Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
eXtreme
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Vprašanje glede športnih sedežev (Recaro, Sparco)

Napisal/-a eXtreme Po feb 17, 2003 10:26 pm

Ce ima kdo kake izkusnje ali kaj ve o teh stvareh me zanimata dve stvari:
-ce si kupis sportne sedeze (Sparco, Recaro...), in si nato omislis se 4-point varnostne pasove, kam oz kako se te varnostni pasovi 'pripnejo' (s tem mislim kje jih 'pripnes' (pritrdis) v avtu)?
-ce imas dirkalne sedeze in avto s 3mi oz 2mi vrati, kako sopotniki splezajo na zdanjo klop? se sedezi premikajo naprej nazaj?

LP,
Miha
Slika

Uporabniški avatar
Yugovar
Nov uporabnik

Re: Vprašanje glede športnih sedežev (Recaro, Sparco)

Napisal/-a Yugovar Po feb 17, 2003 11:10 pm

Ce imas tak avto in si bos omislil se recaro sedeze, potem pozabi na zadnje potnike. Raje si omisli se kletko:)
yugo-perpetum mobile

Uporabniški avatar
eXtreme
Stalni uporabnik

Napisal/-a eXtreme Po feb 17, 2003 11:21 pm

hehe, nimam se avta, ampak razmislam (mogoce samo sanjam?),.. hehe ;) sam me vseen zanima,... hehe ;)
Slika

Uporabniški avatar
Twingo Sport
Novinec

Napisal/-a Twingo Sport To feb 18, 2003 12:16 am

Jest sm pozabu na zadne sedeze in potnike.Zadne sedeze sm vn vrgu odvecna teza pa ce mas se potnike odzat je pa se vecja odvecna teza . :D :D Zej razmislam o ugraditvi zadne kletke.

cresh
Uporabnik

Kraj: Litija

Napisal/-a cresh To feb 18, 2003 7:40 am

eXtreme pravi:
Ce ima kdo kake izkusnje ali kaj ve o teh stvareh me zanimata dve stvari:
-ce si kupis sportne sedeze (Sparco, Recaro...), in si nato omislis se 4-point varnostne pasove, kam oz kako se te varnostni pasovi 'pripnejo' (s tem mislim kje jih 'pripnes' (pritrdis) v avtu)?
-ce imas dirkalne sedeze in avto s 3mi oz 2mi vrati, kako sopotniki splezajo na zdanjo klop? se sedezi premikajo naprej nazaj?

LP,
Miha

Glede sopotnikov na zadnji klopi in športnimi zici je tko, da maš tut take modele zicov k se prekucnejo tko da grejo uni uzadi vn( notr), jst sm jih gledu od OMP
my ride
Slika

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Sale To feb 18, 2003 9:24 am

Te športni sedeži, ki so prekucljivi so ful ful dragi. Se pa da naredit sanke, ki so prekucljive in potem načeloma ni problema za sopotnike na zadnji klopi in to niti ni tako težko.

Problem nastane, ko daš noter še športne varnostne pasove. Varnostni pasovi se načeloma pritrdijo tako, da ob straneh sedeža všraufaš v poden take zankaste vijake oz. eyebolt-e. Zadaj pa na varnostno kletko, ki je pa v tem primeru nimaš, torej moraš pritrdit v poden med sedalom in naslonjalom zadnjih sedežev.

Takole to izgleda (oznaka artikla db/420):
Slika
Slika Slika

fric
Novinec

Re: Re: Vprašanje glede športnih sedežev (Recaro, Sparco)

Napisal/-a fric To feb 18, 2003 10:50 am

4Sale pravi:
Te športni sedeži, ki so prekucljivi so ful ful dragi.

Nisem še slišal za športne sedeže, ki bi se prodajali s sankami! Dražji od navadnih športnih oz. dirkalnih sedežev pa so res tisti, katerim se da nastavljat naklon naslona.

Res pa je, da firme kot so Sparco ali OMP prodajajo sanke za vse novejše in bolj pogoste tipe avtomobilov.

Osebno sem v yugotu rešil zadevo tako, da sem iz sank požagal serijske sedeže. Potem sem na sanke navaril prečne nosilce na katere sem pritrdil sedeže. Evo pa maš...

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale To feb 18, 2003 12:28 pm

Jup, obstajajo tudi prekucljivi (seveda nimajo FIA homologacije). Od firme OMP je prekucljiv športni sedež model Gran turismo in pa model Comfort:

SlikaSlika

Aja, pri teh ni nobenih prekucljivih sank, ampak se prekucne kar naslonjalo.
Cen zdele ne vem - sem pa enkrat že spraševal in so se mi zdele precej vrtoglave.

[Sporočilo uredil/a 4Sale na dan 18.02.2003 ob 12:29 GMT]
Slika Slika

Uporabniški avatar
eXtreme
Stalni uporabnik

Napisal/-a eXtreme To feb 18, 2003 12:35 pm

Ja, se mi je zdel da moras zadej na kletko 'prvezat' varnostne pasove... eh, pol je to bolj cudno... da bi mev avto sam za dirkat pa tud dvomm,... kdaj bi blo pa tud ql se km s frendi pelat ;) am, drgac sm najdu na internetu stran z veliko zanimivimi stvarmi: http://www.i-m-racing.com/index.html

LP,
Miha
Slika

WhiteRider
Nov uporabnik

Napisal/-a WhiteRider To feb 18, 2003 3:56 pm

Se pravi, ce pa imas na avtu 4 vrata, pa si sedze sicer lahko omislis, vendar pa potniki prav tako ne morejo v kabino zaradi tro-tockovnih varnostnih pasov?
14/28

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale To feb 18, 2003 5:41 pm

Montaža večtočkovnih oz. dirkalnih pasov gre vedno na račun praktičnosti in udobja - potem je samo vprašanje tega koliko se kdo znajde in naredi tako, da se kljub temu lahko zadaj nekako sedi. Še pred leti, ko je fotr dirkal z Yugom skupine N (ki je imel zadaj sedeže) sem se moral kar velikokrat zbasat na zadnje sedeže tistga avta in sem se vedno moral kar precej namatrat čeprav sem bil mnogo manjši.

No tukaj je pa še fotka ene varijante montaže teh pasov, če komu kaj pomaga ;):
Slika
Slika Slika

---
Novinec

Napisal/-a --- To feb 18, 2003 5:52 pm

hmmm a ne grejo pasovi lahko na mesto kjer so pritrjeni zadnji pasovi?
mene bolj zanima ki se pritrdijo spodaj (tisto ki gre prek trebuha) zanima me pa za standardne recaro zice.

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale To feb 18, 2003 6:03 pm

Tisti, ki grejo prek trebuha se pritrdijo na levi in desni strani ob sedežu kar v poden oz. tisti most, ki gre po sredini med sedežema. Uporabijo pa se tisti vijaki z zanko, ki so na uni sliki, ki sem jo obajvu v enem zgornjem postu. Lahko, da je možno tudi kako drugače improvizirat ampak s tistim pa nimam izkušenj. Pravilen način pa naj bi bil ta, ki sem ga omenil.
Slika Slika

Uporabniški avatar
eXtreme
Stalni uporabnik

Napisal/-a eXtreme To feb 18, 2003 6:38 pm

mhm,... kako pa je glede velikosti (sirine) sportnega sedeza? sepravi, kupim dva sedeza iste velikosti, potem pa se hoce en fat-ass pelat in se ne more, ker se ne zbase v sedez? kot sem videl na slikah so sportni sedezi ki se prepogibajo (sedez-naslonjalo) glede tega boljsi (iz drugih materialov).
Nekdo je objavil da je kupil dva Spraco EVO 2 sedeza, ce se ne motim. ta sedez se razlikuje od Sparco EVO 1 le v tem da je vecjih dimenzij. Potem, ce bi bila zame prava velikost sedeza EVO 1 (manjsi) se naprimer fotr ker je vecji nebi mogel pelat? oziroma ce bi se jaz zacel nekontrolirano razvijati (v sirino, visino dvomim), bi mi sedez postal premajhen. to zgleda tako kot pri go-kartih, samo da je cena sedeza veliko vecja ;)

LP
Miha
Slika

Uporabniški avatar
eXtreme
Stalni uporabnik

Napisal/-a eXtreme To feb 18, 2003 6:55 pm

4Sale:
"Uporabijo pa se tisti vijaki z zanko, ki so na uni sliki, ki sem jo obajvu v enem zgornjem postu."

Moras za te vijake potem sam izvrtati luknje ter vrezati notranji navoj?
Slika

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY To feb 18, 2003 7:15 pm

eXtreme pravi:
4Sale:
"Uporabijo pa se tisti vijaki z zanko, ki so na uni sliki, ki sem jo obajvu v enem zgornjem postu."

Moras za te vijake potem sam izvrtati luknje ter vrezati notranji navoj?

lahko jih pa tut pršvasaš :D
Slika

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale To feb 18, 2003 7:21 pm

Ja teli školjkasti sedeži so precej ozki, sicer se dobijo neki širši modeli ampak izbira ni prav velika. Kaj več pa o tem nebi znal povedat. Tista dva EVO-ta je se mi zdi kupil Mitsu, mogoče on ve kaj več o tem.

Glede montaže - poleg tistega omenjenega vijaka, prideta zraven še tisti ploščici, ki sta na zgornji sliki pod tem vijakom. Luknjo je v vsakem primeru potrebno zvrtat potem pa z druge strani lahko prišraufaš z matico. Najbrž bi se dalo naredit tudi tako, da bi na poden privaril kakšno matico z navojem ali pa kaj podobnega. Zdele ne vem na pamet točno kako imam narejeno v Mazdi - bom ob priliki pogledal in če bo kaj uporabnega vam sporočim ;).
Slika Slika

---
Novinec

Napisal/-a --- To feb 18, 2003 7:39 pm

to pomeni da oni pasi cez trebuh niso cisto nic prozni in so lahko montirani v tla? potem v primeru da ti sedez ven vrze ga pasi zadrzijo, ker nimajo nobene povezave z sedezem ;) :) aja samo se more zraven sedeza premikat eh sem pa ze mislo kak bom pod vrtal :)

ok. tnx za info

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale To feb 18, 2003 7:45 pm

Tako je ja. Naj bi bili zmontirani v pod tudi zaradi tega kot si omenil. No najbrž pa obstaja več varijant kako bi se dalo to narest. Malce se je treba znajt, ker če je sedež prekucljiv zna to bit zoprno.
Slika Slika

Uporabniški avatar
eXtreme
Stalni uporabnik

Napisal/-a eXtreme To feb 18, 2003 8:42 pm

Ce sem prav razumel se da sportni sedez premikati naprej-nazaj na nosilcih,... sepravi bi moral tudi pas biti montiran najprej na ene take sanke ki grejo naprej-nazaj, ta stvar pa v pod.
Slika
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov