Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Re: Renault scenic 1.9 dci - Kateri jermen je utrgalo?

Napisal/-a abbe Ne maj 26, 2013 7:50 pm

a4 je napisal/-a:pa ne me zezat. rabljen motor za tak avto že ne pride 1200€

jaz sem za mojega dal 200 nekoč, ampak zdaj imam že drug avto

v glavnem poišči enak, delujoč motor, potem pa še mehanika ki bo izvedel menjavo. to je po mojem mnenju najceneje

lahko še potrdim da je pri renaultu možno da ob stganem mikro jermenu lahko vse skup uniči še zobati jermen

pa srečno pri pogajanjih. vztrajaj z čim nižjo ceno. rabljenih je na trgu ogromno, prodaja pa zelo slaba

ja ni glih to tko simpl kokr pravš.
motor je recm da 300 eur (čeprav mislm da pod 500 se ga ne dobi)
pa ker so 1.9 dci znani po tem da prijemljejo ležaji spodaj jih je treba zamenjat,pa potem da se zamenja vse tekočine,pa zobati jermen pa umpo,pa da se namontira in si hitr na 1000+ eur.
dušan ti pa za 1200 da motr kompletno obnovljen motor,sepravi novi ležaji tefloni,tesnilo glave.....in pa seveda garancijo,ki jo noben ne da ko kupiš rabljen motor.
mislm da je ta varinata pri dušanu na dolgi rok najcenejša in najman stresna v vseh pogledih.
Ni vse res kar napišem

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Ne maj 26, 2013 9:42 pm

RedBull™ je napisal/-a:Čisto možno pa je, da se mu je prvo strgal mikro jermen, le katerega je potegnilo pod jermenico glevne gredi oz. pod zobati jermen, pa je še tega urgalo....

Na žalost pogost pojav pri teh 1.9 dci motorjih. Dva osebno poznam, ki se jim je to zgodilo.

frooteg
Nov uporabnik

Kraj: Republic of Quotle

Napisal/-a frooteg Ne maj 26, 2013 10:09 pm

Točno to se je meni zgodlo na scenicu 2005 1,9 dci .

Najprej utrgan mikro jermen, ali celo samo jermenica, ki je nekak dvodelna , in je potem tist kar je mes tema dvema deloma prišlo pod zobati jermen. Rezultat ? Menjava vseh 8 ventilov ;) Cena takrat okol 600 eur. No kasneje še turbina fuč, olje v mašino, 8000 obratov pri ugasnjenem avtu in dimna zavesa primerna za izkrcanje v normandiji ;) Rezultat : stopljeni bati ;) Menjava motorja ... za 500 eur ne dobiš nič ;) Je kar veliko povpraševanje po njih. Sploh pa je bolje, da ti ga kak serviser zrihta, pa naj da še garancijo, ker nikoli neveš kaj daješ not. Potem se pa vsi zgovarjajo, da oni že niso krivi. ;) U glavnem ... good luck !

LP M .

Uporabniški avatar
ESX
Uporabnik

Napisal/-a ESX Po maj 27, 2013 10:06 am

Kakšne dele pa vgrajuje Avto Dušan ? Original ?

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Po maj 27, 2013 10:16 pm

ESX je napisal/-a:Kakšne dele pa vgrajuje Avto Dušan ? Original ?

Pozdravljeni

Eh, kod da kdo ve, saj noben uporabnik tega foruma ne stoji za njim pri montaži. Lahko pa ga pokličete in preverite :) Glede na to, da ima 12 mesečno garancijo ................... bi si upal reči, da je kvalitetno sestavljeno.

lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
ESX
Uporabnik

Napisal/-a ESX To maj 28, 2013 10:22 am

Fan je napisal/-a:

Pozdravljeni

Eh, kod da kdo ve, saj noben uporabnik tega foruma ne stoji za njim pri montaži. Lahko pa ga pokličete in preverite :) Glede na to, da ima 12 mesečno garancijo ................... bi si upal reči, da je kvalitetno sestavljeno.

lep pozdrav

Mislm da je to bistven podatek kakšni deli so vgrajeni poleg strokovne montaže. Tista 12 mesečne garancija je bolj tako tako, 12mesecev bo tudi najcenejši cheapshit držal, kaj pa bo po 5 letih pa je odvisno od kvalitete vgrajenih delov

In če drugi z tako ceno ne pridejo skozi potem ali dela za pol ceneje kot ostali ali pa vgrajuje poceni material

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox To maj 28, 2013 10:33 am

ESX je napisal/-a:
In če drugi z tako ceno ne pridejo skozi potem ali dela za pol ceneje kot ostali ali pa vgrajuje poceni material

Jaz bi temu prej rekel da ima normalne cene v primerjavi z nekaterimi drugimi servisi ;)
Chuck Norris je enkrat prišel dvakrat

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To maj 28, 2013 10:47 am

eentox je napisal/-a:
ESX je napisal/-a:

Jaz bi temu prej rekel da ima normalne cene v primerjavi z nekaterimi drugimi servisi ;)

predvsem to ja
Ni vse res kar napišem

zana88
Nov uporabnik

Napisal/-a zana88 Če jun 27, 2013 9:11 pm

Po izredno dolgem in mučnem čakanju sem končno dobila avto iz servisa (avto so mi popravljali pod garancijo za rabljeno vozilo).
Rezultat: odtrgalo je zobati in mikro jermen. Zamenjali so jermena, črpalko, ventile,...

In ker nimam sreče, se mi je po 200km avto spet pokvaril. Med lepo vožnjo z nizkim obrati, se mi prižgejo lučke na armaturi in napis "Steering Fault", ter avto je ugasnil :cry: :shock: :? Potem nikakor nisem mogla avta spravit iz kontakta, dokler nismo odstanili kleme iz akumulatorja. ko smo ponovno hoteli zagnati avto, je na armaturi pisalo "steering not locked" in avta nisem mogla vžgat.

Se komu kaj sanja kaj bi pa bilo lahko sedaj narobe? Stroški?!

Hvala in lp!

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Če jun 27, 2013 9:50 pm

Pozdravljeni

Problem imate s ključavnico volana.
Dajte kontakt in obračajte kolesa najprej v levo ( do konca! ) in nato v desno ( do konca! ), poravnajte kolesa ( kolesa morajo biti ravna - ne levo ali desno !!!!!!!!!!!!!! ) preverite ali vozilo prižge.
V koliko vozilo ne prižge, ste si z odklapljanjem akumulatorja naredili medvedjo uslugo, ki vas bo drago stala.
Potrebno bo:
- Sneti volan, odklopiti airbag, odstraniti ovojnico in zamenjati tisto črno škatlico ( ključavnico volana, ki je krmiljena z elektroniko ) ............... spreten mehanik bo škatlico podrl in jo popravil - nagajajo mehanski deli.
Motor ne prižge, ker je to neka varovalka, ko je okvarjena ključavnica volana - da se ne bi volan zaklenil med vožnjo :(

Lep pozdrav

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Če jun 27, 2013 10:07 pm

Jao kakšen avto se je to prodajal a je sploh kej delalo. :huh:

zana88
Nov uporabnik

Napisal/-a zana88 Če jun 27, 2013 10:39 pm

Hvala za odgovor!

Ja ta avto je katastrofa!!Zlagani kilometri, z vseh vetrov skupaj vžen motor. Menjali smo že turbino, ležaje na ojnici, dize so bile na servisu, egr, nosilec motorja, klima je bila salba, jermena je potrgalo. Hvala bogu, je večino popravil šlo pod garancijo. Avto bom sedaj, ko to poravim, dala naprej. Staro za novo, ker si enostavno ne upam prodat nekomu avto privat. Ko bo vsa kalvarija za mano, bom tudi podrobneje napisala za katero firmo gre in kako so me vlekli za nos. Samo za to, da opozorim ostale, da se izogibajo takih nategatorjev!

LP!

zana88
Nov uporabnik

Napisal/-a zana88 Pe jun 28, 2013 9:47 am

Govorila sem z mehanikom, pravi, da je problem v tisti črni škatlici. Nova je draga kot hudič, se pa menda da popravit mojo. Druga rabljena ne pride v poštev, ker je kodirana in jo je treba enako preprogramirati.

Zanima me če kdo pozna kakšnega mehanika/avtoelektričarja, ki bi popravil to škatlico. Sem pa iz okolice Kranja.

Uporabniški avatar
alesi
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a alesi Pe jun 28, 2013 10:50 am

Car Hifi, Lesce. Dobro in korektno popravijo!
Slika
Toj pač vse kar sem imel za danes!

zana88
Nov uporabnik

Napisal/-a zana88 Pe jun 28, 2013 12:22 pm

Hvala za odgovor. Kaj pa okvirna cena? Se komu sanja koliko bi okvirno stalo popravilo?

msnsms1
Nov uporabnik

Napisal/-a msnsms1 Pe dec 20, 2013 7:24 pm

poz zana
zanima me ali si sla dusanu v krsko. imam isti problem, mislim da je motor kaput, prvo je ropotal, potem pa je zgubil moc a zdaj cvili......... ce grem mostrima bode od 1100-2000eura tako da mi se 1200eura zdi ugodno. moj scenic je 2003 in ima isti motor kot tvoj
m

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Pe dec 20, 2013 8:15 pm

Pozdravljen,

Avto dušan lahko samo pohvalim maximalno, je pošten in zelo zgovoren dec. :)

Na svoj izdelek da 12 mesecev garancije.

zapelji se tja in boš videl, da njegovi delavci delajo samo in v glavnem na motorjih in ne samo renaultovih, tako, da si glede njega brez skrbi.

če te še kaj zanima pa vprašaj...

lp

msnsms1
Nov uporabnik

Napisal/-a msnsms1 Pe dec 20, 2013 9:13 pm

ok, samo se ne bom otpeljal ker mi je avto kaput. skripi ko za vzgem in mi se ne zdi pametno da vozim.
in kaj gre v to ceno (mislim da je punca govorila o 1200eura) ? slep do krskog, zamenjava motorja, motor........on pride pogleda in ga pelje ali kaj? kaj pa turbina
ali delajo sobotom, ker mi auto stoji v ljubljani in se bojim tatov ali kazen za parkiranje

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Pe dec 20, 2013 9:28 pm

Pozdravljeni

Kako pa to, da niste danes poklical v Krško?

Lep pozdrav

msnsms1
Nov uporabnik

Napisal/-a msnsms1 Pe dec 20, 2013 10:31 pm

pa marfi se je vmesal. avto je crkel ob 16h, petak pred bozic in novo leto. vedno je tako!?
upam da jutri delajo ce ne avto ne bom zrihtal do 2014
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Fan in 11 gostov