisnem na 200km/h za nekaj metrov, pa se mi ob tem enkrat prižge tista glupa oranžna lučka. Par dni nazaj, pa sem se pelu v klanc (cestninska Tepanje, smer Celje) in mi pri 185km/h začne avto nekej trokirat, pa spet se prižgala tista kurčeva oranžna lučka na armaturi, tokrat je utripala ca. 7 sekund. Servis na plinu je bil narejen nekaj tisoč km nazaj, svečke pa tudi že menjane. Sicer bom poklicu unga šalabajzerja ki bi zadeva inštaliral, me pa vseeno zanima mnenje koga drugega, kaj bi lahko bilo. Predvidevam da bo reku da je to od kakega usranega plina :D.

Lahko si imel enega ali več ''misfire''-jev, najverjetneje zaradi preslabotne mešanice pri polni obremenitivi. Kakšen motor, katera naprava?

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Po nov 12, 2012 8:50 pm

1,4 t-jet 120km, sistem huh, dream xxi pa tk neki :D
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov